Bizde kan bir defa geldi. Sonra süt ürünlerini kestim. Kan kesildi ama bir şeyi yemeyi içmeyi bırakınca etkisini ancak 15 gün sonra görüyormuşsunuz. Mukus kesilmeyince yumurtayı da yemedim dana etini de. 1 ay sonra onları yemeye başladım çünkü bir etkisi olmadığını gördüm. Ama bir gün hamburger yedim. Baktım ertesi gün yine kan geldi. Hamburger ekmeğinde süt tozu varmış. Patatesli börek yedim mesela yine geldi. Sana yağında da varmış. Alerji testi yaptırnak istedik yapmadılar. Gerek yok. Bebek daha. Çıkmaz sonuçta dediler. Deneye deneye bulmaya çalışıyorlar genelde. Biz bulduk. En geneli süt zaten. Süt ürünleri alerjisi olan bebeklerde çoklu gıda alerjisi de oluyormuş çok nadir olarak. Ama önce bi sütü kes bakalım sadece. Teker teker dene ki anla neye alerjisi varmış. Ama hiç moralini bozma. Bu bir süreç. Bebeklerin yüzde 95'inde en geç 1 yaşında geçiyormuş. Kolay değil ama alışıyorsun. Hiç dert etme. Bizim çok tanıdığımızda oldu. 1 yaşında da geçti. Bir de katı gıdaya geçince işin daha kolay oluyor. Hatta kuzenimin çocuğunda 6 aylıkken geçti.[/QUOTE
Beni çok rahatlattınız çok teşekkür ederim. Bnm sıkıntım süt ürünü yememe rağmen kan gelmiyor incirden şüpheleniyorum çünkü akşam incir yedim sabah kan geldi sonra gelmedi sizin incire karşı bi alerjiniz var mı acaba .
Beni çok rahatlattınız çok teşekkür ederim. Bnm sıkıntım süt ürünü yememe rağmen kan gelmiyor incirden şüpheleniyorum çünkü akşam incir yedim sabah kan geldi sonra gelmedi sizin incire karşı bi alerjiniz var mı acabaBizde kan bir defa geldi. Sonra süt ürünlerini kestim. Kan kesildi ama bir şeyi yemeyi içmeyi bırakınca etkisini ancak 15 gün sonra görüyormuşsunuz. Mukus kesilmeyince yumurtayı da yemedim dana etini de. 1 ay sonra onları yemeye başladım çünkü bir etkisi olmadığını gördüm. Ama bir gün hamburger yedim. Baktım ertesi gün yine kan geldi. Hamburger ekmeğinde süt tozu varmış. Patatesli börek yedim mesela yine geldi. Sana yağında da varmış. Alerji testi yaptırnak istedik yapmadılar. Gerek yok. Bebek daha. Çıkmaz sonuçta dediler. Deneye deneye bulmaya çalışıyorlar genelde. Biz bulduk. En geneli süt zaten. Süt ürünleri alerjisi olan bebeklerde çoklu gıda alerjisi de oluyormuş çok nadir olarak. Ama önce bi sütü kes bakalım sadece. Teker teker dene ki anla neye alerjisi varmış. Ama hiç moralini bozma. Bu bir süreç. Bebeklerin yüzde 95'inde en geç 1 yaşında geçiyormuş. Kolay değil ama alışıyorsun. Hiç dert etme. Bizim çok tanıdığımızda oldu. 1 yaşında da geçti. Bir de katı gıdaya geçince işin daha kolay oluyor. Hatta kuzenimin çocuğunda 6 aylıkken geçti.
nerdeeeee bizim ki emeklemeden yürücek gibi.. kol altından destekle tuttuğumda adım bile atıyo.. ama oyun halısına bıraktığımda hiiiç kımıldama yokEmeklemeye baslayan bebiş var mı kızlar
düzen yok derken düzenli saati olmadığını kastetmiştim cnm. mesela bazen sabah uykusuna 9 da yatarken bazen 11 de yatıyor. gece uykusuna gelince çok şükür 40 çıktığından beri gece olunca kendi mızmızlanıyor gözlerini ovuyor. yatağına yatırıp 10 dk salladım mı uyuyor.Uyku düzenimiz yok demişsin ama bence gayet iyi. 5 aylık bebekler için öğleden önce ve sonra olmak üzere 2şer saatlik uyku ve akşam 9da yatış süper. Keşke benim kızım da öyle olsa. Gece uykusuna nasıl yatırıyorsun?
Aynen ben de 8 kiloyla tüm gün hop hop geziyorum. Kollarım koptu. Neyseki arada kanguru ile geziyoruz da kollarım dinleniyor.
Bu arada akşam 8 de nasıl uyutmayı başarıyorsun? Bana yardım eder misin?
meltemcim iyiyiz çook şükür ..bebeğime annem bakıyor . 2 aylıkken başka bi şehre atandım eşimden ayrıyız :S hem bu stresten hem de işe başlamış olmaktan dolayı sütüm azaldı. 4. aydan sonra mama vermeye başladık az az. 5. aydan beridir de bayaa mama veriyoz. gündetoplam 200 cc bile zor çıkıyor sütüm.. 15 gün sonrada ek gıda ya başlıcaz sonunda.. bizde bölee durumlar sen denasıl işe başladın mı bade ye kim bakıyor@efe keremin annesi @arge34 @remya @zonox @gulsrht @shadowqueenaslla dilosanne @elifeva @ozizo @ayshem789 derinsu06 @blueflower K kaplan2535 @Aylininannesi @hedef 2016 @Basakfehmi @ednah1907
(unuttuklarım alınmasın heee, bayadır gıremeyınce foruma aklıma gelmedı ısımlerınız)
kızlarrr özledim sizleri nasılsınız, hayat bebelerle nasıl gidiyor :)
Babada Dr.um 28haftada gel rapor veririm sana demişti önceden istemiştim calisamiyorum diye bakalim ayin sonundaki kontrolünde isticem inş.verir calisamiyorum bende artk
Merhaba,bir yazınıza denk geldim doğum izniyle alakalı,doğumunuz gerçekleşti sanırım ,güle güle büyütün inşallah,bende kızıma kısmetse nefes ismini koyacaktım,nickinizde dikkatimi Çekti,bilgi verirseniz sevinirim,28.haftanızda doktorunuzdan çalışamaz raporu alıcam demişsiniz,Nasıl yaptınız ,benimde benzer durumum var çünkü şöyleki,şuanda 27.haftam çalışıyorum özel sektörde SSK lı olarak fakat kanamam var ve erken doğum riskim doktorum çalışmazsın Dedi,32.haftama daha 5 hafta var yaklaşık 35 gün,gittiğim özel bir klinik 20 güne kadar SSK raporu veriyor,sonrasında devletten almaya çalışcam,siz Nasıl yaptınız bu izin durumunu,Babada Dr.um 28haftada gel rapor veririm sana demişti önceden istemiştim calisamiyorum diye bakalim ayin sonundaki kontrolünde isticem inş.verir calisamiyorum bende artk
Hmm.. Onu bilmiyorum. Hiç denemedim ama her bebekte farklılık gösterebilir tabi.. Bir ara sütüm artsın diye incir kürü yapmıştım ama kan filan yoktu o zaman. İnciri bırakın bakalım. Tekrar kan gelirse süt ürünlerini bırakmayı denersiniz. Ama bu söylediklerim farazi tabiki. Çocuk gastroenterolojiye mutlaka götürün bence.Beni çok rahatlattınız çok teşekkür ederim. Bnm sıkıntım süt ürünü yememe rağmen kan gelmiyor incirden şüpheleniyorum çünkü akşam incir yedim sabah kan geldi sonra gelmedi sizin incire karşı bi alerjiniz var mı acaba
Kanguruyu kullanmak çok kolay. Ben çok memnunum. İyi ki almışım.Ah şu kanguruyu kullanmayı bir becerebilsem :)
Canım uyku saatlerini ona göre ayarlıyorum 2-3 saatte bir uyuyor , gündüz en son 4 bilemedin 5 gibi Uyanıyor ya da bir şekilde ben uyandırıyorumsonra zaten 2-3 saat içinde uykusu geliyor gece uykusuna geçiyor , sabah 5-6 ya kadar mışıl mışıl :) tatlım sanırım Doğduğu günden beri Odasında yatırıyorum ondan olabilir , bebişler düzeni severlermiş .
Tam saati olmasa da yine düzenli. Ne güzeldüzen yok derken düzenli saati olmadığını kastetmiştim cnm. mesela bazen sabah uykusuna 9 da yatarken bazen 11 de yatıyor. gece uykusuna gelince çok şükür 40 çıktığından beri gece olunca kendi mızmızlanıyor gözlerini ovuyor. yatağına yatırıp 10 dk salladım mı uyuyor.
İlk fırsatta götüreceğim. Yardımınız için çok teşekkürlerHmm.. Onu bilmiyorum. Hiç denemedim ama her bebekte farklılık gösterebilir tabi.. Bir ara sütüm artsın diye incir kürü yapmıştım ama kan filan yoktu o zaman. İnciri bırakın bakalım. Tekrar kan gelirse süt ürünlerini bırakmayı denersiniz. Ama bu söylediklerim farazi tabiki. Çocuk gastroenterolojiye mutlaka götürün bence.
Bişey değl tatlmTeşekkür ederim canım...
Canım benim bizde bademizle seni öpüyoruz bende stres ve yorgunluk ters tepti iyice şiştim resmen Türkiye sularında olmayan balık türü oldum çok yoruluyorum ama spor olmadan zayıflayamıyorum mecburen yapmak istiyorum
Atandiğini hatrliyorum tatlim, nereye atanmiştin?meltemcim iyiyiz çook şükür ..bebeğime annem bakıyor . 2 aylıkken başka bi şehre atandım eşimden ayrıyız :S hem bu stresten hem de işe başlamış olmaktan dolayı sütüm azaldı. 4. aydan sonra mama vermeye başladık az az. 5. aydan beridir de bayaa mama veriyoz. gündetoplam 200 cc bile zor çıkıyor sütüm.. 15 gün sonrada ek gıda ya başlıcaz sonunda.. bizde bölee durumlar sen denasıl işe başladın mı bade ye kim bakıyor
İyiyiz cnmm büyüdü iyicesen nasılsın bebiş nasıl işe başladın mı
@efe keremin annesi @arge34 @remya @zonox @gulsrht @shadowqueenaslla dilosanne @elifeva @ozizo @ayshem789 derinsu06 @blueflower K kaplan2535 @Aylininannesi @hedef 2016 @Basakfehmi @ednah1907
(unuttuklarım alınmasın heee, bayadır gıremeyınce foruma aklıma gelmedı ısımlerınız)
kızlarrr özledim sizleri nasılsınız, hayat bebelerle nasıl gidiyor :)
Rica ederim ne demek...İlk fırsatta götüreceğim. Yardımınız için çok teşekkürler
geri kalan kızlarda umarım iyidir güll arzu derya iyimisiniz kızlar
Bende tekrar şeker çıkacak sanırım ağız kuruluğum ve vucudumda tek tek çıkan morluklar var okullar kapansın tepeden tırnağa bakıma sokacağım kendimi meleklerimde Allaha şükür iyiler iyiki peşpeşe doğurmuşum 21 ay var araları bana arkadaş yoldaş kalelerBen de gebelik şekeri sınırlamasindan sebep doğum sonrasinda bi boşluk oldu kavanoz kavanoz nutella yedim, her gun 6-7 cikolata Kılolar gtmedi haliyle :)
Ben de ewde spora basliycam Kızlar nasl cimcimeler
Kanguruyu kullanmak çok kolay. Ben çok memnunum. İyi ki almışım.
Haklısın bebekler düzenini severmiş. Ne güzel uykuları düzenli. Peki sabah 5 de uyanınca senin için zor olmuyor mu?
Tam saati olmasa da yine düzenli. Ne güzel
Gece uykunuzu kıskandım. Kızım uykusu olduğu halde uykuya dalmakta çok zorlanıyor. Bir ara akşam 8 de uyuyordu. Şimdi belirsiz. Bazen 10 bazen 11 bazen daha geçAyrıca uykuya dalma süresi 1 -1,5 saat.
En korktuğum konu da buydu mama ağzına değdiğinde tiksiniyor. Ama ilk iki ay hiç bi sorun yoktu alerji olsa sizce her zaman olmaz mıydı? İki ay çok güzel emdi ayda 1.5 kilo alıyordu.3. Ayımızda başladı herşey. Sizin nasıl başladı ve alerji olduğunu nasıl anladınız ? Anlaştırsanız çok mutlu olurum