merhaba haziran anneleri aranıza yeni katıldım.Dün beta hcg 79 çıktı.Ama son adet tarihimi net hatırlamıyorum
3 ay önce boş gebelikten dolayı kurtaj oldum.Hiç belirtim yoktu şimdi olduğu gibi.Yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum bu 4. hamileliğim 2 boş gebeliğim bir de dünyalar tatlısı kızım var
Kizlar tam 5 haftalik hamileyim pazartesi doktor randevum var belki kalp atislarini duyariz cok dusuk bi ihtimal daha buyuk bi kese gormeyi umuyorum dedi. Pazartesi 5+3 olcaz kalbini duyma ihtimalimiz varmi? Duyan oldumu?
Allah bağıişlasın tatlı kzıznzı maşallah... boş gebelik nasıl oluyor canım Allah koruısun
belki gorursun canım ben de gitim bugun adet 2 gun geçti beta hcg en son adete 3 gun varken 265 di doktor tam keseyi goremedi..kucuk keseye benzer bişi var dedi rahim duvarıda epey kalınlaşmış maşallah dedi..dış gebelikten şuphelenmiyorum dedi ama bakalım tam gormeden Rabbim gonlumuze gore vesrsin cumlemizin yaz canım sende bu arada keseyi gordunmu hiç ama doktor 3000 lerde gorurlur dedi
Ben daha keseyi bile göremedim :18: çarşamba gidicem umarım çıkar...
Keseyi gorduk pazartesi belki kalp atisini duyariz dedi doktor. :) insallahh duyarim bebegimi
Sizler kac haftaliksiniz? Insallah saglikla kucagimiza aliriz :))
Kızlarrr inşallah aranıza katılabilirim bende..Bu akşam test yaptım çift çizgi çıktı.Pazartesi kanda baktırıcam inşallah hamileyimdir :))
Amin canım...:) Ben adetten 1 gün önce öğrendim hamileligimi değerimde yüksek değil o yüzden ultrasona da girmedim dolayısıyla haftamı da bilmiyorum... :44:
adetin geçtimi geçtiyse kaç gün geçti ya bende test yapacam ama negatif görmekten korkuyorum benimde yarın adet olmam gerekiyor acaba yarın yapsam belli olurmu
Son adet tarihini baz alırsak 5 haftalık çıkıyor ama normalde yerleştik den sonrası baz alınmaz mı ultrason ölçümlerinde... yoksa ben mi yanlış biliyorum... :44:
Onu bende bilmiyorum doktorum 5haftalik dedi 30agustos son adet tarihim 5 hafta oluyo iste ilk hamileligim oldugu icin yorum yapamiyorum :)
Bir de... bişey sorucam... burda ki bütün yazıları okumadım o yüzden herkesin kan değerlerini bilmiyorum ama benim 21.03 degerim. Haliyle doktor düşük buldu. :44: gerçi adetten 1 gün öncesinin degeri bu ama... Durumu benim gibi olan var mı acaba...
Tebrikederim canım... Profiline baktım taze gelinmişiz... :) Ne güzel yeni hayat bide bebiş... :))
Kizlar keseyi ne zaman gorebildiniz benim bat 24 agustos gec dollenme oldugunu dusunuyorum ama bir de sadece goguslerim aciyo ve belim agriyo arada baska belirtim yok hefkesin midesi bulaniyo ama ben de yok normal mi bi de arada karnim agriyo kisa sureli
adetin geçtimi geçtiyse kaç gün geçti ya bende test yapacam ama negatif görmekten korkuyorum benimde yarın adet olmam gerekiyor acaba yarın yapsam belli olurmu
Kizlar keseyi ne zaman gorebildiniz benim bat 24 agustos gec dollenme oldugunu dusunuyorum ama bir de sadece goguslerim aciyo ve belim agriyo arada baska belirtim yok hefkesin midesi bulaniyo ama ben de yok normal mi bi de karnim agriyo bazen kisa sureli ayyy cok soru sordum cok heyecanliyim
şuan 5 haftalık hamileyim 6. Haftama gireceğim merak edip ben de sordum şu şekildeymiş normalde herkesin iliskiye girip hangi gün turttırduğunu Allah bilebilir dedi yani adet olmana birkaç gğn kala da hamile halımı olabilirsin veya son adetten hemen sonraki gün de. O yüzden dünya genelinde bütün bilgisayar hesaplamaları son adet tarihini baz alıyormuş.Son adet tarihini baz alırsak 5 haftalık çıkıyor ama normalde yerleştik den sonrası baz alınmaz mı ultrason ölçümlerinde... yoksa ben mi yanlış biliyorum... :44:
Keseyi gorduk pazartesi belki kalp atisini duyariz dedi doktor. :) insallahh duyarim bebegimi
Sizler kac haftaliksiniz? Insallah saglikla kucagimiza aliriz :))
Bende bilmiyordum ama internette buldum...
Belirtileri
Normal bir gebelikten hiçbir fark yoktur. Ancak ultrason kontrolünde farkedilebilir.Yapılan ultrasonda gebelik haftasına göre embriyo görülmesi gerekirken, görülmez.Bu durumda tanı konur.(Embriyonun abdominal ultrasonografide 6 haftalıkken, vajinal ultrasonografide ise 5.5 haftalıkken görülmesi gerekir.Yine de hesaplamada oluşabilecek hatalardan dolayı tanıda aceleci davranmamak,en azından bir hafta bekleyerek durumun seyri hakkında yeterli bilgi edinmek gerekir.)
Nedenleri
Sperm ve yumurtalarda kalite düşüklüğünden ya da kromozomal bir anomaliden kaynaklanır.Hemen kalıtsal olduğu düşünülmemelidir.O gebeliğe mahsustur,tekrarlama olasılığı düşüktür.Ancak 2 ya da daha fazla düşük yaşandığında anne ve babada genetik bir problem olduğu düşünülebilir.