- 23 Aralık 2014
- 58
- 35
Biz 2 aylik olduk ilk gunler her bezi kakaliydi simdi gunde 2 kere bazen 3 işte. Bugun doktora gidicez sorayim bi en iyisi onudaIlk yirmigun bizimkide o sekuldeydi.sonra uzamaya basladi.ama iki gundebir kesin yapiyoo.artik kizarip morarmiyoda.cok sukur gecti sanirim..
Gündüz sıcak. Battaniyeye duruma gore sarmiyorum birkaç gündürAynen bende hala ilk Doğduğu gün gibi giydiriyorum Battaniyeye de sarıyorum kollarını bağlamadan .. Bıraksam mı ki battaniyeyi .. Kısa kollu çıtçıtlı badilerini giydirmiyorum ya üşür diye..
Bizde de vsr aynı durum. Dr bir sey demedi. Normal demek ki. 1 saat ikiniyor abartmadan. Aslinda kabiz degil. Arastirdim. Sebrbi suymus: nasil kaka yapacagini bilmiyor :) mide kaslarini kasip anüs kaslarini gevsetmesi gerekirken, ikisini de kasiyorlarmis. Sıkıntinin sebebi buymusBise sorucam anneler.bebegim dunden beri ikinip duruyor surekli.dun hic uyumadi.aksam 10da uyudu.gun icinde kakada yapiyor.gazinida cikariyor fazlasiyla.neden ikiniyor anlamadim.uyumak istiyor kipkirmizi oluyor ikinmaktan.uyuyamiyor.bu durumda olaniniz var mi acaba
Canim benim oglum her zaman oyle ikinmaktan biyerine bisey olacak diye korkuyorum gunduzleri en fazla 10 dk uyuyo ikinmaktan ememiyo bile. Dedigin gibi gazida cikiyo kakasijida yapiyo ama boyle.Bise sorucam anneler.bebegim dunden beri ikinip duruyor surekli.dun hic uyumadi.aksam 10da uyudu.gun icinde kakada yapiyor.gazinida cikariyor fazlasiyla.neden ikiniyor anlamadim.uyumak istiyor kipkirmizi oluyor ikinmaktan.uyuyamiyor.bu durumda olaniniz var mi acaba
Sanırım ben de oldum 2 gündür. 40ıma doğru da olmuştum ama çok azar ve kısa süreliydi. Lohusalık sonrası kontrole de gidemedim henüz. 49.günümüz bugün. 2 ayımız geçince gidebileceğim.Kızlar ben adet oldum yaaa ader olan varmı
Bizimki de ilk haftalar hemen her bezde sulu altın rengiydi. Sonra günde 2-3 kereye düştü, kıvamı da biraz daha yoğunlaştı. 1 aylık olunca da kaka yapmayı unuttu resmen, 4-5 günde veya 2-3 günde 1 yapıyor. Doktor 1.aya kadar 3 günü geçerse 1.aydan sonra ise 5 günü geçerse fitil dedi. Tabi muayene ettikten sonra.Bizimkisi 2_3gunde bi yapiyoo.doktor normal dedi.bizde 55gunluguz.ilk zamnlar sorun haline getiriyordum niye yapmiyoo diye.zeytinyagi denedim fitil bile denedim.cani nezamn isterse ozamn yapiyo.anne sutu ve mamayla besleniyoo
Bize Dr 22-24 derece arasına normal dedi ortam için, 24ü geçmesin dedi. Erkek çocukları sıcağı sevmezmiş. Üzeri için de kendinizden 1 kat fazla giydirmek yeterli, battaniye ye sarmaya gerek yok dedi. Üşüyüp üşümediğini ense sıcaklığını kontrol ederek anlayabilirmişiz. Ben yelek giydirmeye başladım 40ı çıktıktan sonra. Uyurken kollarını hareket ettiriyor ve Omuzları Açıkta kalıyo. Yelek iyi oluyo bu yüzden.Kızlar bebekleri nasıl giydiriyorsunuz ? Evin sıcaklığı 24 den aşağı olmuyor bizim zıbın bi de üstüne bi takım iki pijama ama altına giydiriyorum kollar dışardan battaniyeye sarıyorum yine .. Yelek kullanamıyoruz daha toplanıyor devamlı kucakta hep ..
Yok canım iyi bence ellerini sokmuyorum ama bazen cok sooguk oluyor elleri o zaman sarıyorum ama vok sıkmadanAynı giydiriyormuşuz.. Bende çok mu giydiriyorum diyordum ,,
Arada bende yelek giydiriyorum o kadar cok yelegimiz var ki kücük gelmeden kullanayım diyorum :)Bize Dr 22-24 derece arasına normal dedi ortam için, 24ü geçmesin dedi. Erkek çocukları sıcağı sevmezmiş. Üzeri için de kendinizden 1 kat fazla giydirmek yeterli, battaniye ye sarmaya gerek yok dedi. Üşüyüp üşümediğini ense sıcaklığını kontrol ederek anlayabilirmişiz. Ben yelek giydirmeye başladım 40ı çıktıktan sonra. Uyurken kollarını hareket ettiriyor ve Omuzları Açıkta kalıyo. Yelek iyi oluyo bu yüzden.
Haklısın canım bende soguk memleketteyim soguk ta bile cıkarıyorum sıcaga cok alısmasın diye cabuk hasta olur sonraCok fazla giydirmeyin arkadaslar.alissinlar.nasil alisirsa o sekilde gider.doguda gorev yaptigim zamnlar minik minik bebekler cocuklar biz tir tir titrerken onlarin uzerinde nerdeyse hicbirsey yoktu.ama hasta oluyolar mi bizden daha saglikli idiler.
Ozellikle iki kat picama giydirenler yapmayin derim bebek alussin.tek kat yeter.birde yelek tamamdir
Aynen nası alıştırırsak öyle gider. Ben de üstüne kısa kol çıtçıtlı badi ve uzun kollu pijama, altına da tek pijama giydiriyorum. Eldivenlere devam edicem biraz daha, ayaklarına da patikli pijama üzerine çorap ve örgü patik. Eğer tulum giydirirsem de altına pijama da giydiriyorum, çünkü çıtçıtların arası çok açıksa teni görünüyo. Yelek ve önlük de kullanıyorum.Cok fazla giydirmeyin arkadaslar.alissinlar.nasil alisirsa o sekilde gider.doguda gorev yaptigim zamnlar minik minik bebekler cocuklar biz tir tir titrerken onlarin uzerinde nerdeyse hicbirsey yoktu.ama hasta oluyolar mi bizden daha saglikli idiler.
Ozellikle iki kat picama giydirenler yapmayin derim bebek alussin.tek kat yeter.birde yelek tamamdir
Biz de 44 günlük olduk bizim de öyle oldu sulu gibi ama rengi sarı idi.. Bir gün yapmamıştı sonra yapınca o anlattığın şekilde yaptıKızlar benim kızım kakasını bazen hic yapmıyor günde diger gün 2-3 kere yapıyor ama su gibi her zaman beline kadar geciyor neredeysr her seferinde acık sarı rengi normal mi acaba ? Mama ve emziriyorım ikisi bir yani
Bize Dr 22-24 derece arasına normal dedi ortam için, 24ü geçmesin dedi. Erkek çocukları sıcağı sevmezmiş. Üzeri için de kendinizden 1 kat fazla giydirmek yeterli, battaniye ye sarmaya gerek yok dedi. Üşüyüp üşümediğini ense sıcaklığını kontrol ederek anlayabilirmişiz. Ben yelek giydirmeye başladım 40ı çıktıktan sonra. Uyurken kollarını hareket ettiriyor ve Omuzları Açıkta kalıyo. Yelek iyi oluyo bu yüzden.
Sebebi ne acaba.ememiyo bi turlu.dr a mi gtsem bilemedimCanim benim oglum her zaman oyle ikinmaktan biyerine bisey olacak diye korkuyorum gunduzleri en fazla 10 dk uyuyo ikinmaktan ememiyo bile. Dedigin gibi gazida cikiyo kakasijida yapiyo ama boyle.