canım başla diyorum kesinlikle bu konuda bol bol tecrübem araştırmam var , şimdiki bebekler ne kadar büyükse o kadar baş etmesi zor tuvalet eğitimi konusunda. Beraber başlayalım :)
Kardeşi olduktan sonra istemez bırakmak kardeşimin bezi var benim yok der ama kardes daha dünyaya gelmeden alışırsa uzun bir süre gecmiş olacak tekrar kardeşi doğunca beze dönmez . Bezsiz bebek yöntemine bak bizim başlayacağımız yaş ne ki 6 aylıkken başlıyorlar daha erken
Hamileyken öğretme işini kaldıramazsın sabır hem de bol sabır işi, hormonlar tavan yapacak sabredemezsin. Sonraya bıraksan, hem kardesle ilgilen hem tuvalete nevrin döner. Saat başı ilk zamanlar 15 dk da yarım saatte bir tutman gerekecek, vakit gerektiren bir konu.
yapar mı yapar arda bu .
Ben diyeyim de sonra niye demediniz erken başlasaydım deme
e bizde bez yıkasak bırak iki üç yaşı 9 aylık başlardık
bizlerde 1.5 da öğrenmişiz 6 çocuk
Şimdiki çocuklar çok çok zor annem diyor bunu 6 çocuk büyüten :) benimkileri görünce aman bu ne 6 çocuk büyüttüm böyle ömrüm tükenmedi, kızııım Allah yardım etsin sana diyor
babamda bu çocuklar ne böyle Allah sabır versin kızım diyor
acıyor millet bana
Biz nasıldık çocukken düşün bir şey sorsak bu ne diye annemiz Babamız ne derdi biliyorsa adını söyler o arada ya yemek yapıyordur ya başka ev işiyle uğraşıyordur, bilmiyorsa ne biliyim ben diye bir cevap
ısrarla sorarsan işim başımdan aşkın dur şimdi
böyle böyle soru sormamaya susmaya kendi kendimize yetmeye başladık.
Şimdi biz napıyoruz, daha doğar doğmaz bıdı bıdı konuşuyoruz çocuklarımızla ne sorsalar cevap veriyoruz aynı soruyu yüz kere sorsalar cevap veriyoruz, eğitici oyunlar oynuyoruz, her gün parka taşıyoruz, odasını oyuncakla dolduruyoruz, süslü püslü giydiriyoruz, yokluğu göstermiyoruz, doyumsuz büyütüyoruz sonra bir çocukta pertimiz çıkıyor
kendimiz ediyoruz, şimdiki çocuklar profesör doğuyor diyorlar ya öyle değil o şimdiki çocukların anneleri profesör gibi donanımlı oluyor sonunda canımıza okuyan çocuklar çıkıyor ortaya bu iyi bir şey aslında zeki başarılı çocuklar demek ilerisi için
bir söz okumuştum çocuğun hası yaramaz olandır diye