2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
benim gögüs uclarım agrıyor karnımda felaket bir şişkinlik var 4 aylık gbiyim sık idrara cıkıyorum belime ara sıra giren bir agrı ve kasıklarımda batma var sağlı sollu:26:

Ilk baslar kasik ve bel agrisi bendede vardi cok sukur gecti onlar ama goguslerimin agrisindam yuzustu bile yatamiyorum o kadar agir geliyolarki bana bide simdiden buyumeye basladilar hamileligimin sonunda zeplin gibi biseymi olcak nolcam ben ya

Kizlar buarada ben pazartesi doktora gittim 5+3 tu o zaman. Doktorum kalp atisini gormek icin cok ugrasti. Karindan bakti ilk goremeyince vajinal ultrasonla bakti yine goremeyince vajinal filmmi ne oyle bisey cektir dedi sonra karar degistirdi arife gunu gel (bayramdan sonra gec olurmus) tekrar bakalim kalp atisini gormezsek o zaman cektirirsin dedi. En son wcye git gel tekrar bakalim dedi bu sefer kalp atisini gordu. Normalmi sizce bu panigi esimide telaslandirdi yok yere doktorumu degistirmeliyim galiba

Son düzenleme:
ya kızlar ben şuanda SAT a göre 6 haftalığım yarın doktora gideceğim ilk kez. Korkuyorum kalkar kötü bişey söyler bayramım zehir olur diye of ya ne yapayım acaba gitmesem mi? 6 haftada bebeğin oluşumu ne durumda olur? kese içinde bebek görünecek mi? oooooofffffffffffffffffffff

ne kadarlık bebeğin şuanda?

normalde sata göre 6 haftalık olması gerek ama ben geç döllenme olduğuna eminim çünkü 17-18-19 oldu ilişki o yüzden 5.5 haftalık amma bebiş görünmüyo korktum ben de şimdi gerçi doktor lekelenmem var diiye çook detaylı bakmadı,olumsuzda konuşmadı ama 2 hafta sonra görücez bakalım

slm kizlar bugun doktora gittim ben,kalp atisinI goreyim diye bir haftadir yani hamileligimi ogrendigimden beri gitmedim.neyse bugun karindan bakti goremedi hemen vajinal ultrasonla bakti himm minicik bi kese olusmus dedi.anlamadim sata gore 5 haftalikmis ama bu tarihlerde bebegin kalp atislarini duyan var.ooff yine bos gebelik olmasin Allahim.dr 2 hafta sonra gel dedi ilaclar falan yazdi sat 3 eylul benim gibi goremeyen varmi

Canım bende sata göre 6 haftalık olmalıyım ama eminimki benimki geç döllenme yani 5+3 falanım tahminen ve bugün vajinal ultrason bakıldı benimde ama bebek görünmedi,bu sanırım erken ya da geç döllenmeyle alakalı bi durum ama benim yolk kesem oluşmuş,yolk oluşması boş gebeliği büyük ölçüde ekarte ediyomuş senin yolk sac oluşmuşmu?benim kesem daha 9 mm 16 mm olunca bebek görünmesi gerekiyomuş kalbini bozma,bebeğinide üzme bende 2 hafta sonra gidicem pıtpıtları duyucaz inşallah

slm kizlar cevap yazan arkadaslara cok tesekkur ederim tek tek yazamiyorum cepten girdigim icin sagolun destek icin... dun doktora gittim sata gore 5+5 gunluktu bakti bebek yok lekelenmen var duser bu zamanda gorunmesi gerekiyordu malesef dusuk olacak kesin hemen alalim derim ama belki canlanir bir hafya daha bekleyelim dedi vee benim kafamdan kaynar sular dokuldu hastanenin kapisinda hungur hungur agladim esimde agladi gelen gecen hep bakiyordu ben bu doktor odasindan bi gulerek cikamadim hep goz yasi hep goz yasi... sonra esim baska doktora daha gidelim dedi devlet hastanesine gittim bakti oda goremedi bu donemde zaten zor gorunmesi 2hafta bekle dedi bu doktorda... hepsi bir sey diyor kizlar ama benim moral sifir bayram zehir bana lekelenmemde devam ediyor bazen diyorum progestani keseyim dusecekse dussun diye sonraa kalbim ya bebegin yasarsa diyorum ama biliyorumki sonuç husran

6. haftamın içindeyim bulantı sürekli değil ama ağzımın hiç tadı yok bir defa çıkardım bi de çoookk açım ama yiyemiyorum

benim de öyle sürekli miğdem de ağrı şişlik bulantı az yemeye çalışıyorum ama sabahları mutlaka çıkarıyorum m

cnm benim doktor ne yolk kesesi ne de kac mm oldugunu soyledi sadece sordum bi sorun varmi die yok dedi progestan corasprin falan yazdi organik ye dedi o kadar.bi kac kere forumda okumustum 5'5 aylik alttan ultrasonla kalp atisini gorenlervardi.bekleyecegiz ins rabbim pitpitlarida duyurur

kimi doktor 7 hafta diyor kimi 6 hafta bendd canim 5+3 -um karindan bile goremedi dusun alttan bakti bende kalp.atisi bekliyodum 2 hafta sonra gel dedi.hemen hemen kimse gorememis bebegini.hayirlisiyla duyacagiz sadece surekli dusunmemeye bak.2 kere bos gebelik gecirdim evet ilki evlat acisi gibi oluo rabbim esirgesin ama olmazsa da rabbim zamanini biliyor demekki

benim 5.haftam.çok halsizim iştahımda azalıyor sanki.bulantılarım başladı çok başım ağrıyorrr. benim 1 tanede 2 yaşında oğlum var oda olunca zor gececek bu süreç ...ama çok şükür ediyorum her zaman ..bunlar geçiçi şikayetler: hayırlısıyla kucağımıza alalım sağlıkla gerisi önemli değil.

Canım kimi adetin 7.günü yumurtluyo kimi 20.günü tabiiki erken yumurtlayanların bebekleri erken görünüyor,ben mesela 17,18,19 dan birinde yumurtladım büyük ihtimal geç döllenme eminim çünkü başka ilişki olmadı :) senin kese resmin yok mu kesenin içinde başka bi kese varsa o yolk sac oluyo işte o varsa %90 boş gebelik ekarte ediliyor,doktor bana bugün gebeliğin 5 aşaması var dedi ilki kan testi,ikinci değerlerin yükselişi,üçüncü kese oluşumu,dördüncü yolksac,beşinci de kalp atımı dedi ben de korkuyorum ama kalbimizi bozmayalım tamammı

Canım hamilelik süresince nelere dikkat etmeliyiz, neleri yapmalı ya da neleri yapmamalıyız, tavsiyelerinizi bekliyoruz...

sporu hafif yürüyüşleri ihmal etmeyin sakın bana çok söylediler yürü biraz hareket et bu bebek aşşagıya inmez amannn dedim tabi çok ekstra bi durumunuz yoksa düşük tehlikesi gibi ben yata yata 28 kilo aldım bebekte doguma 15 gün kala inmedi aşşagıya hala bogazımdaydı resmen suyum geldi açılma olmadı mecbur sezeryan oldum çok üzüldüm ama nasip artık ikinciye inşallah saglıklı beslenmeye çalışın sonuçta herkes durumuna göre saglıklı beslenir bilinçli oldu bütün anne adayları benim çocuguma hfa teşhisi konuldugu için topuk kanı diyorum başka bi şey demiyorum mutlaka ama mutlaka aldırın dogumdan sonraki 48 saat içinde bebeginizi besledikten sonra hatta mümkünse bir hafta içinde aile hekimlerinizde tekrar edin testi çünkü yetersiz beslenmelerde yalancı negatif çıkabiliyor inşallah hepiniz saglıkla kucagınıza alırsınız çocuk başka bi şey anne olunca anlarsın lafı boşuna degilmiş canı yansa oturup aglıyorum zırıl zırıl

aklıma gelmişken şunuda yazıyım bebekleriniz dogduktan sonra sakın ola memede uyutmaya veya sallayarak uyutmaya çalışmayın beni kimse uyrmadı şimdi çocuk memede uyuyo tabi alıştı gece bile kalkıp yalandan agzına alıyo uyuyo uykusuzluktan baygın geziyorum ben buralardayım cocuktan cok fırsat bulamıyorum ama bildiklerimi seve seve paylaşırım

senin için dua ediyorum canım benim lütfen aldırma(tabi senin saglıgını tehlikeye atmıyosa) düşücekse zaten düşer. inşallah hakkında en hayırlısı olur bebegimde biraz problem çıktıgı için bayagı araştırdım bu konuları bazen anomali olan bebekler düşebiliyo lütfen hayırlısını dile Rabbim neylerse güzel eyler Allah kimseye kaldıramıcagı yük vermesin

5.haftada gorunen var canim ya bende bos gebelik diye korktum benim alttan bakmadi lekelenmem var diye bos gebelikte kahverengi akinti belirtiymis bana yolk molk bise demedi bende sormadim burdaki doktorlarda ilginc hic bise demiyor ne kese boyutu ne bilmem ne esimin isi nedeniyle tatvan dayiz ve hastane icin van a geliyoruz cok bunalimdayim yalnizim kimse yok tanidik bide dusuk tehtidi doktorun duser bayrama denk gelirse yuzuncu yil univ. git demesi tamam bayrama gidici diye bekliyorsun ilkide lekeyle basladi ozaman annem bakmisti simdi esim hem is hem ev isi yapiyor uzuluyorum. tabi takdiri ilahi sagliksiz olan bebek dusecek yoksa en agir hasarli oluyormus tabi kendimi tesellim allah a siginiyorum insallah hepimizin bebekleri saglikli olurr kimse bu aciyi yasamaz bu durumu yasayan anlar nasil agir bir psikoloji ben psikologa gittim esim zorla goturdu iyi degildim iyikide gitmisim cunku disarida gezemiyordum cok zordu...off ya bos gebelik bi kere olunca bi daha olmuyo diyolardi gecmis olsun bir daha olmasin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…