Sukur bebegimde iyi bende binlerce sukur allaha..simdi yaziyorum msjAyyy aslı cım canım bende takip etmiyorum açıkçası
Nasılsın bebeğin nasıl, biz çok iyiyiz aslı by arada özelden adını yazda seni facebook dan ekleyeyim
Doktorumuz kaynatılmış ılımış hazır içme suyu vermemizi önerdi. Ben öyle veriyorum. Biberonda veriyordum. Bebeğim 5 ay 7 günlük. Şimdi damlatmaz alıştırmalık bardakta veriyorum yavaş yavaş. Suluğumuz Avent'in. Memnunum...Bebegine su verenler nsil veriyo. Bizim sularimiz asiri kirecli ve bembeyaz tadi cok kotu. Zaten hazir du iciyoruz. Cay ve yemekleri bile onunla. Bebeklere cesme suyunu kaynatip sogutup verilmeli deniliyi. Sma sular cok kotu hazir suyu mu kaynatip versrm?
Kan varsa kesin alerji var ondan emmiyordur. Mutlaka bir çocuk gastro uzmanına başvur bence. Bizde süt alerjisi diye başladı şimdi yediğim her şey dokunuyor kaç ay oldu hala tam tespit edemedik hangi gıdalara alerjisi olduğunu. Emmeside bu yüzden duzelemedi malesef.Alarji
alıştım canm, onun karnı rahatlasın dıe altını acıp popıden kaka cıkısını heyecanla beklıyorumkııııızz nbr alıştınmı kakalara4. ay asısı nıe bu kadar geçki yada senle aramızda ne kadar vardı benım zilli ayın 2 sınde 5 aylık olcak
Gelmis gecmis olsun canim cabuk toplamaniza sevindim bazi bebekler olduklari hafta boyu huysuz olabiliyormus. Badenin uykusu yemesi buyumesi nasil?
Masallah kokosuna cok tatli Rabbim size bagislasin guzel kaderler yazsin
Ah geçen seme bu zamanlar cinsiyet öğrenme telaşları , çok şükür kucağımızdalar @Dekalpy leylam355 @Gul_ay01
Heyyyyyses verinnn
@folik im,meltemcivil
Ek gidadan korkmayin ama sagliklisini verin benim en kucuk kuzenim erken dogdu 3 ay kuvezde kaldi antibiyotik tedavi gordu teyzem ozamanlar bilmediginden muhallebi vs vermis butun bagirsak florasi bozulmus kiz 8 yasinda yasitlarindan cok geri ve hala kabizlik cekiyo simdi teyzem bana kimse muhallebi verme demedi diyo hala yemkleri pure olarak yiyor ve bana sakin verme sebzeleri buharda pisir sonra ustune azicik dogal sizma zeytinyagi dok oyle ver diyor zeytinyagi isininca toksik olurmus cunki meyveyide 7. 8. Ayda verrsin diyor cunki masallah meyve tadini alan sebze yemiyormus bazen
Ben sabahları 20 dakika akşamlarıda 20 dakika koşar adım yerimde hareket etmeye başladım iyi geldi biraz geçsin ip atlamaya başlayacağım
ek gıdaya gecmedık ama bzde de demır damlası gaz yaptı bu aralarYürüteÇ çok tavsiye edilmiyor arkadaşlar tabi yine karar sizin.biz de bugun 5,5 aylik olduk ama su aralar katı gidadan midir nedir geri döndük eski kolik günlere yavrum gözünden yaş geliyor ağlarken bende onla ağlar oldum 5,5 aylik halen gazlı olan var mı? Çok üzülüyorum bu duruma gazı olmadığında o kadar neşeli bir bebek kahkahalar atıyor ama bu gaz bizi mahvetti((
Ben arastirdim canim hazir suyu bile en az bes dakika kaynatmamiz gerekiyomus Bn oyle yapiyorum mamasini da oyle yapiyorumBebegine su verenler nsil veriyo. Bizim sularimiz asiri kirecli ve bembeyaz tadi cok kotu. Zaten hazir du iciyoruz. Cay ve yemekleri bile onunla. Bebeklere cesme suyunu kaynatip sogutup verilmeli deniliyi. Sma sular cok kotu hazir suyu mu kaynatip versrm?
agulın ıyı geldı bzeBu arada, arkadaşım yeni doğum yaptı arkadaşlar. Bebeğinin çook gazı varmış. Hindistan cevizi suyunu önerdim kendisi içsin diye ama bir de damla önermiş doktoru. Adını bilmiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam aranızda damla kullanıp da memnun kalan arkadaşlar vardı. Adı neydi doktorunuzun verdigi damlaların ve kullanım sıklığı nasıldı??
Tatlım sorunun cevabı konuşmalarımızda var zaten ek gıdaya başlamadık hiçbirimizArkadaslar iyi hosta. Uzun zamandir gorusmuyordunuz vs. Ne mutlusunuz suan. Onuda anladim. Peki bir Allahin kulunun bile cvb yazmamasi neyin gostergesi acaba? Yahu suraya bir soru sordum. O ona mendil salliyo digeri digerine bilmemne yapiyo.
Sanki orda yardim isteyen kimse yokmus gibi hareketler. Neyse. Size mutluluklar bolca halay cekmeler.
Tatlım sorunun cevabı konuşmalarımızda var zaten ek gıdaya başlamadık hiçbirimiz
Maşallah yaa benim kız tembel çıktı dönmüyor dahaSelam kizim 5 ay 10 gunluk. Bugun kontrolune gittik.rota vitusun ikinci dozunu aldik. Iki ogun ek gida yedi bi ay boyunca ... ve tabiki emdi hos ek gida yesede emdi ustune sonuc 400 gr almis butun ay... yani onca yedigi nereye gidiyo anlamadim .
Havuc
Patates
Elma
Armut
Bunlari kusma onleyici mamasiyla yedi ve pirinc unlu muhallebi yedi
Simdi yeni besinler ekledi doktorumuz.ben hata yapmisim ben yicekleri yemesi onemli sanip mamayi az kokuyodum.doktor 10 olcek mama yemesi lazim gunde . Ister havuca kat ister yogurda ister avakodaya yedir dedi... velasil kelam yeni besinletimiz
Seftali
Kayisi
Avakado
Muz
Elma
Armut
Yogurt
Havuc
Patates
Yerelmasi
Kabak
Beyaz sebzeler
Uzum pekmezi
Zeytin yag katicaz sebzelerine...
Boyu 64cm
Kilosu 6630gr
Bas cevresi 42,8
Bidahaki ay asisini olup kahvaltiya bslicaz ve eti ogunlerine katicaz dedi.
Gelisimi cok guzel cok sukur donuyo surunuyo yuvarlaniyo doktorla gurestiler acik :) doktorumuz cok ilgili ve bilgili bi doktor salyalar basla uykusuz geceler filan dedi zaten dedim kendi kendine uyuyan cocuk gitti surekli salliyorum dedim. 1 bucuk yasina kadar uyku arama annesi dedi. Disler disler dedi.daha disimiz yok. Sagligi yerinde . Hareketleri gelisimi iyi cok sukur. Kilosu en dusuk perselde olsada bu kiz adam olur dedi. 400 400 de olsa annesi mutfakta cok calisip bu hizdan dusmesin dedi.o iyi olsun nabalim bizden haberlet boyle
Bilmeyenler icin ek gidaya erken basladik cunku reflusu var asiri kusuyodu... biboron emzik asla kabul etmiyor. Kusma onleyici mamayi yemesi lazim cunku kilo alimi durmustu. O yuzden o mamayi basinlere katip ek gida olarak yiyo. Boylece emdigide midesinde kalabiliyo.
Sorma yaa meltem ne kadar oldu bilemedim özlemişim bende nasılsın bade nasılleyloş naber nasılsın, sennle de bayadır gorusemıyoruz :)
Canım merhaba bende geçen gün girdim foruma sen geldin aklıma bir bakayım dedim ama geçmiş sayfaları taramaya çok da vaktim olmuyor benim bıcırık hanımla ilgilenmekten :) çok kucakçı oldu bütün gün kucağımda 8 kiloluk bir yavruşla bir o yana bir bu yana hop hop zıplaya zıplaya geziyorum :)) kas Yaptım yeminle :) uyku düzenimiz falan oluştu ama akşam en geç sekizde uyumuş oluyor alâra çok şükür , bize de kocişle bol boş vakit kalıyor :)efe keremin annesi arge34 remya zonox gulsrht shadowqueen aslla dilosanne elifeva ozizo ayshem789 derinsu06 blueflower K kaplan2535 @Aylininannesi hedef 2016 B Basakfehmi E ednah1907
(unuttuklarım alınmasın heee, bayadır gıremeyınce foruma aklıma gelmedı ısımlerınız)
kızlarrr özledim sizleri nasılsınız, hayat bebelerle nasıl gidiyor :)
Sorma yaa meltem ne kadar oldu bilemedim özlemişim bende nasılsın bade nasıl
Canım merhaba bende geçen gün girdim foruma sen geldin aklıma bir bakayım dedim ama geçmiş sayfaları taramaya çok da vaktim olmuyor benim bıcırık hanımla ilgilenmekten :) çok kucakçı oldu bütün gün kucağımda 8 kiloluk bir yavruşla bir o yana bir bu yana hop hop zıplaya zıplaya geziyorum :)) kas Yaptım yeminle :) uyku düzenimiz falan oluştu ama akşam en geç sekizde uyumuş oluyor alâra çok şükür , bize de kocişle bol boş vakit kalıyor :)
Siz de ne var ne yok , bade kız nasıl