Kusma da yapıyor diyorlar ama bizim asıl anladığımız kakası oldu. Bir gece kanlı ve mukuslu geldi. Çok korktuk. İnek sütü alerjisi dediler. Kan yok şimdi, ama hala sümüksü yapı devam ediyor.Öncelikle rabbim sifa versin tez vakitte başka dert vermesun.
Siz sut alerjisini olduğu nasil anladiniz?
Benim kizim çok kusuyo. Ilk ay 1500 kilo aldi. Ikinci ay 200-300gr aldi. Doktor kusma önleyici mama yesin dedi bi emzir bi mama dedi. Ama sutum yetmiyor bebegimle vermedim o kadar gece uykusunda bi kere 60 cc verdim bi hafta sonra kontrole gittim 200gr almış bi haftada. Sağlık ocağı ölçümü yanlıştır belki bu şekilde bir iki kere ve devam et dedi. Yarin doktora gidicez simdi. Hem rotavirüs asisini olucak hem kontrol kilo icin. Hemde mamaya basladigimizdan bri 8-10 gunde kaka yapti. Yani bu ay 3 kere kaka yapti. Hicte rahatsiz olmuyo. Kusmaya devam ediyo.
Yani siz nasil anladiniz sut alerjisini. Alerjiye kusma yapabiliyorsa ondan sordum.
Biz yaptırdık. Eşim pek yaptırma yanlısı değildi ama doktor öneriyor diye yaptırdık. Bilmiyoruz ki hangi yaptığımız ne derece doğru. Bu sefer de bundan bi 10-20 yıl sonra bu yaptırdıklarımızın zararları haberlere konu olursa hiç şaşırmam.Selam rotavirus herkes yaptiriyo mu yarın gidicez bizde özetle faktör yapalım demişti geçen ay. Sizler yaptırdınız mi?
18 Aralık canım.Ne zaman dogdu bebisin canim bizimki birlestirmiyor henuz 17 aralik dogumlu.
Sümüksü kaka... Bi ara yanakları egzema gibi olmuştu ama bioderma krem verdi doktor. İki sürmemde geçti. Neocate mama işe yarıyor sanırım. Sanki 3 günde bile kilosu fark etti gibi geliyor. Bir de kakada hiç parçacıklar yoktu. Artık parçacıklı kakası... Ne olursa olsun mama vermek hiç içime sinmiyorBizde de durum aynı her şeyi diyetimden çıkarttım. Sadece belli başlı sebzeleri ve kuzu etini yiyorum fındık fıstık ceviz tahin onları bile çıkarttım ama bir düzelme yok. Fakat bizde kilo alımı normal gidiyor. Sizde alerji belirtileri neler?
Çok geçmiş olsun canım. Allah şifa versin.Kızlar canım sıkıldı yaa.. Mamayı bırakmıştık, 1 aydır sadece anne sütü alıyordu bebeğim. 3 aylık kontrolüne götürdük cuma günü. 1 ayda sadece 200 gram almışbizimkinin inek sütü alerjisi var. Doktorumuz ondan dolayı kilo almamış olabileceğini, neocate mamaya başlamamızı söyledi... Hatta tam olarak neye alerjisi olduğunu bile bulamadık henüz. Süt ve süt ürünlerini kesmiştim, düzelmedi. Sonra dana etini kestim, düzelmedi. En son doktorumuz yumurtayı da kesip 15 gün sonra kontrole gitmemizi söyledi. Et, süt, yumurta.. Hepsi yasak. Ne yiyeceğimi bilemiyorum alerji testi yaptıralım diyoruz, çok küçük olduğu için alerji testinden sonuç alamayabilirmişiz. Dua edin de neye alerjimiz olduğunu bulalım.. 1 yaşında kesin geçermiş ama daha çoook var bi de mamaya başladığımıza çok üzülüyorum. Bıraktırana kadar neler çekmiştim ben şimdi bir de sütüm azalacak diye de korkuyorum. Çünkü bebeğim biberonu çok seviyor ( mecburen günde 4 kere mama veriyorum...
Fazla gaz sancısı sorunu çekmedik. Sadece ilk doğduğu zamanlar biraz oldu. O zaman arkadaşlar kimyon tavsiye etmişti. Halen kimyon tüketiyorum. Hergün hem öğlen hem akşam yemeklerinde yemeğe baharat olarak atıp yiyorum. Ayrıca kızıma saat yönünde bağırsak masajı(internette videolu var) ve dizlerini karnına doğru ittirme hareketi yapıyorum. Çok faydası oluyor.Ben ocak annesiyim 3 aylik olmaya az kaldi sizlerin 3 ayi doldu sanirsam gaz sancilarinda azalma var mi bizim iyice artti sancilar azalması gerekirken her geçen gün artıyor
Himm hatırladım. Konuşmuştuk. İnşallah canım faydası olur.fizik cnm. aile doktoru bugün bi damla verdi süt için onu kullanıcam bakalım faydası olur inş
Kakasında sümüksülük varsa süt alerjisi olabilir.Öncelikle rabbim sifa versin tez vakitte başka dert vermesun.
Siz sut alerjisini olduğu nasil anladiniz?
Benim kizim çok kusuyo. Ilk ay 1500 kilo aldi. Ikinci ay 200-300gr aldi. Doktor kusma önleyici mama yesin dedi bi emzir bi mama dedi. Ama sutum yetmiyor bebegimle vermedim o kadar gece uykusunda bi kere 60 cc verdim bi hafta sonra kontrole gittim 200gr almış bi haftada. Sağlık ocağı ölçümü yanlıştır belki bu şekilde bir iki kere ve devam et dedi. Yarin doktora gidicez simdi. Hem rotavirüs asisini olucak hem kontrol kilo icin. Hemde mamaya basladigimizdan bri 8-10 gunde kaka yapti. Yani bu ay 3 kere kaka yapti. Hicte rahatsiz olmuyo. Kusmaya devam ediyo.
Yani siz nasil anladiniz sut alerjisini. Alerjiye kusma yapabiliyorsa ondan sordum.
Ben pazartesi yaptırdım.Selam rotavirus herkes yaptiriyo mu yarın gidicez bizde özetle faktör yapalım demişti geçen ay. Sizler yaptırdınız mi?
Kızım 14 aralık doğumlu. 2 haftadır falan ellerini birleştiriyor. Bu çok önemli birşey mi? Neden sordun? Her bebeğin gelişimi farklıdır. O yüzden çok takmamak lazım.Ne zaman dogdu bebisin canim bizimki birlestirmiyor henuz 17 aralik dogumlu.
eczaneden aldık sağlık ocağında yeni ebemiz yaptıozeldemı yaptırdınız.ben saglk ocagına goturdum gecen hafta doktor ancak ozl yapyor dedı.ama eczaneden alıp kendınde agızdan verebılıyosun dıye duymustumm
Yok canim onemli birsey degildir tabii ki ama merak ettim sadece. Bizimki tembel sanirim biraz:) Biz de bugun gittik 3. Ay kontrolune hersey yolunda cok sukur.Ben pazartesi yaptırdım.
Kızım 14 aralık doğumlu. 2 haftadır falan ellerini birleştiriyor. Bu çok önemli birşey mi? Neden sordun? Her bebeğin gelişimi farklıdır. O yüzden çok takmamak lazım.
canım bir çay bardagı sıcak suya 1çay kaşıgı toz kimyon 1çay kaşıgı şeker at soguyunca i. gunde 4 defa felan.biz yeri göğü inletiyoruz :)Artık çaresizlikten herşeyi deniyorum ama uygulayacagim
bizde aynıyız sürekli bi ağlama uyanmaGece olunca bi haller oluyor oğluma 10 buçukta uyudu yarım saat arayla ağlayarak uyanıyor emiyor doymuyor sanırım çözemedim
Benimki her iki yone de cok iyi bakiyor ama hep saga yattigindan uyurken direkt saga gidiyor. Nasil yapiyorsun germeyi.Benimki de hep saga bqkıyor sola tam çeviremiyor.. Bizde pasif germw harekti yapıyoruz.. Ama aglıyor çok germe harekerlerini yapqrken ben uyurken yapıyorum
Ben sağlık ocağında yaptırdım. Eczaneden alıp götürdüm. Onlar yaptı.ozeldemı yaptırdınız.ben saglk ocagına goturdum gecen hafta doktor ancak ozl yapyor dedı.ama eczaneden alıp kendınde agızdan verebılıyosun dıye duymustumm
Amin. Küçük bebek varken çalışmak çok zor.ben tv açmıyorum ama pc kullanıyorum.babamız istanbulda biz iş gereği ayrı şehirdeyiz ve görüntülü konuşma yapıyoruz mecburen. nasıl bakıyor kameranın içine içine. ne bilirsin sen çocuk daha 3,5 aylık bile değil..
artık benim geceleri de dolmuyor. şu bi haftada birden oldu. napicam bilmiyorum.
bızde 17 aralık dogumluyuz ınanılmaz cızgı fılm ızlıyor basını cevırsemde donup tv ye bakıyor ztaen sureklı ayakta kucagımda tutmamı ıstıyor.saat bası acıkyor sutum doyurmuyor dıyordumkı ıkı gundur sagıyorum 2sınden ya 90 ya120 anca cıkıyor off bende calısıyorum caslısan anneye allah yardım etsın
Canım kilo alımı nasıl? Doktorum anne sütü alan bebeklerin 15 günde bir kaka yapması bile normal dedi.Bi ayda 3 kere kaka yapti cocuk ac tabi yapmaz dedi( sutum var yavrum emiyo huysuzluguda yok. Ama kustugu için bunları duymak bile üzücü... Rabbim başka dert vermesin
Olur mu öyle şey. Yapmak zorundalar.aıle hekımı burda yapılmıyor ozele gıt dedı
Canım kilo alımı nasıl? Doktorum anne sütü alan bebeklerin 15 günde bir kaka yapması bile normal dedi.
Olur mu öyle şey. Yapmak zorundalar.
ne gerekıyorsa yap kardesım hersey onlar ıcın mamaysa mama ılacsa ılac..napalım yanı hıc anne sutu almayan bebekler napsınnMalesef kilo almiyo canim. Ilk ay 1500 gr aldi onun hürmetine gidiyo iste 3 aydır. 2. Ay 200 gr bu ay 300 gr almış. Doğum kilosu 3350 boy 52 cm... şimdi 5650 boy 60 cm. Geçen ay kilo almasada 6 cm uzatmıştı bu ay 2 cm uzamis doktor böyle giderse gelecek ay boy baş çevresinde durur dedi. Nabcaz bilmiyorum ilaç çok acı. Akşam moralim bozuldu yavrum ağzı kopurdu tükürük çıkardı hep((. 3 aydır dileniyorum ilaç vermemek için ama gelişiminde dursun istemem tabi iyi olsun istiyorum.
Hande cim kakanın sırta kadar çıkması bezin küçük olduğu anlamına geliyor yanlardan taşarsa Bez büyüktür benim bildiğim kadarıylaBiz 3 numara prima kullanıyorum Ama büyük mü geliyor anlamadım hep sırtta kakalar birde daha önceki petek dokuydu iyi çekiyordu bu farklı çıktı Napsam bilemedim farklı marka kullanan memnun kalan var mı