- 22 Temmuz 2014
- 1.655
- 2.537
- 29
- Konu Sahibi benkahvecanavari
Özel sektor için diyenler doğru diyor. Eğer kurumsal bir yer değilse maaşi geciktirebiliyorlar. Ben ise ilk girdiğimde ayın ilk haftası yatıyordu,sonra ikinci haftası oldu. Şimdiyse bu subat maaşım Martin 21inde yattı! Malesef böyle çok yer var...
Ayrıca pat diye işten cikarilma kurumsal yerlerde de var. Gayet kurumsal , İK'si olan, Türkiye'de herkesin adını bildiği bir şirkette birkaç arkadaşım var, pandemi nedeniyle ücretsiz izne bağlandilar, işten çıkarmalar başladığı gibi de tazminatını verip kovdular. Bir tartışmayla pat diye çıkartılabilirsin çoğu şirkette.
Ama buna rağmen ben de devlete girmeyi hiç düşünmedim. Birrr ömür boyu aynı yerde,aynı insanlarla çalışma fikri beni kaşındiriyor. Onbeş sene sonra bile aynı koltukta oturma fikri (yani aslında güzel denilen şey) hiç bana göre değil. Şimdi bile genç yaşımda kaç ayrı ise girdim . Kesinlikle bana uygun değil:))
Pat diye işten çıkma lüksünü seviyorum. İstifa etmenin dayanılmaz hafifliği kalp ben:)
Yerinde olsaydım online olarak çalışacağım daha fazla iş arardım. Bu şekilde sadece İngilizcesini kullanarak nomad şekilde başka başka kıtalarda yasayan O kadar kişi taniyorum ki.
Hiç de sanmıyorum o hayatı 200 dolarla yaşadıklarını...
Bence YouTube videolarinda dolan, nomad hayat yaşayan,freelance dil ile geçinen insanların nasıl para kazandığı bir sürü video var. Onları izleeee izleee ,izleeee :) belki bir konuda ilham olabilirler sana.
Hatta bu şekilde en çok önerilen siteleri kaydetmiştim;
Guru - Hire Freelancers Online and Find Freelance Jobs Online
Nomad List
Workaway in over 180 countries - give meaning to your travels
PeoplePerHour.com - Hire Freelancers Online & Find Freelance Work
Muhtemelen biliyorsundur ama başka yararlanmak isteyen arkadaşlar olur belki diye paylaşmak istedim
Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum, sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum. Şu an hali hazırda online olarak yaptığım bir çeviri işi var fakat çok suistimal ediliyorum, az maaş veriyor, dil ile ilgili olan herşey çok suistimale açık.