Ben de forumda okuduklarımdan sonra çok tedirgin gitmiştim çatı mauyenesine. Öyle şeyler okumuştum ki hastaneyi çığlıklarında ayağa kaldırdım diyor biri, bir diğeri sırf çatı muayenesi olmamak için sezeryan yapıcam diyor. Birisi doktorum beni sezeryana zorlamak için mahsustan canımı yaktı diyor. Ama öyle abartıldık gibi birşey değilmiş. Sadece biraz tedirginlikle kendini kasıyorsun ister istemez. Doktor onu anlıyor zaten. Bana sorun yok sadece kendini kastığın için ufak bir olumsuzluk oldu ama aslında bir sorun yok dedi. Hiç de öyle acılar, bağırmalar vs yok. Hadi Allah kolaylık versin :)Günaydın herkese... Geçmişe baktım da artık ağrılar, akıntılarda nişan aramalar falan başladı, sona yaklaşıyoruz ya da başlangıca mı desemBenim de yarın kontrolüm var, çatı muayenesi yapacak doktor, inşallah korktuğum gibi olmaz da rahat atlatırım
Benim eşim alp olsunda önü arkası ne olursa olsun dedi alp Türkçe olduğu için çok seviyordu konuralp Alperen alpertunga bile dedi sonunda Kerem alp de anlaştık ben çok ısındım çok içime sindi umarım oğlum da çok beğenir adınıAdıyla yaşasın inşallah bebişin. Biz de uzun zamandır karar verememiştik. İki gün önce alp ismine karar verdik. İlk de kayra demiştik. Ben çok ısınmıştım kayraya ama eşim vaz geçti. Bundan da vaz geçmezse bir alp imiz olacak Allahın izni ile
Alp Tuna bizim bebiş in ismi Alp ler çoğaldı :)Adıyla yaşasın inşallah bebişin. Biz de uzun zamandır karar verememiştik. İki gün önce alp ismine karar verdik. İlk de kayra demiştik. Ben çok ısınmıştım kayraya ama eşim vaz geçti. Bundan da vaz geçmezse bir alp imiz olacak Allahın izni ile
Bızde kontrolden geldık. Once nst ye baglandık. Hıc sancı cıkmadı. Sonra ultrasonda baktı doktor. Ikı hafta once 3300 olan kılosu bu gun 4100 cıktı. Soka gırdım tabı. Doktorda ınanamadı ve tam dort kez Ölçtü. En son 3900 civarı ama kilolu bir bebek dedi. Catı olcumunde de 1cm acılmam varmıs. Dar kalçalı bir yapım oldugunu normal doguma daha 1. Haftam oldugunu bu surecte bebegın daha da kilolanacagını soyledı. Çok panik oldm. Kafam karmakarısık eger istersen yarın sezeryanla kucagına alırsın dedı. Beklemek ıstersemde haftaya ptesiye kontrol verdı. 4 kilo ustunde normal dogum nasıl olur nasıl yaparm heyecandan panıkten migdem bulanıyo. Ne zormus karar vermek
Normal dogumu epıdural normal dogum olarak konusmustuk bu arada. Bebek kılolu bıle olsa epıdural normal dogum yardımcı olur mu acaba
Canim benim çok üzüldüm bu kadar ugraslarina rağmen boyle olumsuzluk. Yasamanagünaydın anneler,,,
dün doktora gittim, çatı muayenesi oldum, öyle korkulucak bir şey değil,,, can acıması da yok,,, çatım uygunmuş normal doğuma ama rahimimde tuhaflık olduğu için normal doğum şansım pek yokmuş gibi görünüyor,, doktor sezetyan tarihi belirleyelim dedi,, ben biraz daha beklemek istiyorum eğer mümkünse dedim,, bir hafta daha bekleyeceğiz, haftaya sezeryan tarihi alacağız,,, yani 10 gün içinde normal doğurdum doğurdum yoksa sezeryan,,,
suni sancı sordum doktora,, başarısız olur dedi,,, rahim ağzımda şekil bozukluğu olduğu için,,
çatı muayenesi de tetiklemez dedi,,,
şimdi yazdıklarımı sezeryan yapanlar yada istiyenler yanlış anlamasın lütfen,,,,
dünden beri kendimi sarhoş gibi hissediyorum,, o kadar üzüldüm ki sanki bu 9 ayı eksik tamamlayacağım gibi geliyor,,, hatta dün gece rüyamda rahmimi gördüm,,,,
hep hayalimdi, bebeğimi normal doğurmak, hemen göğsüme yatırmak hemen emzirmek,, hatta gittim bir sürü araştırdım kesi yapmayan normal doğum yanlısı olan doktor buldum,,,
haftalardır kmlerce yol yürüdüm, squadlar çekdim,,perine masajları yaptım,, bebeğim 30, haftasında döndü,,, son haftalarda bebeğim tosuncuk oldu, az yedim az kilo alsın diye,, doktor bu kadar kilo alırsan normal zor dedi,, son 2 aydır sadece 2 kilo aldım,,, yani elimden gelen herşeyi yaptım ama olmuyor,,, ,
kendimi bu kadar eksik hissedeceğimi düşünmezdim,,,,
sadece içimi boşaltmak istedim,, çünkü eşime anlatmaya kalksam,,, saçmalama falan diyecek,, kızızcak üzülüyorum diye,,
anneme yada arkadaşlarıma da anlatamadım,,,
yazdım böyle içimi boşaltma adına,,,
Canim doğum sirasinda ve sonrasında yeterince enerji harcayacagizsaat 10 gibi uyandım canlar evin içinde hiçbirşey yapmadan ordan oraya yuvarlanıyorum ya
aslında yapılacak çok işim var ütülerim var ama yapmak istemiyorum yaaaa iyice tembelleştim ben
Canim bende 36. Haftada gittim bebek donememis hala. Son 1.5 aydir dönmedi göç.biz de şimdi kontrolden geldik minik baturalpim hala dönmemiş 3100-3200gr arasında dedi bence artık dönmesi çok zor garibim yeri yok ki suyu filan iyimiş nst de önce problem çıktı hareket etmiyordu sonra tatlı bişiyler yiyip tekrar gittim düzelmişti sancımız yok suyumuz iyi ağrılar filan hepsi normalmiş o gelen şey de gerçekten nişanmış atar artık tamamını dedi haftaya cuma biz de kavuşucaz inşallah gerçekten şu son günler hiç geçmiyormuş
Doktorum bana bebegın kilolu olmasından kaynaklı dogum yoluna gırmedıgını soyledı. Catı dar, baş buyuk olunca boyle olur dedı. yınede cesaretlendım bıraz. Dikişi hissetmen kötü olmus. Aslında beklenen bısey olsa gerek cunku bıldıgım kadarıyla sadece rahım kaslrındakı agrıyı azaltma ıslemı uygulanıyomus. Tam anlamıyla hıssı kesmıyorlarmıs. Genel olarak dikiş hissediliyo anladığım kadarıyla...epidural ile doğum yaptım. ama ben epidural işini anlamadım açıklığım 7 cm di ve bebeği çıkışını omzu takıldığı için atılan dikişi hissettim .
Doğuma gelince bebeğin iri olması kendini daha iyi itmesi için olumlu bir etken 3750 gramdı kızım doğurduğpumda
Doktorum bana bebegın kilolu olmasından kaynaklı dogum yoluna gırmedıgını soyledı. Catı dar, baş buyuk olunca boyle olur dedı. yınede cesaretlendım bıraz. Dikişi hissetmen kötü olmus. Aslında beklenen bısey olsa gerek cunku bıldıgım kadarıyla sadece rahım kaslrındakı agrıyı azaltma ıslemı uygulanıyomus. Tam anlamıyla hıssı kesmıyorlarmıs. Genel olarak dikiş hissediliyo anladığım kadarıyla...
arkadaşım herkesin bünyesi farklıdır ağrı eşiği farklıdır bir çok farklı sebep vardır ...ben geçen hafta çatı muayenesi oldum ve o kadar canım yandıki 2 gün yürüyemedim kasıklarımın ağrısı bacağıma vurduğu için... insan başına gelmeyince bilemiyor tabi kendininki kolay geçince de acı çekenlerinkini abartı olarak bulabiliyor!Ben de forumda okuduklarımdan sonra çok tedirgin gitmiştim çatı mauyenesine. Öyle şeyler okumuştum ki hastaneyi çığlıklarında ayağa kaldırdım diyor biri, bir diğeri sırf çatı muayenesi olmamak için sezeryan yapıcam diyor. Birisi doktorum beni sezeryana zorlamak için mahsustan canımı yaktı diyor. Ama öyle abartıldık gibi birşey değilmiş. Sadece biraz tedirginlikle kendini kasıyorsun ister istemez. Doktor onu anlıyor zaten. Bana sorun yok sadece kendini kastığın için ufak bir olumsuzluk oldu ama aslında bir sorun yok dedi. Hiç de öyle acılar, bağırmalar vs yok. Hadi Allah kolaylık versin :)
Canım umudunu kırmış olmak istemem ama artık zor döner bize 2500grken filan döner diyordu bugün gittik 3200 olmuştu ve artık dönmesi imkansız gibi biliy dedi gerçi benim çok da umurumda diilCanim benim çok üzüldüm bu kadar ugraslarina rağmen boyle olumsuzluk. Yasamana
Ama canini sikma önemli olan bebeği saglucakla kucagina alman
Normal.doğum sirasinda da allah korusun bir anarmallik cikabilirdi.
Sezeryani kafamda ne kadar buyutursen o.kadar olumsuzluk yasarsin
Hakkında hayirlisini dinle ve Dr una guven bu saatten sonra
Canim doğum sirasinda ve sonrasında yeterince enerji harcayacagiz
Bende tembellik yapiyorum bu yuzden hep
Canim bende 36. Haftada gittim bebek donememis hala. Son 1.5 aydir dönmedi göç.
Dr çarşamba gel sezeryan tarihi verelim desi ama biz p.teaiyo bekleyip.gidecez. hala bebek donmemisse sezeryan tarihi alacagiz.
Çağan Alp de bizimkinin adı olacak Allah'ın izniyleAlp Tuna bizim bebiş in ismi Alp ler çoğaldı :)
Bşz de başta alpertunga düşünüyorduk sonra baturalpe karar verdik osman baturdan dolayı ben osmanı istemediğim için baturalp olduBenim eşim alp olsunda önü arkası ne olursa olsun dedi alp Türkçe olduğu için çok seviyordu konuralp Alperen alpertunga bile dedi sonunda Kerem alp de anlaştık ben çok ısındım çok içime sindi umarım oğlum da çok beğenir adını
Arkadaşım da aynı bu nedenden dolayı 40. haftada sezaryen oldu, hakkında hayırlısı olsun canım, arkadaşımın bebeğinin inmeme nedeni kordon dolanmasıymış, sende öyle bir şey olsa söylerdi doktorun.merhaba cici annelerr bizde biraz önce drdan geldik 2 aydır normal doğum pozisyonunda olan bıdık hala çatıya yerleşmedi inmiyor aşağıya 3600 olmuş kilosu kafası büyükmüş biraz dr doğum şekline karar verelim dedi aşağıya 37. haftadan itibaren yerleşmesi gerek son haftasıda sancıyla falan normal doğum başlar ve doğar dedi ama bizim bebekte tık yok gelmiyor aşağı bende drdan bi kaç gün daha istedim karar vermek için cuma tekrar gidecez eğer hala inmemişse ameliyat olacamve ,nanılmaz korkuyorum sizde de böyle oldumu hiç ? ilk bebeğim benim ilkte 37 ve 38. haftadan itibaren yerleşirmiş dr öle söyledi ama ben bi umut inermi acaba diye bekliyorum bu arada çatı kontrolüde iyi geçti her hangi bi darlık vs. yokmuş ayyyyyy kısaca herşey normal ama bizim kızımız inmiyor aşağı ayy naapıcaam bennn
Alp Tuna da çok güzelmiş Ocak bebişlerinde 4 alp oldu sanırım ayyy ne güzel adlarıyla büyüsünler inşallahAlp Tuna bizim bebiş in ismi Alp ler çoğaldı :)
evet söylemedi canım gayet normal her şey inmiyor aşağı sadece inş. hayırlısı ama çok tedirginimArkadaşım da aynı bu nedenden dolayı 40. haftada sezaryen oldu, hakkında hayırlısı olsun canım, arkadaşımın bebeğinin inmeme nedeni kordon dolanmasıymış, sende öyle bir şey olsa söylerdi doktorun.
Çağan ismini çok seviyorum bizde Çağan alp ile Kerem alp Arasında kalmıştık da Kerem ağır bastı alp de karizmatik Çağan da karizmatik bir isim oyyy bi de kucağımıza Alıp sevseydik alplerimiziÇağan Alp de bizimkinin adı olacak Allah'ın izniyleAlp çok karizmatik geliyor bana.