- Konu Sahibi Dentistanbul
-
- #5.141
Valla düğün telaşı bitti herkes hayatın koşuşturmasına geri döndü :/
nasıl gidiyor evlilik canım
evet canım canlandıralım, akşama ne yemek var anlat bakalım :)
Valla bende hergun bakiyorum konuya hareket olmayinca bende yazmiyorum:) dugun telasi bitince rahatladik hepimiz yazan kalmadi artik
ev temizlik işini ben de sallamak, o yardım etmeden elimi sürmek istemiyorum ama bizimki evi pislik götürse de inadından bile yapmaz gibime geliyorEvet haydi bakalim neredesiniz kizlar!? Dun aksm karar verdim artik ev isi temizlik olayini saliyorum esimin harekete gectigi ölçüde yapacagim. 2 ayi gectik evde hala acilmamis posetler koliler var kisliklari yika kurut yazliklari kaldiri bile bitiremedim cunku her asamada dur bakalim once ben bir bakayim diyen bir kocaya sahibim:)
evlenince şunu anladım, evlenmek hiçte büyütülecek bir olay değilmiş... ben dönüm noktam hayatımdaki en önemli kararlardan biri olarak görüyordum, bir sürü hayalim vardı ama reelde öyle olmadığını anladım. yani demek istediğim şu arkadaşlar; hayal ettiğim eşimin bana evde yardım etmesi beraber yemek yapmak gibi şeylerdi ama reelde bu hayallerimi tek başına gerçekleştiriyorum, tipik bir türk erkeğiyle evlenmişimmmmmm
ev temizlik işini ben de sallamak, o yardım etmeden elimi sürmek istemiyorum ama bizimki evi pislik götürse de inadından bile yapmaz gibime geliyorben de hayatta oturamam dağınık pis evde.. yeniyiz diye misafirler de oluyor tabi, sıkıysa pis ol bakalım
bende suan calismiyorum esimle gorev paylasimi yaptik. Market Alisverisi ve her daim copleri atma gorevi esimin, yemek yapmak ve evi duzenli tutmak da benim gorevim.tabi ise girersem temizlik isini disaridan takviye yoluyla halledicez yemekler de daha prarik seyler olucak ama esimle yemek yapmayi aklimdan bile gecirmiyorum cok beceriksiz:) Biraz anlasa ben ise basladigimda cok yardimi olur aslnda eve cok erken geliyo en gec16.00 de evde. Tabi tum bunlar icin ben benim hemen ise baslamam lazim.suan dalga geciyo esim mastersef diye.o kadar yuksek yaptin ama mutaCanim ben cok henc yasta bir evliligim oldugu icin bunu tecrube etmistim bu yuzden de esimle epeybuzun sure cikip 10 yila yakin oyle evlendim:) her sorana da evlilik kacmiyor ya derdim
Su var saglam sinir gerekiyor, ben yillarca yemek konusunu konustum esimle evlenmeden ancak beraber yapilirsa dedim alisverisi pazari ben yaparim camasiri asarim makineye atarim toplarım dedim ve simdiye kadar 3 defa onsuz yemek yaptim ama dedigim gibi anlastiimiz gibi yardim etmedi gecen hafta halbuki ben onsuz yemek yapmistim onceki gun ee kavga edip sinirnolacagima yok bundan sonra o gelince girer mutfaga yapariz dondurulmuş urunlerden zaten sikayeti yok kendime is cikarddimdi bosuna.
Oyle dusunme onların da bir kirilma noktasi var ama biz sabredemiyoruZ temizliyoruz inlara da hayat guzel misafir sorun tabii ben ev ev haline gelene kadar misafir yasak dedimdi anlasmistik ona sadik kaldik sadece misafir denmeyecek dostlarimiz geliyor onlarla da evin haline beraber guluyoruz:)))
Ne zaman rahatlicaz merak ediyorum:) bende sabah aksam dekor planliyorum. Yok oraya lambader, buraya cerceve suraya bilmem ne, calisma odasina kitaplik yaptiralim,yatak odasina duvar kadigi vss vsss...kafa hep dolu..benim bu isteklerime para yok simdilik diyen kocam gidip en son cikan xbox aldi.eh bana da sus payi vaadlerde bulunuyo bakalim bekleyip gorurez artik.Evet haydi bakalim neredesiniz kizlar!? Dun aksm karar verdim artik ev isi temizlik olayini saliyorum esimin harekete gectigi ölçüde yapacagim. 2 ayi gectik evde hala acilmamis posetler koliler var kisliklari yika kurut yazliklari kaldiri bile bitiremedim cunku her asamada dur bakalim once ben bir bakayim diyen bir kocaya sahibim:)
Yasim genc degil kronik saglik sorunlarim en onemlisi de seker sorunum bunca yorgunluk sonucu iyice sinir yapiyor e ne oluyor evde bosuna hirgur yeter artik dedim beynimde dun aksam kanepede uyumusum yemekten sonra bir baktim esim bir torba gereksiz evrak yirtip atiyor ruya goruyorum sandim bir an:)))
Fish finger yanina turp ve tursu ve salgam suyu:) onceki hafta mercimek ve pirasa yapmistim bol bol ama esim yan cizdi yardimda bir daha uzun bir sure cok vakit alacak yemek yapmama Kararı aldim:)
Valla mis gibi duzenli evim ve yorucu yipratici da olsa yogun isim vardi simdi hepsi tepetaklak oldu canim rahatlayamadim maalesef ama ugrasiyorum kafa sagligimi korumak icin:)
Canim oncelikle beceriksizlik bahanesini kabul etmemekle ve olasi hatalarini gormezden gelmekle baslayabilirsin:)bende suan calismiyorum esimle gorev paylasimi yaptik. Market Alisverisi ve her daim copleri atma gorevi esimin, yemek yapmak ve evi duzenli tutmak da benim gorevim.tabi ise girersem temizlik isini disaridan takviye yoluyla halledicez yemekler de daha prarik seyler olucak ama esimle yemek yapmayi aklimdan bile gecirmiyorum cok beceriksiz:) Biraz anlasa ben ise basladigimda cok yardimi olur aslnda eve cok erken geliyo en gec16.00 de evde. Tabi tum bunlar icin ben benim hemen ise baslamam lazim.suan dalga geciyo esim mastersef diye.o kadar yuksek yaptin ama muta
Ortaliktakiler kalkinca dedigin gibi eksiklere gelecek sira insallah bizim evde bir de gumuscun bocegi sorunu cikti kutu ve kagitlara cok gelirmis esimin de benim de masallahimiz var onun eski evden gelenler de olailir tabii surekli kutu koli atiyoruz hala her yer lavanta ve limon sabunu rendei evde limon yagiyla sprey bile yaptim aklimi kaciracaktim az daha sukur yem falan yaptik hareketleri kesildi.Ne zaman rahatlicaz merak ediyorum:) bende sabah aksam dekor planliyorum. Yok oraya lambader, buraya cerceve suraya bilmem ne, calisma odasina kitaplik yaptiralim,yatak odasina duvar kadigi vss vsss...kafa hep dolu..benim bu isteklerime para yok simdilik diyen kocam gidip en son cikan xbox aldi.eh bana da sus payi vaadlerde bulunuyo bakalim bekleyip gorurez artik.
Valla bravo esine. Biz evlenmeden en buyuk istegiydi benden hersey iste ama yemek yapmami bekleme dedi.bende kabul ettim zaten merakliyim mutfaga.bana da alisveris zor geliyor pazari hic ama hic sevmiyorum:)Canim oncelikle beceriksizlik bahanesini kabul etmemekle ve olasi hatalarini gormezden gelmekle baslayabilirsin:)
Benim de evlilik nedeniyle islerim cok az eskiden aksamlari calisiyordum hep cunku. Cop diyince bizdeki is bolumu ben copleri bosaltirim torbayi baglarim agirsa bir taneye daha kapinin icinde hazir ederim esim esigi atlatir iyi mi kapici gelecegi icin ne kadar iyi is bolumu degil mi, basta mutfağı cikariyordu kapi calinca e banyodakileri bosaltan yok mecbur bana kaldi, alisverisin hicbir turunu sevmez ben de market isini kendim hallediyorum bastan konusmustuk e ara al tasi pazar market bende olunca mutfakta en azindan esitlik istemek hakkim degil mi?
Esim 40 yasinda 15 yil bekar yasamis ama yumirta ve makarnadan otesi yok hep disaridan annesi olunca da firsat vermemis 2 ayda icinden asci cikaaracagim neredeyse ailesi gozlerine inanamayacak geldiklerinde ve beni bile sasirtiyor her gun ve her hareketimin sebebini soruyor mutfakta diyorum icindeki umit ustayi cikardim canim ben senin diye guluyor:))) sabirla her sorusuna cevap vererek kizmadan hatalari hos gormek gerekiyor meslek icabi egitimci oldugum icin belki de simdilik sabrim devam ediyor ama o da guzel yemek cikinca bir havalaniyor sorma:)))
evlenince şunu anladım, evlenmek hiçte büyütülecek bir olay değilmiş... ben dönüm noktam hayatımdaki en önemli kararlardan biri olarak görüyordum, bir sürü hayalim vardı ama reelde öyle olmadığını anladım. yani demek istediğim şu arkadaşlar; hayal ettiğim eşimin bana evde yardım etmesi beraber yemek yapmak gibi şeylerdi ama reelde bu hayallerimi tek başına gerçekleştiriyorum, tipik bir türk erkeğiyle evlenmişimmmmmm
ben sadece akşamları yemek yapıyorum onun dışında hiçbir zamanım yok zatenNe zaman rahatlicaz merak ediyorum:) bende sabah aksam dekor planliyorum. Yok oraya lambader, buraya cerceve suraya bilmem ne, calisma odasina kitaplik yaptiralim,yatak odasina duvar kadigi vss vsss...kafa hep dolu..benim bu isteklerime para yok simdilik diyen kocam gidip en son cikan xbox aldi.eh bana da sus payi vaadlerde bulunuyo bakalim bekleyip gorurez artik.
Her pazar gitmeyin biraz da kendinize vakit ayirin en azindan duzen kurulana kadar.benim annem cok yakinda olmasina ragmen her hafta gitmiyorz.ben sadece akşamları yemek yapıyorum onun dışında hiçbir zamanım yok zaten
eve geç gıdıyorum hafta sonu bi tek pazar izinliyim ozamanda anneme gıdıyoruz ev resmen hotel gibi bu durum benı üzüyor
Hakkini yemeyeyim 2 ayda buyuk ilerleme var ama bravo demem icin ben baska is yaparken onun tek basina ortayayemek cikarmasi gerekiyor canim.:)))Valla bravo esine. Biz evlenmeden en buyuk istegiydi benden hersey iste ama yemek yapmami bekleme dedi.bende kabul ettim zaten merakliyim mutfaga.bana da alisveris zor geliyor pazari hic ama hic sevmiyorum:)
ben sadece akşamları yemek yapıyorum onun dışında hiçbir zamanım yok zaten
eve geç gıdıyorum hafta sonu bi tek pazar izinliyim ozamanda anneme gıdıyoruz ev resmen hotel gibi bu durum benı üzüyor
Canım ben annemlere uzak oturuyorm aynı senin gibi kayınvalideyle aynı binadayım. Ama her hafta annemlerde olayım demiyorum, hem eşim sıkılır hem de ben eşimle evimle zaman geçireyim istiyorum. Bence biraz ara ver gitmelere, ayrı kalmaya ve evliliğe adapte olmaya zorlanırsın bence :/ben sadece akşamları yemek yapıyorum onun dışında hiçbir zamanım yok zaten
yalnız ben değilim demekki :) kafayı yemek üzereyim tuğçeoy oy oy kıyamam sana kuzum hepimiz aynı durumdayız
sen bide benı düşün sadece pazar evdeyım diğer günler akşamları sadece yemek yapabılıyorum bazen iş bunaltıyor ama mecburum işte evde temizlik yapmadan olmuyor
Canim ben cok henc yasta bir evliligim oldugu icin bunu tecrube etmistim bu yuzden de esimle epeybuzun sure cikip 10 yila yakin oyle evlendim:) her sorana da evlilik kacmiyor ya derdim:)
Su var saglam sinir gerekiyor, ben yillarca yemek konusunu konustum esimle evlenmeden ancak beraber yapilirsa dedim alisverisi pazari ben yaparim camasiri asarim makineye atarim toplarım dedim ve simdiye kadar 3 defa onsuz yemek yaptim ama dedigim gibi anlastiimiz gibi yardim etmedi gecen hafta halbuki ben onsuz yemek yapmistim onceki gun ee kavga edip sinirnolacagima yok bundan sonra o gelince girer mutfaga yapariz dondurulmuş urunlerden zaten sikayeti yok kendime is cikarddimdi bosuna.
Oyle dusunme onların da bir kirilma noktasi var ama biz sabredemiyoruZ temizliyoruz inlara da hayat guzel misafir sorun tabii ben ev ev haline gelene kadar misafir yasak dedimdi anlasmistik ona sadik kaldik sadece misafir denmeyecek dostlarimiz geliyor onlarla da evin haline beraber guluyoruz:)))
Ortaliktakiler kalkinca dedigin gibi eksiklere gelecek sira insallah bizim evde bir de gumuscun bocegi sorunu cikti kutu ve kagitlara cok gelirmis esimin de benim de masallahimiz var onun eski evden gelenler de olailir tabii surekli kutu koli atiyoruz hala her yer lavanta ve limon sabunu rendei evde limon yagiyla sprey bile yaptim aklimi kaciracaktim az daha sukur yem falan yaptik hareketleri kesildi.
Migrenim oldugu icin lambader dedigin degil mi ayakli isik tepeye calisma odasina da lazim sira gelmedi masa lambasina buyuk takip yukari cevirdim sahane yontemlerle sabrediyorum ben de canim hala eksik cok zaman ve nakit yok saglik olsun diyelim ileride anlatiriz ah ah ilk evlendigimizde boyleydi diye insallah:)))
oyy kıyamam canım ya.. ama sana bişi diyimmi evde oluncada bitmiyo o işler en azından bi güne sıkıştırıp geri kalanına bahanen var bizde oda yok.. bi kaç gündür süpürmüyorum üstten temizleyeyim dedim bak evimi b.. götürüyo şimdik.. hadi kolları sıva arzucuk..
al bendende o kadar.. o hayaller bir bir suya düştü.. boş vakitlerinin çoğunu kahvede arkadaşlarıyla ve okey taşlarıyla geçiren evdede gayet pijama terlik dolaşan bi herifle evlendim resmen.. yardım hak getire zaten ama el mi yaman bey mi yaman o apartmanı süpürttürdüm içimin yağları eridi ohh..
kırılma noktası konusunda kesinlikle hak veriyorum kırdım mutluyum.. ve artık kozlar elimde.. dün eşimi sigara içerken bastım zilyon kere söz vermişti bana evlendiğimiz gün bitecekti iki yıldır başının etini yiyorum bırak artık diye o gün bırakçam diye diretti birden bırakamassın dedim bırakırım dedi şimdi çeksin.. dün ilk ciddi kavgamızı ettik cıngar çıkarttım ki benim eşimin her durumda kendini haklı çıkarma huyu vardır gene denedi ama yemedi özürde diledi ama yemedimm beklediğim özür olmadı adam akıllı özür dileyene kadar saydım saydım.. en son baktım bi halt etceği yok sakinleştim kayınvalidemde geldi bi ara uzatma kızım olur öle şeyler dedi çok üzüldü kadın aşağıdan dinlediler tabi kavgamızı.. yanına oturdum dedim çözelim bu işi baktım ben gelince yüz vermiyo senmisin bunu yapan çok zoruma gitti bastım gittim odama yatağımda komaya girdim bi şöyle en titreğinden ağlama krizi tuttu beni.. geldi yanıma zorla kaldırdı yalvarırcasına özür diledi ödü koptu tabi beni öle görünce zorla susturdu sakinleştirdi o öküz herif birden bi melaikeye dönüşüverdi.. tabi bu hal kaçarmı baştan bütün istekler sıralanıldı sözler alındı bakalım tutulacakmı bekliyoruz.. sonuç olarak mor ve şişmiş gözler eşliğinde uyanıp sabah kahvaltısını hazırlayan yine benim... o ne kadar tipik bi ev erkeğiyse bende bi o kadar tipik ev hanımı oldum.. ve hiç mutlu değilim son bi kaç gündür.. umarım düzelir..
ya o böcükten anemgildede vardı o kadar zor ki onlardan kurtulmak mübarek bi yavruladımı zilyon tane yavruluyo bitmiyo bi türlü evi komple ilaçlatman gerek ancak çok arsızlar her yerden çıkıyorlar.. Allah yardımcın olsun bacıımm..
Sen kahvede otur sonra surasi burasi temizlenecek diyordu bir de di mi merdivenleri oh iyi olmus supursun de gorsun bekarlikta kalma aliskanliklarini erkekler surdururken neden biz uzerimize bunca binen yuku sirtlanmak zorunda kaliyoruz iste bunu anlamiyorum. Kadin olmak hayaTa yenik baslamamis diyorum bu araq hep valla
Bir de yillardir yogun calismaya aliskinim e evlilik nedeniyle eski sistemimde calisamiyorum calisma saatleri yuzumden ve bunun karsiligi hic bitmeyen ev isleri derdi bunca yil bunun icin mi okudum calistim diyorum bir yandan ilanlara bakiyorum is sansimi arttirmak icin evde biraz kendimi gelistirmeye karar verdim su sira tabii kafayi toplayabilirsem.
Ah be canim o bocuklerin sindirim ureme sistwmine kadar ogrendim neredeyse netten, esim bize yogurmadigi kofteleri o bocuklere yogurdu patates borik asit her kuytu koseye koyduk ortalik sakinlesti ama her kenarda kalmis kutu acildiginda icinden sulale cikiyor vurdumduymaz, benim abarttigimi soyleyen esim de huylanmaya basladi sonunda nasil icim rahatladi anlatamam. Tabii ben muhatap oluyordum ortaligi yerlestirmek icin pasam rahatti. Simdi hicbir kutuya posete ellemiyorum o yokken camasir bulasik alisvrris lavabo wc temizligi vb o olmadan elimi surmuyorum kendisi yuzlesiyor artik hihihi
canım maşallah sana kötü bi yolda olsa dediğini yaptırıcaksın sanırım, ben beceremiyorum işte. Ağlayıp zırladığım oluyo ama o görmesin aman duymasın diye neler yapıyorum. Kendimi kötü hissediyorum beni o şekilde görmesini istemiyorum çünküoyy kıyamam canım ya.. ama sana bişi diyimmi evde oluncada bitmiyo o işler en azından bi güne sıkıştırıp geri kalanına bahanen var bizde oda yok.. bi kaç gündür süpürmüyorum üstten temizleyeyim dedim bak evimi b.. götürüyo şimdik.. hadi kolları sıva arzucuk..
al bendende o kadar.. o hayaller bir bir suya düştü.. boş vakitlerinin çoğunu kahvede arkadaşlarıyla ve okey taşlarıyla geçiren evdede gayet pijama terlik dolaşan bi herifle evlendim resmen.. yardım hak getire zaten ama el mi yaman bey mi yaman o apartmanı süpürttürdüm içimin yağları eridi ohh..
kırılma noktası konusunda kesinlikle hak veriyorum kırdım mutluyum.. ve artık kozlar elimde.. dün eşimi sigara içerken bastım zilyon kere söz vermişti bana evlendiğimiz gün bitecekti iki yıldır başının etini yiyorum bırak artık diye o gün bırakçam diye diretti birden bırakamassın dedim bırakırım dedi şimdi çeksin.. dün ilk ciddi kavgamızı ettik cıngar çıkarttım ki benim eşimin her durumda kendini haklı çıkarma huyu vardır gene denedi ama yemedi özürde diledi ama yemedimm beklediğim özür olmadı adam akıllı özür dileyene kadar saydım saydım.. en son baktım bi halt etceği yok sakinleştim kayınvalidemde geldi bi ara uzatma kızım olur öle şeyler dedi çok üzüldü kadın aşağıdan dinlediler tabi kavgamızı.. yanına oturdum dedim çözelim bu işi baktım ben gelince yüz vermiyo senmisin bunu yapan çok zoruma gitti bastım gittim odama yatağımda komaya girdim bi şöyle en titreğinden ağlama krizi tuttu beni.. geldi yanıma zorla kaldırdı yalvarırcasına özür diledi ödü koptu tabi beni öle görünce zorla susturdu sakinleştirdi o öküz herif birden bi melaikeye dönüşüverdi.. tabi bu hal kaçarmı baştan bütün istekler sıralanıldı sözler alındı bakalım tutulacakmı bekliyoruz.. sonuç olarak mor ve şişmiş gözler eşliğinde uyanıp sabah kahvaltısını hazırlayan yine benim... o ne kadar tipik bi ev erkeğiyse bende bi o kadar tipik ev hanımı oldum.. ve hiç mutlu değilim son bi kaç gündür.. umarım düzelir..
ya o böcükten anemgildede vardı o kadar zor ki onlardan kurtulmak mübarek bi yavruladımı zilyon tane yavruluyo bitmiyo bi türlü evi komple ilaçlatman gerek ancak çok arsızlar her yerden çıkıyorlar.. Allah yardımcın olsun bacıımm..
Sigara sorunsali bizde de var malesef esim iciyor birakma niyeti de yok.evde icirtmiyorum sadece mutfagin cam balkonunda iciyo orasida simdi buz gibi okdu cok nadir iciyo boyle boyle azaltir belki diyorum. En buyuk umudum cocuk olunca birakmasi o kokulu elleri agziyla cocuga yaklasmak istemez diye dusunuyorumcanım maşallah sana kötü bi yolda olsa dediğini yaptırıcaksın sanırım, ben beceremiyorum işte. Ağlayıp zırladığım oluyo ama o görmesin aman duymasın diye neler yapıyorum. Kendimi kötü hissediyorum beni o şekilde görmesini istemiyorum çünkü
beyefendi bana da söz vermişti, evlendiğimizde bırakıcam diye, sustum bugüne kadar nasılsa bana söz verdi diye. Balayında da içeyim eve döndüğümüzde bırakıcam dedi, tamam dedim. Gerçekten bıraktı ama arkadaş çevremiz hep içiyor. Eve misafir geldiklerinde tek tük onlardan almaya başladı (arkadaşlarda sağolsunlar yardımcı oldular bırakması için !) çok stresli günler geçiriyor o yüzden sesimi çıkarmıyorm üstüne gitmemek adına ama canımı sıkmıyor değil, sözünde durmayışı
Canim cocuk dusunuyorsaniz hamilelik olusmadan once babanin sigara iciyor olmasi da bebegi etkiliyormus sonucta anne babadan olusuyor bebek ama hic dusunmezdik eskiden internetten bu konuda yazilar bulup esine okutabilirsinSigara sorunsali bizde de var malesef esim iciyor birakma niyeti de yok.evde icirtmiyorum sadece mutfagin cam balkonunda iciyo orasida simdi buz gibi okdu cok nadir iciyo boyle boyle azaltir belki diyorum. En buyuk umudum cocuk olunca birakmasi o kokulu elleri agziyla cocuga yaklasmak istemez diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?