2014 kpss çalışma günlüğüm


Mantık ilk kpss konularına eklendiğini öğrendiğimde benim de gözüm korkmuştu, daha önce hiç çözmemiştim. Az değil 6 tane soru gelecekmiş mantıktan. Bende yargının çözümlü soru bankasını aldım, her hafta 1 er sayısal sözel mantık testi çözüyorum. Ve inanılmaz ilerledim. Kitabı bitirmeye bir kaç testim kaldı, sonrasında soru bankalarımdaki testleri çözmeye gececeğim.

Ben çözümlü soru bankası aldım ama çözümüne ilk testlerde baktım sadece, ondan da hiçbir şey anlamadım. Mantıkta önemli oan kendimizin düşünmesi akıl yürütmesi bence.

Dershane mantıklarla ilgili konu işlemeyecekmış, biz halledecekmişiz. Bence de çok soru çözülerek pratiklik kazanmamız gereken sorular.


Ben tekrarlarımı çok iyi yapmadığım için netlerimin artmadığını düşünüyorum. Haftaya cuma bir denememiz daha var, bu hafta anayasa tekrarım bitiyor, haftaya da tarih tekrarı yapacağım inşallah netlerim artar.

Bence 1 ay deneme için uzun bir aralık. 2 haftada bir denemeye gitmeni öneriririm. 1 gün içinde 2 deneme ise çok verimsiz olur, 2.ye boşa girmiş olursun. Zamanını çok aldığını düşünsen de 2 haftada 1 gününü denemeye ayır sadece. Çünkü eksiklerini görmen için önemli, beni bizzat çok hırslandırıyor.
 
Zeycanım,
bir günde iki denemeye girmek çok yorucu olur ama artıları da var. Bir yol kaybı olmaz bir günün sana kalır. İkinci artısı da her koşulda yorgun da olsan canın istemese de 2. denemede kendini soruları çözmeye odaklarsın. Her zorluğa rağmen odaklanmayı başarırsan gerçek sınavda dikkatin hiç dağılmaz bu yüzden son aylarda ben bazen 3 deneme çözüyorum bir günde. Çok sıkıcı oluyor ama sıkılsam bile inatla odaklanıp çözmeye çalıışıyorum sırf dikkat süremi arttırabilmek için.

ÖSS zamanında sınav süresi 3 saatti ve ben bir gün 9 saat tuvalet ihtiyacı haricinde hiç yerimden kalkmadan 9 saat boyunca 3 denemeyi art arda çözmüştüm. Tuvalet ihtiyacı içinde deneme aralarını kullanmıştım. 3 saatlik periyotta hiç masadan kalkmamıştım. Tabi biraz 9 saatten uzun sürmüştü çünkü bir denemeyi bitirince hemen ardından yanlışlarıma bakıp arkasından mola vermeden ikinci denemeye geçmiştim günde yaklaşık 10 saat ders çalışmış olmuştum 540 adet de soru çözmüştüm. Arada kendimizi böyle zorlamamız lazım ki dikkat süremiz direncimiz gücümüz artsın. Hep mola vererek çalışınca 50 dk çalışıyorsak 50 dkdan sonra insanın dikkati dağılmaya başlıyor öyle alışıyorsun çünkü. Tabi bunu konu çalışırken değil de konular bittikten sonrasoru çözümünde yapmak daha mantıklı.

Sarfansari,

Netlerinin yükselmemesinin bir nedeni de şu olabilir. Sen tüm derslere beraber bakıyorsun hiç bir derse tam odaklanamıyorsun kafanda hepsinden biraz biraz bilgi var. Programını değiştirmene gerek yok yine öyle çalışabilirsin ama sana bir ara dersi bitirince tekrar toplu tekrar yap demiştim ya. Öyle yapabilirsin. Coğrafya bitti galiba senin. Mesela özel olarak 2-3 gününü coğrafyaya ayır. Her konuyu özetlerinden ya da özet kitaptan okuyup 3 soru bankasından sorularını çöz. Bu şekilde 3 günde 3 adet coğrafya soru bankası bitirmiş olacaksın ve Tüm konulara art arda bakmış olacağın için aradaki bağlantıları daha iyi kurarsın konuyu bütün olarak kavrarsın. O dersten de hiç soru kaçırmazsın netlerinde de artış olur. Tüm biten dersler için yap bunu zaten toplam 5 ders var herbirine 3 gün ayırsan 15 günde 15 soru bankası bitmiş olur. Tabi bunun yetişmesi için günde 7-8 saat çalışman gerekecek.15 günlük kamp olarak düşünebilirsin bunu.
 

denemem haklısın canım şuan ben aynı taktıgı uyguluyorum bıten derslerımı bır ajandada topluyıcam sevdıgm bır ajandam var evde sayfalarıda yeter dıye tahmn edıyorum butun derslern konularını ve özetlerını önemlı noktalarını yazıyorum hem tekrar ederkende gereksız ayrıntılara takılmamıs olucam hem genel tum tekrarı elle yazıp daha ıyı pekıstırmek ıstıyorum sınava zaten 7 ay fılan var vaktımı alsada yazmak zaten vaktm var dıye dusundum testede agırlık verdım artık çözumlu soru bankalarında da bılmedıgım sorular yada bılmedıgım konular cıktıgı zaman ögrenmıs oluyorum aklımda kalmıyor bu nedemek acaba dıye çok çalışmak lazım çok herkes bol bol çalıssın ben sklıyorum bu aralar sankı ama hıc bırakmadm sklsamda çözuyorm yanı sarfansarının kıtaplarınıda çok begendm evde olsamda bende okusam keşke
 

Denemem bende tekrarları çok önemsiyorum.
Bu hafta anayasayı da bitirmiş oluyorum. Büyük eksiğim olarak tarih kalıyor ve onu da mecburen dershanedeki hocayla gitmem gerek. Dediğin gibi soru bankası bitirerek yapacağım tekrarlar için kendimi yeterli görmüyorum henüz. Şimdilik tekrarlarımı her konudan 3-4 test çözerek götürmeye çalışıyorum. Tahminimce 2 aya geometri biter ve tarihtende baya ilerlerim. Matematik eksik konularımı da tamamlarım. Nisan ayında soru bankalarını bitirerek yapacağım tekrarlara başlayabilirim. Kendimi şimdi Nisan 15 te 15 günlük kampa girecek şekilde proğramlıyorum

Şu anki planım 1er hafta coğrafya, anayasa tarih şeklinde gidiyor.
 
Kızlar nasılsınız :))
Bugün haftasonu sabah erken kalktım 1 saat çalıştım sonra oyalandım maalesef. Oyalanmamın vicdan azabıyla bir yarım saat daha çalıştım. 1,5 saat oldu. 90 tane matematik sorusu çözdüm.Öğlen oldu şimdi de. Annem evde yok yemek falan ypcam dışarda da işlerim var market alışverişi yapcam gelince de yemek yapcam.

Namaz falan da kılmam lazım. Namaz kılınca işlerimi daha düzenli yapabiliyorum. Sebebi ise, bir sonraki namaza kadar şu şu işlerimi bitirmem lazım diyip süreyi iyi kullanmam galiba :))

Şimdi öğle namzını kılcam dışarı çıkıp işlerimi halletcem. Gelince derse devam ders aralarında da yemeği yapcam. Bugünkü hedefim hem işleri yetiştirmek hem de en az 500 soru çözmek. Uzmanın fasikül konu anlatımı ile sistematik soru bankasını almıştım. Türkçesine biraz başlayıp iki faikülünü bitirmiştim önceden. Bugün de bir fasikül matematik bir fasikül tarih şeklinde çalışcam akşama kadar. Hedef minimum 500 soru minimum 8 saat ders çalışma. Geriye 410 soru 6,5 saatim kaldı :)) Yetişmezse akşam kendime işkence edip geç yatcam

Sizin planınız nedir bugün için?
 

merhaba denemem :) programın guzelmıs allah kabul etsın bende sbah 10 da basladım ataturk ınkılaplarını bıtırdm test çözuyorum aksama iş çıkışına kadar umarım bende 500 tane test çözebılırım kolay gelsın herkese
 

kızlar 500 soru harika bir sayı, umarım bitirmişinizdir bile bu saate kadar
Ben bugün baya tembelim sabah kahvaltıya davetliydik 1 gibi eve geldim temizlik ve akşam yemeğiyle uğraştım yemekten sonra aylık alisverise gittik. Alışverişte alınan malzemeleri duzmek alışverişten daha çok zaman alıyor
Haftalık programından kalan permutasyon olasılık konusu, ucgende uzunluk konusu ve anayasa idare tekrarı ve toplamda bu konulardan 320 kadar sorum kaldı. Şimdi dersin başına oturabildim. Anayasa calisip sorularını cozecem, yarına da kalanları her türlü yetistiririm
 

Sarfansari bende yemekle bulaşıkla çok vakit kaybettim yemek yiyince ağırlık çöktü hemen çalışamadm ama 347 soru çözdüm 12 ye kadar devam etcem. 500 e tamamlayabilirim inşallah. Sende yarın telafi edersin

Arada ders dışı şeylere de vakit ayırmak lazım ama ben sınava çalışırken aşırı kaptırıyorum kendimi başka işle uğraşınca suçluluk kaplıyor içimi. Bu yüzden de başka şeylere vakit ayıramıyorum pek Bu huyumu da hiç sevmiyorum üstelik ders çalışamadığım zamanlarda bile oturup bir film izlesem belki daha mutlu olcam ama kendime eziyet ediyorum çalışamasam bile masada oturuyorum boş boş Bu huyumu da oldum olası sevmem. Başka bi şeyler uğraşırken bile aklım derste oluyor yaptığım işten ne zevk alabiliyorum ne de odalanabiliyorum maalesef. Anca çok çalışırsam mesela 5 saat çalıştım sabah erken kalkıp o zaman gezmeye bi yere gidebiliyorum gönül rahatlığıyla nasıl olsa çalıştım diyorum ama çalışmadıysam kesinlikle gidemiyorum vicdan azabı öldürüyor strese sokuyor beni.
 
gunaydınn bayanlar sanırım cogunuz uyuyorsunuzdur :) ben yıne uyanık ve işte neyse sıze http://yadi.sk/d/l_9d0YchFKi5u cografı bölgelerın bugun btun özellıklerının bulundugu bır excel dosyası buldum bır örnegını gönderıyorum bı bakın bakalım begenıcekmısınız benım cok ısıme yarıyıcak sanırım :)
 
Herkese günaydın bende cuma ve cumartesiyi boş geçirdim doğru değildi ama cuma eşimle arkadaş grubuyla dışardaydık dün de misafirim vardı yoğun bir gündü benim için.Bugün de eşimi işe yolladım kahvaltıda oyalandım kalkmam lazım mesajlarıma bakmaya geldim.:) polis eşi kolay gelsin galiba ıştesin mutlu pazarlar sana da :):)
 

Denemem ders çalışmakta çok disiplinlisin (maşallah) atanmış olmana rağmen.bunu nasıl başarıyorsun ? Çok güzel bir alışkanlık bence kendine telkin veriyorsan maşallah.
 
Sarfansarı ve denemem güzel güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim arkadaşlar Ben her iki durumu da deneyeceğim çünkü bizim bulunduğumuz yerde yaya gidebilecegim dersane yok.bir iki vasıta değiştirip gitmem gerek.bu yüzden gideceğim yerde de dershaneler birbirine yakın.geçen sene gittiğim de bir sınava girip geliyordum evde kendime başka plan deneme yapıyordum.ortam beni sınava çok alıştırmıştı.fazla heyecanlı değildim. Sarfansarı bende mantıkla ilgili kitap bakmıştım ales tarzı kitaptı yanlış baktım mi diye düşünüyorum.yayın ya da önerdiğin varsa kitap için çıkacam da alıp geleyim onu da.
 

Coğrafyadan dağlar ovalar platolar akarsular çalışırken harita üzerinden çalışmanı tavsiye ederim. Bize hocamız boş TÜRKİYE HARİTASI vermişti, ben bunların içini evde renkli kalemlerle özenlice anlıyacağım şekilde dolduruyorum çok daha akılda kalıcı oluyor. Sende boş türkiye haritası çıktısını alıp yapabilirsin


http://[url=http://hizliresim.com/wjqWpm][img]http://i.hizliresim.com/wjqWpm.jpg[/img][/URL]
http://hizliresim.com/eodk4R




Denemem senin gibi omaya çok özeniyorum ama birçok şey beni oyalıyor, zaman vicdan azabı yaşıyorum çalışamadığım zaman, ama bu kısa sürüyor erteliyorum çoğu zaman. Bence geçen sene sen en iyisini yapmışın, belki vicdan yapmasan şuan çalışıyor olamazdın.

Dün olasılık konusuna kitaptan çalıştım ve birşey anlamadım, bugün video izliyorum, video da çok uzunmuş 120 dk. Yarısı bitti, şimdi diğer yarısını da izleyip test çözeceğim. Akşama yemeğe davetliyiz ama 7 de gidip 9 da döneceğiz.

Önümüzdeki hafta min 5 saat ders çalışma kararı aldım, inşallah uygularım.
 

Saol canm ii oldu bunu yolladgn ben bunun ciktisini alamamistm hep ikinci sayfaya geciyordu defterme yazicaktm bende haritaya yazarm asarm gozumun onunde olur :)
 
Saol canm ii oldu bunu yolladgn ben bunun ciktisini alamamistm hep ikinci sayfaya geciyordu defterme yazicaktm bende haritaya yazarm asarm gozumun onunde olur :)

Poliseşi bölgeler konusunda da aynı şekilde yapabilirsin.
Mesela akdeniz bölgesi için bir kağıt ayır, sınırlarını kendi çapında belirle, arka sayfaya maden kaynaklarını,ikim özelliklerini , yetiştirilen ürünleri yazarsın, harita üzerine dağları ovaları, akarsuları,yetiştirilen ürünlerin kendince resmini çizersin, akılda daha çok kalıcı olur ve tekrar amaçlı da elindeki bu kağıtlarla yaparsın. Soruları çözerken kitapta okuduğunu gözünde canlandıramıyorsun ama kendi çizdiğinin hemen gözünün önüne geliyor. Yani bende öyle oluyor.
 

Bize de ilk okul 4.sınıftayken öğretmenimiz o zamanlar böyle haritalar verirdi barajlar göller akarsular biz üzerine yazardık bir sürü haritam olmuştu ve hala durur onlar şimdi kardeşlerimde.çok mantıklı ve akılda kalıcı oluyor.iyi ki de yapmış o zamanlar öğretmenimiz bana coğrafyayı o zamandan sevdirdi ve öğretti şimdi çok şükür iyiyim o konularda
 
Mantık soruları için bana da kitap önerebilir misiniz ? Geçenlerde bakmıştım mantık kitapları hep ales kitaplığındaydı araştırmadan almak istemedim bende.
 


evet kızlar bende böyle yapıcam dedıgınız gıbı kendımız yazdıgımızda daha cok akılda kalır :119::119::119:
 
evet kızlar bende böyle yapıcam dedıgınız gıbı kendımız yazdıgımızda daha cok akılda kalır :119::119::119:

kırtasiyelerden de bulabiliriz aslında değil mi eklentiyi göremiyorum da şu an internetten indirince de olur heralde sonuçta biz dolduracağımız için çoğaltmış oluruz hem
 
sarfansari,
olasılık kombinasyon olasılık konusunu ben bir türlü yapamıyordum. Bir arkadaşım o konuyu çok seviyor o konuda çok iyiydi. Ona sormuştum nasıl yapıyosun ben bi türlü anlayamıyorum çok zorlanıyorum demiştim o da bana demişti ki defterde çözümlü örneklerin çözümlerini kapatıp tek tek çözmeye çalıştım demişti bende öyle yapmıştım defterimdeki tüm çözümlü soruları çözmüştüm arkasından da bir sürü soru çözmüştüm kendi kendime matematikte en iyi olduğum soru kaçırmadığım konulardan biridir bunlar. Kesinlikle hangi ders olursa olsun zorlandığınız hangi konu varsa bol bol çözümlü soru çözün. Bunun için size yargı soru bankası, yediiklim soru bankası, istikrar soru bankası, beyaz kalem soru bankası ve uzman öğreten serilerini öneririm. Hepsini alamam diyorsanız 1. sırada uzman öğreteni alın mutlaka ikinci sıraya da yargı derim üçüncü sırada da yediiklim gelir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…