2016 Aralık Anneleri

merhaba hamişler, bugün devlet hastanesine gittim kan vermek için gitmişken gebe polikiliğine de gideyim muayene olurum dedim. neyse doktor muayene etti bebeğimin kalp atışlarını dinletti herşey yolunda dedi ölçüm yaptı bebek 6+3 haftalık dedi. Bende dedimki 13 nisanda özel bir hastanede muayene oldum ve o zaman bebeğim 6+4 günlük çıkmıştı hatta sata göre 3 gün büyüktü dedim ,bilmiyorum ben böyle ölçtüm bebeğin önde olması gibi bişey mantıksız herşey yolunda 1 ay sonra tekrar gel dedi. (asistan doktor bugün muayene eden) usg den usg ye bu kadar fark yapar mı canlarım ya kafama takıldı sat 1 mart bu arada.
Doktordan doktora bile fark eder. Sonuçta ekranda iki nokta seçip işaretliyorlar, cihazdan mesafeyi ölçüyorlar. Yarım mm bile kaysa bu kadar küçük bebekte günler değişiyor.

Merhabalar;
Bende yeni katıldım aranıza.
Sat : 13.03.2016
beklenen tarih: 18 aralık

dün kontrole gittim keseyi görebildik. Progeston testi yapıldı. Yaş 37 olduğu için düşük olma ihtimaline karşı çok şükür değerim güzel çıktı. bir oğlum var 5 yaş 5 aylık.
kısaca böyle :)

Doktordan doktora bile fark eder. Sonuçta ekranda iki nokta seçip işaretliyorlar, cihazdan mesafeyi ölçüyorlar. Yarım mm bile kaysa bu kadar küçük bebekte günler değişiyor.
bende içime dert ettim sabahtan beri canım ya ilk olunca insan tecrübesiz oluyor evham yapıyor

Kızlar mehaba, sabah bir soru sordum ama erken saat olduğu için cok kişi görmedi.. 4+6 haftalık hamileyim 2 haftadık kulak tıkanıklığım var.. netten baktığım kadarıyla hamilelikte olabiliyormus hormonlardan.. çok sinir bozucu bir durum.. aynı şeyi yaşıyan varmı aranızda?

Canım ben de kese görünmedi sandım. Henüz bebeğin görünmemesi çok normal, daha erken. Bu nasıl doktormuş yahu!
ama bebekte yok dedi ne bebek nede kalp atisi var ikisinide en gec cuma gormeliyiz dedi sonra cuma doluymus pazartesi gel dedi..yani 2 gun icinde gormesi sartmis cok kotu oldum yaa

Merhabalar;
Bende yeni katıldım aranıza.
Sat : 13.03.2016
beklenen tarih: 18 aralık

dün kontrole gittim keseyi görebildik. Progeston testi yapıldı. Yaş 37 olduğu için düşük olma ihtimaline karşı çok şükür değerim güzel çıktı. bir oğlum var 5 yaş 5 aylık.
kısaca böyle :)
Hayırlı olsun canım bende 35 yaşındayım ama öyle bi test yapmadılar bana

Kızlar mehaba, sabah bir soru sordum ama erken saat olduğu için cok kişi görmedi.. 4+6 haftalık hamileyim 2 haftadık kulak tıkanıklığım var.. netten baktığım kadarıyla hamilelikte olabiliyormus hormonlardan.. çok sinir bozucu bir durum.. aynı şeyi yaşıyan varmı aranızda?

Bende hala ara ara oluyor canım

ama bebekte yok dedi ne bebek nede kalp atisi var ikisinide en gec cuma gormeliyiz dedi sonra cuma doluymus pazartesi gel dedi..yani 2 gun icinde gormesi sartmis cok kotu oldum yaa
Tatlım panik yapma herşey yolunda bence. doktorlar bazen bizlerin psikolojisini düşünmeden pat pat konuşuyorlar

canım kulak tıkanıklığı hafiften bende de oldu ama üzerinde durmadım. Geçmezse KBB'a git istersen.

Canım kalp atışlarını dinledin mi peki. Bana aşırı olumsuz geldi konuşmaları 7 haftalık için sanki kese küçük gibi felan dedi. Embriyo bakalım sağlıklı oluşacak mı felan dedi. ayy ben mi büyütüyorum normal olan mı bu bilmiyorum ki :KK61:

yok daha duyamadık haftaya inşallah.
Allah'ın izniyle büyür kocaman olur dert etme. Şu dönem o kadar zor ki çok iyi anlıyorum
acaba kese olucak mı acaba kalp atıcak mı. devamlı kafalarda sorular
belki kesenin küçük olmasının nedeni geç döllenme olabilir. onlar sata göre baktıkları için tahminde bulunuyolar.

Canım zaten önce kese görünür bebek görünmez. Sonra kesenin içinde bebek görünür ve yeterince gelişmişse kalp atışı gözlenir. Senin haftanda olup da henüz bebeği görmemiş birçok kişi var bildiğim kadarıyla. Konuyla ilgili forumlara da bakabilirsin bence. Ben mesela geçen salı gittiğimde 5+3 deydim. Sadece kese vardı. Bugün 6+3 de bebeği gördük. Kalp atışını da ultrasonda gördük ama çok küçük olduğu için doplerde dinlemeye gerek duymadı doktor. Sen de 5+5 sin değil mi?

gurbetce gurbetce Canım aynen hepimami hepimami nin dediği gibi. Ben senden 2 gün öndeyim sat a göre. Benim daha yeni göründü 6+0 da kesem. Ama ultrasonda 5+0 idi. Dr kese için olması gereken yerde dediyse hiç endişe etme. Doktor biraz patavatsız konuşmuş bence, öyle çat diye alırız olmazsa denilir mi? Bebişlerimiz inşallah bu hafta içinde görünür hale gelecek ve sonra da kalp atışını pıt pıt duyacağız Allah'ın izniyle. Olmadı başka bir doktorun görüşünü alırsın. Haftaya perşembe randevum var. 7+3 olacağım. Haber veririm neticesini canım.

X