Hoşgeldin canım. Boza çok etkili. Ayrıca bol sıvı. En önemlisi de emzirmek. Bebeğin 10 dakikada doyuyor olabilir. Artık büyüdükleri için bu süre yeterli. Doğmadığını nasıl anlıyorsun? Memeyi kendi mi bırakıyor?
İyiyiz canım. Ben ücretsiz izin aldım. Kızımla vakit geçiriyoruz. İyiyim. Hayatımdan memnunum.
Doğumdan sonra saç dökülmesi oluyormuş. Özellikler de 3.aydan itibaren. Normal bir durum. Ben saçımı sürekli topladığım için dökülmenin farkında değilim. Ya da dökülmüyor.
Ben de ilk dogumdan sonra arts in die ugrastim ve anladim ki sutu en cok artisan sey bebegin emmesi Ama onus emmedigi zamanlar Ben 3 saatte bir sagdim gece de Dahil ve cok artti elektrikli gogus pompasi cok isime yaradi buns yaparken de doktorum sutu en cok cezerye sari uzum kurusu ve su cok arttirir demisti Bol Bol yedim bunlari yapinca cogalmamasi imkansizslm kızlar sayfayı takip ediyordum ama aranıza yeni katıldım. bebeğim 82 günlük mama ve anne sütü beraber gidiyoruz tabiki mama vermek istemiyorum. 2 hafta kadar önceydi beni tamamen reddetmeye başlamıştı. bende emzirme kampından etkilenerek sütüm artsın diye 3 gün mama vermedim. bi hayli inatlaştık.aç kalmasın diye uykuda 30cc kadar verdim ara ara. annem göğsümü tutsun diye üstten mama damlattı öyle biraz emdi ilk gün 2. gün daha çok inatlaştı emmemek için son gün biraz daha isteklendi emmeye. şu an istekli emmek istiyo sürekli ama yetmiyor çünkü emmeyi bıraktığı zaman ağlıyor biraz oyalayınca vakit geçiriyor. uykulu iken emme süresi uzun oluyor fakat uyanıkken bütün emme işlemi 10 dakika kadar bile sürmüyor.sütğün gelmesi yavaşladığında bırakıyor devam etmek istemiyo. devam etse süt gelir diyorlar. emme süresinin uzmasını istiyorum ne yapmalıyım sizce başına böyle bi olay gelen var mı? sütün artması için önerileriniz neler? bi sürü şey deniyoruz artması için hele ki anne sütünün mucizevi özellliklerini duydukça...
Benim kesildi dokulme. Kerameti decavit mi baska bisiyi mi bilmiyorumBenimde elimde decavit var bende mi kullansam düzelir mi acaba
Demir eksikliğinden mi dökülüyor acaba kel kalcam diye korkuyorum vallabende de dokuluyordu decavıt basladım tekrar
benim bebeğimin ki her gün gibi oluyor fakat kuzenimin oğlu 10 günde bir yapıyordu o da sadece anne sütüyle besleniyordu. sütün yağlı olabilir demişler ona. haliyle 10 günde bir yapınca miktarda fazla olur.Merhaba Benim kizim 27 Aralik dogumlu dogdugundan beri kaka sayisi 7-8
Doktor olabilir diyor Ama ikinmaktan uykulari bolunuyor ve bu kadar cok olan kimseyi duymadim
Sizlarin nasilcok uzuluyorum bu durum a
Hatta bu hafta daha su gibi ve 10 a cikti doktor probiotik Verdi ama bisect degismedi
Baska bir belirti Yok ates halsizlik vs kilo alimi da iyi masallah
Bu arada sadece Anne sutu aliyor mama icen bebegin Kakasi forklift oluyor onu biliyorum
bende sağmaya başladım bu ara o emdikten sonra sağmaya çalışıyorum doğru bi karar mı bilmem aktif olarak o emsin istiyorum çünkü. cezeryeyi denicem havuçta süt yapıcı bildiğim kadarıyla cezeryede de bol miktarda var. teşekkür ederimBen de ilk dogumdan sonra arts in die ugrastim ve anladim ki sutu en cok artisan sey bebegin emmesi Ama onus emmedigi zamanlar Ben 3 saatte bir sagdim gece de Dahil ve cok artti elektrikli gogus pompasi cok isime yaradi buns yaparken de doktorum sutu en cok cezerye sari uzum kurusu ve su cok arttirir demisti Bol Bol yedim bunlari yapinca cogalmamasi imkansiz
bzmde aynı her emmeden sonra mutlaka yapıyoMerhaba Benim kizim 27 Aralik dogumlu dogdugundan beri kaka sayisi 7-8
Doktor olabilir diyor Ama ikinmaktan uykulari bolunuyor ve bu kadar cok olan kimseyi duymadim
Hatta bu hafta daha su gibi ve 10 a cikti doktor probiotik Verdi ama bisect degismedi
Bu arada sadece Anne sutu aliyor mama icen bebegin Kakasi forklift oluyor onu biliyorum
Hemoglobinim 12 di kansizkiktan degil sanirim emziriyoruz uykusuzluk yorgunluk vitamin eksikliginden sanirimDemir eksikliğinden mi dökülüyor acaba kel kalcam diye korkuyorum valla
Cok guzelmis ahh kizlar ahh perisanim yaa sizler nasilsinizSahtesi çok satılıyor lütfen dikkat edin ben uzun süredir kullanıyorum ve çok faydasını gördüm okadar ucuz değil gerçek ozon yağı ben burdan alıyorum
Bnmde topak topak dokuluyor saclarim niyedir acaba felaket hemdeDemir eksikliğinden mi dökülüyor acaba kel kalcam diye korkuyorum valla
Doktor olabilir dedi ise hiç kafama takma. Onun dışında zaten herşey normalmiş. Benim kızım da ilk zamanlar 7-8 defa kaka yapıyordu. Şimdi de 4-5 defa yapıyor.Merhaba Benim kizim 27 Aralik dogumlu dogdugundan beri kaka sayisi 7-8
Kızlarında bu kadar yoğun olmamıştı sanırım. Sütünün azalma sebebi regl mi?İyi geceler kızlar 4aralıkta doğum yaptım sezeryanla15 martta adet oldum hemde ne adet açık bırakılmış musluk gibiyim çifter ped koyup birsaat dolmadan nerde ise üstüme geçecek ve çok ağrım oldu bebeğim nerde ise aç kalacak sutum azaldı ama ısrarla devam ettim emzirmeye ben kızlarım dada 3 ay 3 buçuk ay arası olmuştum ilk defa böyle yasıyorum oda zannediyorum kordonlarımı bağlattığım için adet olmayıp merak edip bekleyen arkadaşlarım için yazdım ben ve meleklerim iyiyiz
Canım hala devam ediyor yoğun reglim normalde sezeryan sonrası çok yoğun olmaz kızlarımda olmadı kordonlarımı bağlatmam asıl etken sanırım ama sutum azaldı regl sırasında azalır bitiminde artıyorDoktor olabilir dedi ise hiç kafama takma. Onun dışında zaten herşey normalmiş. Benim kızım da ilk zamanlar 7-8 defa kaka yapıyordu. Şimdi de 4-5 defa yapıyor.
Kızlarında bu kadar yoğun olmamıştı sanırım. Sütünün azalma sebebi regl mi?
canım benım lohusa depresyonu gecırdım sutum tamamen kesıldı pompayla denedık 1 damla bıle gelmedı mecbur kaldım mama vermeye basladım sonra saglık ocagındakı ebe havuc mısırın her turlusu kımyon ye dedı ben gunde 2 3 tane havuc yulaflı bıskuvı salep tuketmeye basladım ıkı gunun sonunda goguslerım duzene gırdı yenıden bıde rezene çayı ıcslm kızlar sayfayı takip ediyordum ama aranıza yeni katıldım. bebeğim 82 günlük mama ve anne sütü beraber gidiyoruz tabiki mama vermek istemiyorum. 2 hafta kadar önceydi beni tamamen reddetmeye başlamıştı. bende emzirme kampından etkilenerek sütüm artsın diye 3 gün mama vermedim. bi hayli inatlaştık.aç kalmasın diye uykuda 30cc kadar verdim ara ara. annem göğsümü tutsun diye üstten mama damlattı öyle biraz emdi ilk gün 2. gün daha çok inatlaştı emmemek için son gün biraz daha isteklendi emmeye. şu an istekli emmek istiyo sürekli ama yetmiyor çünkü emmeyi bıraktığı zaman ağlıyor biraz oyalayınca vakit geçiriyor. uykulu iken emme süresi uzun oluyor fakat uyanıkken bütün emme işlemi 10 dakika kadar bile sürmüyor.sütğün gelmesi yavaşladığında bırakıyor devam etmek istemiyo. devam etse süt gelir diyorlar. emme süresinin uzmasını istiyorum ne yapmalıyım sizce başına böyle bi olay gelen var mı? sütün artması için önerileriniz neler? bi sürü şey deniyoruz artması için hele ki anne sütünün mucizevi özellliklerini duydukça...
Ablamim kizinin da ayni sekilde kakasindan cikiyordu. Dr una kestirelim mi diye sormuslardim zarari olmadigini soylemisti, kestirmedilerKızlar kızımın saçları çok dökülüyor 3 buçuk aylığız eli hep ağzında ve bazen o kıllar naparsam yapayım gidiyor ağzına bugün kakasında çıktı kıllar nasıl birşey yapacağımı şaşırdım sürekli topluyorum supuruyorum ama çok dökülüyor inşallah yutmasinin bir zararı olmaz
Canim aglasa da zirlasa da emzirmekten vazgeçme. Bir daha da asla mama verme. Benim bebeğim de 10 dk emiyor ama bu bir sorun değil ki. Bebeğin ağlaması sütünün yetmediği anlamına gelmez. Sütünün yetmedigini ancak ve ancak bebeğin kilo alımının azalması ve günlük yaptığı çiş sayısının az olması ile anlayabilirsin. Bebeğin aylık 600 gram dan daha fazla kilo alıyorsa sütün yetiyordur. Burdan mama kullanan annelere de söylemek isterim; 3-4 aylık olduklarında memeyi reddeden bebekleri okuyacagiz demiştim... gözünüzü seveyim, atın şu mamaları çöpe! Bebeğiniz mamayla ayda 1 kilo alacagina, sadece anne sütüyle 600 gram alsın daha iyi... bebeğiniz mamayla susup mışıl mışıl uyuyacagina, sadece anne sütüyle zırıl zırıl aglasin daha iyi...slm kızlar sayfayı takip ediyordum ama aranıza yeni katıldım. bebeğim 82 günlük mama ve anne sütü beraber gidiyoruz tabiki mama vermek istemiyorum. 2 hafta kadar önceydi beni tamamen reddetmeye başlamıştı. bende emzirme kampından etkilenerek sütüm artsın diye 3 gün mama vermedim. bi hayli inatlaştık.aç kalmasın diye uykuda 30cc kadar verdim ara ara. annem göğsümü tutsun diye üstten mama damlattı öyle biraz emdi ilk gün 2. gün daha çok inatlaştı emmemek için son gün biraz daha isteklendi emmeye. şu an istekli emmek istiyo sürekli ama yetmiyor çünkü emmeyi bıraktığı zaman ağlıyor biraz oyalayınca vakit geçiriyor. uykulu iken emme süresi uzun oluyor fakat uyanıkken bütün emme işlemi 10 dakika kadar bile sürmüyor.sütğün gelmesi yavaşladığında bırakıyor devam etmek istemiyo. devam etse süt gelir diyorlar. emme süresinin uzmasını istiyorum ne yapmalıyım sizce başına böyle bi olay gelen var mı? sütün artması için önerileriniz neler? bi sürü şey deniyoruz artması için hele ki anne sütünün mucizevi özellliklerini duydukça...
Sağol canım içimi rahatlattın biraz araştırdım da sıkıntı olmuyormus yine elimden geleni yapıyorum ben yutmasin diye ama çok fazla dökülüyor biran önce bitse şu dökülme işiAblamim kizinin da ayni sekilde kakasindan cikiyordu. Dr una kestirelim mi diye sormuslardim zarari olmadigini soylemisti, kestirmediler