2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
evet cnm hep emzirmeye çalışıyorum.neyseki 4 gün çalışıyorum. onun 1 günündede sabah 9,30 da bitiyor dersim. yani üç gün sayılır. ona rağmen eve mama aldık bugün. olurda bi akşam sağarım ve bi damla çıkmazsa nasılbırakırım evde :S çok üzgünüm ama kendi ellerimle aldım.. dün sabah ve akşam sağdığım toplam 70 cc bu sabah ikisi toplam 50 cc çıktı. göğsüm boş çuval gibi .. iştahıda azaldı inanır mısın 3 dk emiyor bırakıyor. anlamadım ben bu işi. ağlamıyorda. acıkmıyor mu bu çocuk..

Kızlar bebişleri niz iki elini birşelştiebiliyor mu dümdüz yatarken

Benim bebişin de boyun egriliği var hangi hareketleri yapıyorsun bi de boyun filmi çekildi mi eğrilik hangi yönde
fizyoterapist e yönlendirdi çocuk dr. benim ki saga cekiyo. sag omzunu sag elimle sabitliyorum sol elime kafasının arka tarafını oturtuyorum. çene omza bakacak şekilde sola esnetiyorum boynunu. diğeride yüzustu yatırıp karnından destekliyorum hafif kaldırıyo um.soluna sesli oyuncak koydum kafayı kaldırıp ceviri bakıyor. bu daha faydalıymış. gunde 4 kere 20 ye kdar sayıyoruz

Artık büyüdükleri için daha kuvvetli emiyorlar. O yüzden kısa sürede doyuyorlar. Gerçi 3 dakika yine de az. Sen öğretmen miydin? Branşın ne?

Evet

Kızlar canım sıkıldı yaa.. Mamayı bırakmıştık, 1 aydır sadece anne sütü alıyordu bebeğim. 3 aylık kontrolüne götürdük cuma günü. 1 ayda sadece 200 gram almış bizimkinin inek sütü alerjisi var. Doktorumuz ondan dolayı kilo almamış olabileceğini, neocate mamaya başlamamızı söyledi... Hatta tam olarak neye alerjisi olduğunu bile bulamadık henüz. Süt ve süt ürünlerini kesmiştim, düzelmedi. Sonra dana etini kestim, düzelmedi. En son doktorumuz yumurtayı da kesip 15 gün sonra kontrole gitmemizi söyledi. Et, süt, yumurta.. Hepsi yasak. Ne yiyeceğimi bilemiyorum alerji testi yaptıralım diyoruz, çok küçük olduğu için alerji testinden sonuç alamayabilirmişiz. Dua edin de neye alerjimiz olduğunu bulalım.. 1 yaşında kesin geçermiş ama daha çoook var bi de mamaya başladığımıza çok üzülüyorum. Bıraktırana kadar neler çekmiştim ben şimdi bir de sütüm azalacak diye de korkuyorum. Çünkü bebeğim biberonu çok seviyor ( mecburen günde 4 kere mama veriyorum...

Ben ocak annesiyim 3 aylik olmaya az kaldi sizlerin 3 ayi doldu sanirsam gaz sancilarinda azalma var mi bizim iyice artti sancilar azalması gerekirken her geçen gün artıyor

Ben ocak annesiyim 3 aylik olmaya az kaldi sizlerin 3 ayi doldu sanirsam gaz sancilarinda azalma var mi bizim iyice artti sancilar azalması gerekirken her geçen gün artıyor
Çok şükür bizde gaz sancısı yok ama daha önce de tavsiye etmiştim, hindistan cevizi suyu içerseniz sütünüzden bebeğe geçer, çok faydasını göreceğinizi düşünüyorum. Bizim bir dönem gaz sancımız olduğunda inanılmaz iyi gelmişti.

Ilk defa duydum nasil ne kadar kullanmaliyim

Ilk defa duydum nasil ne kadar kullanmaliyim
Günde 1 tane hindistan cevizinin suyunu çıkarıyordu eşim. Zaten 1 bardak ya çıkıyor ya çıkmıyor. Onu içiyordum ben. Çok düzenli her gün 1 bardak içtim desem yalan olur ama aralıklarla içtim ben. Hem de onu içince bebeğimin daha çabuk doyduğunu fark etmiştim. Doktorumuz da gaz için faydalı olduğunu söylemişti sorduğumuzda... Bi dene istersen.

Artık çaresizlikten herşeyi deniyorum ama uygulayacagim

Öncelikle rabbim sifa versin tez vakitte başka dert vermesun.

Siz sut alerjisini olduğu nasil anladiniz?

Benim kizim çok kusuyo. Ilk ay 1500 kilo aldi. Ikinci ay 200-300gr aldi. Doktor kusma önleyici mama yesin dedi bi emzir bi mama dedi. Ama sutum yetmiyor bebegimle vermedim o kadar gece uykusunda bi kere 60 cc verdim bi hafta sonra kontrole gittim 200gr almış bi haftada. Sağlık ocağı ölçümü yanlıştır belki bu şekilde bir iki kere ve devam et dedi. Yarin doktora gidicez simdi. Hem rotavirüs asisini olucak hem kontrol kilo icin. Hemde mamaya basladigimizdan bri 8-10 gunde kaka yapti. Yani bu ay 3 kere kaka yapti. Hicte rahatsiz olmuyo. Kusmaya devam ediyo.

Yani siz nasil anladiniz sut alerjisini. Alerjiye kusma yapabiliyorsa ondan sordum.

Selam rotavirus herkes yaptiriyo mu yarın gidicez bizde özetle faktör yapalım demişti geçen ay. Sizler yaptırdınız mi?

Ellerini tutup dönmeye calisiyo surekli başını çevirip iyice donuyo olduğu yerin tam tersi donuyo sürtüne sürtüne. yere bırakıyorum hep döndü donucek çünkü. Yüz üstüne ayağına destekalirsa pop oyu dikip istiyo kendini. Başını hic koymuyo hep dik yuzustuyken. Yoruluncada agliyo.

Bizde de durum aynı her şeyi diyetimden çıkarttım. Sadece belli başlı sebzeleri ve kuzu etini yiyorum fındık fıstık ceviz tahin onları bile çıkarttım ama bir düzelme yok. Fakat bizde kilo alımı normal gidiyor. Sizde alerji belirtileri neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…