• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Gelinleri

Canım çok teşekkürler... Hayırlı olsun bu arada.... Şimdi başvurdunuz nisana anca tarih alabildiniz yani... Canım biz mart nikah kıyalım diye düşünüyorduk o zaman bir biraz geç kaldık sanki :KK42: Bu arada Ankaradaydın hangi belediyede işlemleri yaptınız...
Çok teşekkür ederim canım darısı sizlere.. Nişanlım Mamak olsun dedi o yüzden Mamak Belediyesi'nde yaptık biz işlemleri canım..

canım hayırlı olsun öncelikle nikah tarihinizi almışsınız darısı bizim başımıza :KK51:

Amin canım çook teşekkür ederim, darısı sizlere :KK15:

Amin canım darısı size inşallah. Sağlık ocağını bilmiyorum da bizi 13 Nolu Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi'ne yönlendirdiler. Nişanlımla ikimiz orda kan verdik. Sağlık raporu için 4-5 nüsha belge doldurduk. Aynı yerde raporu doktora onaylattık. Kan sonuçlarınız 3 gün sonra çıkacak, telefonla bilgilendirme yapacağız dediler. 3 gün sonra sonuca istinaden bi belge verecekler ama nikah günü alırken ona gerek yokmuş. Kan testi sonucu sadece çiftleri bilgilendirmek amaçlı yapılıyormuş. Yani kısaca kan sonucunuzu beklemenize gerek yok. Sonuç çıkmadan kan verdiğiniz gün nikah tarihini alabiliyosunuz. Sağlık raporunu onaylatıp aldığınızdan emin olun yeterli. Ciğer filmi falan da yok bizden istemediler. Zaten belediyenin web sayfasında da yazmıyor öyle birşey..
Bizim belediyelerimizde de yazmıyor öyle birşey o zaman çok basit bir günde halledebiliriz nişanlım kendi aile hekiminden ben kendi aile hekiminden kan verip raporu düzenleticez müdürlüğe gidip evlenme ehliyetini alıcaz resimler var zaten nüsuf cüzdanları yenilenmişti 10 sene dolmadı diye biliyorum direk gün alabiliriz ohh çok şükür rahatladım gibi canım Hazirana da inşallah yer kalır alırız hemen istediğimiz saatte:nazar::KK68:

Bizim belediyelerimizde de yazmıyor öyle birşey o zaman çok basit bir günde halledebiliriz nişanlım kendi aile hekiminden ben kendi aile hekiminden kan verip raporu düzenleticez müdürlüğe gidip evlenme ehliyetini alıcaz resimler var zaten nüsuf cüzdanları yenilenmişti 10 sene dolmadı diye biliyorum direk gün alabiliriz ohh çok şükür rahatladım gibi canım Hazirana da inşallah yer kalır alırız hemen istediğimiz saatte:nazar::KK68:

Cidden çok basitmiş. Ben de 1 günde bitmez sanıyordum ama bitti valla.. Hatta yarım gün sürüyo, sabahtan başlasanız öğlene işiniz biter. Yalnız aile hekimlerinize ayrı ayrı gitmeyin bence. Çünkü verdikleri rapor ayrı ayrı değil, ikinizin bilgilerini de aynı kağıtta düzenleyip veriyorlar. O yüzden ikinci bi işlem gerekeceği için işi uzatabilirsiniz. Sen nişanlının aile hekimine yada o senin aile hekimine misafir olarak gidebilir bence ya da belediyeyi bi arayıp detaylı bi bilgi al bence çünkü aile planlama merkezine onlar yönlendiriyorlar. Biz ikimiz de aile hekimimize gitmedik. Belediyenin Aile Planlama Merkezi'ne gittik. Hem kan verdik, hem de ortak sağlık raporumuzu çıkardık..

Cidden çok basitmiş. Ben de 1 günde bitmez sanıyordum ama bitti valla.. Hatta yarım gün sürüyo, sabahtan başlasanız öğlene işiniz biter. Yalnız aile hekimlerinize ayrı ayrı gitmeyin bence. Çünkü verdikleri rapor ayrı ayrı değil, ikinizin bilgilerini de aynı kağıtta düzenleyip veriyorlar. O yüzden ikinci bi işlem gerekeceği için işi uzatabilirsiniz. Sen nişanlının aile hekimine yada o senin aile hekimine misafir olarak gidebilir bence ya da belediyeyi bi arayıp detaylı bi bilgi al bence çünkü aile planlama merkezine onlar yönlendiriyorlar. Biz ikimiz de aile hekimimize gitmedik. Belediyenin Aile Planlama Merkezi'ne gittik. Hem kan verdik, hem de ortak sağlık raporumuzu çıkardık..
Aa sizin daha farklıymış zaten nişanlım kendi belediyesiyle bir görüşecek eğer düğün mekanı o belediyede olmadığı için ayrıca para isterlerse bağlı olduğu belediye de kıydıracağız benim belediyemde bu sefer onu arayıp sormamız gerekecek bu izin belgesi almak zorunda mıyız bağlı olduğumuz belediyeden diğer belediyede kıydıracağız diye :KK59:

Pasta falan çok sevmez nişanlım ama yine de yapabilirim tabi nerede yiycez o da var bir de kursu var cumartesi zor olacak akşama anca görüşebiliriz bu durumda yiyecek yalan olur gibi ama dediğin mantıklı çift halinde kırmızılı bir takım alayım hiç yoktu öyle bir takım aslında bir pijama takımı aldım ama hediye olarak değil bohçaya konacak diye o hediye sayılmaz:KK76:
biz büyük ihtimal cumartesi değil pazar görüşürüz ama olsun 1 güncükten bişey olmaz :KK36: bende burda konuşurken bi anda geldi aklıma pijama takımı bakalım internetten bulabilirsem alcam dışarı çıkıp alma fırsatım yok hiç :KK64:

biz büyük ihtimal cumartesi değil pazar görüşürüz ama olsun 1 güncükten bişey olmaz :KK36: bende burda konuşurken bi anda geldi aklıma pijama takımı bakalım internetten bulabilirsem alcam dışarı çıkıp alma fırsatım yok hiç :KK64:
Bende internete bakmaya başladım inanır mısın :KK53:

aa bulursak haberleşelim canım yaa :KK5:
Aynen canım dagiye baktım pek içime sinen birşey yok enazından online da yok mağazaya bakmam gerekebilir ya da takım yapmayacağım benim çok pijamam var ona bir takım alacağım bilemedim acaba kemer setimi alsam ya almamız gerekiyor zaten ama o da bohçalık iş olacak özel olmayacak:confused:Kazak alayım ben kazak :KK70:

Çok uygunmuş canım hiç aklıma gelmedi ben hepsiburadaya n11e falanda bakayım istesek anca gelir zaten:KK75:
Bana pek uygun gelmedi canım ya çift fiyatı değilmiş o tek fiyatıymış o fiyatı ikiyle çarpcaz ya 180-200 tl falan tutcak tutumlu olmamız lazım evlenecez biz yeeaaa :KK53:

Bana pek uygun gelmedi canım ya çift fiyatı değilmiş o tek fiyatıymış o fiyatı ikiyle çarpcaz ya 180-200 tl falan tutcak tutumlu olmamız lazım evlenecez biz yeeaaa :KK53:
Anladım canım gerçekten gelin ya da damat setlerine baktım ne kadar pahalı içine bir pijama bir atlet külot çorap koyuyorlar hadi 200 TL :KK57:

Aa sizin daha farklıymış zaten nişanlım kendi belediyesiyle bir görüşecek eğer düğün mekanı o belediyede olmadığı için ayrıca para isterlerse bağlı olduğu belediye de kıydıracağız benim belediyemde bu sefer onu arayıp sormamız gerekecek bu izin belgesi almak zorunda mıyız bağlı olduğumuz belediyeden diğer belediyede kıydıracağız diye :KK59:
Canım web sayfalarında istenen belgeler arasında izin belgesi de geçiyor ama ben bağlı bulunduğum belediyeyi arayıp sormuştum önceden. Nişanlın nikahı kıydıracağınız belediyeye bağlıysa senin bizden belgesi almana gerek yok. Onun ikametinin orda olması yeterli dedi. Yani izin belgesi almana gerek yok ama yine de dediğim gibi ara bi sor onu da çünkü her belediye farklı yöntemler uygulayabiliyo..

Anladım canım gerçekten gelin ya da damat setlerine baktım ne kadar pahalı içine bir pijama bir atlet külot çorap koyuyorlar hadi 200 TL :KK57:
hadi yaa ayy ben almam öyle ya ayrı ayrı alırım ozaman daha mantıklı bizim pijama işi yalan oldu başka bişey düşünmem lazım :KK64::KK58:

Canım web sayfalarında istenen belgeler arasında izin belgesi de geçiyor ama ben bağlı bulunduğum belediyeyi arayıp sormuştum önceden. Nişanlın nikahı kıydıracağınız belediyeye bağlıysa senin bizden belgesi almana gerek yok. Onun ikametinin orda olması yeterli dedi. Yani izin belgesi almana gerek yok ama yine de dediğim gibi ara bi sor onu da çünkü her belediye farklı yöntemler uygulayabiliyo..
Evet canım herşeyi yine arayıp soracağız anlaşılan önümüzdeki hafta bir gelsin bakalım:KK55:

Günaydınnnn kızlarrrr :rolleyes:

@srve06 canım günaydın.. Dün nikah işlemlerimizi halletik. O gün edindiğim deneyimleri paylaşırım demiştim o yüzden anlatıyorum :KK49: Önce belediyeye gittik. Evlilik Ehliyet Belgesi alınıyormuş, onu aldık. Bu arada eğer nüfus cüzdanınız 10 sene veya daha uzun bi zaman önce yenilendiyse geçersiz sayılıyormuş. Hemen aynı yerde nüfus kayıt işlemleri biriminden kimliğimi yeniledik. 7,50 TL istiyorlar.. Kimliği yeniledikten sonra Evlilik Ehliyet Belgesini hemen veriyorlar, müdüre imzalatıp dosyana atıyorsun.. Sonra seni Aile Planlama Merkezi'ne yönlendiriyorlar. Burda 4-5 sayfa bi belge dolduruyorsunuz. Kanınızı verip, belgeleri de ordaki doktora imzalatıp dosyana atıyorsun. Bu belge sağlık raporu denilen şeymiş. Hiç muayene bile etmeden verdiler.. Bu arada kan sonucu 3 gün sonra çıkıyormuş ama nikah işlemlerine devam etmene engel değilmiş, sadece bilgilendirme amaçlı çıkıyormuş sonuç. Sonra nikah günü almak için belediyede ilgili birime gidiyorsun. Belediyenin kültür merkezinin içindeydi bizim gideceğimiz yer, belki belediyeden belediyeye farklılık gösterebilir. Orda tekrar bi form dolruyorsunuz, imzalıyosunuz. Oda nikahı için 75 TL kıymetli evrak (evlilik cüzdanı) bedeli, 35 TL diğer giderler bedeli olmak üzere 110 TL para yatırıyorsunuz. Eğer nikah memurunu salona isterseniz 250 TL yatırıyorsunuz. Sonra sizi başka bi odaya yönlendiriyorlar, ordan gün alıyorsunuz. Bizim gün veren adam şirin birine benziyordu ama aynı zamanda da aksi bi tipti. Az kalsın nikah tarihini haziran sonuna veriyordu :KK67: Dedik olur mu öyle şey, bizim düğün 14 haziran da zaten.. 9 Nisan 2015 saat: 09:30'a verdi. Biz saat 11:00 olsun dedik ama nikahı sabahtan kıyıp, öğleden sonra merhis mi terhis mi ne öyle bişey, onu göndermeleri gerekiyormuş o yüzden 11 olmazmış. Bu bi bahaneydi bana göre ama tatsızlık çıkmasını istemediğimiz için pek bişey demedik. Napalım sabah 5te kalkıp hazırlancam artık :KK51:

Ayy tam benim istediğim modeldi bu. Mor rengine ve bu rengine bayılmıştım ama çok pahalı gelmişti bana..

Canım hayırlı uğurlu olsun..
Dışarıya gelme ücreti 250 iyi demişler biz toplamda 600 TL ödedik :cry:

Evet canım herşeyi yine arayıp soracağız anlaşılan önümüzdeki hafta bir gelsin bakalım:KK55:
Hayırlısı bakalım canım. Güzel haberlerini merakla bekliyoruz :KK15:

hadi yaa ayy ben almam öyle ya ayrı ayrı alırım ozaman daha mantıklı bizim pijama işi yalan oldu başka bişey düşünmem lazım :KK64::KK58:
Kazak alcam ben galiba o da hiç özel olmadı şimdi:KK53:Romantik birşeyler bulmalıyım ama ne :KK64:

Ya kızlar şöyle bi anahtarlık buldum.
http://www.sizeozelbaski.com/bu-ev-seninle-guzel-anahtarlik-baski-ciftlere-ozel
Tasarımı beni çok tatmin etmedi ama buna benzer bişey kafamdaki.. Fiyat olarak ucuz ama bence çok anlamlı bi hediye olur gibi geldi. Yeni evimize her ikimize de isimlerimizin yazdığı, hatta belki fotoğraflarımızın olduğu birer anahtarlık yaptırsam diyorum. Ne dersiniz??

Hayırlısı bakalım canım. Güzel haberlerini merakla bekliyoruz :KK15:

Ya kızlar şöyle bi anahtarlık buldum.
http://www.sizeozelbaski.com/bu-ev-seninle-guzel-anahtarlik-baski-ciftlere-ozel
Tasarımı beni çok tatmin etmedi ama buna benzer bişey kafamdaki.. Fiyat olarak ucuz ama bence çok anlamlı bi hediye olur gibi geldi. Yeni evimize her ikimize de isimlerimizin yazdığı, hatta belki fotoğraflarımızın olduğu birer anahtarlık yaptırsam diyorum. Ne dersiniz??
çok hoş canım bence anlamlı bi hediye olur

Canım hayırlı uğurlu olsun..
Dışarıya gelme ücreti 250 iyi demişler biz toplamda 600 TL ödedik :cry:
Çok teşekkür ederim canım.. Evet 250 TL çok iyi bi fiyattı, bende çok istemiştim aslında ama düğün günü yetişmez falan herşey sıkış tıkış olur diye korktuk açıkcası.. İçimde kalan tek şey bu oldu galiba..

Back