2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Hamileliğimin ilk zamanlarda tuhaf bir koku oluşmuştu. Hatta henüz hamile olduğumu bile bilmiyordum. Ama emzirme döneminde olmadı. Sadece aşırı ter kokusu oluyor. Farklı bir koku yok.
Keşke tuhaf olmakla kalsaydı bendeki de :) Dediğim gibi hamilelikte değil de emzirmeye başladıktan sonra oldu. Napalım kuzuların canı sağolsun :)

Bir tek ben böyleyim sanıyordum. Birçoğumuzda olduğuna göre geçici bir durum anlaşılan...
Büyük ihtimalle geçici
Bende 5 er 5 er kullanacağım raporları 23 martta bitiyor iznim öğretmenim aceba heyet raporunu başka ilden alabiliyor muyum ?
Evet , başka ilden alınabiliyor. Bir tanıdığım 5-6 tane heyet raporu almıştı o şekilde.

Bende 5 er 5 er kullanacağım raporları 23 martta bitiyor iznim öğretmenim aceba heyet raporunu başka ilden alabiliyor muyum ?
Alabilirisiniz tabiki mevzuatta bununla ilgili bi ibare yok benik arkadaşlar hep şehir dışından aldılar bende bulunduğum ilden ayarlayamazsam memleketten alacagın bir de işin içinde bebek olunca kimsenin kurcalayacağını zannetmiyorum

3 ay kontrolü olduk bugün 62 cm boy 6500 kilomuz 1 kilo almış bu ay herşey normal maşallah rota aşısı olduk ağızdan sizlerde yaptıran var mı
Oyy maşallah ya:) rota aşısını biz de 18 martta yaptıracağız. Ateş yapıyor muymuş? Damlayı damlatınca ağladı mı bebeğin? Ben kendim de aşı kelimesinden çocukluğumdan beri korktuğum için şimdi söz konusu oğlum olunca aşı öncesi acayip stres yapıyorum.

Bir tek ben böyleyim sanıyordum. Birçoğumuzda olduğuna göre geçici bir durum anlaşılan...
Bebişinde alerji durumları nasıl benimki rota aşısından sonra baýa bi huzursuzlandı karın ağrisı yaptı galiba süt ürünlerini kestim ama ara ara kaşıntı ve kızarıklıklar geri geliyor ben eti de kesicem ne yiyeceğimi şaşırdım herşeyden şüphelenir oldum çok huzursuz sürekli gaz şikayetimiz var ve kakamizi yaparken çook zorlanıyoruz bir de süt alerjisi olanların çoklu gıda alerjisi olma ihtimali de yüksekmiş

Canım süt alerjisi olduğu nerden anlaşılıyor anne sütüne mi alerjik yoksa annenin yediği süt ürünlerine mi alerjik oluyorlar

Canım kakada kan yok ama hala sümüksü ve hala gözleri kaşınıyor. Elleri sürekli gözlerinde anlayacağın bizde de bi gelişme yok çoklu gıda alerjisi olma olasılığının yüksek olduğunu duymuştum da bakalım 3-5 gün sonra doktorumuzla tekrar görüşeceğiz. 10 gün bekleyin demişti 7 gün oldu. Sebze ağırlıklı besleniyorum ve marketten aldığım her şeyin içindekiler kısmını okuyup alıyorum ama değişen bir şey yok... Eti kesmedim. 3 gün daha geçsin, olmazsa onu da keserim... Offf zor gerçekten...

Canım süt alerjisi olduğu nerden anlaşılıyor anne sütüne mi alerjik yoksa annenin yediği süt ürünlerine mi alerjik oluyorlar
İnek sütü ürünlerine canım... Çok fazla belirtisi var ama biz kakanın sümüksü ve kanlı gelişinden sonra doktora sorduk ve tipik inek sütü alerjisi dedi. 1 yaşında geçiyormuş genelde bakalım. Süt ve süt ürünlerini diline bile değdirme dedi doktorumuz...

Canim belirtileri var doktora götürdüğümüzde o söyledi ama bende araştirmıştım tahmin ediyordum huzursuz bir bebek sürekli gaz,guruldama ve kaka yaparken aşırı zorlanma ve sesli yapma vardı en son vucudunda isilik benzeri kaşıntılı lekeler oluşmaya başladı ve kulak arkası kabuklanma oldu test yaptırmadık önce emzirdiğim için süt ürünlerini kesmekle işe başladım ve sindirime yardımcı laktaz damlaya başlattı doktor çogunda alerji kanlı dışkılamayla da kendini belli ediyor.Annenin yediği gıdalara alerji gösteriyorlar ama süt mü başka birşey mi testlerlede de kesin anlaşılmıyormuş maalesef deneyerek bulmaya çalışacağım öncelikli süt ve ürünlerinden başladık.

Bizimki de aynı emerken falan süreklı elleri alnında çırpınıp duruyor kaşıntı için zyrtek adında bir damla ve sindirim içinde laktaz vermişti doktor başta kullanmak istemedim kaşıntı damlasını ama dun mecbur kaldim verdim biraz faydasını gördük yine de içime sinmiyo bilmiyorum şu ek gıdalara bi başlasaydik belki rahatlardı azıcık inanilmaz huzursuz yavrum ya(

Kıyamam ya... Sabırlı olacağız, yapacak bir şey yok bizim bi tek gözlerde kaşıntı. Sürekli oyalamaya çalışıyorum elleri gözlerine gitmesin diye...

Vaktim olsa duştan çıkmicam ama ailem uzakta olduğu için yalnızım. Bir de hala yapışık yaşıyoruz kızımla. Dolayısıyla vaktiyle sıradan olan birçok şey şimdi büyük lüks :)
Ana kucagına koyup duş kapısına görebilecegim gibi koyuyorum bagıra bagıra şarkı söylüyorum duruyor benimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…