- 24 Mayıs 2015
- 2.246
- 1.665
Persentil değeriniz kaç çıktı?Kizlar nasilsiniz ? Bebisler nasil ?
Bizi sorarsaniz 4.5 aylik olduk ama kilomuz normalden altta persentilin en alt seviyesindeyiz . O yuzden dr.muz pirinc unlu muhallebi yedirmemi soyledi bir haftadir yediriyorum yarin yine kilo almismi diye goturucem . Sutum yok denecek kadar az . O yuzden sadece formul sut gunde 1 kere anne sutu ve muhallebiyle gidiyoruz . Sizin melekleriniz bi ogunda kac cc iciyor ?
5 ay bitince olmalı. Ama emin değilim. Kızım 4 ay 1 haftalık. Henüz vermediler.IYI AKŞAMLAR ARKADAŞLAR SIZE BIR SORUM OLACAKTI DAHA ÖNCE BIRKAC KERE SORDUM FAKAT CEVAP VEREN OLMADI KIZIMLA SUUDI ARABISTAN A ESIMIN YANINA GELDIM TURKIYEDEN DOKTORUM FERRUM HAUSMAN YAZMISTI GETIRDIM KANDAMLASINA BASLADINIZMI 5. AYA GIRERKENMI BITINCEMI BASLAYACAGIZ UNUTTUMLLÜTFEN BILGISI OLAN VARSA 8 DAMLA VER DEMISTI 2 AY ÖNCE GELDIM SUAN KIZIM 27 NISANDA 5. AYA GIRECEK
Ben de merak ediyorum bu arkadaşları. Bebeklerden fırsat bulamıyorlar sanırım.Yoklama aliyorum hanimlar neredesiniz siz? ( ismini unuttuklarim gucenmesinler lutfen )
@folik
@elifeva
@cakil45
@nicki nick
@Melodram_Punisher
@meltemcivil
@Dekalpy
@Yasmengo41
@suul
@nefesim-35
@leylam355
Gittiğim bir doktor 4 aylık olunca dedi. Diğer doktor 4,5 aylık olunca dedi.Kızlar bebisler ne zaman destekli oturmaya baclayacak benimki önümüzdeki hafta 4 aylik olacak
ateşi düşmüyosa paronax fıtıl at canım calpol saatte bı derece dusuruyo kasıklarına koltuk altlarına ıslak pamuk koyabılırsın yada koltuk altını felan ıslak mendılle sil üstünü kalın gıydırme
Aminn :)Masallah Allah daim etsin mutlu huzurlu gece uykulari insallah :)
Valla yavrum büyük adam gibi inledi dün gece. Saat 3'te ateşi düştü de rahatladık. Yanakları kırmızı kırmızı oldu. Üstünü incecik giydirip hafif örttüm. Yarım ölçek de calpol verince düzeldi oğluşum...Toplanalim o halde bakalim kac kisi olacagiz :)
Bizde de var ama doktora gitmedik olur boyle diyor herkes sana ilac verdiler mi peki
Doktorlar ates cocuga skinti vermiyorsa ilac vermeyin dusurmek icin diyor ates vucudun viruslerle savasmasi anlamina geliyomus biz mudahale edersek o savas devam etmiyor ve virusler yasamaya devam ediyormus tabi bi sinir var yinede kendi kendine ilac kullanma derim doktorunuza bi danis
Ederim tatlim insallah amin bu arada sen bizden onceydin canim nedn o tarihte vuruluyorsunuz?
Çok geçmiş olsun canım şükür atlattık biz de...Ben oğlumun4 aylık aşısında akşama kadar mahvoldum ağrı sızı ateşi dindirememekten sonra 9 gibi paranox fitil tekrar düşmedi 10 gibi bir fitil daha ateş filan kalmadı çok kötü bir gündü
Bugün doktor kontrolümüz vardı ve başladık artık ek gıdaya... Günde 1 öğün pirinç unundan muhallebi yapacağım suyla. Ilık olunca da üstüne anne sütü veya neocate mama serpeceğim (bebeğim alerjik olduğu için) ve karıştırıp vereceğim. Ayrıca ıspanak hariç (1 yıl yasak - içinde nitrit olduğu için ve beklediğinde nitrata döndüğü için yasak) tüm sebzelerden yapabileceğim az suda pişmiş çatalla ezilmiş (tuz koymadan) sebze püresini piştikten sonra üzerine bol zeytinyağı gezdirip 1 öğün de bunu vereceğim. Şimdilik bunlarla başladık. Ben arada bir meyve yalattırıp tattırıyordum, ama yapmayın henüz dedi. Önce bunlara alışsın ki tadı güzel tatlı şeyleri zaten sever dedi. Bugün pirinç unu muhallebisini yedi miniğim.. Çok tatlı oluyorlar:)Kizlar hepsini okuyamadim ek gidaya basladiniz mi
Bizim 3 gün önce 4 ayımız bitti. Bugünkü doktor kontrolünden sonra destekli oturmaya başlayabileceğini söyledi. Çok sevindim :) ama yine de temkinli olacağım. Sanki erken gibi geldi bana...Gittiğim bir doktor 4 aylık olunca dedi. Diğer doktor 4,5 aylık olunca dedi.
Biz bgn baslayacaktik guya ama hic sevmedi:) 1 tatli kasigi elma ver demisti dr ama yemedi sadece tadini almis oldu. Diliyle ittiriyor. Bakalim belki ilerleyen gunlerde daha iyi olr.Kizlar hepsini okuyamadim ek gidaya basladiniz mi
tesekkurler Cnm çünkü çoğu sitede ilaçları buzdolabında saklamayin diye uyarmislar fakat burada yaz ayını yaşıyoruz da isisi 32 arada bir klimayi açıyorum sadeceKoy tabiki canim kullanmadan once cikarirsin
Ben kullanmıyorum canım 4.ay asimızda verdiler 2 mayısta 5 aylik olacağız kullanmıyorum içeriği hiç iyi değil bir de daha önce sağlık bakanlığı bu ilacın belli seri nolularini toplatti hiç gerek yok o yüzden ek gidaya geçince et suyu vs şeylerle destekleriz olurda yine de demiri düşük olursa tabi o zaman mecbur kullanacağız zaten benim kızım kolik bir bebek ve karın agrilarimiz çok azalsa bile bazen yine oluyor bir de ilaçla çocuğu tüm mahvetmeyi düşünmüyorumSaglik ocaginin verdigi kan damlasini kullanan var mi? Biz dr a sorduk. Kullanmamamizi soyledi. 6.ayindan sonra besinlerden alacak o damlalarin icerigi cok masum degil kabizlik ishal vs yapabilir dedi. Yurt disinda boyle bir uygulama yok dedi biz de hic baslamadik bu yuzden.
Doktor krem verdi bes gun kullan dedi gecmezse baska krem vercem dedi cildi kuru oldugundan alerjik dedi Ben baya arastrdm netten bebegmi baska doktora goturcem yavrum hep kasiyor kendini ozellikle yuzunu cok uzuluyorum halineToplanalim o halde bakalim kac kisi olacagiz :)
Bizde de var ama doktora gitmedik olur boyle diyor herkes sana ilac verdiler mi peki
Doktorlar ates cocuga skinti vermiyorsa ilac vermeyin dusurmek icin diyor ates vucudun viruslerle savasmasi anlamina geliyomus biz mudahale edersek o savas devam etmiyor ve virusler yasamaya devam ediyormus tabi bi sinir var yinede kendi kendine ilac kullanma derim doktorunuza bi danis
Ederim tatlim insallah amin bu arada sen bizden onceydin canim nedn o tarihte vuruluyorsunuz?
Cok[/QUOTE]Çok teşekkür ederimOTE="huzurluvemutlu, post: 46168088, member: 681409"]Persentil değeriniz kaç çıktı?
Benim kızım sadece emdiği için ne kadar içtiğini bilmiyorum.
5 ay bitince olmalı. Ama emin değilim. Kızım 4 ay 1 haftalık. Henüz vermediler.
Doktor krem verdi bes gun kullan dedi gecmezse baska krem vercem dedi cildi kuru oldugundan alerjik dedi Ben baya arastrdm netten bebegmi baska doktora goturcem yavrum hep kasiyor kendini ozellikle yuzunu cok uzuluyorum haline
İlaclar 25 derecenin altinda saklanmali buzdolapta olmasi disarida olmasindan daha mantikli bence hani evin soguk bi bolumu varsa oraya koymak daha iyi ama 32 derecede icerii bozulur dolapta saklarsan vermeden once cikart hafif isinsin ve calkalayarak ver cunki dibe cokermis etken maddeler bunlara dikkat et sadeceTese
tesekkurler Cnm çünkü çoğu sitede ilaçları buzdolabında saklamayin diye uyarmislar fakat burada yaz ayını yaşıyoruz da isisi 32 arada bir klimayi açıyorum sadece
ALLAH rizasi icin herşeye caninizi sikmayin. boyu ve kilosu persentilin ustunde. neymis bacak boyu kisaymis. tabiki kisa olacak cunku bebekler dogduklarinda kafa olarak büyük bacak olarak kisadirlar. zamanla tersi büyüme olur. bunlar daha dört aylik.sen emzir kardesim. ver memeyi. gerisine karisma.kızlar günaydın dün akşam k.validem biraz canımı sıktı bebeğim 5.ayını 5 gün sonra dolduruyor 4.ay kontrolünde boyu 67 kilosu 7 500 dediki bu çocuğun bacak boyu kısa kısa olacak dedi böyle bişii var mı ,eşim 1,88 ben 1,72 ama babam 1,70 falan dedesine çekmiş dedi ne olur bilen varsa bişey desin
canım çok saol maalesef benim hiç sütüm gelmedi sanırım bunda yan etmenler çok fazla oldu aynen şimdi çok laf edenler gibi çok sıkıldım çok ağladım lohusalıkta ve 1 damla 1 damla gelen sütüm tamamen çekildi hiç emziremedim çok üzülüyorum bu yüzden bişi olacak falan diye şimdi dün akşamda böyle diyince sormayın zaten çok lafı sözü takan biriyim bugün hiç çalışamıyorumALLAH rizasi icin herşeye caninizi sikmayin. boyu ve kilosu persentilin ustunde. neymis bacak boyu kisaymis. tabiki kisa olacak cunku bebekler dogduklarinda kafa olarak büyük bacak olarak kisadirlar. zamanla tersi büyüme olur. bunlar daha dört aylik.sen emzir kardesim. ver memeyi. gerisine karisma.
yurtdisinda kan damlasi verilmiyor turkiyede hemen veriyorlar kan degerlerini olcmeden. fazla olmasi da zarar sonuctaSaglik ocaginin verdigi kan damlasini kullanan var mi? Biz dr a sorduk. Kullanmamamizi soyledi. 6.ayindan sonra besinlerden alacak o damlalarin icerigi cok masum degil kabizlik ishal vs yapabilir dedi. Yurt disinda boyle bir uygulama yok dedi biz de hic baslamadik bu yuzden.
cnm 67 degerin ustunde boy icin. neresi kisa yaa. arkadas aciklamis zaten bebeklerde bas govde oranini. bilmedikleri icin konusuyorlar. hem cok uzun olmasa ne olcak kikızlar günaydın dün akşam k.validem biraz canımı sıktı bebeğim 5.ayını 5 gün sonra dolduruyor 4.ay kontrolünde boyu 67 kilosu 7 500 dediki bu çocuğun bacak boyu kısa kısa olacak dedi böyle bişii var mı ,eşim 1,88 ben 1,72 ama babam 1,70 falan dedesine çekmiş dedi ne olur bilen varsa bişey desin