2016 Aralık Anneleri

Senden niye soğusun annesiii ama zorlama. Ağlıyorsa sakinleştirmeye çalış canım sakinleşince yine dene. Başını okşa konuş sakin sakin. Koşullanma olmasın bebişte. İlgisini çeken onu mutlu eden şeyler yap canım. Bu sırada memeyi hazır tut. Mutluyken vermeyi dene. Sütün az olması da emmemesi için bir sebep canım.

Canım bozayı satın mı alıyorsun? Benim oğluş aç kaldı öyle canım bişi olmadı uyuyunca toparladı. Dayanması çok zordu tabi.

Canım bebişte kusma ateş var mı? Yoksa korkma fazla. Yediklerin dokunur içtiklerin dokunur . Ben rezene içince oğlum ishal oluyordu. Bugünlerde yine var gibi ama diş sıkıntımız var zaten.

Kesin çok kavga ederdim. Ne diyeceğimi de bilemedim canım. Geçen rüyamda gördüm eşimin beni aldattığını çok üzüldüm. Rüyamda eşimle ne kavgalar ediyordum.

Ayy inşallah canım çıkarırlar hemen hiç fark ettirmeden
Babası sebep oldu biraz şapkaya alışmamasına. Sürekli sıkılıyordur çıkar şu şapkayı diye diye çıkarıyordu. Ben takıyordum o çıkarıyordu yavrum sevmedi o yüzden şapkayı.
O zamanında eşini de anlamamıştır canım. Oldun sıkma canını heyet iş görür zaten ona neymiş
Benim kelebek de memeye yanaşmadı bugün zorla tıktım ağzına pışpışlaya pışpışlaya bu aralar iyice oyun bebişi oldu kuzucuk sürekli oyun oynamak istiyor oyuncaklarını çiğniyor

Canım diş çıkacaksa damağında çıkacak olan dişlerin yeri kabarmış oluyor ve beyazlaşmış oluyor. Düz beyaz bir çizgi oluşuyor diş yerinde değil de damağın et kısmında canım. Aşağı doğru incelersen varsa görürsün.

İnşallah canım sürekli gözüm ağzında çıkmadı mı daha oğluşum diyorum
İyi mi ettik kötü mü bilmiyorum şapkaya alıştırmamakta :)
Bilmiyorum canım Doğu olduğu için zaten hepsinde kadın çalışmaz mantığı var sürekli dile getiriyorlar bunu. Kendi eşi de çalışmıyor zaten.
Aynen canım doktorumdan Allah razı olsun o kadar iyi ki..
bazen bizde de oluyor istemiyor ben de istemeyince vermiyorum bekliyorum kendisi isteyene kadar canım. Ama siz mama da içiyorsunuz ya belki o da etkiliyordur bizimkinin başka alternatifi olmayınca mecbur kalıyor. Biraz katı bir anneyim sanırım aç da kalsa mama vermiyorum sadece bir mama denedim onu da almadı zaten. Bir kaç kez de muhallebi yapıp vermiştim. Bu bebişler değişik ya ne güzel em işte :) emmek biraz yorucu bir işmiş. Annem hep öyle der artık aklı da eriyor ya biberon kolay olunca hep onu isteyebilir canım.
Evet canımm bayılıyorum o haline eşim kucağına alıyor ben de yakaladım yakaladım diyorum ellerinden tutuyorum katıl katıla gülüyor oğluş oyun oynayınca çok mutluyuz hahaa çok komik oluyorlar çiğnerken oğluş da öyle yakaladı mı bir şeyi direk ısırıyor ben de çok mu tatlı diyorum

Aynen canım öyle sanıyorlar ama bakıcıyı bulmak da bir iş ki.. tanımadığın bir yerde kime güvenip bırakacaksın. Hadi ya Ayy ne zormuş
Tanısan da bırakmak zor. Ben şimdi heyet bulamazsam diye kara kara düşünür oldum.. kv kp geliriz diyor ben istemiyorum evimi mahvediyorlar beni kısıtlıyorlar rahat edemiyorum evimde. Misafir diye de ses çıkarmıyorum. Kardeşlerim yaralı parmağa işemez, annem binbir bahane yapar gelmemek için ya komşumla konuşucam ya da bir bakıcı vardı methedilen tanımamama rağmen referanslarına güvenip ona bırakıcam offff

Süt kesiği kusmanın mideden geldiğini biliyorum sızıntı seklınde olan fazla emmekten fışkırır tarzda olmadıgı sürece korkma

Birkaç güne kadar benim de durumum bu olacak..
Canım biliyorum üzülüyorsun ama doktorumuz ister kaşık ister biberon ister şırınga farketmez anne sütü alsın da dedi sen sütünü arttırmaya bak sağıp verirsin...napalım İnan perişan ettim kendimi..

Off off Tamam canım sağol

Ben de sürekli ağzına bakıyorum :) çıksa baya mutlu olucam sanırım.
Benim cadı en azından saç bandına ses çıkartmıyor eşime de tembihledim sakın elleme diye hala eli gidiyor ama kızıyorum çıkarttırmıyorum
Evet mama olması beni tedirgin ediyor zaten bir de küçüğüm ziyadesiyle inatçı. İnata bindirmeden kabul ettiriyorum memeyi şimdilik oğluşun kilo kaybı olmuyorsa sıkıntı yoktur annesi en iyisini sen bilirsin tabiki. Evet emmek yorucudur muhtemelen otribebeyle kelebeğimin burnunu çekerken anlıyorum
Bugün kelebeğimin tırnaklarını keserken bir baktım benim bileğimi sokmuş ağzına ısırıyor hiç affetmiyorlar valla önlerine geleni ısırma sevdasındalar miniklerimiz

Valla canım ben anneanne babaanne bakmasını istemiyorum zaten. Hoş anneme güvenirim çok güzel çocuk yetiştirir. Asla torunum kıyamam demez terbiyesini de verir. Ama ben bakıcıda daha iyi olacağını düşünüyorum. Sağlam birini bulmak lazım şimdi olmasa Sonra mutlaka emanet edeceğiz hiç bakın bile deme bence

Evet canım pastanelerde satılıyor...ne yazık ki bıraktı tamamen emmeyi...
Bu bir çok bebekte oluyor canım napacaksın sen elinden geleni yaptın bak hala da yapıyorsun canım. Çok yıpratma kendini. Bazı bebekler hiç anne sütü almıyor sadece mamayla büyüyorlar. Yeter ki sağlıklı olsun bebeğin canım. Evde de yapılıyormuş da canım ondan sordum ben yapan var mı diye merak ediyorum :)

Arkadaslar bazen zamanim oldukca okuyorumda bebislerin disleriyle ilgili bahsetmissiniz? 3-4 aylik bir bebek kolay kolay dis cikarmaz canlarim.. bazi bebekler cikariyor ama coooook nadir.. simdiden kendinizi strese sokmayin. benim bebegiminde eli agzinda cukcuk emiyor salyalari akiyor, drum elini tanimaya calisiyor herseyi agzina sokarak tanimaya calisiyor dedi.. dis icin henuz erken :)

Aynen canım
Benim annem rahatsızlandı anjiyo oldu, o sıralar birisi canımı sıktı, diğeri sinirimi bozdu... Çok hassas sütler ya. Şükür hepsini atlattık inş sütümüz de artar. Şakır şakır akardı sütüm ahh hhh emzirenleri kesinlikle üzmemek kırmamak lazımmış. Onları değilse de bebeklerini düşünsünler ya yazık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…