- 12 Aralık 2014
- 3.048
- 4.013
- 128
- 33
- Konu Sahibi Gizem_ikra
- #2.621
çok güzel söylemişsin canım biz insanoğlu bazen nankörlük ediyoruz gerçekten her an en ufak şeyde isyan bayraklarını çekiyoruz allah bizim için en hayırlısını karşımıza çıkarıyo ben buna kalpten inanıyorumRica ederim canım, bir nebze farkındalık yarattıysam ne mutlu bana :) Bir de Nacizane tavsiyem (kimsenin inancına laf söylemek bana düşmez tabiki) namaz kılın nolur.. Beş vakit kılamıyorsanız bile arda bir şükür namazı kılın 2 rekat. 5 dakikanızı alacaktır ama inanın insana okadar huzur veriyor ki.. Sonunda da açın ellerinizi ve herşeyi Rabbimizden isteyin. Sonuçta ne gelirse O'ndan gelir. hayır da şer de.. İçinizde ne varsa O'na dökün, O!ndan başka bizi anlayacak başka kimse yok. Bütün düşüncelerinizi , içinizden geçenleri, niyetinizi en iyi Allah bilir. İçinizden nasıl geliyorsa o şekilde dua edin ve gerisini O'na bırakın. Allahım sana havale ettim deyin.. Emin olun O sizin için en hayırlı olanı nasip edecektir inşaallah.. Sonrada bırakın akışına biraz.. Herkes kendine göre sıkıntılar yaşayarak bugunlere geldi sonuçta. Bizi feraha ulaştıracak tek yol Allah'a sığınmaktan geçiyor. Şuanda hiçbirinizi tanımıyorum ama çoğunuzun içinden geçenleri tahmin edebiliyorum. Ben de bazen çok bunaldım, isyan etme noktasına geldim ama namaz beni çok şükür kurtardı. Hem üzerinize düşen görevi yaptığınız için vicdanınız rahatlıyor, hem de dua gibi bir mucizeyle bütün isteklerinizi , dileklerinizi birinci elden ulaştırmış oluyorsunuz.
Düğün hazırlıklarında da, bunaldıgınız an bir kenara oturun, biraz sakinleşin ve en sıkıntıda oldugunuz anları düşünün.. Daha hiçbirşeyin kesinleşmediği, önünüzü göremediğiniz, dertlerinizin tavan yaptıgı anları düşünün. ve sonra o günlerde şuanki halinizi nasıl özlemle beklediğinizi düşünün. "Ah o günler bir gelse hepsini hallederiz yeterki şu sıkıntılarımız bir bitsin.." dediğiniz günleri.. İşte ozaman, şuan nankörlük ettiğinizi anlayacaksınız. İnsan herzaman darda kalınca Allaha sıgınmamalı.. Rahat zamanında da şükredeceksin ki, işin düştüğünde bu yola başvuruyor olmayasın. Ozaman hiçbir bereketi kalmaz..
Nolur kusuruma bakmayın çok uzun yazmışım :) Bana da iyi geldi yazmak sanırım. Artık buralardayım nasipse hazirana kadar. Arada dertleşelim![]()
antalya gibi bi şehirde yazın o sıcağında hiç orucumu aksatmadan tutuyorum bazı insanlar ya nasıl tutuyosun ben dayanamam düşüp bayılcaksın tutma diye yorum yapıyolar ama allah onun sabrını öyle bi veriyokii oyüzden şu günlerde de allaha sığınmak en güzeli herşeyin sabrını sabrında karşılığını veriyo gerçekten
dertleşelim tabi canım burda güzel bi paydada buluştuk her konuda yardımlaşıp fikirlerimizi alıyoruz birbirimizi tanımıyoruz ama gerçekten sıcak bi ortam kurduk sende hoşgedin aramıza
![KK9 :KK9: :KK9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)