2016 Aralık Anneleri

Eşim sen bana öğretmiyorsun diye sitem ediyor gel otur bakalım diyorum yok yaa yorgunum sonra diyor. Sözde sitem ve heves :KK70:
Yok canım 30 yıllık hayatımda gördüm ki erkekler daha çok seviyor dedikoduyu hatta erkeklerin dedikodusu çok daha acımasız oluyor:KK12:
Aynı muhabbet bizde de var canım :KK70:
Hadi ya benim eşim de abimle babam da dedikodu sevmezler. Direk bizi sustururlar canım her erkek öyle diye düşünüyorum ben de ama doğru diyorsun erkeğin dedikoducusu daha kötü derdi hep annem

Ayy oğluş ne güzel yemiş ama sonu iyi olmamış üzüldüm valla canım. Bal kabağı tuvalete çıkmayı kolaylaştırır diye biliyorum ben bir de onunla denersin olmazsa:KK66:
Evet suyu sevmeleri çok büyük şans yoksa her banyoda savaş verirdik herhalde :))
Daha vermem Yok sana ek gıda dedim gülüyor :KK70:
Bal kabağı aldık da pazarda soyulmuş satıyorlar ya canım. Onu dezenfekte mi etsem diyorum içime sinmiyor hiç. Sirkeli suya ıslasam diyorum.
Evet canım kesin öyle olurdu. Ağlarken su kaçıyor bir de Boğaz'larına. Suyu sevmeyen bebişler çok zor :)

Doktora gittim kızlar. Antibiyotigi sakın kullanma diyerek içimi rahatlattı ve kendisine guvenmekte haksız olmadığımı gösterdi doktorum.kimisi viks sür dedi kimisi ıhlamur ver.Hepsine aciklamasini yapti.Ciger filmi cektirdik ciger temiz bigazdan gelen bi oksuruk virus kaynakli.dedi.Kendiliğinden gecer ama uzun sürebilir dedi bogazi yumusatmasi icin bi surup verdi 3 gün sonra tekrar kontrole gitcez.
Çok sevindim canım :) aynen geçer kendiliğinden inşallah canım. Bitki çayı verirsin az az. Viks sürme sakın canım. 2 yaşından önce viks bebeklere yasak. Hatta viks prospektüsünde de yazar bu bilgi.

Ben bu kararsizlikla ek gidaya gecemicem galiba :KK70: ne kolaydi ver sütü geç. Sebzelere nasıl başladınız kızlar pure mi corba mi habgi sebzeler Nasil yapiyosunuz pureyi corbayi.tek sebze mi iki sebze mi.ay yatdimci olun yoksa askere kadar ben bu cocugu sütle beslerim :KK70:
Canım ben sebzeyi haşladım biraz suyunu fazla koydum yoğun olmasın diye. Onu blenderdan geçirdim yedirdim. Genelde iki sebze veriyorlar ben tek sebze denedim. Havuç denedim sadece. Bugün eğer açım diye sızlanırsa balkabağı deneyeceğim. Onu da aynı yöntemle hazırlayıp vereceğim.

Canım ben sebzeyi haşladım biraz suyunu fazla koydum yoğun olmasın diye. Onu blenderdan geçirdim yedirdim. Genelde iki sebze veriyorlar ben tek sebze denedim. Havuç denedim sadece. Bugün eğer açım diye sızlanırsa balkabağı deneyeceğim. Onu da aynı yöntemle hazırlayıp vereceğim.
Havuc kabiz mi yapiyomus dogru mu anladim?

Oğlum kabızlık yaşadı canım. Aslında kabız değildi de zor yaptı kakasını. 2 3 saat ağladı. Pırasa verebilir miyiz bilmiyorum ama ikisini birlikte verirsen bişi olmaz herhalde canım. Benim oğlum havucu çok sevdi ama kabız olunca bida vermedim :KK66:
Ispanak fasulye kabak patlican havuc patates var su an.kabakla baslayayim diyorum ama bal kabagi degil

Ispanak fasulye kabak patlican havuc patates var su an.kabakla baslayayim diyorum ama bal kabagi degil
Patlıcan nikotin içerdiği için önerilmiyor canım doktorunuza sor istersen bunu. Bak kabağı bebekler için çok besleyici diyorlar canım ben de düşünmüyordum her yerde karşıma çıktı ve şimdi tam mevsimi :) aldık bakalım :KK66:

Selamun Aleykum kizlar... sanirim yeniden hamileyim. 3 gün geciktim. 31 aralikta kızımı kucağıma almıştım yine bir aralık neşesi beni bekliyor sanırım :)
Galiba planlı bi gebelik :) hayırlısı olsun.

Ben de şimdi test aldım. Şubat 28 de yarim yamalak bi adet olmustum hala olmadim.Normalde adetlerim duzensizdir kilolari da veremedim.muhtenelen yok ama emin olmakta fayda var.

Kızlar aize bişey soracam. Burda kesin bilen vardır. Bu bize Doğum izni parası yatıyor ya hani. 4000 küsur. Ziraatten çekilen o parayı ne zamana kadar çekebiliyorduk. Eşim bana bi tarih söylemiş bende unuttum gitti yalan Yok. Akşam akşam atıştık biraz. İçime dert oldu şimdi ya vermezlerse diye bileniniz var mı

Nasıl acıyor canları demek. Kıyamam :KK43: bizim de çok sıkıntılı eşim doktora götürelim deyip durdu ben de çok küçük diş için bişi vermezler dedim. Bakalım bugün nasıl olacak bebişler? Her gün iyi olur ümidiyle kalkıyorum :)
Oğluş da ısırıyor ara ara canım. Hatta dün en son baktım durmuyor meme verdim oyalansın diye. Isıra ısıra emdi oyalandı. Ama sonra yine ağladı.
Zorluyorum yine yiyemiyorum canım Canımın istediği şeyi hazırlıyorum yine yiyemiyorum. 5 gün falan böyle geçiyor mecbur.
Hehee en iyisini yapmışsın canım ben de uyanamadığımda eşim gelir oğluşu beni öper öyle gider hele bir öpmesin :sinirli:
Bugün aşısı yapıldı miniğimin. Biraz mızırdandı uyudu az önce kelebeğim:KK68: ateşini kontrol ediyorum şükür bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar.
Yavrucuklar acıları geçene kadar böyle sanırım.
Anladım canım benim hamilelikte yaşadığımı sen her ay yaşıyorsun yani :KK43:
Hahah bizim beyler birlikte otursa baya ortak nokta bulacaklar desene:KK70:

Oğluşu oyaladılar canım ben hallettim her şeyi eşimin akrabası geldi hatta oğluşun kirvesi :) kalabalık değildiler zaten :KK66: ama ister istemez yoruluyorsun.
Bir kaç kez denedim canım da iş yapamadım kanguruyla :KK66:
İnşallah canım zor oluyor böyle süt azalınca. Bünye de yıpranıyor.
Sevdiğin insanlarsa yük olmuyor zaten:KK66:
Kanguruyu sırtına bağlama zamanı gelince rahat edersin belki:KK66:
Çok haklısın bizler de yıpranıyoruz napalım her şey miniklerimiz için

Ne güzel canım :KK66: o da çok önemli valla ilk evlendiğimde misafir geldiğinde çok zorlandım bir de millet lafçı. Birbirlerinin evindeki pastayı böreği sayıyorlar :KK70: zaten birer kez geldiler birda kabul etmedim :KK66:
Ayyy öyle insanlar uzak dursun yaa. Valla ne giderim ne kabul ederim lafçı tipleri. Etrafımda barındırmam. Görüşmek zorundaysam da, eşimin hatrı için falan, sınırımı çizerim ona göre davranırım. Karşımdaki de fark eder çizgimi:KK66: en fazla eşime senin eşin bizi beğenmiyor diyorlarmış :KK70: ben de diyorum heee ben de zaten ingiliz kraliyet ailesi mensubuyum ondan beğenmem herkesi:confused:

Aynı muhabbet bizde de var canım :KK70:
Hadi ya benim eşim de abimle babam da dedikodu sevmezler. Direk bizi sustururlar canım her erkek öyle diye düşünüyorum ben de ama doğru diyorsun erkeğin dedikoducusu daha kötü derdi hep annem
Abimle aramda 18 ay var ve çocukluğumuzda ben daha çok onun grubuyla takılırdım zaten beni de kendilerinden görürlerdi. Benim kız olduğumu nadiren fark ederlerdi:KK70:

Daha vermem Yok sana ek gıda dedim gülüyor :KK70:
Bal kabağı aldık da pazarda soyulmuş satıyorlar ya canım. Onu dezenfekte mi etsem diyorum içime sinmiyor hiç. Sirkeli suya ıslasam diyorum.
Evet canım kesin öyle olurdu. Ağlarken su kaçıyor bir de Boğaz'larına. Suyu sevmeyen bebişler çok zor :)
Oyy oğluşa kıyamazlar:))
Boşver canım yaa çok dikkat etmemek lazım artık:KK66: biraz mikropla tanışmaları gerekiyor. Ben de yarın pazardan alıcam balkabağı bakalım beğenecek mi kelebeğim:)

Kızlar aize bişey soracam. Burda kesin bilen vardır. Bu bize Doğum izni parası yatıyor ya hani. 4000 küsur. Ziraatten çekilen o parayı ne zamana kadar çekebiliyorduk. Eşim bana bi tarih söylemiş bende unuttum gitti yalan Yok. Akşam akşam atıştık biraz. İçime dert oldu şimdi ya vermezlerse diye bileniniz var mı

Ayin 6 siyla 14 u arasi cekmen lazim canim. Cekmezsen emanete aliniyor.

X