2016 Aralık Anneleri

Şimdi baktım aşı kartına 2.ay asilarinin aynısı verem dışında. Niye böyle oldu anlamadım.

Canım ağrısı vardır belki. Calpol vermeyi dene istersen.
Şimdiye kadar hiç ilaç vermedim ben canım. Elimde de yok o yüzden. Doktorumuz pek ilaç yanlısı değil. Yarın kontrolumuz var sorarım ona da.Mama yerken uyudu.Ama uykuda bile inliyo yavrum.

Şimdiye kadar hiç ilaç vermedim ben canım. Elimde de yok o yüzden. Doktorumuz pek ilaç yanlısı değil. Yarın kontrolumuz var sorarım ona da.Mama yerken uyudu.Ama uykuda bile inliyo yavrum.
Muhtemelen ağrısı var canım olmazsa aşı yerlerine alkollu pamuk koy; annem bize öyle yaparmış. Çok geçmiş olsun:KK43:

Pazartesi günü biz de karma aşımızı olduk. Yani 4. Ay aşımız. Sağ ve sol bacaktan yaptılar aşıyı. Oğlum çok ağladı çok huzursuz gece bile kalkıp ağladı bugün biraz daha iyi görünüyor. Bu yüzden bakamadım da hiç. Vücut ısısı da biraz yüksekti ama abartı değildi neyse ki. Her aşı bir sorun sanırım :KK43:

Biz de yeni. Aşı olduk inşallah huzursuzluk olmaz zaten bu aralar gece huysuz hep yenemiyorum calpol veriyorum anca sakinliyo bu defa da bağışıklık yapacak diye korkuyorum hoş ablamız daha beterdi ona da çoğu kez fitil vermiştim

Evet beni de mahvetmişti bulantılar. Kafamı kaldıramıyordum bir de kızımı hareketleri hissetmediğim için kendimi hasta olarak görüyordum. Bulantım aşırı olduğu vakitler karnımı okşaya okşaya kızımla konuşuyordum. O konuşmalar çok iyi geliyordu bana:KK66:
Ben de çol endişeliydim. zarar vericem zararlı bir şey yiyip içicem diye aklım çıkıyordu.
Ay valla ben de bekliyorum adet olmayı ama hala tık yok:KK17: tabiki olursa Allahtan sonuçta hayırlısı böyleymiş derim ama hamilelikti yeni doğumdu yeni bebekti derken kızımın büyüdüğünü göremem diye korkuyorum.
ne güzel canımm evladından güç almışsın :KK66:
Ben ağzımı açamıyordum tehlike olunca yatmak zorundaydım canım bir de ilaç alıyordum o ilacı içince kendimi kaybediyordum eşim kucaklayıp yatağa götürüyordu :KK70:
Daha önce de düşük yapmıştım canım o yüzden korkularım vardı benim. Bu da düşer mi diye. Ama oğluşum güçlü çıktı :anne:
Ben adet oldum şükür canım :) darısı sana. Senin de hastalıktan oluyordur bence :KK66: aynen benim de korkum o hem vücut olarak da hazır değiliz daha yeni toparlanıyorum ben :KK66:

Arkadaş grubum içinde en son evlenecek hatta hiç evlenmeyecek gözüyle bakılan bendim. Benden 1 hafta önce bir tanesi evlendi gerisi hala bekar :KK66:
Çok az kabul ediyor ben de zorlamıyorum canım. Aman nefret etmesin sonrası çok zor olur :KK66: katı gıdaya henüz pek hazır değil onu fark ettim bugün. Hepsi yavaş yavaş olacak artık.
Maşallah oğluşa:) ben istediği kadar veriyorum. Yeterki yesin de mamayı aZaltalım:KK70:
Henüz mevsimi olmadığı için kabak vermedim canım. Mevsim sebzelerini tercih ediyorum öncelikli olarak:KK66:
Hahayt sen sağ gösterip sol vurmuşsun canımm :KK66: kısmet tabi her şey :KK70: benim de sayılı evlenen arkadaşım ben de çok hızlı çıktım eşim benden de hızlıydı :)
Evet canım katı gıdaya hazır değiller ben de farkediyorum onu. Dün yoğurdu kaymaklı vereyim dedim oğlum kaymakları diliyle ittirdi zaten tadını da hiç beğenmedi :KK70:
Annem de dedi çorba yap ver diye canım da biraz internette baktım şu an balkabağı havuç verebiliriz ben patates vermek istemiyorum çok fazla gübre barındırdığı söyleniyor canım.
Ben sebzeyi haşlayıp iyice ezip vermeyi düşünüyorum.
Haklısın canım ben onu düşünmemiştim hiç. Bir de geçenlerde kabak almıştım çok lezzetliydi mevsimi olmamasına rağmen.

Bugün ıslanmadık yerimiz kalmadı salyadan. Bir de çok fazla salya olunca daha sık su vermem gerekiyor. Benim kelebeğim de henüz suyu sevemedi büyük uğraşlardan sonra zorla veriyorum :KK70:
Evet kelebeğim lor peyniri kıvamında kolye direkt belli eder kendini:KK70: anasına çekmiş ben de yazın sahile indiğimde arkadaşlar az kay parlıyorsun gözümü alıyor beyazlığın derdi:-)
Bizimki de aynı canım suyu sevmiyor zorla veriyorum ben de. Neyle veriyorsun canım suyu. Bizimki biberonla pek sevmiyor ağzına damla gibi damlatıyorum ben de :KK70: öyle içiyor :KK70:
Oy maşallah kelebeğe :KK66: biz de çok beyazız hemşiremiz az aradan esmerlik vereydin niye bembeyaz doğurdun diyor :KK66: güneşi gördükçe esmerleşirler minikler :KK70:
Şimdi uyuyor oğluş. Yoğurdunu çıkardım ısınsın diye uyanınca yiyeceğiz inşallah :KK66:

Evet ilaçtansa az da olsa bitkisel çözüm daha iyidir bence de:KK66:
İyileşme arifesindeyiz ikimiz de inşallah cumaya iyileşiriz.
Az önce kelebeğimi slingle bağladım evi süpürdüm uyuyakaldı ve sese hareket rağmen noluyor diye gözünü bile açmadı:KK70:keramet slingi atletle takmakmış kelebeğim direkt ten teması istiyormuş:KK68:
Oyy maşallah ona ya kıyamam alışıklar karnımızdan canım. Ben de kanguruyla çıkıyorum yürürken sallanıyor ona rağmen uyanmıyor. anne karnında da anne yürürken salıncak gibi hisseder uyurmuş bebekler :KK66: geçen markete gitmiştik kasada duran kız abla yine mi uyuyor ya dedi:KK70:

Oy yerim onu bize büyük gibi geliyorlar ama 9 ay içerde kaldılar hala tenimizin kokusunu istiyorlar benım kız emerken yakamı tutar anne beni bırakma der gibi
Bebeğin yatağına soğan kesip koymayı denedin mi hiç işe yarıyor diye okudum bi yerde
Oyy kıyamam ya Benim oğluş da emerken yakama yapışıyor direk ya da elimi tutuyor bırakmıyor hiç ne tatlı oluyorlar yavrularımız bize muhtaç kuzularımız.. çok duygusalllll :KK61:

Biz de yeni. Aşı olduk inşallah huzursuzluk olmaz zaten bu aralar gece huysuz hep yenemiyorum calpol veriyorum anca sakinliyo bu defa da bağışıklık yapacak diye korkuyorum hoş ablamız daha beterdi ona da çoğu kez fitil vermiştim
Biz de huzursuzluk yaptı canım. İlk gece kalktı ağladı bile. Muhtemelen canı yandı oğlumun ilaç da vermedim. İnşallah siz de yapmaz.

İnşallah canım ya ilaçsız iyi duruyordunuz ben korkudan annemlere giderken bile yanımda taşıyorum ...
Evde ilaç var da ne kadar az verirsem o kadar iyi diyorum canım alışmasın vücudu. Aşı ağrı yapıyor muhtemelen o da iki üç günde geçermiş napalım katlanıyoruz bir şekilde canım :KK66: bugün iyi gibi zaten. Biz pazartesi olduk.

Kızlar biz de ek gidaya baslicaz.Günlük süt bulabilirsem yoğurt mayalicam ama hiç görmedim etrafta.Bir de doktorumuz sebze meyve purelerini kendin yapacaksan organik pazardan al dedi.Diğerlerinde ne kadar tarim ilaci var ne kadar doğal bilemezsin dedi.Normal pazardan alip yapmaktansa kavanozda satilan pureleri öneririm dedi kafami karıştırdı.

Kızlar biz de ek gidaya baslicaz.Günlük süt bulabilirsem yoğurt mayalicam ama hiç görmedim etrafta.Bir de doktorumuz sebze meyve purelerini kendin yapacaksan organik pazardan al dedi.Diğerlerinde ne kadar tarim ilaci var ne kadar doğal bilemezsin dedi.Normal pazardan alip yapmaktansa kavanozda satilan pureleri öneririm dedi kafami karıştırdı.
Peki kavanozda satılan püreleri yaparken kullandıkları sebze ve meyveyi organik kullandıklarını nerden bileceğiz? O kavanozlara koyarken ömrü uzasın diye mecbur katkı maddesi de koyuyorlar canım. Düşünsene evde yapıyoruz sadece bir öğünlük yapıyoruz. Ayrıca meyve püresi hemen tüketilmezse rengi değişiyor. O kavanozlardakiler nasıl bozulmadan kalıyor onca zaman?

X