2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513

PEditusu ne icin kullaniyorsun canim? Yusuf'uN hasta oldugu aklimda da neyi oldugunu hatirlayamadim. Benim sipama da verdi doktor. Uc gundur kullaniyoruz oksuruk tam gaz devam Bu aksam doktora gidecegiz belki hava verecek...
Cok gecmia olsun. Bazi virusler malesef ilacsiz gecmiyor. Yavrular hasta olmasin cok üzülüyorum:/
 
merhaba arkadaşlar
ben grip oldum.
akşfşn dr unu arayıp ne yapmamız gerektiğini sorduk. parol alabilir mişim. çocuğa hiç bir zararı yokmuş.
ben de yeşilçay içtim parol verdim şuan daha iyiyim ama göğsüm şiş ve çok ağrıyo. bu kış kendşmize dikkat edelim. bi kış çayı formülümüz ve malzemelerimiz mutlaka olsun. ansızın gelşyo allah korusun
 
Merhaba kızlar artık eskisi kadar aktif değiliz forumda herkeste bi kosturmaca bebişler hareketlendi yoruyo lar baya gece bizimki de 1 e doğru uyudu ve yine saatte bi kalktı 5 gibi pes ettim yanıma aldım meme çıktıkça ağzından uyandı düşünün artık benim uykuyu sabah kalktigimda o gülücükler sacarken benim belim kopuyordu neyse buna şükür hasta kuzulara acil şifalar diliyorum..6. Ay kontrolumuz ve asimiz geliyo tedirgin oluyorum inş hafif atlatiriz..Ek gıda konusuna gelince ben hala düzenli vermiyorum en son hemsıre mız de anne sütüne devam demişti ama geçen gün bi muhallebi yaptım 6 -7 kasık yedi sonra istemedi pekmez katmistim tatlansin biraz die ben hiç sevmem normalde pekmezi sanki kızım da oyüzden yememis gibi hissediyorum..yemeklerin suyundan versem yalana yalana yiyor ama muhallebi pek hoşuna gitmiyo..biz direk ana yemeğe ete gecicez sanirim:)
 
Tecrubeli anneler....

Yusuf yarin gun bakiminda tam 6 aylik oluyr. Ay bazinda ise cumartesi bitiyr 6 ay. Besinlerde de 3 gun kurali var maglum. O nedenle bugun elma puresiyle bismallah deyip basladim ek gidaya...cam rende kullandim ve plastik bicakla kestim besin degeri kaybolmasin diye. Eeee tabi ilk kazada oldu. Oglum tepince tabak uzerine boca oldu. Maglum ben sadece bebek camasir tozu kullaniyrm. Eee lekeyi cikarmayacak bence. Var mi uygun bir yontem?
 


benim de başıma benzer bi durum gelmişti. ne kadar doğru bilmiyorum ama ben başta normal deterjanla yıkadım. sonra ek durulama yapıp tekrar bebek tozuyla yıkadımm arkadaşım.
 
benim de başıma benzer bi durum gelmişti. ne kadar doğru bilmiyorum ama ben başta normal deterjanla yıkadım. sonra ek durulama yapıp tekrar bebek tozuyla yıkadımm arkadaşım.
Saol cnm. Annem de camasir sodasi kullan dedi. Ama bebek icin guvenilir mi bilemiyrm.
 
Size de geçmiş olsun canım grip diye doktora götürdük kilo almıyor dedim kan tahlili yapıldı vitamin eksikliği de çıktı gribi için peditus ve antibiyotik verdi (10 günden fazla hasta olduğu için) antibiyotiği 3 gün kullandık, peditus'u kullanmaya devam ediyoruz hırıltısı hala var çünkü. vitamin eksikliğinden dolayı polivit şurup verdi ama d vitaminiyle kullanılması pek iyi değilmiş napıcağımı düşünüyorum kara kara
 

Anladim canim bana da kizlar burda oyle demisti ama bakmad iste babasi falan da beyaz cocuk beyaz tenli zaten de bilmiorum ya s. Ocagina gittigimiz de bi sorayim ebesine bakalom...
 
[QUOTEeart, post: 37613585, member: 438089"]Tecrubeli anneler....

Yusuf yarin gun bakiminda tam 6 aylik oluyr. Ay bazinda ise cumartesi bitiyr 6 ay. Besinlerde de 3 gun kurali var maglum. O nedenle bugun elma puresiyle bismallah deyip basladim ek gidaya...cam rende kullandim ve plastik bicakla kestim besin degeri kaybolmasin diye. Eeee tabi ilk kazada oldu. Oglum tepince tabak uzerine boca oldu. Maglum ben sadece bebek camasir tozu kullaniyrm. Eee lekeyi cikarmayacak bence. Var mi uygun bir yontem?[/QUOTE]?
Canim malesec

Canim malesef cok tecrubeli oldugum soylenemez ama kendim soyle yapiorum tenine agzina degmicek hirka ve pantolan lara gelince o parcalari kendi detarjanim ile yikiorum ))
 
Bu ara da tum kuzulara ve annelerine gecmis olsun guc kuweet wersin allah hepsini okuyamadim ama son sayfalarda dolanip duryorum....cok yogun gecio gunler bu duru benim canima okuo allahim ne olucaksonumuz..
 

GGecen gun aklima geldin canim hanimefendi hala meme agizda mi uyuyor acaba diyerek :) Yani yavruyu hirpalamani istemem ama sana zor oluyor uzluyorum valla. Yavas yavas farkli bi yonteme alissa keske.
Bu arada muhallebiyi ilk verdiginde mi alti yedi kasik yedi? Eger oyleyse ilk sefer icin normal bence. Zamanla cogalir belki kasik sayisi. Kontrolunuz guzel gecer insallah.
 
Ya kızlar iki ve fazlası çocuğu olanları hayal bile edemeSiniz. Ben üç çocuğu hayal edemiyorum. Kafayı yiyodum annem geldi rahatladım çok şükür. Darma duman agresif bi kişilk çıktı benden. Abimiz üçbuöuk yaşında. Ne dersek tersini yapıyo ve bebek ne yaparsa aynısı yapıyo istiyo. Bebek desen bi bağırması ağlaması var elim ayağıma dolanıyo kafam şişiyo. Ne zor annelik.
 

Anladim :/ Hemen toparlar insallah Yusuf oglan. Bu arada vitamin vermen gerekiyorsa birkac gun dvite ara verebilirsin belki. Doktoruna sorarsan yonlendirir seni. Uc gunluk antibiyotik var miymis. AdinI ogrenebilir miyim? Bizim doktor vermedi o kadar ilerlememis dedi. Lazim olursa sorarim kendisine.
 
@cuteheart canim o lekeler inat etmedigi surece yetiskin deterjanlariyla geciyor. Ama bazilari var kiii kan ilaci basta geliyor aman dikkat diyeyim :)
Yavrulara boydan onluk almak gerekiyor artik ek gida demek lekeli kiyafetler onlukler demek :)
 
Herkese merhaba,
Uzun zaman oldu yazmayali, elim gitmemisti.. İki aydir da okumuyordum araliklarla okudum gecmisi..
İki ay kadar once babami kaybettim, yazarken inanamiyorum hala..
Bahsetmistim hamileyken, babam hasta, annem onunla ilgileniyor diye..
Ben hamileligimi ogrendikten hemen sonra hastaligi cikti ortaya, benden sakladilar kanser oldugunu. Arada acaba mi deyip, sonra konduramiyordum. Bir de inkar ediyordum tabi karnimdakini dusunup..ona inanmayi seciyordum.
Kemoterapi aldiginda bile tumor iyi huylu da olsa alinirmis kuculsun diye dediler ben de ona inandim.. Hamileligimde, dogumumda, lohusaligimda bebegin nesesinin yaninda herkeste burukluk vardi. Ben nisan geldi ne zaman dogururum diye heyecanlanirken, babacigima kan nakli yapiliyordu. Yalniz kaldim, kafamda kurdum, uzuldum, fazla uzulmemek zorunda olmama da uzuldum, yeterince onlarin yaninda hastanede olamamama da uzuldum.
İki aylikken bebegim kardesim agzindan kacirdi icten ice zaten bildigim gercegi.. Kanser dediler, iyiye gidiyor tumor kuculdu biz cok umutluyuz dediler..pankreastan yasayan var 7 yil dediler. Ne yani 7 yil mi sadece dedim.. Kendimo hem hazirlamaya calistim hem inkar ettim.
Sonra bir operasyon gecirdi, lanet hastane enfeksiyonu.. 20 gunluk hastane sureci.. Sonra da gitti..
Hastanede git kizim fazla durma, kiyamiyorum size, toruna mikrop bulasir sutun var diyordu canim benim. Cenazede bile bu lafi, "yavrucugum yapmayin uzulmeyin" demesi aklimdaydi hep. Ama kardesimin dugununu gorememesi, annemin yalniz kalmasi ve en cok dokunan cok istedigi torununu sadece 3 ay koklayabilmesi..o kadar hayal ederken onunla oyunlar oynayamayacak olmasi..kahretti.
Diyordum ki onlara bir sey olacagina bana olsun, yasayamam, yapamam.. Annelik mi bilmiyorum o gucu buldum ve iste yasiyorum..
Hastaneye yatmadan once evimizi onlarin cok yakinina tasimistik, tabi 3 ay gecti ama isler bitmedi. Firsat buldukca, birileri geldikce ev yerlestiriyorum surekli. Zaten zor gazli bir bebekti, 3 aydan sonra gazi aglamalari azaldi ama durmuyor yerinde.. Ben de boyle sanssizim iste.. Ama cok sukur en buyuk sansim oglum, cok sukur saglikli ve gelisimi iyi, sukur sutum kesilmedi..
Babam icin bulabildigim teselli ise artik ona bir sey olacak diye korkmadan geciyor gunlerim, kabuslarimda ona bir sey oldugunu gormuyorum.. Cok zor cok
Hep ne sanssizim diye dusundum hamileligimde ama anladim ki hastalikla denk gelmesi onun sansiydi, gorebildi, belki onu mutlu etti ve daha uzun yasadi..
Boyle iste..
 
Bu arada lekeler icin bebek deterjanini uzerine dokup bekletiyorum, sonra yikiyorum ve geciyor.
Bir de silikon onluk siparisi verdim netten, temizlemesi kolay olur diye yemek yedikten sonra. Cok kullanisli demislerdi.

Gece uykulari cok bozuldu tabi son bir kac ay. Yanimda emzirirken uyutmaya alistirdim halim olmadigindan. 3 hafta once artik yeter hem bana yazik hem bebege surekli uyaniyor dedik ve basladik yataga alistirma egitimine. Yatir kaldir yontemini denedik ve basardik. Agladikca kucagimiza alip sakinlesince tekrar yatirdik. 3. Gece 10 dak bulmustu dalmasi. İki hafta sonunda da oturuyor. Ama ben sadece geceleri yaptim oglen salincaginda uyutuyorum. Deneyecekler icin soyleyeyim kesinlikle destek olacak birisi sart. Simdi geceleri aglayinca alip emzirip yatiriyorum hemen yine daliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…