• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Mar
Az kaldı havalar tam ısınmaya başladı canım o zaman daha rahat çıkarsınız :) ben kanguru olunca güneşi gördüm mü hemen çıkıyorum en basiti markete gidip geliyorum :KK66:
MarKet bana 10 dk mesafede cnm malesef bi de havalar esintili serin. O yüzdn çıkarmk istmiyorum henüz. Yarın annaneye gitcez dedmiz götürck. Perş inş bi avm yapcaz

Valla canım ben anneanne babaanne bakmasını istemiyorum zaten. Hoş anneme güvenirim çok güzel çocuk yetiştirir. Asla torunum kıyamam demez terbiyesini de verir. Ama ben bakıcıda daha iyi olacağını düşünüyorum. Sağlam birini bulmak lazım şimdi olmasa Sonra mutlaka emanet edeceğiz :KK43: hiç bakın bile deme bence
Ben de istemiyorum da tam dönem ortası saçma bir vakte denk gelecek işbaşı yapmam eğer rapor alamazsam:( haklısın canım bakın demeyi düşünmüyorum ben de. Sonra benim canım sıkılacak. Kv 1 hafta gelmişti lohusayken güya bana bakmaya kadın gitti günlerce temizlik yaptık yardımcı ablayla. 1-2 ay kaldığını hiiç düşünemiyorum. Yazın bakıcıların bir kısmı boşa çıkıyor. Okul başlamadan 1 ay önce başlatıyım hem nasıl baktığını göreyim hem de düzenime alışsın istiyorum. Hayırlısı bakalım. Bugün takibimi yapan doktorla görüşücem inşallah o verir 45 günlük rapor:dua: o zaman hiçbir şeye ihtiyacım kalmaz.

Kucagima aldigim zaman omzumu isirmaya calisiyor, var gucuyle bastiriyor. Salyalari akiyor. Ellerini tatli tatli yiyor ki benim de canim cekiyor :) cok fazla calpol ve benzeri ilac taraftari degilim :KK43: şimdiden midesi tatmasin ilaclari :) Dayanabildigimiz yere kadar dayanacagiz.
Maşallah çok tatlılar eşim diş diyor ama bence erken bilemedim ishal nedenini uykusuzluktan sağlıklıda düşünemiyorum

Arkadaslar bazen zamanim oldukca okuyorumda bebislerin disleriyle ilgili bahsetmissiniz? 3-4 aylik bir bebek kolay kolay dis cikarmaz canlarim.. bazi bebekler cikariyor ama coooook nadir.. simdiden kendinizi strese sokmayin. benim bebegiminde eli agzinda cukcuk emiyor salyalari akiyor, drum elini tanimaya calisiyor herseyi agzina sokarak tanimaya calisiyor dedi.. dis icin henuz erken :)
Onlardan biri benim canım kız ishal oldu tahlilde bişey öıkmadı yumruğunu ağzına götürüp kendi kaşıyor cok huysuz oldugunda sakinleştirmek için biz kaşıyıruz duruyor salyası arttı bencede erken ama belirtide var Dr dişler içerden oluşmaya başlamıştır dedi bu arada Pazar Pazartesi ara vermiştik ishale dün gece 11 de uyumadan önce bi açtım altını beXde boş yer yok o kadar yani

Mar

MarKet bana 10 dk mesafede cnm malesef bi de havalar esintili serin. O yüzdn çıkarmk istmiyorum henüz. Yarın annaneye gitcez dedmiz götürck. Perş inş bi avm yapcaz
Bende senin gibiyim daha doğru dürüst dışarı çıkmadık hava iyi oluyor benim kız hasta hava kötü soğuk oluyor benim kızın keyfi yerinde bi denk getiremedik

Canım bebişte kusma ateş var mı? Yoksa korkma fazla. Yediklerin dokunur içtiklerin dokunur . Ben rezene içince oğlum ishal oluyordu. Bugünlerde yine var gibi ama diş sıkıntımız var zaten.
Kusma ateş yok yani kusma gazını çıkarırken çıktığı kadar ateşde atesplcerde yuksek değil 36.4lerde ama calpol verdiğim Cumartesi gecesi eşim çoçuk sıcak dedi çift dereceyle ölçüyorum Anlamadım annem zatürre olmuş gelemiyor kv çalışıyor kaldım öyle tek başıma
İnşaalah geçici bi şeydir bebek olunca insan lom korkuyor

Bu bir çok bebekte oluyor canım napacaksın sen elinden geleni yaptın bak hala da yapıyorsun canım. Çok yıpratma kendini. Bazı bebekler hiç anne sütü almıyor sadece mamayla büyüyorlar. Yeter ki sağlıklı olsun bebeğin canım. Evde de yapılıyormuş da canım ondan sordum ben yapan var mı diye merak ediyorum :)

Haklısın canım vicdanım çok rahat :( bu süreç beni çok yıprattı zaten saçlarımı boyatmıyorum oje sürmüyorum çay kahve içmiyorum süte geçmesin diye...evet evde de yapılıyormuş tariflere bakmak gerek zahmetsizse neden yapılmasın...

Ben de sürekli ağzına bakıyorum :) çıksa baya mutlu olucam sanırım.
Benim cadı en azından saç bandına ses çıkartmıyor eşime de tembihledim sakın elleme diye hala eli gidiyor ama kızıyorum çıkarttırmıyorum:kahve:
Evet mama olması beni tedirgin ediyor zaten bir de küçüğüm ziyadesiyle inatçı. İnata bindirmeden kabul ettiriyorum memeyi şimdilik:KK66: oğluşun kilo kaybı olmuyorsa sıkıntı yoktur annesi en iyisini sen bilirsin tabiki. Evet emmek yorucudur muhtemelen otribebeyle kelebeğimin burnunu çekerken anlıyorum :KK70:
Bugün kelebeğimin tırnaklarını keserken bir baktım benim bileğimi sokmuş ağzına ısırıyor hiç affetmiyorlar valla önlerine geleni ısırma sevdasındalar miniklerimiz:KK70:
Havalara uçarız canım. Benim oğluşun ağzında nokta kadar beyaz bişi var. Sert bişi değdirdim dişmiş meğer. Evin içinde resmen bir sağa bir sola koştum dişi çıkıyor dişi çıkıyor diyerek :D
Kız bebeklere saç bandı çok yakışıyor bence de ona alışsın bari canım ;) çok tatlıdır maşallah kelebeğine :)
İnşallah devam eder canım bırakmaz ne güzel anneyle tensel bağlantı kuruyorlar aslında bu sayede ama işte keyifleri bilir bebeklerin. Geçen ay az kilo aldı ama sınırın altında değildi canım şükür. Doktor da karşı mama vermeye. Ne kadar süt gelirse onu vereceksin diyor. Bu ay da bakacağız kilosuna bakalım. Eğer yine azsa değerlendirecekti doktor.
hahaaa iyi ki otribebe var bebişi anlıyorsun annesi :D
Oh ne güzel tatlıdır da ısırsın ;)

Aynen canım

Benim annem rahatsızlandı anjiyo oldu, o sıralar birisi canımı sıktı, diğeri sinirimi bozdu... Çok hassas sütler ya. Şükür hepsini atlattık inş sütümüz de artar. Şakır şakır akardı sütüm ahh hhh emzirenleri kesinlikle üzmemek kırmamak lazımmış. Onları değilse de bebeklerini düşünsünler ya yazık...
Çok geçmiş olsun Canım. Anne olunca söz konusu ister istemez üzülüyor insan.
Benim de bir dönem sorunlar oldu çok azalmıştı canım. Toparlandım şimdi süt yapan şeylere yöneldim, şükür iyi gidiyor şimdilik. Zaten 4. Ayda ek gıdaya da başlayabiliyoruz. Süt yetmezse verirsin bir şeyler canım.

Bende senin gibiyim daha doğru dürüst dışarı çıkmadık hava iyi oluyor benim kız hasta hava kötü soğuk oluyor benim kızın keyfi yerinde bi denk getiremedik
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin. Üzerlerine titriyoruz aslında bu kadar pinpirikli olmamak lazım ama biraz toparlasınlar ayaklansın salacam toprağa :-)

Sen
Çok geçmiş olsun Canım. Anne olunca söz konusu ister istemez üzülüyor insan.
Benim de bir dönem sorunlar oldu çok azalmıştı canım. Toparlandım şimdi süt yapan şeylere yöneldim, şükür iyi gidiyor şimdilik. Zaten 4. Ayda ek gıdaya da başlayabiliyoruz. Süt yetmezse verirsin bir şeyler canım.
Neler yapıosn mesela eskisi kadar dolu mu pek göğüslerin. 4. Ayda meyve sularna başlatıo dr sanırm kontrol içn gittiğimde hastaneye, 4. Aya girmişsiniz meyve suyuna başlayabilirsinz dmişti. Mama aldık doymadığı zmn vercz artk

Mar

Hadi gözünüzaydın canım ;) aslında minik bebekler için açık hava daha sağlıklıymış ama dediğin gibi esinti oluyor. Kulaklarını iyice kapatıp çıkıyorum ben de ama güneş yoksa çıkmıyorum. Bıgün de eşimle özel bir günümüz. Güneşi bekliyorum dışarı çıkmak için bişiler yapmam lazım ;)

Mar

Hadi gözünüzaydın canım ;) aslında minik bebekler için açık hava daha sağlıklıymış ama dediğin gibi esinti oluyor. Kulaklarını iyice kapatıp çıkıyorum ben de ama güneş yoksa çıkmıyorum. Bıgün de eşimle özel bir günümüz. Güneşi bekliyorum dışarı çıkmak için bişiler yapmam lazım ;)

Sen

Neler yapıosn mesela eskisi kadar dolu mu pek göğüslerin. 4. Ayda meyve sularna başlatıo dr sanırm kontrol içn gittiğimde hastaneye, 4. Aya girmişsiniz meyve suyuna başlayabilirsinz dmişti. Mama aldık doymadığı zmn vercz artk
Canım Maltana diye bir içecek var malt içeceği. Ondan içiyorum. Milk tea diye bir çay var ondan içiyorum. Arada maden suyu da içiyorım. Kendimi de çok yormazsam oğluşa yetecek kadar süt oluyor. Bazen misafir falan olunca yoruluyorum. O zaman süt az oluyor. Sürekli meme istiyor. Normalde 2,5 3 saate bir emiyor artık.

Ben de istemiyorum da tam dönem ortası saçma bir vakte denk gelecek işbaşı yapmam eğer rapor alamazsam:KK43: haklısın canım bakın demeyi düşünmüyorum ben de. Sonra benim canım sıkılacak. Kv 1 hafta gelmişti lohusayken güya bana bakmaya kadın gitti günlerce temizlik yaptık yardımcı ablayla. 1-2 ay kaldığını hiiç düşünemiyorum. Yazın bakıcıların bir kısmı boşa çıkıyor. Okul başlamadan 1 ay önce başlatıyım hem nasıl baktığını göreyim hem de düzenime alışsın istiyorum. Hayırlısı bakalım. Bugün takibimi yapan doktorla görüşücem inşallah o verir 45 günlük rapor:dua: o zaman hiçbir şeye ihtiyacım kalmaz.
İnşallah canım inşalalh verir doktorun. O zaman kafan da rahat olur. Yazın da ayarlarsın bakıcıyı. Bebiş alışır hem bir ay önce gelmeye başlarsa. İçin de biraz rahat olur.

Kusma ateş yok yani kusma gazını çıkarırken çıktığı kadar ateşde atesplcerde yuksek değil 36.4lerde ama calpol verdiğim Cumartesi gecesi eşim çoçuk sıcak dedi çift dereceyle ölçüyorum Anlamadım annem zatürre olmuş gelemiyor kv çalışıyor kaldım öyle tek başıma
İnşaalah geçici bi şeydir bebek olunca insan lom korkuyor
Gazını çıkarırken içtiği fazla süt geliyordur canım. 37.3ü görmeden Bebek ateşli demeyin ve boşuna ilaç vermeyin diyor doktorlar.
Benim oğlumun kakası hep garip doğduğundan beri sıkıntılı. Ama Bebek hasta olsa kilo almazmış. Ne zaman doktora götürsem sağlıklı diyor doktorlar. Ben de rezil olmasın diye hiç tahlile falan götürmüyorum canım. Günde 7 bezi geçmediği sürece de ishal demeyin diyor doktorlar.

Haklısın canım vicdanım çok rahat :KK43: bu süreç beni çok yıprattı zaten saçlarımı boyatmıyorum oje sürmüyorum çay kahve içmiyorum süte geçmesin diye...evet evde de yapılıyormuş tariflere bakmak gerek zahmetsizse neden yapılmasın...
Bebişlerimiz için fedakarlıkta bulunuyoruz canım. Ne güzel anneleriz biz. Varsın saçlarımızın boyası gelsin. Yüzümüz gözümüz çökmüş olsun. Yeter ki bebişlerimiz iyi olsun. Ben çay içiyorum kahve de çok severim dayanabildiğim yere kadar içmiyorum en son bir bakıyorum kendimi kahve yaparken buluyorum ;) kahve içtiğim gün bebiş huzursuz oluyor biraz ama napim bir yerim şişer içmezsem :) aslında çay içebilirsin canım çok koyu olmadığı sürece sorun olmaz bence. En azından bir dene çay kahve insanı kendine getiriyor.

Daha gecen hafta bu konu yüzümdem kavga ettik ama adam aynı. Ben yapsam boşar beni ama onada diyorum gurursuzum ben hazmediyorum diye. Aman takma sende varsa niyeti gitsin baksın karsına çıkar zaten zamanı gelince gerekeni yaparsın. Haklısın böyle demek kolay ama yaşadım biliyorum iki dil döküp kandırıyorlar yada biz inanmak zorunda kalıyıruz
Aynen ya inanmak zorunda kalıyoruz sonra da kendimi saf gibi hissediyorum
Fazlasıyla kıskanç bir insan olarak eşimin başının etini yerdim günlerce trip atardım hele şu anki psikolojimle yüzüne bakmazdım ama bunlar doğru davranışlar değil:KK66:
Dinle sadece, bir yanlışını daha yakalarsan hoş karşılamayacağını dile getirebilirsin.
Kendi ablasıyla eniştesi arasinda sorunlar oldu o zaman açıkça söyledim ben ona aldatmış olmak için gidip yatman gerekmez ihanet benim için düşününce bile ihanettir diye ben de çok kıskancım çünkü hem kendisi de cok kıskanç
M minnakim45 benmkıde oyle ıste.. tvde bakıyo yabancılara defılelere güzel vctlu kızlara.sapık da degıl Yani ayıtr soylemesi seks düşkünü bı adam degıl benide sevdıgıne eminim.2 cocuk vermışim varsın fzıgım bozuk olsun.umursamıyorum hiç.bnden başkasyla asla yapamaz.baksın baksın dursun :-):-)
Birsey yapmaz fiziksel olarak ama bu da insanın içini incitiyor ne umuyor da bakıyor yani saçma
Her kavgada illa açarım bu konuları çünkü içime işlemiş artık hazmedene kadar çekecek çenemi. Bıktırıyosun hep aynı konu yeter artık bezdim diyor. Beter ol diyorum bende. Sosyal medya bence evliler için tehlike ya kadınlar akıllı uslu duruyo da erkekler şeytana uyuyor
Bencede sanki biz istesek yapamayız. Bizim face beraberdi. Daha bir ay olmadı ayıralım dedi bende erkek arkadaşlarım var her attığın fotoyu onların görmesine gerek tok dedi tamam dedim meğer içi başkaymış diyorum şimdi daha da sinir oluyorum
Kızlar 4 sene önce eşimle flöretten 1 hafta sonra ikimiz de kapattık face leri. İkimz de acayip kıskancız ve şu an bile whatsapp dışanda hiçbir sosyal medya aracını kullanmıypruz. Çok tavsiye ederim. Eşim bazen face açiim yok fake açim bilmem ne dio bende aramız bozulsun huzursuz olalım istiyorsan aç dedim. Ben boşanma sebebi olarak görüyorum gerek yok biz böle iyiyiz.
İşte bizim de beraberdi sonra ayırmak istedi face adreslerini hasbam..
İnsan bazen öylesine de bakıyo kendşmden biliyorum:KK66:

Ayy maşallah ne kadar iyi rahatsın ben aşırı kıskancımm hastalık gibi iki günde bir nerdeyse telini incelirim napıyo ne konuşmuş nette nereye girmiş garibimin bişi yaptıgıda yok bi ara o kadar abarttıyordum ki eve gelince namaz kılmasını incelerdim namaz kılarsa goya bi halt yememiştir oysa eşimin hiç öyle işlerle alakadsıda yok hatta ben daha beterim hastalık gibi oldu telefon bende bişey karıştırdıgımdada yok telefonda geçmişi falan silerim burayı görmesin diye bi kv muhabbeti oluyo bazen diye ama wc ye banyoya hep telefonla giriyorum gece bile yastıgımın altında ya şarja bile takamıyorum gece uzakta olmasın diye bundan kurtulmam lazım bağımlı oldum elim bu kadar saklasa adamı bogardım sen ne halt karıştırıyorsun diye

Oylesinedir canm insan bazen merak ediyo saçma ama sıkıntıdan falan hadi şuna bakıyım sonra diğerine oluyo

Nişanlıyken kapattım bende elim hiç sevmiyo diye kaldı arada arkadaşımdan şifre alıp bakarım şifreyi bile kaydetmiyorum ki çok sık gitmeyim diye bağımlılık oluyo sonra
Öylesine baktığından insan kendini bilir de erkek yani daga zatlyif iradeleri bence onlar daha zor unutuyor yaşananları.. emin olamıyorum yani öylesine olduğundan ve olmam da çok zor biliyorum :(
Erkek milleti canim. Uzme bence kendini. Takilarak hesap sorabilirsin ama cok buyutme derim yine de :)
Dün izinliydi evde o yüzden yazamadım kızlar. Teşekkür ederim CevaplarınıZ icin. Ben konuşmuyorum hala onunla. O da suçunu itiraf edemedi ama biliyor tabi alttan alıyor konuşmaya çalışıyor. Gerçeği soylemesini beklicem bakalım söylemeye utanacagi şeyleri yapmasaydı . 2 tane çocuğuna bana karşı. ...ama gerçekten çok kırıldım yani içim soğudu sanki ona karşı. İçinden ne geciyor o kiza karsi acaba diye dusundukce sinir oluyorum göresim bile gelmiyor suratini

Back