- 10 Şubat 2014
- 686
- 1.182
- 36
İyi geceler kızlar 6 ayımız bitti 8.200 olmuş kilomuz bugün aşıları olduk ve ek gıdaya geçtik. Geçen hafta alttan bir dişi çıktı maşallah ne ağrı ne ateş oldu bi baktık çıkmış. Neyse ek gıda için ilk üç gün gece yatmadan muhallebi sonra 3 gün meyve püresi 2 defa sonra 3 gün yoğurt sonra sebze sonra tarhana çorbası en son 20 gün sonra falan kıyma koymaya başla dedi. Varmı bana tavsiyeleriniz. Muhallebi için hipp in organiğini dene dedi doktor ama çok curu oldu. Muhallebiye karşı olanlar var internette görüyorum dedi doktorum ama tahıldan başlamak gerek itiraz etme dedi
Kizlar oruc tutacakmisiniz?
bir kac gun deneyecegim bn de. 3-4 gunde bir ara verip devam edeyim die dusunuorum. Bakalim nasip olursaKizlar oruc tutacakmisiniz?
Hipp in hangi ürünü nasıl yapıyorsun bi tarif edermisin sanki olmadı benim yaptığımBiz ek gıdaya 5.ayda başladık kilomuz çok degildi çünkü. Bende organik denildiği için hipp kullanıyorum. Muhallebilerle aramiz çok yok yalnız sebze ve meyve püresini seviyor ev yoğurdu veriyorum. İlk ay zaten böyle şeyler veriliyor birden yüklenmemek adına. Tahıl olarak da yulaf unu tavsiye ediliyor artık pirinç unu yerine de
Banada suyla yap sonra birazda anne sütü ekle dedi ama çok cıvık oldu muhallebi ye benzemediherkes birşey söylüyor canım bu konuda. ama çoğunlukla meyveyi geç verin önce sebze deniliyor. primanın sitesinde gördüm ben de ilk tahıldan başlanması gerektiğini. aşağıda bir link var, ben orada yazılanları uygulamayı düşünüyorum.
http://www.ayseoner.com.tr/beslenme/6-8-ay-yemek/adim-adim-ek-gidaya-gecis/
bir de hipp in tahıllı ek gıdalarını mı yapacaksın? üzerinde okuduğum kadarıyla anne sütü ya da formül mamayla yapın diyor. ancak bebeğin alerjisi varsa suyla da yapılabilirmiş. sen hangisini yapacaksın?
Aynen bnde oyle dusunuyorum bakalm nasipİlk gün bi deniyecegim sutumde azalma olacak mı diye olmazsa devam edeceğim
Kuzum benm ya, canı nasıl acıyodur kim bilir o kadar bagrdiğina göreİyi akşamlar kızlar benim küçük erkeğim diş çıkartıyor memede gündüzleri emmiyor memeyi tuttuğum zaman avazı çıktığı kadar ağlıyor sutum kesilecek az kaldı bilmiyorum hep stres tam stres olduk
İyi geceler kızlar 6 ayımız bitti 8.200 olmuş kilomuz bugün aşıları olduk ve ek gıdaya geçtik. Geçen hafta alttan bir dişi çıktı maşallah ne ağrı ne ateş oldu bi baktık çıkmış. Neyse ek gıda için ilk üç gün gece yatmadan muhallebi sonra 3 gün meyve püresi 2 defa sonra 3 gün yoğurt sonra sebze sonra tarhana çorbası en son 20 gün sonra falan kıyma koymaya başla dedi. Varmı bana tavsiyeleriniz. Muhallebi için hipp in organiğini dene dedi doktor ama çok curu oldu. Muhallebiye karşı olanlar var internette görüyorum dedi doktorum ama tahıldan başlamak gerek itiraz etme dedi
Ne bileyim canım kaç yıllık iyi bir hastahane iyi bir doktor bende doktorumuza güvenmeyi tercih ettim ayrıca ablamın kızlarda hep muhallebi yediler takılmıyorum o yüzden o kadarCanm ben de bcok kişiden muhallebi verilmediğini duydum,
Bi de once sebze sonra meyve veriyolar. Tatli meyveye alişip sa sebze yememeZlk etmesinler die
Hayırlı ramazanlar. Benim kızım da 7 de uyanıyor. Hatta bazen 6 da. Akşam yatış saatleri değişiyorHayirli ramazanlar herkese. Uykusuzluktan oluyorum kizlar. 10 da uyutuorum 7 de kalkiyor. 7 ye kadar da surekli emmeye kalkiyor. Emzigi falan da almiyor o zmn sadece meme olucak.Bu aylarda artik uzun sure deliksiz uyamasi lazim bebeklerin. Nasil asicaz bilmiyorum
Aynen ya acliktan falan kalkmiolar zaten. Gunduz uykularinda emmek icin kalkmio ama surekli sallanmak istiyo. Deliksiz uyumuo biraz daha gecsin gece beslenmesini kesmek istiyorum tabi yapabilirsem...Hayırlı ramazanlar. Benim kızım da 7 de uyanıyor. Hatta bazen 6 da. Akşam yatış saatleri değişiyor
Akşam 8 ile 12 arası uyuyor. Son günlerde 11 den önce uyumuyor. Gece de sürekli uyanıp emmek istiyor. Ama öyle açlıktan değil. Sadece kokumu duymak için. Ayrıca gündüz uykularında da sürekli uyanıp emmek istiyor.
Canım suyu az koy. Katı kıvamlı olsun. Ilışırken de anne sütünü ekle karıştıra karıştıra. Açılıyor kıvamı. Ben muhallebiyi çok nadir yapıyorum da işte yarım çay bardağından biraz fazla suya 1 tatlı kaşığına yakın pirinç unu koyup pişiriyorum. Sonra tabağa alıyorum. Ilık olunca da anne sütünü ekliyorum göz kararı.Banada suyla yap sonra birazda anne sütü ekle dedi ama çok cıvık oldu muhallebi ye benzemedi
cocuklar alıstı cok sukur kardeslerıne acayıp duskunler hele buyuk oglum bı kızım demesı var kardesıne ıcım gıdıyo valla suan korunma yontemı kullanamıyorum hap emzırdıgım ıcın olmaz ıgnede spıral daha once 5 sene kullandım sonunda kist yaptı dıger seylerede alerjım cıktı en ıyısı kökten çözumHe he, alemsn elif ya, önlemini aldiktan sonra nolcak kız :))
Ben ıkıncıyı ıstemyrm artık, bade cok akilli bi bebek olmamasina ragmen, senn korkun doğal tabii.
Napiyo cocuklar, aliştilar mi brbrlerine?
valla bazen kafayı yıyorum oglanlar hala yaramaz artık baş edemıyorum bırını kayın pederıme bırakıyorum hafta sonları ayrı oldukları zaman seslerı cıkmıyo bazende cok bunalınca bebek dahıl 3 unu bırden bırakıp ben esımle gezıyorumhep aklimdasin canim bu kiz kayboldu ne yapiyor 3 cocukla diye. oglanlar yaramazdi nasillar simdi? bir de kizina bikini aldin mi
Masallah subhanallah yavruna Allah ikinizi birbirinize bagislasin..valla bazen kafayı yıyorum oglanlar hala yaramaz artık baş edemıyorum bırını kayın pederıme bırakıyorum hafta sonları ayrı oldukları zaman seslerı cıkmıyo bazende cok bunalınca bebek dahıl 3 unu bırden bırakıp ben esımle gezıyorumdaha bıkını almadım havalar bı ıyı bı kotu ama gecen gelınlık aldım gıttım dayanamadım
Benim kızım gündüz uykularında da uyanıp beni emip öyle uykuya devam ediyor. Emzirmezsem uyanıyor.Aynen ya acliktan falan kalkmiolar zaten. Gunduz uykularinda emmek icin kalkmio ama surekli sallanmak istiyo. Deliksiz uyumuo biraz daha gecsin gece beslenmesini kesmek istiyorum tabi yapabilirsem...
Neeeeee? Bence çok fazla. Benim kızım 2 çay kaşığı yoğurt ve 2 çay kaşığı elma suyu yiyor sadece.Bu arada, bebeğim günde 1 yemek tabağı sebze 1 yemek tabağı tarhana çorbası ve biraz da meyve püresi yiyor. Maşallah kakası filan çok iyi. Ama yedikleri pek bi çok geliyor sanki bana. Daha da versem yer de vermiyorum. Sizinkiler nasıl? Günlük porsiyonlarınız ne kadar? Çok mu veriyorum ki... Doktor randevumuza daha çok var da merak ettim.. Bu arada, avokado vermenizi öneririm. Çok faydalıymış. Yumuşağını alın. İçini çıkarın. Ezip biraz da zeytinyağı ekleyip verin. Bizimki bayıldı.
Maşallah çok tatlı. Büyütmüşsün.valla bazen kafayı yıyorum oglanlar hala yaramaz artık baş edemıyorum bırını kayın pederıme bırakıyorum hafta sonları ayrı oldukları zaman seslerı cıkmıyo bazende cok bunalınca bebek dahıl 3 unu bırden bırakıp ben esımle gezıyorumdaha bıkını almadım havalar bı ıyı bı kotu ama gecen gelınlık aldım gıttım dayanamadım