2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Aynen bende hala ilk Doğduğu gün gibi giydiriyorum Battaniyeye de sarıyorum kollarını bağlamadan .. Bıraksam mı ki battaniyeyi .. Kısa kollu çıtçıtlı badilerini giydirmiyorum ya üşür diye..
Gündüz sıcak. Battaniyeye duruma gore sarmiyorum birkaç gündür

Bizde de vsr aynı durum. Dr bir sey demedi. Normal demek ki. 1 saat ikiniyor abartmadan. Aslinda kabiz degil. Arastirdim. Sebrbi suymus: nasil kaka yapacagini bilmiyor :) mide kaslarini kasip anüs kaslarini gevsetmesi gerekirken, ikisini de kasiyorlarmis. Sıkıntinin sebebi buymus

Canim benim oglum her zaman oyle ikinmaktan biyerine bisey olacak diye korkuyorum gunduzleri en fazla 10 dk uyuyo ikinmaktan ememiyo bile. Dedigin gibi gazida cikiyo kakasijida yapiyo ama boyle.

Bizimkisi 2_3gunde bi yapiyoo.doktor normal dedi.bizde 55gunluguz.ilk zamnlar sorun haline getiriyordum niye yapmiyoo diye.zeytinyagi denedim fitil bile denedim.cani nezamn isterse ozamn yapiyo.anne sutu ve mamayla besleniyoo
Bizimki de ilk haftalar hemen her bezde sulu altın rengiydi. Sonra günde 2-3 kereye düştü, kıvamı da biraz daha yoğunlaştı. 1 aylık olunca da kaka yapmayı unuttu resmen, 4-5 günde veya 2-3 günde 1 yapıyor. Doktor 1.aya kadar 3 günü geçerse 1.aydan sonra ise 5 günü geçerse fitil dedi. Tabi muayene ettikten sonra.

Bize Dr 22-24 derece arasına normal dedi ortam için, 24ü geçmesin dedi. Erkek çocukları sıcağı sevmezmiş. Üzeri için de kendinizden 1 kat fazla giydirmek yeterli, battaniye ye sarmaya gerek yok dedi. Üşüyüp üşümediğini ense sıcaklığını kontrol ederek anlayabilirmişiz. Ben yelek giydirmeye başladım 40ı çıktıktan sonra. Uyurken kollarını hareket ettiriyor ve Omuzları Açıkta kalıyo. Yelek iyi oluyo bu yüzden.

Cok fazla giydirmeyin arkadaslar.alissinlar.nasil alisirsa o sekilde gider.doguda gorev yaptigim zamnlar minik minik bebekler cocuklar biz tir tir titrerken onlarin uzerinde nerdeyse hicbirsey yoktu.ama hasta oluyolar mi bizden daha saglikli idiler.
Ozellikle iki kat picama giydirenler yapmayin derim bebek alussin.tek kat yeter.birde yelek tamamdir

Arada bende yelek giydiriyorum o kadar cok yelegimiz var ki kücük gelmeden kullanayım diyorum :)

Haklısın canım bende soguk memleketteyim soguk ta bile cıkarıyorum sıcaga cok alısmasın diye cabuk hasta olur sonra

Kızlar benim kızım kakasını bazen hic yapmıyor günde diger gün 2-3 kere yapıyor ama su gibi her zaman beline kadar geciyor neredeysr her seferinde acık sarı rengi normal mi acaba ? Mama ve emziriyorım ikisi bir yani

Aynen nası alıştırırsak öyle gider. Ben de üstüne kısa kol çıtçıtlı badi ve uzun kollu pijama, altına da tek pijama giydiriyorum. Eldivenlere devam edicem biraz daha, ayaklarına da patikli pijama üzerine çorap ve örgü patik. Eğer tulum giydirirsem de altına pijama da giydiriyorum, çünkü çıtçıtların arası çok açıksa teni görünüyo. Yelek ve önlük de kullanıyorum.

En ince giydiren benim galiba altta kisa kollu vitcitli badi üstünde uzun kollu zibin takimi yayaklarina da çorap bazen yelek giydiriyorum battaniyeyi biraktim zaten bu kadar. Iyi mi yapiyorum kotumu bilmem ama dogdugundan beri bu kadar giydirdim.

Ben kombi yakmıyorum özellikle gündüzleri ... Sıcak havaya fazla alışmasın diye... Yeni doğan bakım hemşiresi sizin üstünüzden bir kıyafet fazla olsa yeter demişti..ben kısa kolluyum ona uzun kol ve üstğne yelek giydiriyorum

Biz de 44 günlük olduk bizim de öyle oldu sulu gibi ama rengi sarı idi.. Bir gün yapmamıştı sonra yapınca o anlattığın şekilde yaptı

Bize çocuk cerrahı müdahale ettikten sonra günde sanırım 4 kere yada 5kere kaka yapıyoo,(maşallah,maşallah) tersim döndü resmen,müdahaleyi boşu boşuna mı yaptırdık bilmiyorum,Allah vicdan sahibi doktorlarla karşılaştırsın

Kizlar selam ; oglumun poposunda daha 1 haftalikken farkettigim makatta küçük et parcasi var , yalniz kakasini yaparken falan aglamiyor , doktora soyledim catlak olusmus dedi , krem verdi gecmezse cocuk cerrahina goster dedi , bi bileniniz varmi ?sagolun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…