• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanala girmeyen bebek

Kanala girmesi için elle döndürme yöntemi var ama o da riskli. Siz doktoru niye dinlemiyorsunuz zaten olsa böyle bir durum yapar. Bu haftadan sonra dönmez. Zamanı uzattikca sezeryan için risk artar
Bebek baş aşağı duruyor zaten dönme gerektiren bir durum yok kanala inmemiş sadece

Vakti gelince iner. Bebeğinin ve vücudunun doktorundan daha akıllı olduğuna emin olabilirsin.

N’aptınız bebeğiniz girmiş mi kanala? Benim 38+6 kanala girmemiş daha doktorum hiç sezeryan demedi bekleme taraftarı çünkü bugün epey baktım 2 gün içinde sancıyla kanala girip normal doğum yapan bir sürü kişi varmış

N’aptınız bebeğiniz girmiş mi kanala? Benim 38+6 kanala girmemiş daha doktorum hiç sezeryan demedi bekleme taraftarı çünkü bugün epey baktım 2 gün içinde sancıyla kanala girip normal doğum yapan bir sürü kişi varmış
Pazartesi günü kontrole gittim tekrar vajinal muayene yaptı emin olmak için, kanala tam olarak girmemiş ama sınıra gelmiş, girmek üzere ya da sancıyla beraber girebilecek durumda dedi. 2 cm de açılmam varmış o yüzden şimdilik sezeryan muhabbeti yapmadı bana da. Bekliyorum doğum başlasın diye 🥳

Pazartesi günü kontrole gittim tekrar vajinal muayene yaptı emin olmak için, kanala tam olarak girmemiş ama sınıra gelmiş, girmek üzere ya da sancıyla beraber girebilecek durumda dedi. 2 cm de açılmam varmış o yüzden şimdilik sezeryan muhabbeti yapmadı bana da. Bekliyorum doğum başlasın diye 🥳
Güzel haber umarım benim de girer kanala. Haberdar et doğum falan yaparsan merak ederim bende

Kızlar 37 hafta bebek kanala girmemiş baş aşağı pozisyonda ama. Doktor 38e kadar girmesi gerekiyor 38de hala kanala girmemişse sezeryan olacak dedi. Aslında ben beklemek istiyodum çünkü son anda sancıyla beraber kanala giren bebekler olduğunu okumuştum burda ama doktorun söylediğine göre, 38e kadar kanala girmezse bir problem var anlamına gelirmiş ilk doğumlarda. İşte kordon boyu kısa olabilirmiş veya bacağına dolanmış olabilirmiş gibi durumlardan bahsetti. Öyle diyince beni korkuttu. Bu arada gerçekten alanında çok iyi bir doktor kendisi bu zamana kadar ne derse sorgusuz güvendim kendisine ama acaba sezeryan yapmak için mi böyle dedi diye düşünüyorum ister istemez çünkü ben normal doğum yapmayı çok istiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım bilmiyorum. Yani baş aşağı duran bebek hiçbir risk yokken ortada 38 de sezeryan yapılır mı?
Riske atma, arkadaşım da çok normal doğum istiyordu fakat bebek bir türlü dönemedi. Egzersiz yeme içme her yolu denedi. Sezaryen oldu. Doğum esnasında kordonun boynuna iki kez dolandığı için dönemediğini söylemiş doktor. Velhasıl sağlıklı olsun doğsun da ha sezaryenle ha normal ile. Ben de doğurdum üstelik 41 de bekle bekle gelmedi döndü inmedi kanala. Suni ile doğurdum. Her zaman her şey hayal edildiği gibi olmuyor.
Temel felsefen ikinizin de sağlıklı olması olsun, hemencecik kavuştursun Rabbim 🌸

Az önce tuvalete kalktım dayanılmaz bi kasık ağrım var böyle kasıktan biraz daha alt tarafta ama doğum sancısına da benzemiyor napsam bilemedim oturdum bekliyorum 🙃
Doğurma hissi şiddetli kabızlık hissi ile aynı bir yerlerinde bir yığılma ağrı acı var ama çıkmıyor hissi :D

Doğurma hissi şiddetli kabızlık hissi ile aynı bir yerlerinde bir yığılma ağrı acı var ama çıkmıyor hissi :KK70:
Hastaneye gidicem galiba çünkü aralıklarla şiddetlenip hafifleyen bir ağrı var alt tarafımda. Hiç tarif edilen doğum sancısı gibi değil ama bilmiyorum herkeste farklı olabilir mi acaabaaa🤔 inşallah doğuruyorumdur🥳😂

Hastaneye gidicem galiba çünkü aralıklarla şiddetlenip hafifleyen bir ağrı var alt tarafımda. Hiç tarif edilen doğum sancısı gibi değil ama bilmiyorum herkeste farklı olabilir mi acaabaaa🤔 inşallah doğuruyorumdur🥳😂
Açıkcası doğuruyor olsan şu an telefonu bence elinde tutamazdın:D ama açılma olabilir o da sancı yapar. 5 cm ye kadar çekiliyor bir şekilde. Evde yürü otur kalk veya pilates topu ile destekle açılmayı. Yatma sancı gitmesin. Karnını uyar elinle. 5'ten sonra yürümek vs hiç de öyle kolay değil ben hep top üstünde hareket ettim tutunarak açılma hızlansın diye beni hiç yatırmadılar. Doğum yavaş olur hareket edebildiğin kadar demişlerdi.

Açıkcası doğuruyor olsan şu an telefonu bence elinde tutamazdın:KK70: ama açılma olabilir o da sancı yapar. 5 cm ye kadar çekiliyor bir şekilde. Evde yürü otur kalk veya pilates topu ile destekle açılmayı. Yatma sancı gitmesin. Karnını uyar elinle. 5'ten sonra yürümek vs hiç de öyle kolay değil ben hep top üstünde hareket ettim tutunarak açılma hızlansın diye beni hiç yatırmadılar. Doğum yavaş olur hareket edebildiğin kadar demişlerdi.
Yatışım yapıldı doğum başlamış dua edin bana 🥲

Suyum sızdı, 5 dk bir sancıyla geldim şuan 5 cm açılma
Ooo geliyor hadi bir kaç saat bile sürmez belki. Sağlıkla kavuş. Bol bol dua et, sıklaşınca ben okuyamadım çok sadece kısa "Allah" gibi seni rahatlatan ismi azam söyleyebilirsin. Bolca top varsa üzerinde tutunarak ileri geri yap. 8-9 oldu mu çatala alırlar doğuma. Nefesini tut bırakmadan ıkın. Nefes alırsan bebek geri gidiyor beni doktor uyarmıştı. Ikınmayı bırak dediği an normal nefes al, zaten inanılmaz rahatlama geliyor. Bebiş hop kucağında sonrasında

Back