- 12 Aralık 2014
- 3.048
- 4.013
- 128
- 33
- Konu Sahibi Gizem_ikra
-
- #2.621
çok güzel söylemişsin canım biz insanoğlu bazen nankörlük ediyoruz gerçekten her an en ufak şeyde isyan bayraklarını çekiyoruz allah bizim için en hayırlısını karşımıza çıkarıyo ben buna kalpten inanıyorumRica ederim canım, bir nebze farkındalık yarattıysam ne mutlu bana :) Bir de Nacizane tavsiyem (kimsenin inancına laf söylemek bana düşmez tabiki) namaz kılın nolur.. Beş vakit kılamıyorsanız bile arda bir şükür namazı kılın 2 rekat. 5 dakikanızı alacaktır ama inanın insana okadar huzur veriyor ki.. Sonunda da açın ellerinizi ve herşeyi Rabbimizden isteyin. Sonuçta ne gelirse O'ndan gelir. hayır da şer de.. İçinizde ne varsa O'na dökün, O!ndan başka bizi anlayacak başka kimse yok. Bütün düşüncelerinizi , içinizden geçenleri, niyetinizi en iyi Allah bilir. İçinizden nasıl geliyorsa o şekilde dua edin ve gerisini O'na bırakın. Allahım sana havale ettim deyin.. Emin olun O sizin için en hayırlı olanı nasip edecektir inşaallah.. Sonrada bırakın akışına biraz.. Herkes kendine göre sıkıntılar yaşayarak bugunlere geldi sonuçta. Bizi feraha ulaştıracak tek yol Allah'a sığınmaktan geçiyor. Şuanda hiçbirinizi tanımıyorum ama çoğunuzun içinden geçenleri tahmin edebiliyorum. Ben de bazen çok bunaldım, isyan etme noktasına geldim ama namaz beni çok şükür kurtardı. Hem üzerinize düşen görevi yaptığınız için vicdanınız rahatlıyor, hem de dua gibi bir mucizeyle bütün isteklerinizi , dileklerinizi birinci elden ulaştırmış oluyorsunuz.
Düğün hazırlıklarında da, bunaldıgınız an bir kenara oturun, biraz sakinleşin ve en sıkıntıda oldugunuz anları düşünün.. Daha hiçbirşeyin kesinleşmediği, önünüzü göremediğiniz, dertlerinizin tavan yaptıgı anları düşünün. ve sonra o günlerde şuanki halinizi nasıl özlemle beklediğinizi düşünün. "Ah o günler bir gelse hepsini hallederiz yeterki şu sıkıntılarımız bir bitsin.." dediğiniz günleri.. İşte ozaman, şuan nankörlük ettiğinizi anlayacaksınız. İnsan herzaman darda kalınca Allaha sıgınmamalı.. Rahat zamanında da şükredeceksin ki, işin düştüğünde bu yola başvuruyor olmayasın. Ozaman hiçbir bereketi kalmaz..
Nolur kusuruma bakmayın çok uzun yazmışım :) Bana da iyi geldi yazmak sanırım. Artık buralardayım nasipse hazirana kadar. Arada dertleşelim
günaydın canımmm nasılsınGünaydın Haziran gelinleri
Günaydın Haziran gelinleri
günaydınlarrGünaydın canımmm, herkese günaydınnn
İyiyim canım sen nasılsıngünaydın canımmm nasılsın
Günaydın canımmm, herkese günaydınnn
Bugün çooookkkk iyiyim canım. Vesikalık fotoğraflarımız için ufak bi nostalji yaptık. İlk tanıştığımızda giydiğimiz kıyafetleri giyindik bugün, akşam fotoğraf çekinmeye gidicezİyiyim canım sen nasılsın
Nasılsın canım
Günaydın canım.. Hayırdır ne yiyosun, gelinliği düşün az yeHerkese günaydın....
Canım biz de sizinle aynı kararı aldık. Ben ve nişanlım da nikah şekeri olayını gereksiz bulduk aslında ama en yakın arkadaşımın söyledikleri de hala kulağımda.. Bende senin gibi düşündüm ne gerek var masraf yapmayalım diye ama şimdi keşke yaptırsaydık diyorum diyo.. En azından yakın çevrene yetecek kadar 20-30 tane yaptır hatıra kalsın diyo.. Bana da mantıklı geldi aslında ama hala emin değilim..Kızlar aklıma takılan nişanlımla fikir ayrılığına düştüğümüz bir konu var....Düğün günü ayrı bir stres yaşamayalım ,imam nikahı ile ugraşmayalım, Salonda eglence bölünmesin vs nedenlerle nikahı salonda yapmamaya karar verdik... Bencede böylesi daha iyi oldu kendi kişisel işlerimden dolayı.... Hal böyle olunca nikah şekeri yaptırmamıza gerek kalmadı tabi bana göre nişanlım olur mu ufak birşey yaptıralım o günü anısına diyor... Bence hiç gerek yok, boşuna masraf oldugunu belirtiyorum... Nikahını önceden yaptıranlar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda....
ben genel olarak nikah şekerini gereksiz buluyorum zaten nikahım salonda yapılacak ama ben yinede şeker yaptırmayacağım. o kadar para veriyorsunuz insanlar daha salondan çıkmadan çöpe atmış oluyorlar yakınlarınız sizi sevenler zaten bir çok hatıra saklıyo o güne dair. ama nışanlınız yaptıralım diyorsa yaptırın. ben heveslerin kırılmamsı taraftarıyım.az sayıda birşeyler yaptırılabilir.Kızlar aklıma takılan nişanlımla fikir ayrılığına düştüğümüz bir konu var....Düğün günü ayrı bir stres yaşamayalım ,imam nikahı ile ugraşmayalım, Salonda eglence bölünmesin vs nedenlerle nikahı salonda yapmamaya karar verdik... Bencede böylesi daha iyi oldu kendi kişisel işlerimden dolayı.... Hal böyle olunca nikah şekeri yaptırmamıza gerek kalmadı tabi bana göre nişanlım olur mu ufak birşey yaptıralım o günü anısına diyor... Bence hiç gerek yok, boşuna masraf oldugunu belirtiyorum... Nikahını önceden yaptıranlar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda....
Çok gereksiz masraf geldi bana.. Kına gecesi için belki diyorum ... Çok kararsızım bu konuda .... Yaptıracaksak biran önce yaptıralım mantıgında nişanlım... Nasıl olsa tarih belli kış sezonunda yaptıralım düşüncesinde...Canım biz de sizinle aynı kararı aldık. Ben ve nişanlım da nikah şekeri olayını gereksiz bulduk aslında ama en yakın arkadaşımın söyledikleri de hala kulağımda.. Bende senin gibi düşündüm ne gerek var masraf yapmayalım diye ama şimdi keşke yaptırsaydık diyorum diyo.. En azından yakın çevrene yetecek kadar 20-30 tane yaptır hatıra kalsın diyo.. Bana da mantıklı geldi aslında ama hala emin değilim..
Çok gereksiz masraf geldi bana.. Kına gecesi için belki diyorum ... Çok kararsızım bu konuda .... Yaptıracaksak biran önce yaptıralım mantıgında nişanlım... Nasıl olsa tarih belli kış sezonunda yaptıralım düşüncesinde...
Kendimiz yapabilirmiyiz düşünceside var bizde... Yaptıracaksak şimdiden siparişini verelim diyor ama bana göre çok gereksiz bir masraf başka yerlere harcama yaparız ona ayrıcagımız bütceye...ben genel olarak nikah şekerini gereksiz buluyorum zaten nikahım salonda yapılacak ama ben yinede şeker yaptırmayacağım. o kadar para veriyorsunuz insanlar daha salondan çıkmadan çöpe atmış oluyorlar yakınlarınız sizi sevenler zaten bir çok hatıra saklıyo o güne dair. ama nışanlınız yaptıralım diyorsa yaptırın. ben heveslerin kırılmamsı taraftarıyım.az sayıda birşeyler yaptırılabilir.
Sizin dediğiniz gibi yakınlarımıza salonda değilde kına dagıtmak için birşey yaptıralım diye söyleyim ne diyecek bakalım...Canım madem nişanlın istiyor hevesi kırılmasın.. En yakınlarına yetecek kadar çok maliyetli olmayanlardan 20-30 tane yaptırın.. Onun da içinde kalmaz hem..
ne kadar tutacakki 50 tane nikah şekeri. hevesini kırmayın bence empati. siz isteseydiniz nışanlınız masraf deseydi üzülürdünüz.Kendimiz yapabilirmiyiz düşünceside var bizde... Yaptıracaksak şimdiden siparişini verelim diyor ama bana göre çok gereksiz bir masraf başka yerlere harcama yaparız ona ayrıcagımız bütceye...
Sadece yakınlarımıza yaptırmak en mantıklısı... Dediğiniz gibi hevesini kırmayım... O birazda nişanda birlikte hazırladık bir şeyler birazda birlik de yapabilecegimiz bir şeyler olsun modunda , eğleniyoruz,keyifle birlikte yapalım düşüncesinde....ne kadar tutacakki 50 tane nikah şekeri. hevesini kırmayın bence empati. siz isteseydiniz nışanlınız masraf deseydi üzülürdünüz.
ne güzel bakın sizinle özel zamanlarınız için bir şeyler yapmak istiyor. kendiniz yapacaksanız hem uygun hem özel olur.Sadece yakınlarımıza yaptırmak en mantıklısı... Dediğiniz gibi hevesini kırmayım... O birazda nişanda birlikte hazırladık bir şeyler birazda birlik de yapabilecegimiz bir şeyler olsun modunda , eğleniyoruz,keyifle birlikte yapalım düşüncesinde....
Ben de istiyorum ama yetişmez diye düşünüyorum... Bu aralar çok yogunum hem iş,hem ders, birde evlilik hazırlıkları arasında yetişmez telaşındayım...ne güzel bakın sizinle özel zamanlarınız için bir şeyler yapmak istiyor. kendiniz yapacaksanız hem uygun hem özel olur.
Bende iyiyim tatlım işler yoğun yaa bunaldım valla tatile ihtiyacım var balayını iple çekiyorumm vallaİyiyim canım sen nasılsın
Nasılsın canım
Canım imam nikahı önceden de kıyılabilir diye biliyorum arkadaşım yaptı nikah davetiyesiyle falan bir düşünün derim bizim nasipse mekanda istiyoruz nikah şekeri de dağıtmak istiyoruz bazı eskide olsa gelenekleri seviyorumKızlar aklıma takılan nişanlımla fikir ayrılığına düştüğümüz bir konu var....Düğün günü ayrı bir stres yaşamayalım ,imam nikahı ile ugraşmayalım, Salonda eglence bölünmesin vs nedenlerle nikahı salonda yapmamaya karar verdik... Bencede böylesi daha iyi oldu kendi kişisel işlerimden dolayı.... Hal böyle olunca nikah şekeri yaptırmamıza gerek kalmadı tabi bana göre nişanlım olur mu ufak birşey yaptıralım o günü anısına diyor... Bence hiç gerek yok, boşuna masraf oldugunu belirtiyorum... Nikahını önceden yaptıranlar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda....
Bugün çooookkkk iyiyim canım. Vesikalık fotoğraflarımız için ufak bi nostalji yaptık. İlk tanıştığımızda giydiğimiz kıyafetleri giyindik bugün, akşam fotoğraf çekinmeye gidicezAyyyy çok heyecanlıııı Sen nasılsınn?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?