2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Normalde sevi bebenin kılıfı var canim ama istersen normal oto Koltuğuna da geçebilirsin artık. 0-18 kilo olanlardan bakmaya başladım bile ben. Yaz geliyo mecbur alışmak zorunda koltuğa. Uzun yolda zor olur yoksa. Hem de tehlikeli.

http://www.momscotton.com/

Tavsiye ederim

Ne bileyim mukusu kafama takiyorum kilo alımı mukus yüzünden az gibi geliyor ayrıca. Evet raporumuz var ama almıyorum mama boşuna sevmiyor ilk teşhis koyulduğunda 4 kutu almıştık duruyor öyle. Pekmez koyup denedim biraz icmisti ama o da dokundu. Zaten memeden başka çaremiz yok malesef. Yılmadan 2,5 3 saatte bit uyutup emziriyorum. Cok zor.
Ek gidada nasıl bir yol izlediniz. Süt alerjisi mi var sizde sadece. Paylasirsaniz çok memnun olurum

Canim bizimde alerjimiz var ama uni.hastanesine gittigimiz halde doktor alerji testi yaptirmadi Kucuk diye siz nerde yaptirdiniz

Aslinda kucuk büyük bir farkı yokmuş yapılan bebeğin yapısıyla alakaliymis çıkıp çıkmaması yani küçükken kanda çıkmiyorsa büyük ihtimal büyüdüğünde de cikmayacaktir. Tip fakültesinde yaptırdık biz. Kan ,deri ve ter testi.

Çok zor bi durum bizim de bi düzliyor bi eski haline geliyor. Ayakta gezerek emziriyorım çok komik gelebilir ama boynuma da bi oyuncak asıyorum onunla bi eliyle oynuyor dikkati dağılıyor memede olduğunu unutuyor sanki . Siz de deneyin belki işe yarar. 2-3 dk emiyordu bu şekilde 7-8 dkya çıktı.

Bn penye bir battaniyenin kemer gelen kısımlarını kestim öyle kullanıyorum siz de deneyenilirsiniz

Bn henüz doktora gitmedim ama sanırım aynı şeyleri söyleyecekler Bnm kendimce bulduğum çözüm:
sürekli emzirmeye çalışınca iyice kızıyor
Süt akılı fazla ise ona da kızıyor
Ve sanki emerken sıkılıyor oyun istiyor gibiydi.
Bn bir gün uzun bi sure emzirmedim o ağlayıp istemedikçe süt akışım hızlı olduğu için de emzirme öncesi memeyi nerdeyse boşaltacak kadar sağdım ki tam olarak doymasın emmeye devam etsin diye boynuma da bir oyuncak astım emerken sıkılmasın diye( Bnm bebeğim çok hareketli öyle emerek yatmaktan hoşlanmıyor sıkılıyor) ve en zoru dolaşarak emziriyorum etrafı izliyor bu şekilde bi nebze olsun düzeldi bakalım nereye kadar gidecek.

Bizde tip fakultesine gttk Ana yapmadilar

Evet bende o şekilde çok denedim :) bir süre sonra oylede emmemeye başladı. Şu an uykuda emmek alışkanlık oldu sanırım. o yüzden pes etmeden gözü açık emmesini sağlayın sonra çok daha zorlanirsiniz. İşimiz zor :))

Ben süt ürünlerini kesince baktım mukus geçmedi, sırasıyla önce dana etini kestim 1 ay kadar. Geçmeyince yumurtayı da kestim yine 1 ay kadar. Sonra ikisinden de yedim. Değişen hiçbir şey yok. Ama süt ürünü herhangi bir şey yiyip içtiğimde kan geldigini gördüm. Doktorumuzla beraber yalnızca süt alerjisi teşhisi koyduk. Dünden beri de hiç mukus yok ilk defa... Et yumurta yiyorum. Yalnzca sütmüş yani. Ben normal mamayı kesebilmeyi başarmıştum alerji çıkmadan önce. 1 ay yalnızca anne sütü vermiştim. Sonra doktora kontrole gittiğimizde baktık ki 1 ayda yalnızca 200 gr almış. Alerjiden dedi doktor. Üzülerek de olsa mecburen mamaya dönüş yaptık. Neocate mamayı sevdi bizimki. Günde 4 kere 60 cc vererek başlayalım dedi doktor kilo hesabı yaparak. Şimdi günde 4 kere 90 cc içiyor. Emmeye devam.
Ek gıdada da öncelikle sebzeleri (brokoli, karnabahar, patates, havuç, kabak, patlıcan vs. ) üzerine ince bulgur, pirinç veya mercimek ekleyerek iyice haşlıyorum. Genelde 3 çeşit sebze 1-2 tahıl çeşidi yapıyorum. Ancak ıspanak içindeki nitrat bekleyince nitrite dönüp böbrekleri yorduğu için 1 yaşına kadar vermiyorlar. Neyse. Sebzeleri haşladıktan sonra çatalla veya kaşıkla iyice ezip püre haline getirip üzerine de saf zeytinyağı ekliyorum. Zeytinyağı bol olunca daha çok seviyor bizimki. Bir zararı var mı dedim doktora. Hayır hatta e vitamini vs var diye faydalarını saydı bana. Her gün mutlaka 1 öğün sebzemiz var. Bebeğimin alerjisi oldugu için kayınvalidem yoğurtsuz ve tuzsuz tarhana yaptı. Onu önce yarım saat kadar suda bekletiyorum. Sonra mama kıvamında pişirip yine ılımaya yakınken bol zeytinyağı koyuyorum. Bir öğün cam rendeyle rendelenmiş meyvemiz var ama cesaret edemedim. Baby&plus'ın rendesini almıştım. Çok iri yaptı gibi geldi bana. Ben yumuşak meyveleri çatalla ezip veriyorum şimdilik. Bir de sularını.. Bir öğün muhallebimiz var ama doktor dedi ki her gün sebze yesin, muhallebi ve tarhanayı dönüşümlü verin dedi. Birini veriyorsam diğerini vermiyorum. Muhallebiyi de yaklaşık yarım çay bardağı içme suyuna yarım tatlı kaşığından biraz fazla pirinç unu koyup pişiriyorum. Çok koyu kıvamlı oluyor. O ılışırken üzerine de sağdığım sütümden ekleyip kıvamını açıyorum. Bu da alerjimiz olduğu için sütle pişiremediğimizden kaynaklanıyor. Süt sağamadığın zaman olursa üzerine neocate ekle ölçeğine göre dedi doktorumuz. Ama yapmıyorum. Ne gerek var. Zaten mama içiyor yeterince. Bize neocate'i verdiğinde sevmezse similac alimentum mu neydi yanlış hatırlamıyorsam. Onu veririz sevebilir dedi. Çünkü neocate tam hidrolize, similac alimentum yarı hidrolize imiş. Tadı biraz daha iyiymiş. Şimdilik katı gıdalarımız bu kadar. Doktorumuza çok güveniyorum. 3-4 yıldır doğumdan beri ona giden tanıdıklarım var. Çocukların gelişimlerinden anlıyorum zaten ek gıdayı çok tadında veriyor. Haziranın 21'inde yine randevumuz var. Bir dahaki ay kahvaltıya başlayacagız. Öğrendiklerimi yine yazarım biraz uzun oldu. Diğer arkadaşlar kusura bakmasın. Son bir şey, et suyu verdim. Tarhanayı et suyuyla yaptım doktora sorarak. Çok sevdi miniğim ama ağır geldi henüz. İshal oldu ama geçti çok şükür. Sanırım danadan ziyade kuzu etinin suyu daha hafif ve bebekler için daha sağlıklıymış. Yine de biraz daha bekleyeceğim et suyu için.

Sukur iyiyiz bu aralar uykuya dalamama durumu yasiyoruz kucakta bol bol geziyoruz maalesef oglumu birakip ise baslayamadim istifa ettim biraz buyusun tekrar calisacagim seni sormali sen nasilsin meltemcim

meltemcivil canim bende cok özledim siziben Subatta atandimbaska sehir kosturmaca ise baslamak zorunda kalinca hic firsatimolmadi esimle ayri kaldik es durumuyapmak icin o gemedi Ben bebeklekaldim cok zorlaniyorum yani sen nasilsin

valla bende cok ozledım ya yenıdenmı hamıle kalsak bı araya gelebılmek ıcın aman Allah korusun ben nasıpse ayın 9 unda doktora gıdıyorum kordonlarımı baglatmak ıcın dogumdan berı hergun ruyamda 4. cocugu doguruyorum pıskolojım cok bozuldu ınsallah doktor erken bı zamana amelıyat gunu verır bu korkuyla yasanmıo heray test yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…