2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
M mucizemmm fatmabetul16
burn tıkanıklığı konusunu okuyunca yazmak istedim bi dönem annne sütünü bende damlattım oğlumun burnuna buna bağlı olarak mı bilmiyorum ama sürekli yattığı taraftaki kulağında akıntı oldu. damlatmayı bırakınca gectı. ben artık burnu tıkandığında-genelde sabahları sümükçüklerimiz oluyor- 5dk da yıkıyorum oğlumu hemen çıkıyor sümükçüklerimiz. fizyolojik serum da okyanus suyuda kullandım nefesi kokuyordu bebeğimin bıraktım değişik böyle ıslak mayoyu unutursun da kokar ya öle bi koku oluşuyordu.
 
@cuteheart canım mesajını bulamadım ama çok üzüldüm çok geçmiş olsun, ben de milletin dediklerini çok taktığım için sütüm gitti 15 kg verdim daha 4,5 aylık doğum yapmış olamam rağmen ah ne kadar önemsemişim diyorum halbuki ne kadar yanlış lütfen onların söylediklerini yaptıklarını kafana takma, bana da çocuğu olmuyor olmuyor dediler bak şimdi bebişler kucağımızda 4,5 aylık oldular bile hergün Allah'a şükür ediyorum. Umarım herkes hatasını anlar diyeceğim ama maalesef kimse hatasını anlamıyor o yüzden onları öyle kabul edeceksin yoksa daha çooook üzülürsün. Şimdi birşey söylediler mi gülüp geçiyorum yani sana da tavsiye ederim :)
Antepteydim hafta sonu ozel hastanenin projesini almak icin gorusmeye geldim, anlasamadik ama(( yoksa 15 gunde bir ordaydim
Canım keşke alsaymışsın yaaaa, çok mutlu olurdum en azından buralardan biri ile oturmak isterdim :)
 

Valla ben iki çocukla sabahtan akşama kadar sadece süt sağma saatlerinde oturarak bitiriyorum bir günü. Bir de Demir'in faaliyet saatlerinde boyama filan yapıyorsak.
Evde o kadar iş oluyor ki, kadınla paylaşarak ancak yetişiyoruz. Farz-ı misal; o Deren'i yıkıyorsa, ben yemek yapıyorum. O kahvaltıyı topluyorsa, ben biberonları yıkıyorum. O biberon yıkıyorsa ben Demir'i gezdiriyorum. Çocukların ikisi de uyuyorsa o banyoları temizliyor, ben nevresimleri havluları değiştiriyorum. Eşim de biliyor bu durumu ama değişen birşey olmuyor. Bnce senin eşin de biliyordur ama söylediklerini söylemek daha işine geliyordur.
 

Sunu unutmamak lazim bebisler aglarken erkeklerin geneli korkuyor tedirgin oluyor..
Babam,abim,amcam vs genel boyle bnm gordugum babamla tartisacaktik nerdeyse birgun kizim siz bosuna anne degilsiniz ben dayanamiyorum dedi o koca adam..Caresiz kaliyorlar..
Esimde cok tedirgin oluyor canimi aciyor bilemiyorus diye ama kiyamiyorda aliyor kucagina gogsune dayayip dua okuyor sesli sesli..
Ama bendende o olsun bu olsun beklemiyor acikcasi..
Bir de biz dusundugumuzu onlarin yapmasini bekliyoruz ama yardim istemek her zaman en iyisi..
Soylenildigi halde yapmayanlar bambaska tabii..
 
Mayis babalarina ayar lazim belli ki...

Sener Sen ve Mujde Ar'in 'Salvar Davasi' adli bir filmi vardi bilir misiniz bilmem. Filmi ornek alip uygulamaya gecelim isyan bayragini cekelim

Sanki orada bir grev mi sözkonusuydu, doğru mu hatırladım? Bizim tarafta o grevler de sökmeyecek te o yüzden sordum
 
Sanki orada bir grev mi sözkonusuydu, doğru mu hatırladım? Bizim tarafta o grevler de sökmeyecek te o yüzden sordum

Sizde hala.kardeş kardeş takılıyorsunuz sanırım, aynı bizim gibi.. Hani ihtiyaçtı arkadaş, anlamıyorum ki.. Adama hiç çekici.gelmiyorum artık! Tv karşısında sızsın, daha mutlu..
 
@cuteheart, çok çok geçmiş olsun.. Takma demek çözüm değil biliyorum, bende kv nin yaptığı herşeyi deli.gibi.takıyorum, üstelik aynı şehirde bile değiliz ama yetiyor işte.. İyisi yok inan.. Benimde oğlum var, Allah'ım beni iyi bir kv yapsın diye dua ediyorum.
 
Cok istedim guzel hazirlandim ama paraya vok dediler mimarlaridasinin yari fiyati olmasina tagmen ama olursa bi gelisme kesin bulusalim
 
saol cnm.
Oyle iyi anliyrm ki seni. Gecen ben de ilk kez esimle bebegi evde birakip cekip gitmek istedim. Ev ve bebek oldu hayatim sadece. Bunaldim. Surekli hastalik ve korkular... Sonra icim yandi birden. Kendimi ogluma karsi cok suclu hissettim. Seni ben istedim simdi dusundugume bak dedim. "Anne olmak surekli vicdan azabi cekmekmis" cidden. Sen de ben gibi kendine her yonden cok yukleniyrsun. Biliyrm elinde degil, benim de degil ama ogrenmek zorundayiz. Bosuna yipranmamis annelerimiz diyrm kendim anne olunca.
Esimin Allahi var. Tek bir gun bile ailesi icin beni ezmedi. Ama onlara karsi da koruyamadi. Daha yeni yeni daha dogrusu ben ogluma hamile kaldigimdan beri koruyabiliyr cok sukur. Arada kayar gibi oluyr dengesi ama ben yerine getiriyrm mecbur. Baska turlu olmuyrm

Amin cnm aminnnn...
Keske insan olsalardi da simdi rahat etseydik. Yarin da bana geleceklermis yine stres basti.

Allah sana saglik ve sabir versin onlarada akil fikir seni cok iyi anliyorum ayni modelden 2 tanede bende var
Amin cnm.
ben anlamiyrm bu kvleri. Kendileri zamaninda yasadiklari sikintilari ne diye simdi bizlere yasatirlar ki... cok aci. Cok yazik.
 
Iste yine iyi niyetin cnm. Kalbimden geceni diyeyim. Iki gun sonda tekrar simarip tepene cikar bu eski yardimcin.
Oyyy. Cok ayip etmis esin. Yazik kuzuna. Neden yardimci olmuyrlar ki sizlere...cok kiziyrm...

Saol cnm.
Basimin etrafini cember gibi sardi. Beyaz kabuklu yaralar. Koparirsan alti pembe pembe cikiyr cnm. Benim asiri derecedeydi.
 
Yaz guzelim. Tutma icinde. Bi burasi var rahatlayabildigimiz.

Boyle giderse cok fena patlak verecek vucudun cnm. Dikkat et.
 
Hizmetci ev icin tutuluyr. Babalik yapsin diye degil. Acaba bunu neden anlamiyr ki esleriniz. O bebeklerin baba sevgisine ihtiyaci var. Beberiyle 30 dk gecirmek boyle zor gelmemeli. Affedin kizlar beni ama cok kizdim eslerinize.

bizde birakin hizmetciyi, ay da bir kez gelen temizlikci bile hic olmadi. Ben calisirken bile.. gebe kalana kadar hersey bana bakiyrdu. Ama hakkini yemeyeyim esim eve gelir gelmez oglanla oynuyr. Bulasiklari makineye atip calistiriyr. Yikadigim camasir varsa asiyr. Bir de nazlanarak 2-3 haftada ev supuruyr. Esimden yana cok sukur... ama ailesinden yana cok sanssizim ben de.

sen zayıflıyor musun kaç kilo verdin ben 55 kilo ile hamile kaldım 80 le final yaptım şu an 65 im spor mu yapıyorsun
Hep yazdim. Yine yazmak istedim. Ben 11 kg aldim. Ilk 8 gunde 9 kilo gitti. 52. Gunde tam 15 kg vermistim. Sadece emzirerek. Vucudum yenik dustu sonra. Cok hastalandim iste cunku bagisikligim dustu. O nedenle lutfennnnnn kilolariniza takilmayin. Zamanla hepsi gider.
 
Saol cnm.

Ah cnm ah. Ben 52 gunde 15 kg verdim. Keskeler kar etmiyr ne yazikki. Ben de biraz akillandim ama is isten gecti ;(
 
Sizde hala.kardeş kardeş takılıyorsunuz sanırım, aynı bizim gibi.. Hani ihtiyaçtı arkadaş, anlamıyorum ki.. Adama hiç çekici.gelmiyorum artık! Tv karşısında sızsın, daha mutlu..
Biz de hala arkadasiz
Ama iki tarafli bizde durum. O kadar yorgunum ki hic canim istemiyr. Esim de kiyamiyr bana.
Belki senin esinde sana yuklenmek istemiyrdur cnm.
Cok saol cnm. Ben de hep dua ediyrm. Allahim beni bu tarz kvlerden etme diye...
 
Amin canım gerçekten yaşamayı ve sağlıklı olmayı en çok çocuklarım için istiyorum.
Onların yanında olabilmek için.

Kızlar, uygun olduğunuz bir gün bana davetlisiniz, ister kahvaltı yapalım, ister çaya gelin... Ne zaman olur acaba? Önümüzdeki hafta?
Canım, kalabalık oluruz muhtemelen, çocukla çok yorulursun. Gel biz bu işi dışarda yapalım.

Hayırlı olsun cnm yeni bakıcı ama daha çok değişebilir benden söylemesi. İnşallah şimdiki en iyisidir kalıcı olur.

yaa kızlar eşlerden hiç bir şey beklememeyi öğrenicez bence... ne yapsak uymuyolar bize, istediğimiz kadar söyleyelim, ima edelim yok. anlamıyorlar
İnsan öğreniyor mecbur ama içinde birşeyler eksik kalmıyor mu, hayatı paylaşan çiftlere özeniyorum ben.

Bence özlemiyorlar. Daha doğrusu o özlem uyurlarken bakıp "canım benim yaa" diyince geçecek türden oluyor. Aşırılıklarına, yaramazlıklarına, ihtiyaçlarının çokluğuna tahammul edecek kadar değil

Senin kocanin ruhu mefta olmus tobe tobee :) Birkac aya sen bir fabrika ayarlarina donersin duzenini oturtursun fistik olup karsisina cikarsin. Grev o zaman devreye girer :)

Sanırım birkaç aydan fazlasına ihtiyacım var ama eninde sonunda eskisi gibi olacağım hatta bu sefer eskisinden de iyi olmayı hedefliyorum zamanla. Fakat aramız nasıl düzelir onu cidden bilmiyorum.

Benim annem çok rahattır canım ben kime çekmişsem artık böyle...
Düğünümden önce, birkaç gün yanımda kalır mısın, evden tek basıma gelin olup çıkmak istemiyorum dediğimde (babamla bosandıkları ıcın yalnız yasıyordum) bana; hayatımı sizin için heba edemem demişti?!!?

Ben de bundan korkmadık değil ama onu düşünürken karşımda görmem hem de en olmayacak bir yerde çok tuhaftı... Sanırım çok vicdan azabı çekiyor.

Yaz guzelim. Tutma icinde. Bi burasi var rahatlayabildigimiz.


Boyle giderse cok fena patlak verecek vucudun cnm. Dikkat et.
Arka arkaya gelen hastalıklar beni çok yordu. Normalde yaşayıp gittiğim, çok derrtlenmeden geçtiğim şeyler beni yormaya başladı. Belki bir birikim oldu bilmiyorum.
Demir okula başlasın tekrar, Deren'i bırakıp birkaç saat tek başıma uzaklaşacağım evden. Belki iyi gelir....
 
İi geceler arkadaslar
İyiki warsiniz bugun bir ortamda nen war senin anlat icinde tutma rahatlarsin gibi bisi dediler icimde tutmuorumki dedim guldum gectim cunku siz icimi doktum desarz oldum gune oyle basladim sonucta ama siz olmasaniz dusunmek bile istemiorum....sebebsiz mide bulantilarimi idarar yollarinda iltihaptan oldugunu dusunuorum sanki simdikte ne siwilce ne isilik arasi yanan degince kasinan abuk bisi ile ugrasiorum boynumda di simdi kulaklarimin arkasinda ve baldirlarimda da var bunun sebebinide sikintiya regl olmama bagliorum ..ne hos degil mi kendi dr. Oluo insan care yok...cunku zamanim yok....

Duruya gelince sormak istedigim bisi war bu kafada cikan deri dokuntusu konakmiydi alip kazimak istiorum ne isi war kizimin kafasinda bebekkken olmadi da simdi oldu nede olur nasil gecer yikanmadigi icin diolar ha s... Dedim icimden ama mantikli bir aciklamasi ve yok olmasi icin yapilmasi gerekenlerin cewapi eminim sizdedir....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…