maalesef yoklar ama şimdi daha çok istedimAhhh ahhhh keşke cnm ne iyi olur
Canım bende emziren annelerde okudum orda dr olan adminlerde var. bi site adı var yabancı,orda yaZıyosun maddeyi bebekler için zarar sınıfını gösteriyor rezene de çok zararlı sınıfdaymış malesef.Kendin içeblirsin de bebege direkt vermek tehlikeli diyor zaten ilk 6 ay hiçbir şey verilmemeliymiş anne sütü ya da zorunda olanlar için formül mama dışında. Araştıra araştıra görüyoruz bizde(
Maşallahhh beyzaya
Kızmak değil cnm yaama bal kesinlikle verilmemeli ya ( nedeni ,
Bal, son derece doğal ve besleyici bir besin olmasına rağmen bebeğiniz 12 aylık olanak kadar ona bal vermemenizde fayda var. Balın içinde Clostridium botulinum adlı bir tür spor var. Bu da küçük yaştaki bebeklerde botülizm adlı bir tür gıda zehirlenmesine neden olabiliyor. Hatta bu zehirlenme kimi zamanlarda öldürücü boyutlara uzanabiliyor.
Bal: Bal fruktoz (%41), glukoz (%41) ve suyun (%18) bileşiminden oluşmaktadır. Arılar bal yapmakta kullanmak üzere çiçeklerden nektar toplarken Clostridium botulinum adı verilen bir bakterinin sporlarını da toplarlar. Erişkinlerde bu bakteri sporları hem mide asidinde eritilebilir hem de vücudun savunma mekanizmaları tarafından etkisizleştirilir. Süt çocuklarının mide asidi düzeyi düşük olduğundan bu sporları öldüremez, Clostridium botulinum bakterisi, ishal, kusma solunum felci ve ölümle sonuçlanabilen, botulizm denilen bir hastalık tablosuna yol açabilir. İşte bu yüzden bal, bir yaşından küçük bebeklere yasak yiyecekler arasındadır.
ayy o nasıl dr doktor yaa zeytinyağı asitli derken limon asit kaynağı zaten ahh başakcım iyiki tekrar gitmemişsin o doktora tebrik ederim seniHangi dr inanacagimizi da şaşırdık walla bana da hickirinca limon ver dedi hi daha gitmedim o doktora
benim 50 küsür gün sürdü kanamam bence bu durum kişiden kişiye değişir tedirgin olma yavaş yavaş azalır sonrada sarı akıntı geliyor oda kesilir zamanlaMerhaba sevgili aralık anneleri ben ocak anneleri grubundaydim 28 aralıkta doğum yaptım size iki sorum olacak tecrübeleriniz ile cevap verirseniz çok memnun olurum. Lohusalik kanamaniz kaç gün sürdü ve bebeğim bu aksam bolca sarı köpüklü kaka yaptı çok korktuk eşimle ön süt çok alınca oluyor diyorlar. Benim bugün 40 çıktı lekelenme kanamalarim var aslında 30 gün az kanamam oldu sonra adet gibi oldu şimdi de lekelenme şeklinde. .yardımcı olur musunuz benim gibi olan var mı
Yesil kaka hastalik diilKizlar hastaliktab bilmiyorum ama kizim bi sari bi yeşil.kaka yapiyo anlamadim bide hasta olunca kucaktan indirince agliyodu hic indoremiyodum bisi yapamiyodum agliyodu şimdide korkuyorum kucagami alisti diye koyunca koltukta duran çocuk mizmizlaniyo ya off:'(
Biliyorum ama grup gibi bisi oldu beni kiz butun akinrisi var ya hastaliktan olabilir mi diye düşünmüştüm bide bi nazli oldu bi nazliYesil kaka hastalik diil
Ogutmeden cikan.kaka dedi doktorumuz
Benim tam anlamiyla bitmesi 45gun falan surduMerhaba sevgili aralık anneleri ben ocak anneleri grubundaydim 28 aralıkta doğum yaptım size iki sorum olacak tecrübeleriniz ile cevap verirseniz çok memnun olurum. Lohusalik kanamaniz kaç gün sürdü ve bebeğim bu aksam bolca sarı köpüklü kaka yaptı çok korktuk eşimle ön süt çok alınca oluyor diyorlar. Benim bugün 40 çıktı lekelenme kanamalarim var aslında 30 gün az kanamam oldu sonra adet gibi oldu şimdi de lekelenme şeklinde. .yardımcı olur musunuz benim gibi olan var mı
bende yeşil kakayı ilk sulu sütü alıp yağlı sütü almadığında yapıyor diye biliyorum halimecimBiliyorum ama grup gibi bisi oldu beni kiz butun akinrisi var ya hastaliktan olabilir mi diye düşünmüştüm bide bi nazli oldu bi nazli
aylacım nerelerdesin kardeşin ve bebeği nasıl oldu siz nasılsınızKızlar sizlede paylaşayım kızkardeşim doğum yaptı 4600 gr çok tatlı bir kız fakat yoğun bakıma almışlar annesi birtek doğumda görmüş daha emzirmemiş bile mama vermişler ayşenazımıza üstelik farklı hastaneye sevk etmişler dua edin kızlar sizde çabuk kavuşsunlar yavrumuz iyileşsin
Hangi dr inanacagimizi da şaşırdık walla bana da hickirinca limon ver dedi hi daha gitmedim o doktora[/ UOTE]
Benim kizda cok hickiriyor uzun sure gecmezse bi damla limon verebilirsin demisti
Kızlar göğüs ucu acıyan ve emzirirken inleyen varmı ben lanolin be madessor krem kullanıyorum fayda etmiyor benim gibi olan varmı sıksık sıtma tutuyor[/ UOTE]
Canim benim.uclarda perisan. Sutyenin icine poset kestim pamugu.zeytinyagina.bandirdim gogsume koydum. Hem nemli tuttu hemde acisini aldi
Kimyon icen arkadaslar icine azicik.seker atarsaniz o kotu tadi kiriyor
tanenin cekilmis hali ne farki var ki merak ettim.Cnm doktor bana toz kimyonu kesinlikle icme dedi onun yerine tane kimyon ve tane rezene alip demleyip icmemi soyledi bende sabah kahvaltidan sonra birde aksam yemekten sonra yarim tatli kasigi kimyon ve yarim tatli kasigi rezeneyi bir bardak suyla demleyip iciyorum birde gaz yapan seyleri yememeye dikkat ediyorum bebegim cok rahat uyuyo tavsiye ederim
artık bebeklerimiz fazla uyku istemiyor oyun istiyorlar bende akşam uykusuna saat 20:00 yatıryorum ama ben saat 17:00 sonra kesinlikle uyutmuyorum hatta çok oyun oynatıp yoruyorum ters yatırıyorum ama başında duruyorum ters yatınca çok yoruluyor kasları acayip güçleniyor sonrasında uykuya dalmaya başlıyor taa acıkıncaya kadar acıkınca a gözleri kapalı emip yatıyor ama bazen saat 20:00 den 22:00 kadar sarkabiliyor uyumasıKizlar bu saat oldu ancak uyudu oglusum o da gozum besikte simdi tam dalmadi gibi.. en son 9da uyandi oynadik derken 11 gibi uykusu geldi gozler gidiyodu emzirdim dalamadi kucagimda emzik verdim yine dalamadi normalde emzikle uyutuyorum arada keyfi yerindeyse..dalamadikca sinirlendi iyice..emzigide sothie emzik..onu tuttu bi tek onuda zarzor keyfi yerindeyse tutuyorda uyuyor..
ama tutamayinca dahada sinirleniyor hic almiyor..
e saatler gectikce acikiyor bu sefer emziriyorum ama emzik verdigim icin mi gazli oldugu icinmi bilmiyorum emerken dahada sinirleniyor cildiriyor mememde resmen kendini atiyor cekiyorum bu sefer uyumak icin mecbur birisi alcak kucagina hickimsede durmuyor eli kolu cok harektli tam dalacak birde baktim altini bir pisletmis gobegine kadar cikmis heralde ondan emmedi dedim ama yok yine cildirdi mememde.. bu saat oldu zarzor hoplaya ziplaya sallayarak emerek uyuttum yoruldugu icin sersemledi o da kapandi gozleri..emzik yuzunden kafasimi karisiyor anlamiyorum hic vermesem mi bilemiyorumki..lutfen bi akil verin..
hic istemedigim seyleri yapiyorum caresiz kaldim nasil uyuycak bu cocuk boylemi surcek hep..gunduz uyaninca gece sersemlettim sallayip diye kiyamiyorum cok uzuluyorum..
bugunden beri boyle sinirlerim bozuldu aglayip duruyorum..bi dusa gircem uyusunda dedim inadina uyumadi o da bu saatte dus alcam simdi..neyi yanlis yapiyorum hep boylemi uyuycak cildira cildira ne zamana kadar..kendimi cok caresiz hissediyorum(
Hergün böyle olmaz üzülme. Bazı günler huysuzluklari tutuyor. Bi de emzikten dolayi memeyi birakmazlar heralde, ben de veriyorum emzik...Kizlar bu saat oldu ancak uyudu oglusum o da gozum besikte simdi tam dalmadi gibi.. en son 9da uyandi oynadik derken 11 gibi uykusu geldi gozler gidiyodu emzirdim dalamadi kucagimda emzik verdim yine dalamadi normalde emzikle uyutuyorum arada keyfi yerindeyse..dalamadikca sinirlendi iyice..emzigide sothie emzik..onu tuttu bi tek onuda zarzor keyfi yerindeyse tutuyorda uyuyor..
ama tutamayinca dahada sinirleniyor hic almiyor..
e saatler gectikce acikiyor bu sefer emziriyorum ama emzik verdigim icin mi gazli oldugu icinmi bilmiyorum emerken dahada sinirleniyor cildiriyor mememde resmen kendini atiyor cekiyorum bu sefer uyumak icin mecbur birisi alcak kucagina hickimsede durmuyor eli kolu cok harektli tam dalacak birde baktim altini bir pisletmis gobegine kadar cikmis heralde ondan emmedi dedim ama yok yine cildirdi mememde.. bu saat oldu zarzor hoplaya ziplaya sallayarak emerek uyuttum yoruldugu icin sersemledi o da kapandi gozleri..emzik yuzunden kafasimi karisiyor anlamiyorum hic vermesem mi bilemiyorumki..lutfen bi akil verin..
hic istemedigim seyleri yapiyorum caresiz kaldim nasil uyuycak bu cocuk boylemi surcek hep..gunduz uyaninca gece sersemlettim sallayip diye kiyamiyorum cok uzuluyorum..
bugunden beri boyle sinirlerim bozuldu aglayip duruyorum..bi dusa gircem uyusunda dedim inadina uyumadi o da bu saatte dus alcam simdi..neyi yanlis yapiyorum hep boylemi uyuycak cildira cildira ne zamana kadar..kendimi cok caresiz hissediyorum(
Benim lekelenmeler de 50.gun filan kesildi. Dr da uzun sureblr diye belirtmisti zaten.Merhaba sevgili aralık anneleri ben ocak anneleri grubundaydim 28 aralıkta doğum yaptım size iki sorum olacak tecrübeleriniz ile cevap verirseniz çok memnun olurum. Lohusalik kanamaniz kaç gün sürdü ve bebeğim bu aksam bolca sarı köpüklü kaka yaptı çok korktuk eşimle ön süt çok alınca oluyor diyorlar. Benim bugün 40 çıktı lekelenme kanamalarim var aslında 30 gün az kanamam oldu sonra adet gibi oldu şimdi de lekelenme şeklinde. .yardımcı olur musunuz benim gibi olan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?