Ilk hafta benim de çok acıdı uçları, lansinoh krem almıştım ama çok kullanmadım. Üst komşum Zeytinyağı sür hemen geçer dedi ve 2 hafta sonra iyileşti gerçekten. C Şeklinde büyük yastıklar var, onlar çok rahat geldi bana ilk zamanlar. Bide karın destek yastığı oluyo D şeklinde, şimdilerde arasıra onu kullanıyorum. Bebek büyüdükçe sırt ağrısı kalmıyo yastıksız da emzirebiliyorum artık. Çok geçmiş olsun, yastık ve Zeytinyağı dene cnm.Kızlar ben 2.5 aydır emziriyorum. Başta Göğüs ucu yaralarım oldu hala da devam ediyor tam iyileşmedi. Şimdi de çocuğu emzirdikten sonra göğsüm sırtım çok ağrıyor. Geceleri nasıl yatsam Ağrı yapıyor. Sizde de var mı bu durum merak ediyorum. Ben çok zorlanıyorum artık.
2 ay sir3ttim vermedim ama ne uyku kaldi ne de huzur bebehim surekli agliyosu uykuya dalamiyodu en uzun uykusu 20 dk ydi 1 haftadir veriyorum daha rahat uyuyo uykuya kolay daliyo. Erci bide nurse harves e basladik onunsa etkisi olabilir.
O sırt ağrısı bende de var özellikle akşam dahada artıyor..ağrıdan daha çok acı.. Acıdan ağlıcam nerdeyse düşün artık..umarım zamanla düzelirKızlar ben 2.5 aydır emziriyorum. Başta Göğüs ucu yaralarım oldu hala da devam ediyor tam iyileşmedi. Şimdi de çocuğu emzirdikten sonra göğsüm sırtım çok ağrıyor. Geceleri nasıl yatsam Ağrı yapıyor. Sizde de var mı bu durum merak ediyorum. Ben çok zorlanıyorum artık.
Ay çok güldüm.bizimki o kadar güçlü ki donunun içine koysam kesin çıkarır ellerini.emzirmek için kucağıma aldğmda heyecandan nefes nefese kalıyor elini kolunu sallıyor.kaç kez tokatını yedim yüzümü yırttı bikezde
Yok canım ya geceledik yine ..
Ilk haftalarda 1 saatte bir alarm kuruyordum ve uykusunda emziriyorum. Sonraları kendiliğinden acıkmasını beklemeye başladım. Zaten genelde 1-2 saatte bir acıkıyor. Gece uykusu için ilk yatırdığımda 3 saati buluyor bazen acıkması, devamında 1-2 saati buluyo . Açlık belirtisi yalanma, yutkunma, ellerini emme ve ağlama. Ağlamasına fırsat vermiyorum çoğu zaman ama bazen derinleşiyor uykum sanırım, o zaman ağladığını anca duyup kalkabiliyorum. Bi yerde okumuştum max 5 saate kadar kesintisiz uyuyabilirmiş bebekler aç olsa da.
Kızlar ben 2.5 aydır emziriyorum. Başta Göğüs ucu yaralarım oldu hala da devam ediyor tam iyileşmedi. Şimdi de çocuğu emzirdikten sonra göğsüm sırtım çok ağrıyor. Geceleri nasıl yatsam Ağrı yapıyor. Sizde de var mı bu durum merak ediyorum. Ben çok zorlanıyorum artık.
Biz yine gece saati 3.50 yaptık ancak uyudu .. Bu saatlerde uyuyunca biz de mahvaluyoruz.. Ellerini kondurmuyor hiç bi şekilde çıkartana kadar ıkınıyor ... Beşiğe gece koydum salladım alıştı sandım ama sabah yine uyumadı beşiğinde sallayarak .. Kucakta uyudu.. Beşiğe nasıl alıştıracam ben yakilo aldıkça kucakta uyuması Benlm için zorlaşacak ..
Sende haklisin yani emzigi bend3 xok istemiyodum ama mecbur kaldim artik. Ama en azindan sadece uyurken veriyorum.nurse gazli ve kolik bebekler icin rezene ve kimyon yagindan yapilmis bitkisel bir surup doktorumuz onersi gunde 2 cay kasigi veriyorum gaz problemimiz cozuldu. Benim bebegim gercekten cok gazliydi doktorda15 dk kaldik resmen halimize ve bebege acidi doktor. 1 haftadir kullaniyorum benehim daha rahat.
Erkek bizim ki muhammed jiyan ismi 2 martta dogdu benim ki 36.6 da sezaryanla oldu daha dogrusu kontrole gittim nst kotuydu bidw suyumda bitmisti. Yatirdi doktor gecede sezaryana aldi aniden oldu yani. Sizin kiz mi dogum ne zaman oldu.Ozamn sikinti yok :)) ismini ne koydunuz kiz mi.benimkisi 59 gunluk..ayni gidiyoruz gibi..normal dogummu yaptin.
Yediklerime o kadar dikkat ediyorum ki sadece haslama ve ekmek peynir yiyorum nerdeyse. Herseyi sadece haslayip yiyorum artik ne yiyecegimi sasirdim yumurta peynir yogurt yesillik salca bakliyatlar baharatlar herseyi kestim nerdeyse. Sadeve et tavuk haslama ve pilavla besleniyorum.meyve bile gaz yapar dediler yemiyorum yani o kadar. Ama yinede bizimkinde surekli bir ikinma surekli huzursuzluk vardi bu. Nurse iyi geldi. Bu arada ben rezene kimyon iciyorum hep bebegede gecer rahatlar diye ama fayda etmiyo.Yediklerinde dokunuyor mu ? Ben yesem mi yemesemmi tereddütte kalıyorum. Bazıları da yediklerimizle alakalı değil diyorlar.
Bizmkisi 3martta dogdu.bende sezaryan oldum.erken dogum yapmissin.ben kendim istedim sezaryan olmayi.bebek biraz sismandi goze alamadim dogumdanda cok korkuyodum...hayirlisiyla gecti bitti :))))Erkek bizim ki muhammed jiyan ismi 2 martta dogdu benim ki 36.6 da sezaryanla oldu daha dogrusu kontrole gittim nst kotuydu bidw suyumda bitmisti. Yatirdi doktor gecede sezaryana aldi aniden oldu yani. Sizin kiz mi dogum ne zaman oldu.
âmin canım ama o 2 ay bana o kadar uzun ve uzak geliyor ki:) ama bu zamanları da Arıcaz demi :)Ah yavrum Kıyamam 2 ay daha geçse uyku ddüzene girerde bu seferde dislerden uyuyamazlar AAllah hepimize kolaylık versin. ..
Yok canım emziğe alıştırmadık.. Bazen ucuna az reçel sürüp verdim onun TADI bitince atıyor almıyor onu nasıl alıştıracam .. Ayy bende bebeğime hiç bişi alıştırmıyorummEvet buyudukce zor olur kucakta.Bilemiyorum ki daha ne yapılır. Emzik emiyor mu?
Alıştıramıyorumm ..Yok canım emziğe alıştırmadık.. Bazen ucuna az reçel sürüp verdim onun TADI bitince atıyor almıyor onu nasıl alıştıracam .. Ayy bende bebeğime hiç bişi alıştırmıyorumm
Yediklerime o kadar dikkat ediyorum ki sadece haslama ve ekmek peynir yiyorum nerdeyse. Herseyi sadece haslayip yiyorum artik ne yiyecegimi sasirdim yumurta peynir yogurt yesillik salca bakliyatlar baharatlar herseyi kestim nerdeyse. Sadeve et tavuk haslama ve pilavla besleniyorum.meyve bile gaz yapar dediler yemiyorum yani o kadar. Ama yinede bizimkinde surekli bir ikinma surekli huzursuzluk vardi bu. Nurse iyi geldi. Bu arada ben rezene kimyon iciyorum hep bebegede gecer rahatlar diye ama fayda etmiyo.
Bizmkisi 3martta dogdu.bende sezaryan oldum.erken dogum yapmissin.ben kendim istedim sezaryan olmayi.bebek biraz sismandi goze alamadim dogumdanda cok korkuyodum...hayirlisiyla gecti bitti :))))
Allah bagislasin yavrularimizi bizimkiee gece 23.30da dogdu 3 marta az kalmisti yani.:)))) bebegin kac kiloydu canim. Benee sezaryan dusunuyodum zaten normala cesaret edemiyodum kismet 8 aylik dogurdum. Onemli olan bebeklerimizin saglikli olmasi.Bizmkisi 3martta dogdu.bende sezaryan oldum.erken dogum yapmissin.ben kendim istedim sezaryan olmayi.bebek biraz sismandi goze alamadim dogumdanda cok korkuyodum...hayirlisiyla gecti bitti :))))
Tabi canım benimkinin nerdeyse 5 gün yapmadığı oldu. Bir Çay kaşığı Zeytinyağı ver eğer çocuk rahatsızsa. Birkaç saat sonra yapıyor benimki zeytinyağ verdiğim de. Endişelenme yaniYa kizlar beb3gim dun öğlenn en son kaka yapti bugun hic yapmadi. Yani 24 saati gecti kaka yapmayali . Var mi boyle olan bu durumu yasayan ya da bilgisi olan.