2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Herkese merhaba :) uzun bir aradan sonra biz de geldik elif kuzusuyla :)
24 unde dogum gunumuz var ama memleketteyken kalabalik olsun diye erken bir dogum gunu yaptik. 24 unde de babasiyla sade biseyler yaparız artik. Çok şükür bu günlere gercekten zaman cok hizli geciyor ve minnaklar çabuk buyuyorlar:)
MinikPiranha MinikPiranha cnm hayırlı olsun yürümeniz:) darisi bize artik.
yapraq yapraq cnm aklimdaydin nasil gidiyor alerjileriniz diyete devam mi?
kaftankef kaftankef canım nasılsın eşinin sınavı nasil gecti umarim iyidir sonuclar?
kahvetelvesi kahvetelvesi senin paşa napiyor?
Genel olarak nasilsiniz sizler bebisler?
Biz de durumlar ayni uykusuz geceler devam gibi. Bu ay elif emmeyi birakti malesef :KK43: ne kadar cabalasam da istemiyor asla. O yüzden mamaya basladik biz de. 4. Disimiz cikmaz uzere o yuzden geceleri cok fenalardayiz. Kizlar elif gece 1 den once uyumuyor ve sık kalkiyor. Bir akil verin nasil uykusunu erkene cekebilirim:KK43: calismaya baslayacagim ve bu sekilde cok zorlanicam. Bebisleri olanlara hayırlı olsun. :)

Aynrn öyle her gün bir macera her gün. Heyecan dolu hayatımız. Kitaplığa çıkmaya çalışıyor kitap kalemkutusu düşürmüş kafasına. Bir an gözünü ayırmaya gelmiyor :)

Sen de endişelenme paşa belki eşlerinden tutuo gezmeyi sevmiyordur, tutuyor kalkıyor sıralıyor diyorsun sorun yoktur.
Artık ses kesildi mi panik oluyorum ben de hangi deliğe girdi diye :)
Yaramaz oldular ama çok güzel oldular.
Sen de zayıflığını takma gelişimi güzel gidiyor bak.

Ya kızlar birde bu uyku düzeniniz nasıl. Akşam 10,11i buluyor uyuması. Sabah 8 dedi mi ayakta. Öğlen 12 gibi bir buçuk saat uyuyor. Bir de 3 gibi yarım saat uyuyor. Normal mi? Bana gündüz uykusu az gibi geliyor.
Geçmiş olsun önce, nerden gelmiş bulmuş arı kuzuyu.
Uykusu bana fena gelmedi.
Bizde pek bir düzen yok, ama gece uykusu 8-10 saat, gündüz uykusu toplam 1-2,5 saat.
Dün toplam 8,5 saat uyudu, önceki gün 13 saat.
12 saat ve üzeri olunca bayram ediyorum.
Günümüz günümüze uymuyor.

24 unde dogum gunumuz var ama memleketteyken kalabalik olsun diye erken bir dogum gunu yaptik. 24 unde de babasiyla sade biseyler yaparız artik. Çok şükür bu günlere gercekten zaman cok hizli geciyor ve minnaklar çabuk buyuyorlar:)
kaftankef kaftankef canım nasılsın eşinin sınavı nasil gecti umarim iyidir sonuclar?
Biz de durumlar ayni uykusuz geceler devam gibi. Bu ay elif emmeyi birakti malesef :KK43: ne kadar cabalasam da istemiyor asla. O yüzden mamaya basladik biz de. 4. Disimiz cikmaz uzere o yuzden geceleri cok fenalardayiz. Kizlar elif gece 1 den once uyumuyor ve sık kalkiyor. Bir akil verin nasil uykusunu erkene cekebilirim:KK43: calismaya baslayacagim ve bu sekilde cok zorlanicam. Bebisleri olanlara hayırlı olsun. :)
Senin yaz yoğun geçti :)
Üzülme meme için nerdeyse yaşına getirdin işte, o kadar almak istemiş.
Belki uykusu da düzene girer dişleri atlatınca, biri bitiyor biri başlıyor gerçi ama.
Gündüz en son kaçta uyuyor?
Gece 10 gibi uyuması için 4ten sonra uyutmamaya çalışıyorum.
Her zaman olmuyor tabii, bazen inatlaşıyor inatlaşıyor 7de sızıp kalıyor, 12-1 oluyor o zaman ama dediğim gibi genel olarak 4ten sonra uyumasın diye uğraşıyorum.
Çok uyanmaya bi önerim yok ama bizimkini yer yatağına alınca daha iyi uyumaya başladı.
Sizin sık uyanmalar sürekli mi hâla, bu ara dişlerden mi?

Canım alerji için hala diyet yapıyoruz. Bakalım ağustosta alerji kontrolü de var. Tekrar tahlil yaptırıp bakcaz. Ona göre diyet açabiliriz.
Uyku sizde hep problemdi. Bilmiyorum ki nasıl erkene çekilir. Bende erkene çekmek istiyorum uykusunu ama mümkün değil. 3-4 güne bir 10ar dk erkene çekebilirsin belki bende öyle denemek istiyorum ama bizimkinin kabızlığı var o da etken uyuyamamasına. Kaka yapana kadar bekliyoruz. Sonra uyuyor.
Emmemesi içinde üzülme. Belki böyle daha iyi olur. Keşke bizim kızında alerjisi olmasaydı da bende arada verebilseydim. Çünkü süt yeterli gelmiyor ek gıdaya geçince. Eskisi kadar olmuyor.

Bizde pek bir düzen yok, ama gece uykusu 8-10 saat, gündüz uykusu toplam 1-2,5 saat.

Belki uykusu da düzene girer dişleri atlatınca, biri bitiyor biri başlıyor gerçi ama.
Her zaman olmuyor tabii, bazen inatlaşıyor inatlaşıyor 7de sızıp kalıyor, 12-1 oluyor o zaman ama dediğim gibi genel olarak 4ten sonra uyumasın diye uğraşıyorum.
Çok uyanmaya bi önerim yok ama bizimkini yer yatağına alınca daha iyi uyumaya başladı.
Sağol canım. Valla bende anlamadım nerden geldi. Babası acaip sinirlendi atmasaydın arıyı da ben bi ona yapacağımı biliyodum diyo. Kızına kıyamıyo.
Yer yatağı nasıl yaptın? Ben kızı yere yatırsam gece Allah bilir evin neresinden toplarım. Beşiğin içinde bile şekilden şekile giriyo.

Y yapayalniz1 canım gece terliyo falanda ondan mı çok uyanıyo ki. Gece benim kız emmekten çok su içmeye uyanıyo. Ağlıyor meme veriyorum almıyor ama su verince corp corp içiyor. Ev çok sıcak. Üzerinde birtek atlet askılı zıbınla yatıyor. Üzerini de örtmüyorum. Bir tek sabaha karşı babasının ince bi tişörtü var onu tersten giydiriyorum.:KK51:

Ya kızlar birde bu uyku düzeniniz nasıl. Akşam 10,11i buluyor uyuması. Sabah 8 dedi mi ayakta. Öğlen 12 gibi bir buçuk saat uyuyor. Bir de 3 gibi yarım saat uyuyor. Normal mi? Bana gündüz uykusu az gibi geliyor.
Bizmki 9buçuk gbi uyuyor sabah 7de ayakta .gunduz uykusu ikiye indi .sabah uykusu ayni birbck yada iki saat .ogleden snra kisa yarm saat kirk dk .ayni diyblrm.

24 unde dogum gunumuz var ama memleketteyken kalabalik olsun diywe erken bir dogum gunu yaptik. 24 unde de babasiyla sade biseyler yaparız artik. Çok şükür bu günlere gercekten zaman cok hizli geciyor ve minnaklar çabuk buyuyorlar:)
Bence senn bebegin uykusu aliskanlik olmuş .Aliskanligi yikmasi zor .bir gun onu disarda cok yorup gunduz az uyutup gece erken yatirmayi denedinmi ?birde uyku arkadasi edinmeye calisabilirsin .bizmkinn emzik mesela

yapraq yapraq kayınvalidem büyük bi yer yatağı vermişti onu attım yere orda tek başına yatıyor :)
Başka çare düşünmek lazım, beşiğe tekrar geçer mi diye ağırdan alıyorum.
Koca yatak dar geliyor zaten, döne döne dışına çıkıyor ama daha az uyanıyor artık.
Beşikte hiç uyuyamıyordu en son.

Teşekkür eserim:) bir ayda 6 diş çıkardı ve yürüdü haliyle giç kilo almamış. Hala 7 kilo. Sanırım benim kızım hep zayıf olacak ben de ne kadar umursamamaya çalışsam da deli olacağım bu durumdan :deli:
6 diş çok zorlsmıştır kuzuyu kilo vermediğine şükret cnm valla. Maşallah. Çıtı pıtı olacak demek ki sevdacık. İnsanları umursama valla. Sağlık en enn önemlisi.
@ThankfullNovember doğumgünleriniz kutlu olsun :) nice nice yaşları uzun hayırlı ömürleri olsun inşallah
Sağol cnm aminn
Hayırlı olsun doğum gününüz. Nasıl da ulaştık değil mi Ağustos ayına. Hala şaşkınım ben. Şükürler olsun.
Eşimin sınavı orta halliydi cnm. Hayırlısı bakalım.
Gece beslenmesi varsa ve alışkanlıktan yaptığına eminsen gece beslenmesini kesmek en mantıklısı.
Emmesi için de hayırlısı olsun cnm. Hayırlısı buymuş demek.
günaydın hanımlar
ben de kızıma erken doğum günü yapıyorum. eşim hafta içi yoğun olduğu için bugün yapmaya karar verdik.
inşallah güzel geçer :)
Hayırlı olsun kolay gelsin.
Yeni şehriniz nasıl?

6 diş çok zorlsmıştır kuzuyu kilo vermediğine şükret cnm valla. Maşallah. Çıtı pıtı olacak demek ki sevdacık. İnsanları umursama valla. Sağlık en enn önemlisi.

Sağol cnm aminn

Hayırlı olsun doğum gününüz. Nasıl da ulaştık değil mi Ağustos ayına. Hala şaşkınım ben. Şükürler olsun.
Eşimin sınavı orta halliydi cnm. Hayırlısı bakalım.
Gece beslenmesi varsa ve alışkanlıktan yaptığına eminsen gece beslenmesini kesmek en mantıklısı.
Emmesi için de hayırlısı olsun cnm. Hayırlısı buymuş demek.

Hayırlı olsun kolay gelsin.
Yeni şehriniz nasıl?
sağol canım.
geçti gitti.
çok şükür memnunuz.
istanbul' da ne kadar aceleci ve gergin yaşıyormuşuz meğer.
burada yavaş ve telaşşız yaşıyoruz. komşularım iyi, kızlarımın arkadaşları var artık, her gün sokaktalar. onlar da mutlu. :)

Hem de ne yoğun cnm ya kac kere valiz hazirladim yer degistirdim bilmiyorum. 4 sehir gezdik 1.5 ayda :)
Canim dedigini deneyebilirim mesela bugun en son 18.45 de uyanmisti simdi uyuttum insallah tekrar uyanmaz. Elif asla 6 saat uyumadan duramaz :KK43: ama en azindan 5 den yada 6 dan sonra uyutmazsam erkene gelebilir. Ama bu seferde su sorun oluyor erken uyursa geri uyaniyor. Dun mesela ugrastim ugrastim 20.30 da uyudu sonra herhalde uyanmaz dedim saat 10.00 da bir uyandi ugrastim ugrastim asla uyumadi :KK43: ama belki 10 a kadar bekletip uyutsaydim uyanmazdi. Neyse deneyeyim bakalim cnm insallah işe yarar. Ben 11 e de raziyim aslinda ama bakalim nasil olacak. Memlekette yer yatagindaydi yine ayniydi. Yani bizim problemimiz gece uyaninca 90ml mama yapıyorum hepsini icmeden uyuyor dolayısıyla geri acikiyor ve cabuk uyaniyor. Bir de biberon emzigimiz 2 delikli olan yani 1-3 ay icin olan dolayisiyla az geliyor. Biberona alismasin diye oyle kullaniyordum. Onu degistirince belki cok gelirse daha fazla yer ve uyur diyorum ama bakalim. Bir de bizim gaz bazen hala problem oluyor bir de diş var bu aralar yoksa bir ara daha iyiydi yani en azindan 2-3 kere uyaniyordu. Gunduz uykulari daha iyi gibi artik insallah gece de duzelecek

Y yapayalniz1 canım gece terliyo falanda ondan mı çok uyanıyo ki. Gece benim kız emmekten çok su içmeye uyanıyo. Ağlıyor meme veriyorum almıyor ama su verince corp corp içiyor. Ev çok sıcak. Üzerinde birtek atlet askılı zıbınla yatıyor. Üzerini de örtmüyorum. Bir tek sabaha karşı babasının ince bi tişörtü var onu tersten giydiriyorum.:KK51:

Canim her uyanmasinda ilk su veriyorum ama biraz ictikten sonra bagriniyor mama yemeden asla uyumuyor geri. Mamayi da uyurken içtiği icin yarisina gelince biberonu atip uyuyor ee zaten 90ml yapiyorum hepsini icmedigi icin de cabuk acıkıyor. Bizim ev de sicak oluyor ayni bende atlet ve askili zibinla ustunu ortmeden yatiriyorum bir de odanin cami yarim açık oluyor. Su aralar diş cikartiyor ondan sanirim diyorum. Insallah düzelecek cnm sizin alerji de. Cok zor bir surek ucundan döndüğüm icin anlayabiliyorum. Insallah kuzucuk bir an once atlatacak bu alerji işini

Bence senn bebegin uykusu aliskanlik olmuş .Aliskanligi yikmasi zor .bir gun onu disarda cok yorup gunduz az uyutup gece erken yatirmayi denedinmi ?birde uyku arkadasi edinmeye calisabilirsin .bizmkinn emzik mesela

Denedim cnm hatta yarin tekrar deneyecegim 15.00 dan sonra uyutmayacağım bakalim aksam erken uyuyacak mi? Yani dedigim gibi dun mesela baya oyaladim parka götürdüm yuruttum falan en son 8.30 da uyudu dedim uyanmaz bir baktim uyandi 10 a kadar ugrastim yok uyumadi :KK43: sonra da tabiki gece 1.30-2.00 oldu uyumasi. Sabahta 12 de uyandi. Acaba diyorum sabah mi erken uyandirsam o zaman erken yatar mi ki

Bizmki 9buçuk gbi uyuyor sabah 7de ayakta .gunduz uykusu ikiye indi .sabah uykusu ayni birbck yada iki saat .ogleden snra kisa yarm saat kirk dk .ayni diyblrm.

yapraq yapraq geçmişler olsun cnm. Arılardan çok korkuyorum. Kızın nasıl?

yapraq yapraq gülüm bence çok iyi uyuyor. Benim oğlan gündüz toplam belki 1 saat uyuyordur. Akşam 8-8 buçuk gibi yatıyor gece en az 3-4 kez uyanıyor sabah çok şükür 7-8 gibi uyanıyor.
Bende gündüz uykusu az diyodum ama aynıymış herkeste demekki. Aslında bazen uykusu teke insin diye uyandığında ayağımda sallayıp uykuyu 3 saate çıkarıyorum. Gece daha erken uyuyo o zaman.
Canım azra iyi şükür. Zaten arı soktu biraz ağladı sonra gayet keyfi yerindeydi. Ben ondan fazla acı çektim resmen :110: kızarıklığı da çabuk geçti şükür.

Yazdığım mesajin pesine uyanan elif :KK43: zar zor uyuttum daha yeni. Uykusunda inliyor ağlıyor sanırım diş baya agri yapıyor kuzumda :KK43: ama uyumayan bebek cok zor gercekten zaten 1 senedir eşim izinsiz çalışıyor o da ayrı yıprattı. Artık şu durumlar bitse de calismalari normale dönse diye dua ediyorum. Insallah hersey zamanla daha güzel olacak deyip duruyorum kendime

X