2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    463
Aaa seninlede eski komsuymusuz cokta uzaga gitmemissin canim

Ahh ahh nerde o esko bayramlar simdi 5 dakkada besiktass:KK33:

Hatice kocasi olmadsn disari cikmaya basladiginda bulusaz carouselde beklerizz :KK70:

:) haber verirsiniz canım gelirim ben de bişey çıkmazsa. gerçi ben de haftasonları çıkıyorum bi türlü cesaret edemedim. arada sitede yürüyorum ama çok sıkıcı sitede dön dön. bakırköyde otursak hala çıkardım belki de arabaya bin filan git sonra ağlıycak geri gelicez :) ama eninde sonunda çıkmam lazım tabii :)
ve öbür meselelere de bizim için el atma vakti geldi de geçiyor 5 dk filan da olsa :KK45:
 
:) haber verirsiniz canım gelirim ben de bişey çıkmazsa. gerçi ben de haftasonları çıkıyorum bi türlü cesaret edemedim. arada sitede yürüyorum ama çok sıkıcı sitede dön dön. bakırköyde otursak hala çıkardım belki de arabaya bin filan git sonra ağlıycak geri gelicez :) ama eninde sonunda çıkmam lazım tabii :)
ve öbür meselelere de bizim için el atma vakti geldi de geçiyor 5 dk filan da olsa :KK45:
Hemen degil zaten haci sole bi adam akilli otursunlar atli karincalara bindiririz bizde bi iki tur atmis oluruz :p kahveler benden:KK63:
 
Merhaba hanımlar hamile olduğumu öğrendiğiden beri takip ediyorum sizi . Üye olmak yeni kısmet oldu . Çok teşekkür ederim sayenizde çok şey öğrendim çok yardımcı oldunuz bana :) iyi ki var böyle bi grup
 
Hanimlar benim bebis 10 gundur çıdırdı dis olayi cok fenaa surekli agliyo huzursuz zaten kucaktan inmek istemiyodu simdi dahada kotu oldu. Sirt agrilarimdan duramiyorum artik tum sirtimi kapladi. Dun rota aşısının 2. Dozunu yaptirdik. Havalar 10 gundur cok coooook sicak buralarda 45 derece yanii:KK53: bizim oglanda durdu bu sicaga denk getirdi dis agrisini !! Acaba ne kadar surer cikmasi ? Daha bide 10 gun sonra tatile gidecez bu halde burnumuzdan gelir paramiza yazik olucak diye korkuyorum ama esiminde benimde tatile ihtiyacimiz var o_O Off off off doldum catliycam haa kusura bakmayin hanimlar.

İmza: psikolojisi ve bedeni cökmek uzere olan 5 aylik anne :cry:
 
canım benim bebişim şu anda 5,5 aylık. 4,5 aylıkken tattırma olarak başlamıştım, sebzelerden papates,kabak,yeşil fasulye verdim. bugün marketten havuç aldım sırada o var. meyvelerden armut,muz,şeftali,erik,karpuz,kavun verdim. kavuna alerjisi olduğunu anladım 1 ay sonra bir daha deneyecem. bu saydıklarımı 3 gün değil de 2 gün üst üste veriyorum, örneğin şeftaliyi ik gün 1 yemek kaşığı, ikinci gün 2 yemek kaşığı şeklinde veriyorum. sadece yeşil fasulyeyi bi tatlı kaşığı kadar verdim onun için de erken olduğuiçin. sadece tatsın istedim. köyden organik gelmişti de kaçırmayayım yedireyim oğluşuma dedim :KK48: bu akşam muzlu muhallebi yapacam miniğime öyle yatıracam gece uykusuna. aç olduğu için uyandığını zannetmiyorum ama yine de deneyecem, inşallah daha az uyanır da bende uykumu alırım. bu arada benim minnak da hala dönme belirtisi yok hiç dönemiyor :KK75:
baloncuk13 yaptın mı muzlu muhallebi ise yaradı mı benim oglan da cok sık uyanıyor,tarifi yazar mısın
 
hemogram sonucumuza göre doktor demir eksikliği damlası verdi.günde 10 damla.aslında değerlerde düşük görünmüyor sınırda.tedbir amaçlı verdi.sizlerde kullanıyormusunz bebişlerinize kızlar
 
kayınvalidem yine süte bağladı her zmanki gibi.acaba sütünde demir yokmu yaramıyormuki değerleri az çıkmış dedi.sinir küpü oldum yine yaaa
 
Ben de başladım kullanmaya sınırda çıktı değeri :KK43: doktoru başlayalım ilerde iştahsızlık huzursuzluk nedenlerinden biri dedi ayrıca şöyle de düşündüm ilerde brnim gibi tüp tüp kan ilacı içeçeğine şimdi önlem amaçlı vereyim dedim :) kayınvalidene dedi bebekler 4 ile 6 ay arası fiziksel anemimgörülebilir hareketlenmeler arttığı için ayrıca doğum kilosunun 2 katı olduğu ise demir depoları boşalırmış aksine bebeğin kilo alımı iyi /) bak internette ne yazıyor : böyle bir yazı buldum İlk iki-üç ayda yenidoğanın yüksek hemoglobin düzeyleri hızla azalırken, açığa çıkan demir depolarda toplanır. Zamanında doğan sağlıklı bebeklerde depolardaki demir ilk 5-6 ay kan yapımı için yeterlidir. Bebeklerin doğum ağırlığı yaklaşık iki katına çıktığı zaman artık demir depoları tükenmiştir. Düşük doğum ağırlığı ile doğmuş olan bebeklerde depolar daha da erken tükenir ve diyetteki demir büyük önem kazanır. Yenidoğan ve süt çocuğunun temel besini anne sütüdür. Anne sütünün önemli bir üstünlüğü vardır. Çünkü içinde bulunan demirin % 50’si emilir. Anne sütündeki demir miktarı 0.5-1.5 mg/lt. dir. Annesinden bir litre süt emen bir çocuk günde 0.8 mg emilen demire sahip olur. Altıncı aydan itibaren ek gıda ile beslenmeyen çocuklara demir verilmesi uygundur. Demir eksikliğinin en sık görüldüğü dönem hayatın 6-24. ayları arasıdır.
 
bu arada bursalı mart annelerrrr varmıı
Merhaba hanımlar,uzun zamandır yazamadım hem site değişikliği hem de yogunluktan.sitenin yeni halinde cevapla bölümünden girdiğim zaman hatalı msj veriyor yazamıyorum.bu sefer msja cevap vererek yazayım dedim olacak mı bakalım.bu arada canım ben kayserideyim.ek gıdaya basladım ama hala muhallebi falan yapmadım neler yapıyorsunuz bayanlar?corba vs.tarif isterim acemi anneye :-)
 
X