2014 ikiz anneleri

:):) Evet canım benimkilerde erkek...ve bende bayılıyorum ete...ki ben 16 yaşına kadar hiç et yememiş bir insanım...

birinin biraz küçük olması sorun değil..araların da 20 gün fark olana kadar normel kabul ediliyormuş.ama çit yumurta ikizlerinde nasıl tek plasenta oluyor?
senin yerinde olsam iyi bir perinatolağa giderdim...

çok teşekkür ederim canım.şu an bir beşik 7. ay yeni evime taşındığımda 2. beşik:)takım olarak 750...beşik 250-300 arası canım.

canım malesef oturma odası bebişlerin olacak:) çünkü evim çok küçük. bende zor karar verdim ne alacağıma...
çok teşekkür ederim canımcım...dünden beri hareketlerini hissediyorum:nazar::nazar: sağlı sollu minik kıpırtılar..sende en kısa zamanda hissedersin canım...

sende mi özgecim....:KK43: bende yaşadım üstelik sancıyla..ama eğer sancın yoksa tehlikeli olacağını sanmıyorum.çok geçmiş olsun.kendini yorma:nazar:

canım üzülme hiç sonuçta diyetle düzelen bir durum...biraz dikkat edersin tamamdır.
kaç çıktı şeker?

sakın sıkma tatlım bidaha...benim 10. haftada başladı ama erken olduğu için ben çok korktum dra gittim.meğerse ağız sütüymüş:nazar: ama göğüsler çok acıyo...

selam tuanacım...yanıma beşik düşünmüyorum canım çünkü 40 gün annem ve ben onların odasında kalıcaz.tek başıma korkarım.sonra duruma göre değerlendiricem:KK1:canım erkek bebekler daha erken hissedilir diye duydum ama ne kadar doğrudur bilemem.tebrik ederim:)

CANI İNCİR ÇEKEN ARKADAŞLARIM BEN HATAY'DAYIM.BULAMADIYSANIZ SEVE SEVE GÖNDEREBİLİRİM:KK16::KK16:

Ben buldum inciri canım:)teşekkür ederim yinede😘

asbecimm 8 haftalık minnaklar ama inan hep bi şey mi oldu diyerek geçiyoo zamanım hamileliğin tadını çıkar diyorlar da nasıl çakarayım elimde değil ki midem bulanıyoo ama sadece öğürüyorum kusma yok bi şey mi oldu diyorum 1 kaç gün midem bulanmazsa ahaa bi şey oldu bebişlerime diyorum böylee iştee geçiyoo allah hepimize sabır ve sağlık versin seninkiler maaşallah büyümüşş :KK54::KK54:
Canim benimmm kusuruma bakma daha yrni yeni toparladim da giriyorum ama Allahimin izniyle artik aranizdayim cok sukur ignelerimizi bi kac gune birakacagiz cumartesi de kontrolumuz var hayirlisiyla bunu da atlattik bebislerin keyfi yerinde valla persembe gittigimde biri break dans yapiyordu:KK1::KK1::KK1: o his bende de oluyordu canim ama hareketleri yavas yavas hissegtikce rahatliyorsun benim icimde sanki bi suru kelebek ucusuyor gibi oluyor hareket edince:KK1::KK1: seninkilerde kocaman olacak nasil gececek diyor insan ama bak biz 16.haftaya geldik nasil oldugunu anlamadim:KK16::KK16:
canımm ben her gün 1 saat yürüyüş yapıyorum nolur ki şimdi korktum sen böyle söyleyince yoksa ilerde bi şey mi olur siz tecrubelisiniz daha iyi bilirsiniz yapmayım mı şimdi yürüyüş

bi de her gün okula gidiyorum sabah gidip öğlen geliyorum okulda 4 kat da merdiven çıkıyorum ha bi de yatakta çok esniyorum vucudumu esnetince hep hoşuma gidiyoo yaaa kızlar söyleyin bunların hepsini yapıyorum ilerleyen aylarda bi şey olur mu
Aman dikkat kuzu hele ilk donemler tehlikeli aman diyim cok dikkat et ilerleyen donemlerde yaparsan yuruyuslerini :KK34:
Cinsiyet leri birkız bir oglan dedi hatta plesenta asagida kanaman olursa koekma dedi anlamadım hic bi şey
canim benimde plasenta asagida oldugu icin kanama yasadim ve 25gundur gunde 2defa igne vuruluyorum o yuzden nolur cok dikkat et insallah bir an once yukari cikar:KK34:
canım çok sıkkın :KK43: dün son iş yazlıkları kaldırıp kışlıkları yerleştirdim,sonra kahvarengi lekelenmem oldu... dün öğlenden beri yatıyorum ve belim ağrıyor...
annem ve eşimde cidden çok kızdılar:KK43: artık çok dikkat edicem...aman sizde dikkatli olun kızlar...
bu arada sanırım bebeklerim beni teselli etmek istediler dünden beri hareketlerini hissedebiliyorum..çok şükür.
rabbim hepimizi sağlıkla evletlerımıza kavuştursun.AMİN:nazar:
Ah canim cok gecmis olsun nolur dikkat et iyi olunca agrimiz sizimiz olmadigi icin kalkiyoruz ise ama yanlis yapiyoruz aslinda devamli dinlenmemiz gerek cok cok dikkat et pasalarin annesi Rabbim.bir daha gostermesin:KK16::nazar:

Merhaba kizlarrrr uzun suredir giremiyordum su lekelenmeler falan bayagi yordu beni ama cok sukur bebislerimin sagligi iyi hala raporluyum evde yatiyorum ama sukur lekelenmeler bitti daha iyiyiz bakiyorum alisverisler baslamis ne guzel alisverislerimize bende katilmak istedigim icin sanirim 6.ayi bekleyecegiz cunku biraz daha toparlamam lazim insallah o gunleri de goruruz:KK16::KK16:

Herhalde çok aşırı tüketirsen öyle bir risk var, değil mi canım? :26:Yoksa ben hergün havuç yiyorum, nar da yediğimde 1 tane yiyorum. Benim doktorum sadece yeşil erik, taze bakla ve çağla badem yeme dedi. Bir de kabuklu deniz ürünlerini tadımlık yiyebilirsin dedi, onlarda da civa var çünkü..

Aynen canım fazla tüketirsen 1 taneyle bişey olucagını sanmıyorum. banada yasakladıgı havuç nar midye ve hazır meyve suları bunun dışında bişey varmıydı hatırlamıorum :)

kızlar ya bende oda işini ne yapıcaö bilmiorum bi tane oglum var ona oda yapmıştım şimdi oturma odasını iptal edeim diorum ikizlere oda yapaım diorum ama salonlada baş edemem cok büyük ve bi sürü kırılcak var yatak odasına oyun parkı alaım diorum bi tane park yatakta anca ikisi 4 aylık olasıya kadar yatar. 3 yaşına kadar idare etmem lazım oda işini en azından 3 yaşına kadar herşeyi ögrenir ona göre oda yapmayı düşünüorum.ne yapacagım konusunda bişeye karar veremedim herşey muallakta sizce ne yapsam?

Alışveriş konusunada gelicek olursak 1 ay sonra yavaş yavaş almayı düşünüorum ozaman cinsiyetimiz kesinleşcez iki tane kız bekliorum doktorumda kendini cok şartlandırma ama kıza benzettim demiişti 12. hafta gittigimde bu ay kesin olarak belli olucak dışarı cıktıgımda kız kıyafetlerini görünce bayılırım almada duramıcam herhalde :)))) hem sonrada agırlaşcaz zor olcak dükkan dükkan gezmek bide ben herşeyi begenemiorum zorumdur o konuda :))

canım çok sıkkın :KK43: dün son iş yazlıkları kaldırıp kışlıkları yerleştirdim,sonra kahvarengi lekelenmem oldu... dün öğlenden beri yatıyorum ve belim ağrıyor...
annem ve eşimde cidden çok kızdılar:KK43: artık çok dikkat edicem...aman sizde dikkatli olun kızlar...
bu arada sanırım bebeklerim beni teselli etmek istediler dünden beri hareketlerini hissedebiliyorum..çok şükür.

Canım çok geçmiş olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...çok dikkat etmeliyiz...inşallah birdaha böyle bir durum yaşamazsın...buarada şekerim 200 çıktı bakalım pazartesi dr ne diyecek...rabbim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize sağlık versin...

Merhaba kizlarrrr uzun suredir giremiyordum su lekelenmeler falan bayagi yordu beni ama cok sukur bebislerimin sagligi iyi hala raporluyum evde yatiyorum ama sukur lekelenmeler bitti daha iyiyiz bakiyorum alisverisler baslamis ne guzel alisverislerimize bende katilmak istedigim icin sanirim 6.ayi bekleyecegiz cunku biraz daha toparlamam lazim insallah o gunleri de goruruz:KK16::KK16:
Merhaba canım,seni gördüğüme sevindim:) maşallah iyileşmişsiniz:nazar::nazar:
cinsiyetleri bellii olmuş muydu canım?
Canım çok geçmiş olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...çok dikkat etmeliyiz...inşallah birdaha böyle bir durum yaşamazsın...buarada şekerim 200 çıktı bakalım pazartesi dr ne diyecek...rabbim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize sağlık versin...

inşallah,saol canım:KK16: 200 şeker çok yüksek değil canım sanırım.insüline gerek kamaz inşallah:KK54:

yarın kontrolüm var iple çekiyorum...gerçi ters birşeyler duymaktan da korkuyorum hep...allahım evlatlarımıza sağlık versin....:nazar:

Canim benimmm kusuruma bakma daha yrni yeni toparladim da giriyorum ama Allahimin izniyle artik aranizdayim cok sukur ignelerimizi bi kac gune birakacagiz cumartesi de kontrolumuz var hayirlisiyla bunu da atlattik bebislerin keyfi yerinde valla persembe gittigimde biri break dans yapiyordu:KK1::KK1::KK1: o his bende de oluyordu canim ama hareketleri yavas yavas hissegtikce rahatliyorsun benim icimde sanki bi suru kelebek ucusuyor gibi oluyor hareket edince:KK1::KK1: seninkilerde kocaman olacak nasil gececek diyor insan ama bak biz 16.haftaya geldik nasil oldugunu anlamadim:KK16::KK16:

Aman dikkat kuzu hele ilk donemler tehlikeli aman diyim cok dikkat et ilerleyen donemlerde yaparsan yuruyuslerini :KK34:

canim benimde plasenta asagida oldugu icin kanama yasadim ve 25gundur gunde 2defa igne vuruluyorum o yuzden nolur cok dikkat et insallah bir an once yukari cikar:KK34:

Ah canim cok gecmis olsun nolur dikkat et iyi olunca agrimiz sizimiz olmadigi icin kalkiyoruz ise ama yanlis yapiyoruz aslinda devamli dinlenmemiz gerek cok cok dikkat et pasalarin annesi Rabbim.bir daha gostermesin:KK16::nazar:

canımm çok geçmiş olsunnn doktor pruloton depot veriyo diye biliyodum sana neden progestan iğnesi vermiş neden zaten çoğu ikizlerde lekelenme oluyo canım ben de korkuyorum her an tetikteyim ama biz ne kadar dikkat edersek edelim olacaksa yine oluyoo allah ikizlerimiz sağlıkla bize nasip etsin inşallah

canımm yaa kendi hiç yormaa biz bebişlerimiz zor elde ettik bebişleri bi olsun bütün işleri yaparız :KK16: dün de benim misafirlerim vardı kızlar bana toplandı onlar gitti çocuklar her yeri dağıtmışlar bulaşıklar diz boyuydu eşim dün akşamdan bu öğlene kadar evde iş yapıyoo ama halaa bitmedi :KK1::KK1::KK1:

kızlar kafama bi şey takıldı çarşamba günü doktora gittiğimde ultrason fotolarını aldım geldim evde bi şey fark ettim bebeklerin birinde 8+ 1 diğerinde 8+5 yazııyordu 2 hafta öncesinde böyle bi fark yoktu 2 hafta sonra aralarında fark olmuş biri 4 gün öne geçmiş neden böyle olmuş biri fazla mı beslenmiş var mı böyle olan doktorunuz ne dedi ben doktora soramadım

İnşallah arkadaşım ah bi sağlıkla kucağımıza alsak içimiz tam rahat etse...
Insallahhhhhh:KK16:
Merhaba canım,seni gördüğüme sevindim:) maşallah iyileşmişsiniz:nazar::nazar:
cinsiyetleri bellii olmuş muydu canım?

inşallah,saol canım:KK16: 200 şeker çok yüksek değil canım sanırım.insüline gerek kamaz inşallah:KK54:

yarın kontrolüm var iple çekiyorum...gerçi ters birşeyler duymaktan da korkuyorum hep...allahım evlatlarımıza sağlık versin....:nazar:
Sagol canim insallah geri de kalir bu gunler bir daha yasamayiz:nazar: yok canim bizimkiler pek bi utangac sakliyorlar kendilerini insallah bu gittigimizde gosterirler de ogreniriz bizde:KK34:
canımm çok geçmiş olsunnn doktor pruloton depot veriyo diye biliyodum sana neden progestan iğnesi vermiş neden zaten çoğu ikizlerde lekelenme oluyo canım ben de korkuyorum her an tetikteyim ama biz ne kadar dikkat edersek edelim olacaksa yine oluyoo allah ikizlerimiz sağlıkla bize nasip etsin inşallah
Gidince ilk is bunu soracagim canim delik desik oldum 25gundur:KK1: su plasentamiz yukari ciksa hersey normale donecek diye dusunuyorum:KK34: saglikla hayirla kucagimiza bi alabiliriz insallah sen yasamazsin canim bu durumu insallahhh:KK16:
kızlar kafama bi şey takıldı çarşamba günü doktora gittiğimde ultrason fotolarını aldım geldim evde bi şey fark ettim bebeklerin birinde 8+ 1 diğerinde 8+5 yazııyordu 2 hafta öncesinde böyle bi fark yoktu 2 hafta sonra aralarında fark olmuş biri 4 gün öne geçmiş neden böyle olmuş biri fazla mı beslenmiş var mı böyle olan doktorunuz ne dedi ben doktora soramadım
Canim bizimde ilk etapta aralarinda bazen 3 bazen 5gun fark oluyordu her gittigimizde dr.um normal oldugunu soyledi simdi birbirlerine yetistiler ama korkmani gerektirecek bi durum yok hersey cok guzel gidecek insallahhh:KK16:

Bebegin birinin bir kac gun fark etmezi gayet normalmis

Catlaklarim icin paris lierac ve badem yagi kullandi m sonuc mukemmel

Sekerim 197 cikti cietle halloldu

Erken dogum riskine karsi uzuuuun bir sure progestan kullandim. 35 haftalda dogum

Butun vucudum 29. Hafta itibariyle deli gibi kasindi, dr soyledim test yapildi karaciger enzimlerim yukselmis yani kolestaz diye bir durum ilac kullandim doguma kadar kasindim.

Grip olunca dr tavsiyesiyle gunde 2 bardagi gecmeyen ihlamur limon ve tarcinli, tavuk suyuna corbo oda limonlu, mercimek havuc bugday patates le karisik corba iki gunde gecti gribim

Bebeblere kg aldirdigini fark ettigim gidalar et, sut, keci sutu, kizilcik kompostosu ve en cok kizilcim kompostosuyla kilo aldilar c vit kemik yapiyormus

İkiz gebelikte fazla hormon yukselmesinden dolayi goguslerden sut yani sari su geliyormus bendende geldi

Cift keseyi 7 haftalikken gordum

32 haftalikken sirtim tutuldu agladim resmen tarcin bal ilik su kuru yapip zurduk 15 dk sonra hicbirsey kalmadi.

Bilgilerinize sunar saglikli dogumlar dilerim bebeklerinizi ve sizi optum:-) )

selam kızlar. bi kaç gündür giremiyorum. grip yatırdı resmen :KK14:
güzel temenni ve önerileriniz için çok teşekkür ederim :KK16:

malum dün kontrolümüz vardı dr amcayla ;
normalde dün 16+6'daydık.
oğluşum; 17+4 günlük, 218 gr ve gelişim eğrisi %75 olmuş.
diğer inatçı yine göstermedi :KK50:
o da; 17+3 günlük, 193 gr ve gelişim eğrisi %69 olmuş
yani ikisi de iyi şükürler olsun :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
bebişlerim yan yana duruyorlardı; ama şimdi oğluş diğerinin zerine çıkmış.
inşallah böyle kalmazlar, yan yana olurlarsa gebelik daha rahat geçiyormuş.

3'lü tarama için kan verdim. 10 güne kadar çıkarmış sonuç, Ankara'ya gönderiliyormuş.
inşallah ondan da güzel sonuçlar alırız.
22. haftaya 6 kasıma ayrıntılı usg için randevu verdi.

bu arada grip için ne yapmalıyım, bitki çayı içmeye korkuyorum dedim
istediğin kadar bitki çayı içebilir, istediğin ilacı kullanabilirsin, hatta Allah korusun zorunlu olursa şu durumda kemoterapi bile alabilirsin, bebekler oluşacağı kadar oluştu, bundan sonra sadece büyümelerini bekleyecez dedi.
evet ben de çok şaşırdım ama doktorum prf ve inanılmaz donanımlı biri.
ben yine de ilaç kullanmayı düşünmüyorum tabi, ama istediğim kadar ıhlamur eçiçem :KK52::KK52:

gece yatış pozisyonunu da sordum;
"ben sabaha kadar uyuyamıyorum, hayatta sol tarafa yatamam,kalbim sıkışır ama sağa tarafa ve sırt üstü yatmak çok sakıncalıymış,bebekler beslenmez, sıkıntı yaşarmış, inanın psikolojim bozuldu" dedim
hiç alakası yok, zaten bi süre sonra ne sağa ne sola dönemeyeceksin, o yüzden şimdi rahat rahat yatmana bak dedi
dün gece ilk defa huzurlu uyudum diyebilirim kızlar. :KK52::KK52:

Merhaba canım yazın dikkatimi cektide nar yemek cocukta yarık damak dudak riskini cogaltıyormuş doktorum öyle söylemişti araştır istersen.

bir de bu konuyu sordum. resmen kahkaha attı. kim nerden uyduruyor,
nerde yazıyor bunlar, millet nerden okuyor anlamıyorum dedi. :KK53::KK53:
yediğiniz şeylerin üretiminde çok aşırı zirai ilaç kullanılıyorsa, hormon basılıyorsa, genetiği ile oynanıyorsa bi takım aksilikler olur ama bu şekilde olmaz dedi.
ohhhhh dedim ben de, artık rahat rahat narımı yiyebilirim :KK52::KK52:

haa kızlar bir de pruluton iğneyi 30. haftaya kadar kullanacaksın dedi.
aranızda aynı durumda olan var mı?
bir de aile hekimliğindeki ebe tetanos iğnesini 5. ay bitsin öyle yapalım dedi. siz ne zaman yaptırdınız?

X