2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bizdede başlarda sıkıntı yoktu emiyordu memeyi ne olduysa 2 aylıkken oldu. Hem meme reddi hemde yeşil mukuslu ishal başladı. Ben kakanin üzerinde durmadım başta .çocuk doktoru tahlil istemişti ve temiz çıkmıştı. Meme reddi yüzünden alerji doktoruna gittik test yapıldı (ki gereksizmiş) bir şey çıkmadi .sadece deri testinde yumurta çıktı. O günden beridirde diyet yapıyorum bir ara emmesi düzeldi iki hafta kadar ve bu sırada 800 gr kilo aldı. Resmen açlıkla memeye yapisiyordu. Sonra tekrar aynisi sadece uykuda emiyor kilo alımı az. Özel bir mamasi var alerji için tadını sevmesi için pekmez koyun dedi doktor pekmez kakayi çok kötü hale getirdi ki azıcık bir şey icmişti. Bizde diyete ragmen emme duzelmiyor. Mukus azda olsa var. Az ama sık kaka yapıyor. Şu an sadece patates ekmek bulgur sele zeytini ve nuhun ankara makarnasindan yiyorum. Mukusu gecirebilirsem yeni gıdalar deneyeceğim. Ama memeye geri dönecek gibi durmuyor :KK43:
Bizim kendi doktorumuz değil ancak çocuk gastroenteroloji doktoru mukusu boşver olsun ne olacak. Geçer o önemli değil, kan olmasın da dedi... O yüzden ben mukusu pek umursamıyorum. Katı gıdalardan sonra normale döner gibi oldu ama yine de var tabi. Mamanız neocate mi? Rapor çıkardınız mı ? Ayrıca meme konusunda hiç umutsuzluğa kapılmayın. Yılmadan deneyin.

Meltemcim canım benim valla bende çok özledim sizleri sohbetimizi .. bebelerle hayat süpermiş gün geçtikçe daha çok bağlanıyoruz birbirimize sen nasılsın bade hanım nasıl

Canm deryam iyilik sağlık, aynen bz de kızımla aşk yaşiyoruz, eş meş hıkayeymiş valla :KK70:
Allaha sükür sıkıntılı bi cocuk degil bade, günlerimiz eglenceyle oyunla geçiyo, 2 günde 1kere yaptgim yemek dısında sürekli badeyle oynuyorum :)
İşe başlamak simdiden canimi sıkıyo, 1yasa yakın başliycam bakalim nasil olcak.

Bende tekrar şeker çıkacak sanırım ağız kuruluğum ve vucudumda tek tek çıkan morluklar var okullar kapansın tepeden tırnağa bakıma sokacağım kendimi meleklerimde Allaha şükür iyiler iyiki peşpeşe doğurmuşum 21 ay var araları bana arkadaş yoldaş kaleler

Dikkat et kendine canm. Seker cddi bi hastalık, aksatma kontrolleri.
Zaten hep oyle derler, ilk cocuktan sonrakıler daa kolay olur, büyük kucukle ilgilenir die, sennkiler bi de kız aras bey cok sansli :))

Atandiğini hatrliyorum tatlim, nereye atanmiştin?
Olsun hc üzme kendini sen elinden geleni yaptin ve mama da kotü bişi degil, mamayla beslenen cocuktada bi kusur olmuyo. Umarım en kisa zamanda esinn yanna atanrsn.
Ben daa işe baslamadm, bi süre de başlamiycam 1yasa yakın falan. Keyfmz sükür yernde aslicimmm
yozgat a atandım cnm..şimdi yaz tatilini bekliyoruz. malum hava alanıda yok burada ayda bir 10 -11 saat yolculuk yapıp git gel yapıoz istanbula. kuzum uzun yol adamı oldu. :KK70: seneye ocak ayı sonunda inşallah bitecek istanbula kesin dönüş yapacaz. senin ne güzel daha 6 ayın var. bol bol emsin bade kızımız..

Kanguruyu kullanmak çok kolay. Ben çok memnunum. İyi ki almışım.
Haklısın bebekler düzenini severmiş. Ne güzel uykuları düzenli. Peki sabah 5 de uyanınca senin için zor olmuyor mu?

Tam saati olmasa da yine düzenli. Ne güzel :KK66:
Gece uykunuzu kıskandım. Kızım uykusu olduğu halde uykuya dalmakta çok zorlanıyor. Bir ara akşam 8 de uyuyordu. Şimdi belirsiz. Bazen 10 bazen 11 bazen daha geç :KK43: Ayrıca uykuya dalma süresi 1 -1,5 saat.
ayy uyumasa ne yapardım bilemiyordum. uyumayan bebekle hayat çook zor. zaten uyanıkken durmak bilmiyor kımıl kımıl. 2 ay neredeyse hiç kilo almadı. son ay heyecanla götürdük annemde bende kesin bu sefer baya kilo aldı ağırlaştı diye seviniyoruz. ebe bi tartıyo +200gr. kıyafetli 6900 dük. bu ay mamayı arttırdık yine aynı his annemle bende kesin baya aldı bakalım ayın 13 ünü bekliyoruz heyecanla. hem 6.ay aşısıda var. sizde durumlar nasıl biz cüce kaldık :KK70:

Bizdede başlarda sıkıntı yoktu emiyordu memeyi ne olduysa 2 aylıkken oldu. Hem meme reddi hemde yeşil mukuslu ishal başladı. Ben kakanin üzerinde durmadım başta .çocuk doktoru tahlil istemişti ve temiz çıkmıştı. Meme reddi yüzünden alerji doktoruna gittik test yapıldı (ki gereksizmiş) bir şey çıkmadi .sadece deri testinde yumurta çıktı. O günden beridirde diyet yapıyorum bir ara emmesi düzeldi iki hafta kadar ve bu sırada 800 gr kilo aldı. Resmen açlıkla memeye yapisiyordu. Sonra tekrar aynisi sadece uykuda emiyor kilo alımı az. Özel bir mamasi var alerji için tadını sevmesi için pekmez koyun dedi doktor pekmez kakayi çok kötü hale getirdi ki azıcık bir şey icmişti. Bizde diyete ragmen emme duzelmiyor. Mukus azda olsa var. Az ama sık kaka yapıyor. Şu an sadece patates ekmek bulgur sele zeytini ve nuhun ankara makarnasindan yiyorum. Mukusu gecirebilirsem yeni gıdalar deneyeceğim. Ama memeye geri dönecek gibi durmuyor :KK43:
Canim bizimde alerjimiz var ama uni.hastanesine gittigimiz halde doktor alerji testi yaptirmadi Kucuk diye siz nerde yaptirdiniz

Bende tekrar şeker çıkacak sanırım ağız kuruluğum ve vucudumda tek tek çıkan morluklar var okullar kapansın tepeden tırnağa bakıma sokacağım kendimi meleklerimde Allaha şükür iyiler iyiki peşpeşe doğurmuşum 21 ay var araları bana arkadaş yoldaş kaleler
ayy cnm oyle diyebiluosan ne guzel. Bzmkilerin arasi 33. Ay.Ilk zamnlara gore biraz daha rahatladik ama duana kadar hic ikisiyle uzun sure yalniz kalmadim. Kalmaktan da korkuyorum zaten

ayy cnm oyle diyebiluosan ne guzel. Bzmkilerin arasi 33. Ay.Ilk zamnlara gore biraz daha rahatladik ama duana kadar hic ikisiyle uzun sure yalniz kalmadim. Kalmaktan da korkuyorum zaten
Benim kızlar biri 7 yasına girecek diğeri 5yasında buyudukleri için rahatım canım oğlum ayın 4unde 6 aylık olacak

Canm deryam iyilik sağlık, aynen bz de kızımla aşk yaşiyoruz, eş meş hıkayeymiş valla :KK70:
Allaha sükür sıkıntılı bi cocuk degil bade, günlerimiz eglenceyle oyunla geçiyo, 2 günde 1kere yaptgim yemek dısında sürekli badeyle oynuyorum :)
Meltem'ciğim senden bunları duymak ne güzel :KK66: Kakalı bezlerle aran nasıl bu arada?
İşe başlayacak olmak benim de canımı sıkıyor.

ayy uyumasa ne yapardım bilemiyordum. uyumayan bebekle hayat çook zor. zaten uyanıkken durmak bilmiyor kımıl kımıl. 2 ay neredeyse hiç kilo almadı. son ay heyecanla götürdük annemde bende kesin bu sefer baya kilo aldı ağırlaştı diye seviniyoruz. ebe bi tartıyo +200gr. kıyafetli 6900 dük. bu ay mamayı arttırdık yine aynı his annemle bende kesin baya aldı bakalım ayın 13 ünü bekliyoruz heyecanla. hem 6.ay aşısıda var. sizde durumlar nasıl biz cüce kaldık :KK70:
Sağlıklı olsun da kilo çok önemli değil canım. Benim kızımın kilo maşallah iyi. Her ay ortalama 1 kg.alıyor. Boyu da normal. 5.ay sonunda 7.700 kg. ve 67 cm.

Deryaya canım bende özledim, ben çok iyiyim nil de çok iyi :anne: sanırım hala çok pimpirikli yim:halay:

Ahahaha aynen çocuğu biri kucağına alınca ohhh be bende azıcık ayaklarımı uzatayim diyemiyorum hep bir panik hali mevcut bende:)) nedensen eşimden başkasına bu konuda güvenemiyorum bebek ondayken rahatım sadece:KK66:

Ohhh ohhh Allah bozmasın bende eşimi gerçek aşk sanıyodum kızım olana kadar:)) Beyza 9 ayını doldurunca işe dönücem bende kv ve dedesi bakicak aklıma geldikçe kötü oluyorum ama onun geleceği için çalışmam lazım. Hem kendim için de istiyorum Biliyosun ev hanimligi toplumda takdir görmeyen bir iş ne yazık ki.

@efe keremin annesi @arge34 @remya @zonox @gulsrht @shadowqueen aslla aslla dilosanne dilosanne @elifeva @ozizo @ayshem789 derinsu06 derinsu06 @blueflower K kaplan2535 @Aylininannesi @hedef 2016 @Basakfehmi E ednah1907
(unuttuklarım alınmasın heee, bayadır gıremeyınce foruma aklıma gelmedı ısımlerınız)
kızlarrr özledim sizleri nasılsınız, hayat bebelerle nasıl gidiyor :)
Kızlar hepinizi kocaman öpüyorum ben 1 aydır işe başladım kendi annem geldi yanımda o bakıyor oğluma cuma süt iznim var 3 gün evdeyim. sadece anne sütüne devam ediyorum bakalım,, gündüz işte 2 defa pompa yapıyorum ertesi gün için. 2 saat arayla 120 cc içiyor bizim oğlan. Gündüz uykusu sorunlu en fazla 45 dk uyuyor tilki gibi tık dese açıyor gözü gece 10 dan sonra başlıyor uyku hali 11 buçuk gibi uyumuş oluyor genelde 2 defa kalkıyor gece sabah 7 buçuk gibi emzirip çıkıyorum 8 buçuk gibi uyaniyor muş. Nerde o 11 lere kadar uyuyan bebek

bzm 18 aralik dogumlu. Kendi eteafinda donuo ayagina destek yapinca cekio one kendini. Kasim sonu aralik basi olanlar belki azar azar baslamistir die sordum. Ilk oglum daha bu aylarda anca donmeye baslamisti bu daha hareketli
Aynen dönüp duruyor bizimkide masa altlarında topluyoruz döne döne gidiyor

Arkadaşlar bu araba koltukları ( yani hala ana kucağı) oğlumu çokk terletiyor. Bir yere gidene kadar haklı olarak mızmızlanıp duruyor. Gittiğimizde arabadan indirince başı sırılsıklam terli oluyor. İçine penye battaniyesini serip öyle oturtmayı denedim birkaç kere. Bu kez de kemerini takmak sıkıntı oluyor. Yok mu buna bir çözüm?? Valla artık ana kucağı süs gibi duruyo arabada. Benim kucağımda gidiyor her yere. Ama o da bana zor oluyor. Tek başıma çıkarayım desem ne yapacagım bilmiyorum...

X