2016 Aralık Anneleri

Diş de olabilir canım dediğin gibi her geçen gün artıyor sıkıntıları. Huzursuz olunca da tek güvendikleri yeri kucaklarımızı istemeleri normal ama bizde de can var nasıl dayanacağız tek başımıza.
Dün eşim diyor çok yoruluyorsun sabah ben işe giderim sen hiç kalkma uyu diyor. Babasına kalkmasam oğluş kaldırıyor zaten mutlaka. Kıyamıyorum da oğluşa. Tek tutundukları dal biziz. Savunmasız muhtaç kuzularımız. Geçer inşallah bugünler de.
Ben yoğurt vermeyecem bugün canım o gaz yapıyor olabilirmiş. Bir de öyle deneyecem bakalım.
Ben artık ağladığı anda slinge bağlıyorum. Hem çok mutlu oluyor hem de çok dalgın uyuyor. O ağlamalar hala devam ediyor canım özellikle akşamları kimseyi istemiyor İlla benim kucağımda olacak. Hatta akşam 9-9.30 gibi uyumazsa bendeyken de ağlıyor. Geçecek inşallah canım kim bilir ne sıkıntısı var kuzucukların da o kadar ağlıyorlar..
bizim gaz sıkıntımız yok oturmaya başladığından beri kendi kendine rahat gaz çıkartıp kaka yapıyor kelebeğim:KK66: ben de 3 gündür veremedim yoğurt. Zaten şimdi aşinalık dönemi 6.aydan sonra tamamen geçiş yapılacak nasılsa:KK66:
Ben uyanamıyorum zaten eşim de kahvaltı yapmayı sevmez direkt giyinip çıkar.

Aaa anladım canımm o Yenidoğan aparatının içindeki minder gibi şeyi kullanıyorum ben. Oğluşun bacak arasına koyuyorum. Onunla rahat oturuyor bacakları da normal açılmış oluyor onunla. İlk denemelerimde aynı şeyler bizde de olmuştu biri içeride kalıyordu oğluş ağlıyordu. Deneye deneye oturttum. İstersen bacak arasına battaniye gibi bir şeyi katla koy canım.
Var bir şey var canım. Biz de zor uyuduk. Sütüm de az oldu. En son muhallebi yaptım yedirdim. Biraz daha oyalandı Sonra uyudu şükür.
Canım çıktı dün resmen. Akşama kadar ağlayıp durdu. Bakalım bugün nasıl geçecek.
Deniyim canım battaniye koymayı. Becerebilsem slingden daha pratik aslında kanguru. Benim kelebek de mamaları bitirmemeye başladı. Aç olsa yer diye zorlamıyorum ben de. Biraz dinlenmeye çalış canım. Yorgunluk ya da az uyku sütte hemen etki ediyor.

Heheee erkek de boşver annesi :KK70: oğluşa herkes öyle diyor huyu güzel olsun inşallah oğluşun :KK66:
Yaaa annelik neler yaptırıyor bizlere :) maşallah canım hadi ben biraz biliyorum bazı şeyleri. Ailede görüyorum çünkü. Ama sen belli ki çok uzak büyümüşsün bu tarz şeylere :) maşallahın var seninnn :)
Elbise giydirmeme rağmen cinsiyet soranlar oluyor kimi zaman :KK70: kafa kele yakın tip de aynı baba olunca insanlar şaşırıyor sanırım.
Annem bizi mutfağa sokmazdı hiç, zaten yoğurt yumurta vs hep marketten alınırdı. Haftada 2-3 gün temizlikçi kadın gelirdi. Öğrenciyken de yemekleri ya abim yapardı ya da dışarıda yerdik:-) evlendiğimden beri ev işi, yemek vs yapmaya başladım:KK31:
Ne güzel görüp öğrenmişsin sen. Bana zor geliyor öğrenip yapmak

İnşallah canım alışır inşallah ben de bugün havuç püresi yapayım diyorum bakalım beğenecek mi oğluŞ. Bu arada püre yapıcılar var canım blender gibi. Ben de hiç bakmadım sanırım Yen'i çıktılar. Blender setinde görmüştüm ben de geçen yıl.
Anladım canım neyse artık bu kez havuza girmesin. Akdeniz'de havalar sıcakmış. Muhtemelen denizde ısınır canım biraz. Ayaklarını sokabilirsin gibi. İyi eğlenceler size anne kız :KK66:
Yedi mi canım püreyi? Havucu seviyorlar da patatesi sevmemişti benim kelebek. Gerekirse alırız canım ama blender da aynı işi görür gibi geliyor bana:KK66:
Hava sıcaktı canım ama deniz suyu çok soğuktu. İnşallah yazın denize gireriz artık miniklerimizle. Suyu seviyor küçük hanımefendim denizi de sever diye tahmin ediyorum.

Vermeyi çok istemiyorum ama daha kötü olursa da keşke verseydim demekten korkuyorum.Çok fazla emmiyo oğlum mama takviyemiz epeyce fazla.Yenice ek gidaya geçeceğiz hazırlık yapiyoruz.
12 saatte 1 yaznis doktor 1 olcekten de az vereceksin dedi.Pazartesi kendi doktorumuza gidene kadar 2 sefer vermiş olacağım o yüzden versem mi diye de düşünüyorum. Ne yapsam bilemedim bu akşam vermeden uyuttum yavrumu ama kulagim hep onda.
Çok geçmiş olsun canım. Ben öyle durumlarda iki kaşının ortasına bastırıyorum hıııık diyip nefes almaya devam ediyor.
Ben olsam antibiyotik vermezdim ki doktor yazdığında vermedim de. Burnuna Bruno sıkıp otribebeyle çekerek de iyileşiyorlar canım bir de öksürük için bitkisel olan prospan diye bir şurup vermişti doktor çok öksürünce ondan da veriyorum kızıma. Yani antibiyotikle 5 günde iyileşecekken burnunu temizleyerek 8-10 günde iyileşmesini tercih ediyorum:KK66:

Çok geçmiş olsun canım. Ben öyle durumlarda iki kaşının ortasına bastırıyorum hıııık diyip nefes almaya devam ediyor.
Ben olsam antibiyotik vermezdim ki doktor yazdığında vermedim de. Burnuna Bruno sıkıp otribebeyle çekerek de iyileşiyorlar canım bir de öksürük için bitkisel olan prospan diye bir şurup vermişti doktor çok öksürünce ondan da veriyorum kızıma. Yani antibiyotikle 5 günde iyileşecekken burnunu temizleyerek 8-10 günde iyileşmesini tercih ediyorum:KK66:
Canım mama yerken fln olsa ben de dedigin gibi yapıyorum ama nefes alma imkanı kalmamıştı burnu tikaliydi balgami da bogazini tikamisti.Bugun yine aybisi gibi oldu 1 cay kasigo verdim antibiyotikten onun da yarısını dışarı attı zaten.Yarın kendi doktorumuza gideceğiz bakalım o ne diyecek.
Canım sen ek gidaya geçmiştin.Ben yogurtla baslayacaktim ama su an imkanim yok ovyuzden sebzeyle baslamak istiyorum ama karar veremedim.Ayse oner in sebze corbaları var baslangicta 2 sebzeyle yapiyor.Ben tek sevze istiyorum nasıl ve ne yapabilirim purw ya da corba.onerin var mi.

Canım mama yerken fln olsa ben de dedigin gibi yapıyorum ama nefes alma imkanı kalmamıştı burnu tikaliydi balgami da bogazini tikamisti.Bugun yine aybisi gibi oldu 1 cay kasigo verdim antibiyotikten onun da yarısını dışarı attı zaten.Yarın kendi doktorumuza gideceğiz bakalım o ne diyecek.
Canım sen ek gidaya geçmiştin.Ben yogurtla baslayacaktim ama su an imkanim yok ovyuzden sebzeyle baslamak istiyorum ama karar veremedim.Ayse oner in sebze corbaları var baslangicta 2 sebzeyle yapiyor.Ben tek sevze istiyorum nasıl ve ne yapabilirim purw ya da corba.onerin var mi.
Canım burnunun tıkalı olmamasına çok dikkat etmen lazım çünkü miniklerimiz sadece burunlarından nefes alabiliyor henüz. Bir bruno ve otribebeyle çözebilirsin emin ol. Kızımın 3 kez Tıkanıklık yaşadı, üşütüyor evde kalorifer bir yanıyor bir yanmıyor. Ben her seferinde bruno ve otribebe ikilisiyle atlattım. Nefesini kontrol ederek gece bile uyandırıp burnunu çektiğim oldu. Son seferde öksürük çok yoğundu o zaman da doktorumuz o şurubu yaZdı baktım tamamen bitkisel ve almanya menşeili alıp kullandım 1-2 gün:KK66:
Canım ben de patates ve havuç kullandım çorbada bir de 1 tatlı kaşığı irmik attım suyuna ilk zamanlar. Sonradan pirincin bebeklere iyi geldiğini öğrendim irmik yerine 1-2 tatlı kaşığı pirinç atmaya başladım. Sebzeleri doğrayıp 3 bardak su ve pirinci koyuyorum kısık ateşte 45 dk kaynatıyorum. Süzüyorum 1-2 parça sebzeyi süzgeçten geçiriyorum. Katı kısmını ne kadar küçük olursa olsun yemiyor çıkartıyor.

Kızlar acıl beklıorum us ayakkabılarında 1 2 3 diye numaralandırıolar 4 falan diye bunlar türkiyede neye karsılık oluyo 3 yas ıcın kaç no gerek 2 yaş ıcın kaç nosu gerek acıl bılenlerden beklıorum

kızlar merhaba ek gıdaya geçtiniz mi acaba
Ben denedim canım bir iki ek gıda ama oğlum rahatsız oldu vazgeçtim. Mesela yoğurt denedim gaz yaptı ısrarla vereyim dedim baktım kıyamadım oğluma vazgeçtim. Havuç püresi denedim. Püreyi çok sevdi az verdim devamını istedi çok ağladı ben de ağlamasın vereyim dedim verdim bu kez kakasını yapamadı. Şimdi bal kabağı deneyeceğim bakalım ona nasıl tepki verecek. Bir de arada sütüm az olunca muhallebi yapıyorum canım. Onda sorun olmadı. Bu arada biz 4. Ayı doldurduk.

Vermeyi çok istemiyorum ama daha kötü olursa da keşke verseydim demekten korkuyorum.Çok fazla emmiyo oğlum mama takviyemiz epeyce fazla.Yenice ek gidaya geçeceğiz hazırlık yapiyoruz.
12 saatte 1 yaznis doktor 1 olcekten de az vereceksin dedi.Pazartesi kendi doktorumuza gidene kadar 2 sefer vermiş olacağım o yüzden versem mi diye de düşünüyorum. Ne yapsam bilemedim bu akşam vermeden uyuttum yavrumu ama kulagim hep onda.
Canım bize de klamer vermişlerdi oğluma alerji yaptı o ilaç. Sadece iki kez verdim ben. Alerji olunca bıraktım. Başka ilaç da vermedim. Sen naptın verdin mi? Daha çok küçükler ya. Emziriyorsan emzir bence. Doktorlar anne sütü antibiyotik diyor sürekli niye ek antibiyotik veriyorlar anlamıyorum.

Canım bize de klamer vermişlerdi oğluma alerji yaptı o ilaç. Sadece iki kez verdim ben. Alerji olunca bıraktım. Başka ilaç da vermedim. Sen naptın verdin mi? Daha çok küçükler ya. Emziriyorsan emzir bence. Doktorlar anne sütü antibiyotik diyor sürekli niye ek antibiyotik veriyorlar anlamıyorum.
Sütüm çok az zaten emmeyi de bırakmak üzere. Bugün 1 çay kaşığı verdim onun da yarısını attı. Yarin sabah kebdi doktorumuza gideceğiz. Umarım ilaç vermez.Ihlamur fln verebilir miyiz acaba?

Ben artık ağladığı anda slinge bağlıyorum. Hem çok mutlu oluyor hem de çok dalgın uyuyor. O ağlamalar hala devam ediyor canım özellikle akşamları kimseyi istemiyor İlla benim kucağımda olacak. Hatta akşam 9-9.30 gibi uyumazsa bendeyken de ağlıyor. Geçecek inşallah canım kim bilir ne sıkıntısı var kuzucukların da o kadar ağlıyorlar..
bizim gaz sıkıntımız yok oturmaya başladığından beri kendi kendine rahat gaz çıkartıp kaka yapıyor kelebeğim:KK66: ben de 3 gündür veremedim yoğurt. Zaten şimdi aşinalık dönemi 6.aydan sonra tamamen geçiş yapılacak nasılsa:KK66:
Ben uyanamıyorum zaten eşim de kahvaltı yapmayı sevmez direkt giyinip çıkar.
En iyisi canım ne güzel çare bulmuşsunuz yeter ki bebişler iyi olsun. Kesin bir sıkıntıları var canım çok üzülüyorum ben de oğluş ağladıkça. Biz ağlamaktan çok bağırıyoruz ağlamayla karışık bir bağırma. Dişi artık daha çok kaşınıyor sanırım parmağıyla bildiğin diş kaşıyor bir yandan da bağırıyor. Salyadan eli yüzü kıpkırmızı oldu.
Bizim de gaz sıkıntısı yoktu artık canım ek gıda biraz zorladı sanırım oğluşu. Muhallebi veriyorum zorda kalırsam bu ara. Zaten günd bir öğünü aşmıyorum.
Aynen canım bu yüzden çok zorlamıyorum ben de :KK70: tadını alıyorlar biraz :KK66:
Biz de kahvaltı yapmıyoruz canımm ama ben de alışkanlık eşim giderken sarılır öper Allah'a emanet eder öyle uyurum kalkamayınca garip geliyor şimdi :KK66:

Deniyim canım battaniye koymayı. Becerebilsem slingden daha pratik aslında kanguru. Benim kelebek de mamaları bitirmemeye başladı. Aç olsa yer diye zorlamıyorum ben de. Biraz dinlenmeye çalış canım. Yorgunluk ya da az uyku sütte hemen etki ediyor.
Kanguruda biz hareket etmezsek durmuyoruz canım illa yürüyecem de öyle susacak oğluş. O yüzden evde kullanma şansım Yok :) o önümdeyken de iş yapamıyorum hiç. Tamamen dolduruyor zaten kucağımı önümü göremiyorum bile :KK66:
Adet olunca benim süt direk azalıyor canım. Mide bulantım oluyor o yüzden fazla yiyemiyorum hem kan kaybı hem süt derken bünye yetmiyor ikisine.
Bu ara yoruluyorum da haftasonu yatılı misafir vardı koşturdum durdum oğluş da sürekli ağlama modunda beynim döndü.

X