2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Eger baslarsan 1 yaşına kadar tekrar ücretsiz alabilirsin diye biliyorum ben bugun 6 ay ücretsiz izin aldim
Ücretsiz izin için dilekçe yazmak yeteli mi?

Hayırlı olsun yeni eviniz. Sana da kolay gelsin. Taşınmak zor iş

Benim ilki 4 aylıkken çıkartmıştı hatta ben çıktığında farketmiştim bunda da doktor yine damaklar kabarmış diş erken gelebilir dedi
Evet bazıları dişi erken çıkartıyormuş.

Sagip vermeyi denesen çünkü zaman zaman banada olur sagip veriyorum yok dedigim memeden sut geliyor sut az geldiği içinde bazen yapıyor bebekler
Denedim canım çok az bugün ben mamayı bırakmıştım tamamen çok üzgünüm bugün kızlarım hasta onlarla bile ilgilenemedim pğlumun ağlamasından sagdım sadece 35 cc çıktı offff inşallah bugün böyledir sadece

Ben bir çay kaşığı karbonatı 2-3 damla su ile ıslatıyorum. Bu şekilde ıslanan karbonatı koltuk altıma sürüyorum. Süt üretmenin sebep olduğu kötü kokulara birebir gerçekten :)
Süt üretmek kötü kokulara mı sebep oluyor? Daha fazla ter kokusu gibi mi?

Kızlar benim bebeğin gece uykusu çok kötü ya off uyumamaktan başım sepet gibi gece en az 15 defa kalıyoruz uyuyamayinca sütümde az oluyor ne yapcam ben
Bebeğin her uyuduğunda sen de uyu. Gece gündüz farketmez. Böylelikle dinlenmiş olursun. Sütün de artar.

QUOTE="huzurluvemutlu, post: 45452809, member:
Hayırlı olsun yeni eviniz. Sana da kolay gelsin. Taşınmak zor iş
Sağolcanım yeni evimizde 2.gecemiz oğlum U uyuttum , kendime vakit ayırma zamanı , şükür atlattık taşınmayı , allah herkese ev almayı nasip etsin

Aynı problem bizde de var
Emdikten sonra gazını çıkarırsam uyanıyor, tekrar başa dönüyoruz. Çıkarmasam huzursuz oluyor.

Kızlar gece kaç defa altını degistiroyorsunuz bizimkisi zor uyuyor zaten bide degistiriyorum iyce uyku kaçıyor değiştirmesi bez balon gibi şişiyor kiyamiyorum kuzuma
Alt değiştirince uyanıyor.
1 defa değiştiriyorum o yüzden.

benımkıde uykuda cok emıyo canım emzırmeden sonra yavasca yuz ustu yatırıyorum kendı basına gazını cıkarıyo hafıf hareket bıle etse
Ben yüzüstü yatırmaya cesaret edemiyorum.
Biraz büyüsün öyle yatırırım.

benım kızda onceden oyleydı sonra eczaneden infacol dıye bı gaz ılacı aldık bı kac gun duzenlı kullandım artık kullanmıyorum ama kendı basına gazını cıkarmaya basladı
Sen tecrübelisin, bilirsin.
Bebekler ne zaman kemdi kendilerine gazını çıkarmayı başarırlar?

Stresli annelerin bebeklerinde kolik sorunu daha çok görülüyormuş. Anne ne kadar sakin olursa bebek de o kadar rahat oluyormuş.

Geçmiş olsun canım. Bende öyle bir problem olmadı ama çok daha değişik bir sorunum var. Ara sıra sol ayağımın altına sıcaklık vuruyor. Sanki elektirikli ısıtıcıya yaklaştırmışım gibi. Doğumdan sonra başladı. Hala oluyor. Spinal anestezi ile ilgili gibi geliyor ama bilmiyorum nedenini.

Kızlar bugün birdenbire sütüm kesildi sanırım bebeğim emiyor ama gelmiyor ağlamaktan simsiyah oluyor bende çok üzüldüm yetiyordu emmek istemiyor ne yapacağımı şaşırdım
Canım emin misin sütünün kesildiğine? Bu aralar bebeklerimiz büyüme atağı geçirdikleri için böyle bir sorun yaşamış olabilirsin. Benim kızım da bu aralar huysuz. Memeye yapışık yaşarken şimdi zor emziriyorum. Dün memeyi alması için baya uğraştım. Bugün yine yapışık yaşadı. Günü gününü tutmuyor.

Üzüldüğün için veya azaldığını düşündüğün için az gelmiş olabilir. Bir ara benim de öyle olmuştu. Sonuçta süt üretimi psikolojik bir durum. Artacağını düşün, mümkün olduğunca dinlenmeye çalış. Emin olki artar. 3 çocukla senin işin daha zor. Tecrübeli bir anne olarak zaten biliyorsundur. Kızlarına da geçmiş olsun. Bol sütlü günler dilerim.

Canim benimki özel sektör ücretsiz izin formu doldurup insan kaynaklarına ilettim
Teşekkürler canım. Ben memura sorduğumda dilekçe yazmamı söylediler. Ama memura güvenemedim. Çünkü doğum parasında da beni yanlış yönlendirdi. Buradaki arkadaşlar sayesinde hallettim.

Süt üretmek kötü kokulara mı sebep oluyor? Daha fazla ter kokusu gibi mi?

Bebeğin her uyuduğunda sen de uyu. Gece gündüz farketmez. Böylelikle dinlenmiş olursun. Sütün de artar.
Hayır, emzirmeye başlamamla birlikte farklı bir koku oluştu bende maalesef. Umarım daha sonra geçer. Demek ki herkeste olmuyor.

Canım sen rapor haklarını kullanmayacakmısın benim iznim bu hafta bitti 2 aile hekiminden dönüşümlü 5 er gün alıp bu ayı kapatıcam önümüzdeki ay da bazı özeller heyeti parayla veriyormuş ona başvurucam olmadı memlekete gidip almayı düşünüyorum ama ücretsiz izin hić düşünmedim doğum izni çok az ve bu haksızlık bebişlere o yüzden rapor haklarımı sonuna kadar kullanmaya ćalışıcam hatta müdürden 10 günlük mazeret izni bile istemeyi düşünüyorum isteyenin bir yüzu vermeyenin...

Benim de ara ara sezeryanın sag tarafına sızı düşüyor çok sık deģil uzun da sürmüyor ağır iş çok yaptım acaba ondan mıdir diyorum ama bilemiyorum benim doktor da 40 gün sonra gel demisti gitmedim şimdi çekiniyorum gitmeye

Bende 5 er 5 er kullanacağım raporları 23 martta bitiyor iznim öğretmenim aceba heyet raporunu başka ilden alabiliyor muyum ?

Hayır kullanmayacağım. Ben iznim bitince direk ücretsiz izin alacağım.

Hayır, emzirmeye başlamamla birlikte farklı bir koku oluştu bende maalesef. Umarım daha sonra geçer. Demek ki herkeste olmuyor.
Hamileliğimin ilk zamanlarda tuhaf bir koku oluşmuştu. Hatta henüz hamile olduğumu bile bilmiyordum. Ama emzirme döneminde olmadı. Sadece aşırı ter kokusu oluyor. Farklı bir koku yok.

Sağol canım.. Ben normal doğum yaptım. Epidural vs. de istemedim. Ama nefen olur bu sızı bilemiyorum... Senin sorunun da geçer inşallah ya...
Açıkçası ben de çok çekiniyorum ya... Ama öyle ya da böyle gitmeliyiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…