- 31 Ağustos 2012
- 22.148
- 35.321
- 798
- Konu Sahibi Safransari
- #1.101
Bende teşekkür ederim :) doğru söylüyorsun ne kadar çok farklı kaynak o kadar çok birikim sağlar. Bir sorum var hala mantık sorularını çözmüş değilim sizce nasıl çok oyalıyor mu ? Belirli bir tekniği var mi acaba bol bol test çözmekten başka
Mantık ilk kpss konularına eklendiğini öğrendiğimde benim de gözüm korkmuştu, daha önce hiç çözmemiştim. Az değil 6 tane soru gelecekmiş mantıktan. Bende yargının çözümlü soru bankasını aldım, her hafta 1 er sayısal sözel mantık testi çözüyorum. Ve inanılmaz ilerledim. Kitabı bitirmeye bir kaç testim kaldı, sonrasında soru bankalarımdaki testleri çözmeye gececeğim.
Ben çözümlü soru bankası aldım ama çözümüne ilk testlerde baktım sadece, ondan da hiçbir şey anlamadım. Mantıkta önemli oan kendimizin düşünmesi akıl yürütmesi bence.
Dershane mantıklarla ilgili konu işlemeyecekmış, biz halledecekmişiz. Bence de çok soru çözülerek pratiklik kazanmamız gereken sorular.
Genel yetenek gayet güzel şimdiden matematikte o konulara çalışmakla iyi yapıyorsun ilk konular ve problemler çok önemli. Kültür acaba konularınız bitmediği için mi böyle geldi sorular da bazen zor oluyor.bende gircem yazarım buraya inşallah.normalde aylık yapılıyor denemeler.sizce bir günde iki farklı dersanede denemeye girsem zamandan tasarruf için yanlış yapmış olur muyum ? Burda çok zaman kaybediyorum gelip giderken.
Ben tekrarlarımı çok iyi yapmadığım için netlerimin artmadığını düşünüyorum. Haftaya cuma bir denememiz daha var, bu hafta anayasa tekrarım bitiyor, haftaya da tarih tekrarı yapacağım inşallah netlerim artar.
Bence 1 ay deneme için uzun bir aralık. 2 haftada bir denemeye gitmeni öneriririm. 1 gün içinde 2 deneme ise çok verimsiz olur, 2.ye boşa girmiş olursun. Zamanını çok aldığını düşünsen de 2 haftada 1 gününü denemeye ayır sadece. Çünkü eksiklerini görmen için önemli, beni bizzat çok hırslandırıyor.