2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Benim kizimda oyke 1 haftadr canim bobreklerinde sorun olabilir dendi biz ultrason cektrdk cok sukur sorun cikmadi sende bi gotur istersen ihmale gelmez
 
K kaseker kolaylıklar diliyorum canım. Mama koltuğuna alistiran arkadaşlar var.belki koltukta sizinle otururken esinle birlikte yemek yiyebilirsiniz. Gaz neden bitmedi acaba kac aylık oldunuz.
 
 
Allah bağışlasın arkadaşım. Siz başladınız mı ek gıdalara hiç?
sağolun sizinkini de.. ben henüz başlamadım ek gıdaya 6.ayda başlamayı düşünüyorum ama ondan öncesinde farklı tadları deneyimlesin istiyorum. çünkğ zekayı açıyormuş. arada yoğurt salatalık elma havuç ve bazı meyveleri emdiriyorum. ek gıdaya da yoğurt ve sebze ile başlıycam inşallah. meyveyi en sona bırakıcam inşallah. sizinki ne kadar siz başladınız mı.. bu arada beimki geceleri çok uyandığı için hipp in organik mamasını almayı düşünüyorum gee yatmadan önce vermek için
 



çook güzeldir gerçekten :)
 
Amin cnm. Anneme gidince ben de bulmuşa dönüyorum.

Sicak su torbasi koydum cnm..sonra da tekrar emdi. Aksama kadar en cok o memeyi emzirdim. Acdi sukur. Ama acisi kaldi tabiki.
 
merhaba arkadaşlar ben nur. 29 mayıs 2014 annesiyim. burda sizlerle ben de paylaşımda bulunmak istiyorum. tanışabilir miyiz

Hosgeldin canim aramiza benim bir kizim war 6mayis dogumlu duru cugum benim )) senide okucam simdi tanismissinizdir herkezle ))
 
Kizlar oglum kanepeden dustu.abisinin yardimiyla.hemde gozlerimin onunde.sislik yok biraz kizariklik vardi keyfi yerinde suan .duserken cok agladi.icim parcalandi
abimiz delirtti bizi.oda cok agladi.kizlar sutum cok azaldi cok stresliyim son zamanlarda.sizinde azalma oldumu.umarimiyisinizdir.
 
Cook gecmis olsun canim. Abiler ablalardan koruyamiyoruz zaten. Kiskanmasinlar diye ayri da davranamiyoruz. Bizimkinin ablasi kucaga almak istjyor hep arada veriyorum ama ben yokken alirsa yandik.
DUn kizdim ona biraz Ali'nin resmini yapiyordu birden karalamaya basladi :S Okula gidiyor da biraz rahatliyoruz.

AAraDasen nasil oldun? Agrilarin azaldi mi? Tek basina mucadwle etmek gercekten zor. Rabbim yatdimcin olsun.
 

geçmiş olsun canım.valla abileri zaptetmek zor oluyor çoğu defa.benimde sütüm sanırım bitti zevk olsun diye emziriyorum ama hala.ama paşa anlıyor boş memeyi istemiyor kafasını çevirip bağırmaya başlıyor.
 

Ben biraz erken başalmak zorunda kaldım. Kızım sadece anne sütü aldı fakat kilo alımı 2.aydan sonra yavaş gitti.
Bir de baktık ki, bol bol ek gıda yiyip emerken de az kilo alıyor, o zaman anladık ki yapısı buymuş...
Sağlıklı olsun da başka birşey istemiyorum. Sebzeyi severek, meyveye nazlanarak yiyor. Muhallebiyi zaten kendi sütümden yapıyorum, tadını yadırgamadı.
Kızıma hiç mama vermedim ama oğlumda aptamil kullanmıştım. Bu sene Aptamil ile ilgili o kadar çok söylenti çıktı ki herhalde ben de alsam Hipp ya da SMA alırdım diye düşündüm. İçinde bulundukları ay itibariyle artık akşam tok tutması amacıyla mama vermek yerine, kaşık maması ve ya muhallebi verilebilir bence.


Çok geçmiş olsun. Korktuğum şeylerden biri de bu...
Benim sütüm de çok tuhaf buaralar. Mesela gece boyu isteyince(1-3 kere) ve sabah uyanmadan hemen evvel emziriyorum.
Sonra iki gündür kahvaltı öğününe başladık tabii tadımlık yiyor daha. Ardından biberonla kendi sütümü 50-60 cc içip uyuyor? Uyanınca meyve püresi yiyor. 10:30 12:00-13:00 arası sebze püresi...(püreye 30-50 cc kendi sütümden) Arada emziriyorum, emziremezsem de 110 cc kadar içiyor. Saat 19:00 gibi 100-50 cc sütümden muhallebi. Yani günlük süt ihtiyacı 300-500 cclere kadar düştü. Benim de o kadar sütüm rahat çıkıyor ama eski 2-3 litre çıktığı günlere göre çok garipsiyorum, sanki içgüdüsel olarak arttırmam gerekiyormuş gibi geliyor. Ee arttırıp ne yapacağım aslında bilmiyorum, işin ucunu bırakınca iyice kesilir diye korkuyorum sanırım.
Uzun süre emziren tecrübeli anneler yanıtlasa keşke; iyice ek gıdaya geçince bu emzirme işi nasıl oluyor? Çocuk emdikçe mi geliyor, kesiliyor mu? Günde 2-3 kez emince anca 2-3 kez mi doluyor gögüsler yoksa kesiliyor mu?
 
Sut inmesi ne demek cnm anlamadim. Baya buyuk bi kitle sertlik var. Icim bayiliyr acisindan. Masaj yaptim ama dagilmadi

Bana da oldu gecen canim,neredeyse ceviz kadar bi bezeydi..
Sezeni emzirip,dusta uzun uzun durup sonra yine emzirip ardindanda sagarak ve bu aralarda hep masaj yaparak yumusatabildim sadece,ertesi sabah emzirirken gidiverdi cok acili ve agriliymis gercekten..
simdi nasilsn merak ettim?

teşekkür ederim. ben aslen mardin midyatlıyım. doğma büyüme istanbul 25 yaşında evlenip ankaraya geldim. 2 yıldır ankaradayım :)

Ohh ne guzel :)
Akif'e Allah saglikli ömür nasip etsin,mahrum etmesin birbirinizden..
Duzen demek istemiyorum zaten hep degisiyor ama az cok olusmustur..Var mi sizde de gece uyanmalari?
 

maşallah boyuda kilosuda ne kadar gzel çok iyi bakmışsın annesi :)
 


süt için boza içmeni öneririm ölüyü diriltiyor :))
ben geçen hafta spora başladım maydonoız suyu da içerek
psikolojıkmı bılmıyorum ama azaldı gıbı geldi
internetten boza nın iyi geldiğini öğrendim şişenin üstündede yazıyor anne sütünü arttırır diye bi dene istersen
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…