Bizim paşada 4 buçuk aylık , anne olmak gerçekten çok yorucu ,bende senin gibi lohusalığı ve şimdiyi yalnız geçirenlerdenim ama üzülmüyorum artık çünkü etrafta ve grupta arkadaşların hep söylediği ''yanımızda insan var ama karışanımız çok''.Oğlumda bu aralar çok sık uyanıyor ve huzursuz.Ben henüz doktora gitmedim ama diş diye düşünüyorum,çok salya akıtıyor ve parmaklarını çiğniyor.Emerek uyuyor ve çok fazla kalıyorsa memede gaz yapıyordur, memede uyursada gazını çıkarmadan yatırmıyorum,gazını çıkarabilirse biraz daha uzun uyuyabiliyor. Oğlumun uyku alışkanlığını daha 1 aylıkken oluştu tabi bunun için gece perdelerini kapatmak ,ışığı söndürmek ve ninni söylemeye başlamak gibi rutinler oluşturdum.Her akşam hava karardığında bunu yaptım ve çok şükür akşam uyku saatinde şimdiye kadar hep sarkma olmadı,aynı saatte uyumuş oluyor.Gündüz uykusu 2 aylıktan sonra yok gibiydi şimdi şimdi oturmaya başladı. Uyku eğitimine başlamak için geç sayılmaz .Bu arada omuzumda gazını çıkarırken uyku moduna giriyor dalmaya başlarken yatağına koyup pışpışlıyorum ve tam dalana kadar yanında kalıyorum.