Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öncelikle kardeşinizi tebrik ederim. Hepsini bir anda yürütmüş ve yüksek puan almış. Tabiki ben de eğer başlarsam aynı şekilde çalışacağım. Peki siz hangi ydsye girdiniz ve nasıl hazırlanmıştınız? Benim almancada gramerim sağlam ancak kelime eksiğim çok fazla. Bol bol kelime ezberleyerek ve sürekli deneme çözerek halledilebilir mi sizce?dilci/sözelci olanların genelde matematiği olmaz
sizin tam aksine tarih coğrafya vatandaşlık çalışmanız gerekiyormuş, bu dersler için dersaneye gitmek şart değil ama tarih filan çok fazla konu içeriyor çooook ayrıntı var yani 1 senem var demeyin eksikseniz konuda, mesela açın şimdiden başlayın notlar çıkarın atıyorum yolda telefondan video izleyin evde arka planda sürekli KPSS kanalı olsun. kardeşim sınav senesi bende kaldı, 3+1 evim vardı her odada ayrı bir ders kampı vardı her yer ders notuydu. balkon masası dahil. hep KPSS videoları açıktı.
kardeşim aynı sene hem örgün eğitimi hem açıköğretimi bitirip hem KPSSye hem ALESe hem YDSye girdi. hepsini evden halletti darbe senesiydi ortalık (hem evimizin dibinde bombalar patlıyordu hem okullarına kayyum atanmıştı, saçma sapan bir son sene geçirdi çocuk) neyse ikisinden de 90+ puanlar aldı, kendi alan sınavını da geçti ve atandı.
işin açıkçası ben 25-30 yaşında insanların 1-2-3 sene evde oturup sınava çalışabilmesine inanamıyorum.
yani yapabilir miyim bir kenara, zaten yapılması gereken bu bence, benim etrafımda herkes böyle en azından. hatta 21-22 yaşındayken son sınıftayken yukrıda anlattığım şekilde çalışıp puanını alıyor en fazla şu oluyor: az ataması olan bir bölümse puan yanıyor, maalesef. ona da yapacak bir şey yok zaten 95 puan almış ne yapsın daha?
YDS için, benim 96-97 gibi YDS puanlarım var, ben bir şey deyinc sen bi sus deniyor bana ama zaten dilciymişsiniz bence alın yaprak testleri haftada 1 deneme yapın, en verimli öyle çalışıldığını düşünüyorum
not: ingilizce de almanca da biliyorum. ama YDSnin dil bilmekten çok soru tipine aşina olmakla alakası var. hatta anadili almanca olan biri gelse ilk girdiği sınavda yüksek alamayabilir. ama 3-4 kere sınavı görse yapar.
Katiplikte klavye çalışmayı son birkaç haftaya bırakmayın derim, ben öyle yaptım. Hem klavyeyi ertelemekten hem de özel nedenlerden sınava girmedim. İlk gördüğümde inanmadigim sayıda kelime yazanlar var, sonradan araştırdığımda aslında kas hafızasıni geliştirdiklerini öğrendim. Yaşınız genç, deneyin derim. Sınavlari temmuz'da kadar takip ediyordum bıraktım, hiç umudum yok.29 yaşındayım dediğiniz doğru 35 yaş sınırı var bende katiplik için tekrar girmeyi planlıyorum, nişanı attığım kişide bilgisayar mühendisiydi aslında baya sınav açıldı en son spk kurumu filan onları iyi takip etmek lazım. Bende kpss için işi bırakıcam sonradan maksat pişman olmamak geriye dönüp keşke işi bıraksaydımda çalışıp atansaydım dememek için belki yine atanamicam ama en azından keşke demem. Bi karar vermek yeniden birşeylere başlamakta açıkçası çok zor geliyor ama bakalım sonu ne olucak.
Formasyonunuz var mi ogretmenlik icin?Almanca bölümüm. Öğretmenlik puanları yakın, sadece yds daha zor ingilizceye göre.
Formasyonum yok benim mezun olduğum sene kaldırıldı maalesef.Formasyonunuz var mi ogretmenlik icin?
Ben de fransizca tercumanlik mezunuyum alanimdan alim az oldugu icin 4001 memurluk icin hazirlandim kpssye 4 yasinda bir de cocugum vardi ona ragmen iyi bir puan alip icisleri bakanligina atandim.
O zman ogretmenlik icin bosuna cabalamayin.son 2 yilda almanca tercuman kac tane alinmis kac puanla alinmis ona bakin ona gore yolunuzu cizin. Zira fransizcadan 4 kisi alinmisti son 2 yilda o yuzden ben hic cabalamadim acikcasi kendi bolumum diyeFormasyonum yok benim mezun olduğum sene kaldırıldı maalesef.
bence işin ana noktası şu :Öncelikle kardeşinizi tebrik ederim. Hepsini bir anda yürütmüş ve yüksek puan almış. Tabiki ben de eğer başlarsam aynı şekilde çalışacağım. Peki siz hangi ydsye girdiniz ve nasıl hazırlanmıştınız? Benim almancada gramerim sağlam ancak kelime eksiğim çok fazla. Bol bol kelime ezberleyerek ve sürekli deneme çözerek halledilebilir mi sizce?
Çok teşekkür ederim dikkate alacağım söylediklerinizibence işin ana noktası şu :
x işimi bitireyim de sonra ders çalışırım, eve gideyim de bi banyo yapayım dinleneyim sonra başlarım, ya da atıyorum şu düğün geçsin bu hafta geçsin başlarım dememek. hayat akıp geçiyor. ben zaten çalışıyordum kardeşim zaten okuyordu sınavlara girdiğimizde. mutfakta yemek yerken bilmem ne hocanın tarih videoları hep açıktı. evde kaç ekran kaç cihaz varsa hepsinde KPSS ALES YDS vardı....okula giderken dinliyordu, gelince başka bir şey dinliyordu. ders notlarını ortadan hiç kaldırmıyordum. aynı sene arkadaşları da girdi sınava çok yakın olan 2-3 arkadaşı ile de güncel şeyler diye hızlı notların yer aldığı hap gibi setler var, onları birbirlerine soruyorlardı.
ben YDSye akademik bir proje sebebiyle mecbur girdim hazırlanacak vaktim hiç ama hiç yoktu. sadece deneme çözdüm birkaç tane. ama aktif dil kullanıyorum en önemlisi İng ve Alm olarak akademik yazı yazıyorum zaten. ezberiniz kuvetliyse kelime ezberleyin ama benim çalışma/zihin dünyam içi daha verimli olan okuyarak yazarak öğrenmek. ben öyle kelime listesi ile kelime ezberliyemiyorum hayatımda hiç öyle ezberlemedim. herkes kendisi için işe daha fazla yarayacak yöntemi bilir.
Öğretmenlik için formasyonu olmayanlar atandıktan sonra alacaklarmış. Arkadaşım söyledi o daha detaylı biliyor ama araştırdığmda detaylı bir bilgi bulamadımO zman ogretmenlik icin bosuna cabalamayin.son 2 yilda almanca tercuman kac tane alinmis kac puanla alinmis ona bakin ona gore yolunuzu cizin. Zira fransizcadan 4 kisi alinmisti son 2 yilda o yuzden ben hic cabalamadim acikcasi kendi bolumum diye
Elimde bir türkçe-matematik var diyorsunuz yolun yarısını kat etmişsiniz coğrafya-tarih sıfır olsa da yapılamayacak dersler değil matematiğiniz sıfır olsa yorum yapmazdım .Merhaba. Derdim kpss’ye hazırlanmak ve yapabilir miyim bilmiyorum. Geçen sene mezun oldum özelde iş bulamıyorum. Bir yerde bulmuştum çok sorun yaşadım. Böylece kpssye girmeye karar verdim. Ancak atanmak için hem kpss hem ydsye hazırlanmam gerekiyor. 1 sene vaktim var, istersem yapabilirim diyorum. Ancak hem yds hem kpss olduğu için korkuyorum. Kpss de tarihim coğrafyam 0. Yani hepsini baştan evde video izleyerek öğreneceğim, vatandaşlık da aynı şekilde. Elimde bir türkçe matematik var, onlara da bakmam lazım az da olsa. Yds ye de ciddi vakit ayırmam gerekir. Bölümümden atanmam için 94 puan falan almam lazım. Öğretmen olarak da atanabiliyorum daha düşük puanla ama onun için bir de eğitim bilimlerine hazırlanmam gerekiyor. Yani hepsi toplanınca bir sürü ders yapıyor. Merak ettiğim de sizce yapabilir miyim? Benim gibi evde sıfırdan hazırlanıp da yüksek puan alabilen var mı? Ya da 90 üzerinde puan almak çok mu zor? Geçen sene bir arkadaşım tüm sene sadece kpssye çalışmıştı ve 80 civarında bir puan almıştı.(Kaldı ki onun tarih ve coğrafyası da iyiydi temeli sağlamdı) Ben bir de yds ve eğitime çalışırsam daha çok zorlanmaz mıyım diye düşünüyorum. Bir de atanamazsam 1 senem gitmiş olucak ve yaşım 27 hiç tecrübem olmadan iş arıyor olacağım. Siz ne düşünüyorsunuz?
F klavyem çok iyidir on parmak yazıyorum. 2017de 158 kelime yazdım 9. Oldum elendim ama yinede denemek istiyorum. Özel sektör iyi bir bölümde olmayınca çok zor, şuan bir hastanede çalışıyorum ve çok yıprandım. Tekrar elimden geleni yapmak için uğraşıcam istifamı verdim eylül sonuda ayrılıcam. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederimKatiplikte klavye çalışmayı son birkaç haftaya bırakmayın derim, ben öyle yaptım. Hem klavyeyi ertelemekten hem de özel nedenlerden sınava girmedim. İlk gördüğümde inanmadigim sayıda kelime yazanlar var, sonradan araştırdığımda aslında kas hafızasıni geliştirdiklerini öğrendim. Yaşınız genç, deneyin derim. Sınavlari temmuz'da kadar takip ediyordum bıraktım, hiç umudum yok.
Sizin yerinizde olsam bende işi bırakıp, kpss'ye hazirlanitdim. En en kotu benim gibi olursunuz; elimden geleni yaptım, nasip degilmis dersiniz.
Yeni şeylere başlamak herkese zor, beyin konfor alanından çıkmak istemiyor ama ya ki ilk adımı atincaya kadar. Ne olursa olsun, siz, ben, herkes için sonu hayır olur inşallah.
Ben adalet mezunuyum bizde var öğretmenlik için hiç bilmiyorumYaş sınırı kalkmadı mı? Öğretmenlikler de kaldırıldı diye biliyorum.
Öğretmenlik Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olduktan sonra atama gerçekleşiyor diye biliyorum, hala net bir açıklama yapılmıyor maalesef.Öğretmenlik için formasyonu olmayanlar atandıktan sonra alacaklarmış. Arkadaşım söyledi o daha detaylı biliyor ama araştırdığmda detaylı bir bilgi bulamadım
Sizi tebrik ederim, çocuklarla birlikte çok zor olmasına rağmen başarmışsınız. Benim açımdan da paylaşmış olmanız umut oldu. Teşekkür ederimElimde bir türkçe-matematik var diyorsunuz yolun yarısını kat etmişsiniz coğrafya-tarih sıfır olsa da yapılamayacak dersler değil matematiğiniz sıfır olsa yorum yapmazdım .
Rakipleriniz de muhteşem değiller onlarında gözleri korkuyor ve onların da tam olmadıkları sıfır oldukları dersler vardır .
Benimde sınavım vardı ,3 ay boyunca sabahtan geceye full ders çalıştım sıfır sosyal hayatla gerçekten sadece şartlanıp, inandım .
2 tane küçük oğlum var bekar bi anneyim bir de ,onlarla daha da çekilmez olmustu o dönem o ders çalışma hayatı ama yemek yaparken bile ders videoları dinleyip ağlaya ağlaya da olsa ders masamdan kalkmadım ders çalıştım .Emeğimin karşılığını aldım sonucunda bi dönemi feda etmemiz gerekiyor fark atabilmek için.
Sabretmek,inanmak ve elbette çalışmak .
Gönlünüze göre olur umarım .Hiç ümitsiz olmayın.
Çok çok iyi yapmışsınız klavyede, elendiginize üzüldüm ama nasibiniz değilmiş. Özel sektör zor gerçekten, hele ki hastaneler çok zordur.F klavyem çok iyidir on parmak yazıyorum. 2017de 158 kelime yazdım 9. Oldum elendim ama yinede denemek istiyorum. Özel sektör iyi bir bölümde olmayınca çok zor, şuan bir hastanede çalışıyorum ve çok yıprandım. Tekrar elimden geleni yapmak için uğraşıcam istifamı verdim eylül sonuda ayrılıcam. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
Sizinde hakkınızda en hayırlısı en güzeli olsunÇok çok iyi yapmışsınız klavyede, elendiginize üzüldüm ama nasibiniz değilmiş. Özel sektör zor gerçekten, hele ki hastaneler çok zordur.
Ne yaptım ki, hayırlısı olsun hakkınızda
Formasyon kalktı. Son atamada formasyonu olmayanlar tercih yapamadı.1buçuk senelik öğretmenlik tezsiz yüksek lisans açılacak, formasyon yerine artık yüksek lisans yapılacak.Şuan hiçbir okul bunu açmadı ve formasyonda vermiyorlar.Öğretmenlerde çok yığılma var. Bu yüzden branşa göre çok az kontenjan verecekler. Kesin bilgi bu arada. İsterseniz memurların olduğu bir forum var. Orada da açılmış konular var.Öğretmenlik için formasyonu olmayanlar atandıktan sonra alacaklarmış. Arkadaşım söyledi o daha detaylı biliyor ama araştırdığmda detaylı bir bilgi bulamadım
Yani bu durumda formasyonu olmayanların yüksek lisan olmadan atanması mümkün değil öyle mi ?Formasyon kalktı. Son atamada formasyonu olmayanlar tercih yapamadı.1buçuk senelik öğretmenlik tezsiz yüksek lisans açılacak, formasyon yerine artık yüksek lisans yapılacak.Şuan hiçbir okul bunu açmadı ve formasyonda vermiyorlar.Öğretmenlerde çok yığılma var. Bu yüzden branşa göre çok az kontenjan verecekler. Kesin bilgi bu arada. İsterseniz memurların olduğu bir forum var. Orada da açılmış konular var.
Maalesef şuan atanamıyorlar. Ama takipte olun. Belki üniversiteler yüksek lisansı açar.Yani bu durumda formasyonu olmayanların yüksek lisan olmadan atanması mümkün değil öyle mi ?