- 26 Haziran 2012
- 125
- 75
tebrıkler cnm benımmcanım ark..soledı sukur benım osrumun yok hanuz ama beyaz susamı tavada az kavur yagını cıkar dedı sonra gunluk bır cay kasıgı kadr ve faslasınıda yıyebılırsın dedı sutun cosuyor dedıı denemende fayda var tatalımm bırde bulgur pılavı ve kuru sogannnnnnnn
tebrıkler cnm benımmm gusel hıkayee kanamaya gelnce bırden bosalması bırıken kanın cıkması ıı bırsey bende ılk 3-4 gun oldu sımdı 17 gunluk olduk az az gelıyooo o kaaa
ama cır cır yapıyo bebgı nbrben yıyorum paşam cır cır oluyorr
Merhaba anneler sizlerin doğum hikayesini okurken bende yazacakmıyım aceba diye düşünürdüm cok sukur bebeğime kavuştum şimdi hikaye paylaşma sırası bende.
Günlerden 15 temmuz iftardan gelmiştik saat 10gibi, 16temmuz eşimin doğum günüydü ona napıp edip hemen bi pasta hazırlamam lazımdı. Elim ayağıma dolaşmıştı saat 12 ye yetiştirmem için. Pasta bitti mumları yaktım, doğum günü şarkısı acıp girdim içeriye. Çok sevindi duygulandı eşim ama yinede bir üzgün ifade vardı yüzünde. Ben anlamıştım oğlumu özellikle doğum gününde bekliyorduk ama bende hiç bi tık yoktu bi gün öncesinde kontroldeydk zaten. Ne oldu oğlumuz gelmiyo diyemi üzüldün dedim bugün gelseydi keşke dedi. Doğuma yakın ilişkiye girmenin sancıları tetiklediğini duymuştum , denemekte fayda var diye düşündüm hemen süslendim püslendim eşimi çağırdım. :)) ilişki sonrası beni bir kanama tuttu nişan değildi cokca kanama başladı. Hemen apar topar duş aldım acile gittik, giderken her ihtimale karşı hastane cantamı aldım. Acilde ebe muayene etti baksa ki 5cm acılman var senin doğum başlamış. Benim ne bir ağrım ne bir sancım hiç bişeyim yoktu. Ebe çok çok sanslısın ilk doğum olmasına rağmen ağrısız yolu yarılamışsın dedi. Benim betim benzim soldu bi anda korkmaya başladım kendimi doğuma pozitif hazırlamıştım kolay olacağına inandim herzaman. Ama ebe doğumun başladı dediği anda yüzümün ifadesi değişti ağlamaklı bişey oldum ama ağlayamıyorumda eşim adına cok sevindim. Eşiminde ağzı kulaklarında oğlumuz doğum günümde geliyor diye gözleri parıl parıl parlıyordu. Acilde beni nstye bağladı ebe o arada eşim annemlere tlf actı ıstanbuldalar benden her an haber bekliyorlardı. Ebe olacakları anlatıyordu beni motive etme çabasındaydı Allah razı olsun. Acilde işimiz bitti ve doğumhaneye doğru yol aldık. Girişim yapıldı, önlüğüm giydirildi, ama eşimi içeri almadılar. Tek başıma girdim biraz korku biraz heycan karnımda adet sancıları başlamıştı. Beni sancı odasına yatırdılar nstye bağladılar. Hemşireler gelip gidiyordu, kimi formül doldurdu başımda kimide alttan muayene etti. Benim sancılarım arttıkca biraz sesim cıkmaya başladı önce kuzu kuzu yatıyordum çok hissetmiyordum. Sancilar girdikce biraz daha cok sesim cikiyordu , icimden bol bol dua ettim benden ozellikle dua isteyen arkadasim vardi hamile kalmasi icin. Aklima o anda baska br dua gelmedi dilim tutuldu sanki. Sancim sıklaşmaya başladı derin nefes alıp veriyordum ama ne hikmetse bağırmadan da yapamadım. Yanımda hiç kimse yoktu orda tek başıma sancıları çektim, artık dayanamıyordum nolur gelin yanımda durun diye bağırmaya başladım. Hemşire geldi muayene etti 7cm acıklığım olmuş. Saat 2:30da girdim, giriş hazırlık derken 3:00 olmuştu. 7cm acıklığımdada saat 4;00sularındaydı. Neyse devam edim, ebe baktı suyumu patlattı kendini kasma dedi bi anda lıkır lıkır sular indi benden, karnıma bastıkca suyum boşaldı maşallah sende de bitmez su varmış dedi. Bu arada sancılarım giriyo nolur gitme yanımdan dedim korkuyorum doğuramam ben diye konuşuyorum durmadan. Hem sancılarım giriyo hem çenemde durmuyo bütün gece hemşireleri yıldırdım konuşmaktan bağırmaktan. Başıma gelip giden ebe çok iyiydi Allah razı olsun gelip gidip beni motive ediyordu kızım sen başarırsın bak ne kadar şanslısın ağrısız 5cm le girdin ilk doğumun binde bir olur ilk doğumlar cok uzun sürer sana suanda çok az kaldı biraz daha sabret diye. Sancılarım gittikce şiddetlendi benim bağırmalarımda çoğaldı tabiki :) sancı girdikce Allahım kurtar beni, yardım et Allahım diye bağırıyordum. Dilim damağım kurumuştu artık, bu kez Allahım diye değil, suuu suuu su verin diye bağırmaya başladım. Su içmek yasaktı dayanmıyordum gelin nolurrr doğuracam demeye başladım artık kimse gelip gitmiyordu birazda masustan bağırıyorum gelsinler diye :)) neyse arada ebe gelip gidiyordu su ver nolur dedim su içmek yasak doğumdan sonra dediler. Allah razı olsun ebeden peçeteyi ıslatıp gelip ağzımı ıslatıp gidiyordu. Alttan muayene vaktı 8cm deydim bebeğime kavuşmaya çok az kalmıştı, bana ıkınma hissi geliyordu. Ikın kızım ıkınman geliyosa dedi ebe bende başladım ıkınmaya ama ne fayda gelen yoktu giden yoktu. Siddetli sancı geliyordu beni kıvrandırıyordu o anda. Rabbime sukurler olsunki arada sancilar diniyordu. Ben artik yorgunluktan uyumaya basladim, arada bi bagiriyorum yanima gelin dogurdum diye ara arada uyukluyordum. Ebe geldi yanıma muayene etti az kaldı kızım az daha dayan dedi, bi 10dakka sonra geldi başı gelmiş hadi doğuma gidiyoruz dedi. Kalktım doğumhaneye doğru yol aldım. Catala oturdum, sancın ve ıkınman geldiğinde ıkın dedi, çeneni göğsüne yasla ellerini burdaki demirden tut dedi. Benim ıkınma geldi ıkınıyorum son surat, hadi kızım hadi kızım devam et ıkın ıkn ıkınnn. Yok olmadı yoruldum ben yapamıyom dedim. Hadi kızım son kez ıkıncan dedi bütün güçünü topla dedi. Derin nefes aldım ve başladım ıkınmaya hadi ıkın ıkın ıkın devam et ıkınn ama yok yine olmadı. Hadi topla kendini bu son dedi, nefes aldım ıkınmaya başladım, o arada iğne vurdular uyuşturucu. Ben ıkınıyorum son gazla, yine olmadı. Hadi bu son artık bebeğin başı geldi dedi, yine topladım kendimi ıkınmaya başladım. O arada kesi atıldı hemşire karnıma bastı bastı bi anda içimden balık kaydı sanki oğlum doğmuştu. Başladı ağlamaya canım oğlum, hemşire yanıma getirdi bak annesi dedi öptüm kokladım oğlumu sonra hemsire oğlumu hazırladı yan tarafta. Benim dikişler atılacak benim çenem durmuyo yine, cok dikme, tamam diktiğin yerler kalsın artık uyumak istiyom, kaç dikiş attın, yeter artık bu ne kadar dikiş, bu işkence ne zaman bitecek diye konuşuyom kendi kendime. Ebede artık bana cvp vermekten bıktığından hiç konuşmuyodu:)) saat 5:00 idi oğlum dünyaya gözlerini açmıştı. Benim doğum hikayemde böyle kızlar biraz uzun oldu kusura bakmayın. Son olarak diyeceğim korkmayın kolay olacağına inanın kolay olsun. Şimdi hepsi geçti gitti unuttum bütün sancıları. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.
esın muradına ermıs hehehe ne gusel heen acılmanda olmus darısı dıger doguracaklaraaaaaaaaa[/QUOTE]
çok heyecanlandımmmm ekim annesi olarak, bakalım biz nasıl yaşıyacagız bu güzel duyguları :)