Günaydınnnn kızlarrrr
@srve06 canım günaydın.. Dün nikah işlemlerimizi halletik. O gün edindiğim deneyimleri paylaşırım demiştim o yüzden anlatıyorum
Önce belediyeye gittik. Evlilik Ehliyet Belgesi alınıyormuş, onu aldık. Bu arada eğer nüfus cüzdanınız 10 sene veya daha uzun bi zaman önce yenilendiyse geçersiz sayılıyormuş. Hemen aynı yerde nüfus kayıt işlemleri biriminden kimliğimi yeniledik. 7,50 TL istiyorlar.. Kimliği yeniledikten sonra Evlilik Ehliyet Belgesini hemen veriyorlar, müdüre imzalatıp dosyana atıyorsun.. Sonra seni Aile Planlama Merkezi'ne yönlendiriyorlar. Burda 4-5 sayfa bi belge dolduruyorsunuz. Kanınızı verip, belgeleri de ordaki doktora imzalatıp dosyana atıyorsun. Bu belge sağlık raporu denilen şeymiş. Hiç muayene bile etmeden verdiler.. Bu arada kan sonucu 3 gün sonra çıkıyormuş ama nikah işlemlerine devam etmene engel değilmiş, sadece bilgilendirme amaçlı çıkıyormuş sonuç. Sonra nikah günü almak için belediyede ilgili birime gidiyorsun. Belediyenin kültür merkezinin içindeydi bizim gideceğimiz yer, belki belediyeden belediyeye farklılık gösterebilir. Orda tekrar bi form dolruyorsunuz, imzalıyosunuz. Oda nikahı için 75 TL kıymetli evrak (evlilik cüzdanı) bedeli, 35 TL diğer giderler bedeli olmak üzere 110 TL para yatırıyorsunuz. Eğer nikah memurunu salona isterseniz 250 TL yatırıyorsunuz. Sonra sizi başka bi odaya yönlendiriyorlar, ordan gün alıyorsunuz. Bizim gün veren adam şirin birine benziyordu ama aynı zamanda da aksi bi tipti. Az kalsın nikah tarihini haziran sonuna veriyordu
Dedik olur mu öyle şey, bizim düğün 14 haziran da zaten.. 9 Nisan 2015 saat: 09:30'a verdi. Biz saat 11:00 olsun dedik ama nikahı sabahtan kıyıp, öğleden sonra merhis mi terhis mi ne öyle bişey, onu göndermeleri gerekiyormuş o yüzden 11 olmazmış. Bu bi bahaneydi bana göre ama tatsızlık çıkmasını istemediğimiz için pek bişey demedik. Napalım sabah 5te kalkıp hazırlancam artık
Ayy tam benim istediğim modeldi bu. Mor rengine ve bu rengine bayılmıştım ama çok pahalı gelmişti bana..