- 24 Mayıs 2015
- 2.246
- 1.665
Ücretsiz izin için dilekçe yazmak yeteli mi?Eger baslarsan 1 yaşına kadar tekrar ücretsiz alabilirsin diye biliyorum ben bugun 6 ay ücretsiz izin aldim
Hayırlı olsun yeni eviniz. Sana da kolay gelsin. Taşınmak zor işBizimde bugün 97. Gun bitti aylik kontrolumuz vardı 6000 gr olmuş oğlumuz gayet iyi dedi Dr umuz , bebis 21:30 uyudu , yarın taşınıyoruz yeni evimize , koli yapıyorum :)
Evden eve nakliyat gelecek bakalım bebisle nasil olacak , kizlar yazılarınızı okuyorum , iyi ve güzel seyler de paylaşır mısınız :)
Evet bazıları dişi erken çıkartıyormuş.Benim ilki 4 aylıkken çıkartmıştı hatta ben çıktığında farketmiştim bunda da doktor yine damaklar kabarmış diş erken gelebilir dedi
Denedim canım çok az bugün ben mamayı bırakmıştım tamamen çok üzgünüm bugün kızlarım hasta onlarla bile ilgilenemedim pğlumun ağlamasından sagdım sadece 35 cc çıktı offff inşallah bugün böyledir sadeceSagip vermeyi denesen çünkü zaman zaman banada olur sagip veriyorum yok dedigim memeden sut geliyor sut az geldiği içinde bazen yapıyor bebekler
Süt üretmek kötü kokulara mı sebep oluyor? Daha fazla ter kokusu gibi mi?Ben bir çay kaşığı karbonatı 2-3 damla su ile ıslatıyorum. Bu şekilde ıslanan karbonatı koltuk altıma sürüyorum. Süt üretmenin sebep olduğu kötü kokulara birebir gerçekten :)
Bebeğin her uyuduğunda sen de uyu. Gece gündüz farketmez. Böylelikle dinlenmiş olursun. Sütün de artar.Kızlar benim bebeğin gece uykusu çok kötü ya off uyumamaktan başım sepet gibi gece en az 15 defa kalıyoruz uyuyamayinca sütümde az oluyor ne yapcam ben
Aynı problem bizde de varGece memedeyken uyuyor gazını çıkarsam tekrar uyaniyor yeniden başa sariyoruz zaten geceleri en az 30 defa kalıyoruz abartmiyorum gunduzde çok uyumuyor hep kıpır kıpır gazı var heralde geceleri ayaklarını karnına çekiyor ikiniyor sonra uyaniyor 70 günlük oldu bugün gaz belasindan ne zaman kurtulacaz gece 4- 5 defa kalksin razıyım sabaha kadar hiç uyumuyoruz
Alt değiştirince uyanıyor.Kızlar gece kaç defa altını degistiroyorsunuz bizimkisi zor uyuyor zaten bide degistiriyorum iyce uyku kaçıyor değiştirmesi bez balon gibi şişiyor kiyamiyorum kuzuma
Ücretsiz izin için dilekçe yazmak yeteli mi?
Hayırlı olsun yeni eviniz. Sana da kolay gelsin. Taşınmak zor iş
Evet bazıları dişi erken çıkartıyormuş.
Ben yüzüstü yatırmaya cesaret edemiyorum.benımkıde uykuda cok emıyo canım emzırmeden sonra yavasca yuz ustu yatırıyorum kendı basına gazını cıkarıyo hafıf hareket bıle etse
Sen tecrübelisin, bilirsin.benım kızda onceden oyleydı sonra eczaneden infacol dıye bı gaz ılacı aldık bı kac gun duzenlı kullandım artık kullanmıyorum ama kendı basına gazını cıkarmaya basladı
Stresli annelerin bebeklerinde kolik sorunu daha çok görülüyormuş. Anne ne kadar sakin olursa bebek de o kadar rahat oluyormuş.Umarım tez zamanda geçer canım eve hapis olduk resmen ne yapsam mutsuz bebek bazen çok umutsuzluğa kapiliyorum yetersiz hissediyorum kendimi acaba bu koliklik hamilelik döneminden mi kaynaklanıyor biz bazı sorunlar yaşamıştık epey uzulmustum.
Canım kimyonu sen kullan, sütünden bebeğe geçer zaten. Direk bebeğine verme bence.Aslında bebeğim sürekli alttan gazını çıkarıyor ama yeterli olmuyor heralde kolik sonuçta kimyon vercem bugün umarım bişey olmaz
Geçmiş olsun canım. Bende öyle bir problem olmadı ama çok daha değişik bir sorunum var. Ara sıra sol ayağımın altına sıcaklık vuruyor. Sanki elektirikli ısıtıcıya yaklaştırmışım gibi. Doğumdan sonra başladı. Hala oluyor. Spinal anestezi ile ilgili gibi geliyor ama bilmiyorum nedenini.Ya kızlar benim doğumdan yaklaşık 1 ay sonrasından itibaren sol tarafımda böyle sanki rahmin olduğu yerlerde bi ağrım var. Sızı gibiydi aslında ama bugün arttı. Bebeğim 2.5 aylık oldu. Doktor 2 ay sonra gel seni göreyim demişti ama gidemedim bir türlü. Bugün de ağrım artınca korktum. Yürürken özellikle sol ayağımı atınca ağrıyor. Hatta ağrı bazen yukarılara doğru dalak tarafına çıkıyor. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Biraz da bebeğimi ayakta çok kucakta tutmaya bağlıyorum ama bilemiyorum...
Canım emin misin sütünün kesildiğine? Bu aralar bebeklerimiz büyüme atağı geçirdikleri için böyle bir sorun yaşamış olabilirsin. Benim kızım da bu aralar huysuz. Memeye yapışık yaşarken şimdi zor emziriyorum. Dün memeyi alması için baya uğraştım. Bugün yine yapışık yaşadı. Günü gününü tutmuyor.Kızlar bugün birdenbire sütüm kesildi sanırım bebeğim emiyor ama gelmiyor ağlamaktan simsiyah oluyor bende çok üzüldüm yetiyordu emmek istemiyor ne yapacağımı şaşırdım
Üzüldüğün için veya azaldığını düşündüğün için az gelmiş olabilir. Bir ara benim de öyle olmuştu. Sonuçta süt üretimi psikolojik bir durum. Artacağını düşün, mümkün olduğunca dinlenmeye çalış. Emin olki artar. 3 çocukla senin işin daha zor. Tecrübeli bir anne olarak zaten biliyorsundur. Kızlarına da geçmiş olsun. Bol sütlü günler dilerim.Denedim canım çok az bugün ben mamayı bırakmıştım tamamen çok üzgünüm bugün kızlarım hasta onlarla bile ilgilenemedim pğlumun ağlamasından sagdım sadece 35 cc çıktı offff inşallah bugün böyledir sadece
Teşekkürler canım. Ben memura sorduğumda dilekçe yazmamı söylediler. Ama memura güvenemedim. Çünkü doğum parasında da beni yanlış yönlendirdi.Canim benimki özel sektör ücretsiz izin formu doldurup insan kaynaklarına ilettim
Hayır, emzirmeye başlamamla birlikte farklı bir koku oluştu bende maalesef. Umarım daha sonra geçer. Demek ki herkeste olmuyor.Süt üretmek kötü kokulara mı sebep oluyor? Daha fazla ter kokusu gibi mi?
Bebeğin her uyuduğunda sen de uyu. Gece gündüz farketmez. Böylelikle dinlenmiş olursun. Sütün de artar.
Hayır, emzirmeye başlamamla birlikte farklı bir koku oluştu bende maalesef. Umarım daha sonra geçer. Demek ki herkeste olmuyor.
Bende de ilk zamanlarda hep terleme oldu sanırım vücut süt uretirken efor sarf ediyor her gun duş yapıyorum yapis yapis oluyor insanHayır, emzirmeye başlamamla birlikte farklı bir koku oluştu bende maalesef. Umarım daha sonra geçer. Demek ki herkeste olmuyor.
Canım sen rapor haklarını kullanmayacakmısın benim iznim bu hafta bitti 2 aile hekiminden dönüşümlü 5 er gün alıp bu ayı kapatıcam önümüzdeki ay da bazı özeller heyeti parayla veriyormuş ona başvurucam olmadı memlekete gidip almayı düşünüyorum ama ücretsiz izin hić düşünmedim doğum izni çok az ve bu haksızlık bebişlere o yüzden rapor haklarımı sonuna kadar kullanmaya ćalışıcam hatta müdürden 10 günlük mazeret izni bile istemeyi düşünüyorum isteyenin bir yüzu vermeyenin...Üzüldüğün için veya azaldığını düşündüğün için az gelmiş olabilir. Bir ara benim de öyle olmuştu. Sonuçta süt üretimi psikolojik bir durum. Artacağını düşün, mümkün olduğunca dinlenmeye çalış. Emin olki artar. 3 çocukla senin işin daha zor. Tecrübeli bir anne olarak zaten biliyorsundur. Kızlarına da geçmiş olsun. Bol sütlü günler dilerim.
Teşekkürler canım. Ben memura sorduğumda dilekçe yazmamı söylediler. Ama memura güvenemedim. Çünkü doğum parasında da beni yanlış yönlendirdi.Buradaki arkadaşlar sayesinde hallettim.
Benim de ara ara sezeryanın sag tarafına sızı düşüyor çok sık deģil uzun da sürmüyor ağır iş çok yaptım acaba ondan mıdir diyorum ama bilemiyorum benim doktor da 40 gün sonra gel demisti gitmedim şimdi çekiniyorum gitmeyeYa kızlar benim doğumdan yaklaşık 1 ay sonrasından itibaren sol tarafımda böyle sanki rahmin olduğu yerlerde bi ağrım var. Sızı gibiydi aslında ama bugün arttı. Bebeğim 2.5 aylık oldu. Doktor 2 ay sonra gel seni göreyim demişti ama gidemedim bir türlü. Bugün de ağrım artınca korktum. Yürürken özellikle sol ayağımı atınca ağrıyor. Hatta ağrı bazen yukarılara doğru dalak tarafına çıkıyor. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Biraz da bebeğimi ayakta çok kucakta tutmaya bağlıyorum ama bilemiyorum...
Bende 5 er 5 er kullanacağım raporları 23 martta bitiyor iznim öğretmenim aceba heyet raporunu başka ilden alabiliyor muyum ?Canım sen rapor haklarını kullanmayacakmısın benim iznim bu hafta bitti 2 aile hekiminden dönüşümlü 5 er gün alıp bu ayı kapatıcam önümüzdeki ay da bazı özeller heyeti parayla veriyormuş ona başvurucam olmadı memlekete gidip almayı düşünüyorum ama ücretsiz izin hić düşünmedim doğum izni çok az ve bu haksızlık bebişlere o yüzden rapor haklarımı sonuna kadar kullanmaya ćalışıcam hatta müdürden 10 günlük mazeret izni bile istemeyi düşünüyorum isteyenin bir yüzu vermeyenin...
Canım sen rapor haklarını kullanmayacakmısın benim iznim bu hafta bitti 2 aile hekiminden dönüşümlü 5 er gün alıp bu ayı kapatıcam önümüzdeki ay da bazı özeller heyeti parayla veriyormuş ona başvurucam olmadı memlekete gidip almayı düşünüyorum ama ücretsiz izin hić düşünmedim doğum izni çok az ve bu haksızlık bebişlere o yüzden rapor haklarımı sonuna kadar kullanmaya ćalışıcam hatta müdürden 10 günlük mazeret izni bile istemeyi düşünüyorum isteyenin bir yüzu vermeyenin...
Hamileliğimin ilk zamanlarda tuhaf bir koku oluşmuştu. Hatta henüz hamile olduğumu bile bilmiyordum. Ama emzirme döneminde olmadı. Sadece aşırı ter kokusu oluyor. Farklı bir koku yok.Hayır, emzirmeye başlamamla birlikte farklı bir koku oluştu bende maalesef. Umarım daha sonra geçer. Demek ki herkeste olmuyor.
Sağol canım.. Ben normal doğum yaptım. Epidural vs. de istemedim. Ama nefen olur bu sızı bilemiyorum... Senin sorunun da geçer inşallah ya...Geçmiş olsun canım. Bende öyle bir problem olmadı ama çok daha değişik bir sorunum var. Ara sıra sol ayağımın altına sıcaklık vuruyor. Sanki elektirikli ısıtıcıya yaklaştırmışım gibi. Doğumdan sonra başladı. Hala oluyor. Spinal anestezi ile ilgili gibi geliyor ama bilmiyorum nedenini.
Canım emin misin sütünün kesildiğine? Bu aralar bebeklerimiz büyüme atağı geçirdikleri için böyle bir sorun yaşamış olabilirsin. Benim kızım da bu aralar huysuz. Memeye yapışık yaşarken şimdi zor emziriyorum. Dün memeyi alması için baya uğraştım. Bugün yine yapışık yaşadı. Günü gününü tutmuyor.
Açıkçası ben de çok çekiniyorum ya... Ama öyle ya da böyle gitmeliyiz..Benim de ara ara sezeryanın sag tarafına sızı düşüyor çok sık deģil uzun da sürmüyor ağır iş çok yaptım acaba ondan mıdir diyorum ama bilemiyorum benim doktor da 40 gün sonra gel demisti gitmedim şimdi çekiniyorum gitmeye
Offf can sıkıcı gerçekten. Bazen duştan sonra bile oluyor. Birkaç aya geçmesini umuyorum.Bende mandıra gibi kokuyomusum gibime geliyor