2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
kızlar cuma günü A101de acayip bebek ürünleri indirimi var.küvet kova battaniye yorgan.kataloğa bakın almayanlar kaçırmasın derim :)
 
923 de kaldım kı zamanım kalmadı artık kalan gecmısısde ınsll sonra bakarımm:KK9::KK9:

haydı gozunuz aydın cnm benım saglıklı olunca gerısı bossssss de gıtsınkıs hehe :KK9:

cok tatalılar bende bu besıkden ıstıyoum hemde aynısından sade besıgın fıyatı nedır blgn daha bıs o kanulara hıc baklamdık ama aklımdakı o un aynısıdaaa fıyt bıleyım barıı:44:
ıı gunlerd euyusun ınsll
aynen cnm benımm bebek dogunca sole bole dıyorlar ee sonucda bır canlı o evlennnce bır suru degısım sorumluuk olyor da canından can gelıcek ınll o zaman nıye olmasınkıı enn guselı ınsll tatmk nasıp olurr bosver bos agızlarıı keyıflı gebelık le ınsl kucagımıza alırız verımlı anneler bbalar oluruz ınsll :KK16::KK16:

senn kg kg mı yaaa bende o aralarda evlendım :emir_bebek: suansaa 69,5 ıle hamıle kaldım suanda 78 deyım sanırımm dr sımdıdlık bır sorun etmedıkı artık bebek alıcak dıyede ses etmıyor artıkk ın 82 ıle fılan doguma gırerım heraldemm hayırlıs bakalımm saglıcakla normalınden doguralımda ınslllllllllllllllll:21::21::21:

canım ilkönce beğenmene sevindim.:) 3'lü gardolap şifonyer büyüyen beşik cibinliği yatağı herşeyi dahil taksitli fiyatı 2,100 tl canm.
 
kızlarrr oğlum 2 gündür hep sağa çalışıyor dışarıdan hareketlerini görüyorum şuan çooook duygulandımm sizinle paylaşmak istedimmm:KK5::KK31:
 
kızlar bebeğimin içerde neler yaptığını çok merak ediyorum. Tamam tekmeliyo diyoruz da mesela farklı farklı şekillerde oluyo hissetmem. Bazen hopluyo sanırım bazen hıçkırıyo bazen sadece bacaklarını oynatıo bazen sadece kollarını. Sadece hooop diye dönüşünde emin oluyorum hah dönüyo diye. :KK52::KK52:Gerisi belirsiz:):) Sİz ayırt edebiliomusunuz??

ben hemen hemen her hareketini anlayabiliyorum:KK9:
hemde çok erken başladı hareketleri:KK8:
hamdolsun çok hareketli kızım:KK16:
oğlumda 1 saat hareketlerini beklediğim olurdu
uzanırdım yatağa bekle Allah bekle
beyimiz bi tekme atıcakta günümüz iyi gecicek
2. çocuk iyidir iyi:KK34:
şiddetle tavsiye edilir
daha bi relax oluyosun yaa:KK76:
 
bayanlar bu arada cocuk ve bebek gelişimi ile ilgili kitap okuyorsunuz değil mi??
Çünkü yataktan arabadan daha önemli bu konular ve bebek kucağa gelince pek fırsatı olmuyor insanın..
ben şahsen d&r ın anne baba akademisi serisinin tüm kitaplarını bitirdim. Yeni çıkarsa hemen sipariş veriyorum..
Bunun haricinde Sabiha paktuna trayc hogg Adem güneş hâluk yavuzer Kemal sayar vb vb vb büyün yazarların kitaplarını ezberledim.. Şimdiye kadar 100 ü asmıştır herhalde okuduğum kitap. Bi o kadar da yabancı yazar var zaten.. Değişik kitaplar okuyanlardan tavsiye bekliyorum bu arada
inanılmaz faydalı oluyor.. İlk bebeğimle hiç iletişim sorunu yaşamadık . Evse sesler hiç yükselmedi daha.. Yeme ve uyku sorunu da..
yani okuduklarımız ile geleneklerimizi harmanlayarak ...

idefixten aldığım Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Kitabı ayşe öner ve trayc hogg un kitabını okudum.Onun dışında babycenter takip ediyorum.Çok faydalı bilgiler var.Tavsiye ederim.Geleneksel yöntemlerin çoğunu reddedicem gibi bir his var içimde öğrendiklerime göre :) Benim ilk bebeğim olduğu için henüz ne yaşayacağımı bilmiyorum.Umarım faydalı olur aldığım bilgiler.:)
 
eltim de hamileydi benim ,şimdi eşim aradı, kv aramışta suyu gelmiş kızın . doğumu daha 5 mayısta falan olcaktı. Erkenci bebiş.Bir iki gün daha tutabilirsek içerde tutmaya çalışcas demişler yoksa alıcas. Allahım hayrlısı neyse o olsun.Onlar giresunda biz izmitteyiz.Beni nie aramamışlarda eşimi aramışlar acaba annesi de babasıda,telaş yapmiim die mi acaba nieki yada alınmammı gerek buna?? bilemedim.:KK17::KK17::KK17::KK17: Allah yardımcısı olsun eltimin.
 
Merhaba anneler,
Nasılsınız, bebişleriniz nasıl?

Kafam çok karışık, bebeğim için nasıl bi beşik seçeceğimi bilemedim.
Park yataklar oyuncak gibi geliyor bana, İkeada Hensvik karyola var, sallanmıyo ama şık bi karyola onu mu alsam diye düşünüyorum.
Sallanan beşiklerde çok hantal geliyo gözüme, çünkü bebek odası düşünmüyorum uzunca bi süre yatak odamda bakıcam bebeğime.

Siz neler düşündünüz?

Benim beğendiğim beşik şu:

Dec092010_5796.jpg


Yanına da bi şifonyer almayı planlıyorum şimdilik.
 
Tünaydın kızlar ve onların minnoşları biz geldik kızımlann:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:

Nasılsınız bakalım herkes iyidir umarım ben pek iyi değilim dün temizlik yaparken belimi incittim sanırım sabahı zor ettim yani agır hiç bişi kaldırmadım aslında 10dk evimi süpürdüysem 15 dk dinlendim belim ağrıyor zaten diye ama bütün işlerimii bitirip balkonumu süpürdüm veee olan olduuu yavaşca doğrulmama rağman ne olduğunu anlamadım belime bir ağrı saplandıki sormayım hemen uzandım ama çok geç belim çok fena yürürken felan batmaya başladı sonra ılık duşa aldım belime felan bol bol döktüm biraz iyi gelir gibi oldu ama sonra gene ağrımaya başladı yatakta sağımdan soluma dönemedim sabah işe zor geldim baktım olacak gibi değil hemen ebemi aradım krem sürebilirmiyim diye oda doktoruna sor çünkü bazı kremler bebeğe zarar verebiliyor dedii hemen aradım doktorumu görmeden birşey diyemem gel bir bakalım dedi gittim 1 saat önce geldim çok şükür kızım iyi zaten dünde maşallah
:nazar::nazar::nazar::nazar: dedi kıpır kıpr dı zaten parol ağrı kesici kullan dedi birde fizik tedaviye git bakalım ne diyecek dedii bende parol ağrı kesiciyi kullanıp eğer geçmesse öyle gitmeye karar verdim iş yerimdeki ablada boşuna gitme sıcaklık verirler dedi sen yakı yap dedi yapayım bilemedim başına böyle bişi gelen varmı yardımcı oluabilirmi bana ne yapmalıyım korkuyorumda :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:

allah yardımcın olsun tatlım benim de belim hamileliğimin öncesinden beri ağrıyor ben hiç iş yapamıyorum normalde bile evi süpüreyim o gün yürüyemiyordum şimdi daha beter oluyor sende yapma eşin yapsın kendinede bebişinede dikkat etmen lazım iş sonrada olur önemli olan sen ve bebek ayrıca dr seni yönlendirmiş bence git içine sinmeyen birşey olursa yaptırmazsın
 
eltim de hamileydi benim ,şimdi eşim aradı, kv aramışta suyu gelmiş kızın . doğumu daha 5 mayısta falan olcaktı. Erkenci bebiş.Bir iki gün daha tutabilirsek içerde tutmaya çalışcas demişler yoksa alıcas. Allahım hayrlısı neyse o olsun.Onlar giresunda biz izmitteyiz.Beni nie aramamışlarda eşimi aramışlar acaba annesi de babasıda,telaş yapmiim die mi acaba nieki yada alınmammı gerek buna?? bilemedim.:KK17::KK17::KK17::KK17: Allah yardımcısı olsun eltimin.

Sen korkma diye aramamislardir.sonucta erken dogum olmus.normal zamani degil.alinmana gerek yok bence...hem ne kadar da olsa ilk ogullari gelir akillarina.ben de hep esimden ogrenirim boyle seyleri.normal bence bu durumlar
 
Ben de ayni haftadayim.hatta 1 gun var aramizdaaa:KK9:

evet canım:KK16:
ben dün tam sana yazıcaktım çıkmışsın
senin ufaklıkta sanırım benimkiyle aynı:KK34:
ben geçen p.esi gittiğimde 650 gr'dı.
sende sanrım 650 yazmıştın? ne zaman gittin en son?
 
hakkaten yaa seni yazmışlar oraya:KK1:
sen en son kontrole gittiğinde bebeğin duruşu nasıldı?,seninle aramızda 1 ay var bizim
valla bu son kontrolde bi prof bi uzman baktı ama bişi demediler öle ayrıntılı sölemiyolar normal dedi sadece ama benim gördüğüm kadarıyla ekrandan başı sağ tarafta ayakları soluma doğruydu o ellerindeki aleti çevirdikçe çeviriyo ayrıntılı baktığından zor anlıyorum bende :KK9:

kızlar yaaa bi arkadaş dondurma yiyorum yazmışya...benimde son zamanlarda fena canım çekiyo ama yiyemiyorum hasta olurum diye benim bağdemciklerim hemen şişer bide havalar hala ısınmadıya yersem hemen hasta olurum biliyorum...ama dondurmada gözümün önünden gitmiyor yaaa.bebeğime bişey olurmu??hani derlerya istediğin bişeyi yemessen bebekte izmi ne kalıyomuş???
heh ben dün akşam niye apar topar çıktım gittim muhabbetin ortasında? :KK9: o dondurma yazan ark.ı bende okudum işte, aklıma düşünce boğazımdanda geçmesi lazım gecenin bi vakti markete çıktım :KK60: tam arkamada eşim geldi :KK60: ben yiyorum valla üzerinede su içiyorum benimde çok şişer boğazım ama yavaş yavaş yiyince bişi olmuyo kız? aklına düşünce al bi tane ufaktan :KK9: :KK54:

Selam kızlar, ortalama kaç kilo aldınız, ben az mı aldım acaba?
Gerçi kilolu hamile kaldım (80kg), erkek kardeşim doktor, en fzla 9-10kg al demişti bana:)
Bakalım 3 ay sonra ne olacak halim. İştahta bi artış yok,normal yiyorum
Hamileliğimin başından beri toplam 6,5 kg aldım.
sen iyi almışsın gayette normal yani ben 62 ile hamile kaldım 71im şimdi. ama boyum 1.73 olduğundan belli olmuyor kilolar :KK9:

Evet canim.o benim:KK42: 5 seneden sonra ce-eeee yapti melegim.2 kere tup yaptik olmadi.amelyat olacagim ay ogrendim.o da ablam tabiri yerindeyse resmen zorla isetti beni:KK9:o kadar korkuyordum ki yine negatif cikacak diye wc ye giriyordum unuttum yapmayi diyip cikiyordum geri iki uc gun boyle gitti.ablam bogazliyacakti artik beni.o ilk ani hic unutmam.acaba gozlerim mi sasi oldu dedim.cift cizgi goruyorum allaahimm.ablamin itekleyerek soktugu wc den donumu cekmeden ciktim kosa kosa:KK9::KK9: rabbime sukurler olsun binlerce kere
hay allahım allahta seni güldürsün kız ne komik olmuş gerçekten :KK60: çok şükür :KK16:

canım gittik oğluşumu gördük eve geri geldik. hastane eve çok yakın olduğu için şeker yüklemesi için evde bekliycez. glikozlu suyumu içtim birazdan tekrar hastaneye gidicez.
Oğluşum büyümüş tosuncuk olmuuuşş :KK1::KK1::emir_bebek:
Doktor herşeyi çok iyi dedi. 923 gr olmuş bebeğim boyuda yaklaşık 35 cm dedi :KK16:
haftasına göre suyuda bebeğin duruşuda çok iyi dedi. yan yatıyordu kuzum.
baktık yine her yerine ellerine bacaklarına baktık kalbini dinledik.
aç olduğumdan oğluşumda uyuşuktu yine :KK1:
bikaç fotoğrafınıda çekti verdi dr. onlara bakıyorum bende şimdi :KK16:
iyi gidiyormuşuz böyle devam edin dedi dr.
afferim sanada bebişinede maşallah sübhanallah :KK54: hadi güzel haberlerle daha gelesin inşallah:KK16:

Ilk 4 ay hic almama izin vermedi.5 ayda 1 kilo al dedi 6 ayda 1.5 al dedi.ilk 3 ay almadim.sonraki aylar 2,3,4 felan aldim:KK9:ama zaten cok zayifim ben.47 idim55 oldum.bu ay da iki kilo alabilirsin dedi ama ben 4 alirim heralde yine:KK1:
anacım senin dr. pek gaddarmış yawf :KK60:

Bu arada ben 14 kilo almısım...
ama hala kimse hamile oldugumu bile anlamıyo.. Zayıf duruyorum.. Öncesinde ne zayıfmışım be... :nazar:
oooohhhhh sefan olsun :KK66::KK66:

maşallah:KK16:
ben niye boyunu öğrenemiyorum yaa:KK4:
kız bizede sölemiyolar ben arsızlığımdan öğrendim :KK9: şöyleki burda bi ark. usg ölçümlerinde 'FL' değerinden bahsetti bacak kemiğini ölçüyolar sadece kıvrık durduğu için bebek, bu fl değeri mm olarak raporuna işleniyor karın çevresi baş çevresi hepsini yazıyolarya usg raporunu bak orda şu fl değeri kaç? 7 ile çarpınca ortalama bi değerle boyunu aşağı yukarı öğreniyosun :21: 54:
 
Merhaba anneler,
Nasılsınız, bebişleriniz nasıl?

Kafam çok karışık, bebeğim için nasıl bi beşik seçeceğimi bilemedim.
Park yataklar oyuncak gibi geliyor bana, İkeada Hensvik karyola var, sallanmıyo ama şık bi karyola onu mu alsam diye düşünüyorum.
Sallanan beşiklerde çok hantal geliyo gözüme, çünkü bebek odası düşünmüyorum uzunca bi süre yatak odamda bakıcam bebeğime.

Siz neler düşündünüz?

Benim beğendiğim beşik şu:

Dec092010_5796.jpg


Yanına da bi şifonyer almayı planlıyorum şimdilik.

benim fikrim sallanan bişey alsan daha rahat edersin?
 
eltim de hamileydi benim ,şimdi eşim aradı, kv aramışta suyu gelmiş kızın . doğumu daha 5 mayısta falan olcaktı. Erkenci bebiş.Bir iki gün daha tutabilirsek içerde tutmaya çalışcas demişler yoksa alıcas. Allahım hayrlısı neyse o olsun.Onlar giresunda biz izmitteyiz.Beni nie aramamışlarda eşimi aramışlar acaba annesi de babasıda,telaş yapmiim die mi acaba nieki yada alınmammı gerek buna?? bilemedim.:KK17::KK17::KK17::KK17: Allah yardımcısı olsun eltimin.

Geçmiş olsun canım umarım eltin sağlıkla kavuşur bebeğine :) Bencede sen telaş yapma diye aramamışlardır.Malum sende hamilesin etkileneceğini düşünmüşlerdir.Bence alınmaman gerekir.Aksine anlayışlı bir tavır olmuş :KK66:
 
Merhaba anneler,
Nasılsınız, bebişleriniz nasıl?

Kafam çok karışık, bebeğim için nasıl bi beşik seçeceğimi bilemedim.
Park yataklar oyuncak gibi geliyor bana, İkeada Hensvik karyola var, sallanmıyo ama şık bi karyola onu mu alsam diye düşünüyorum.
Sallanan beşiklerde çok hantal geliyo gözüme, çünkü bebek odası düşünmüyorum uzunca bi süre yatak odamda bakıcam bebeğime.

Siz neler düşündünüz?

Benim beğendiğim beşik şu:

Dec092010_5796.jpg


Yanına da bi şifonyer almayı planlıyorum şimdilik.

Canım bebek odası düşünmüyorsan bu beşik le birlikte şifonyer biraz yer kaplayacaktır.Tabi yatak odan büyükse olabilir.Ben beğendim bu beşik güzel ayrıca yatak odanı hazırlayacaksan park yatakda düşünebilirsin.
 
kız bizede sölemiyolar ben arsızlığımdan öğrendim :KK9: şöyleki burda bi ark. usg ölçümlerinde 'FL' değerinden bahsetti bacak kemiğini ölçüyolar sadece kıvrık durduğu için bebek, bu fl değeri mm olarak raporuna işleniyor karın çevresi baş çevresi hepsini yazıyolarya usg raporunu bak orda şu fl değeri kaç? 7 ile çarpınca ortalama bi değerle boyunu aşağı yukarı öğreniyosun :21: 54:


aaa gerçekten fl değeri 43mm yazıyo 7 ile çarpınca 301 çıkıyo
yani 30 cm olmuş oluyo ozaman?
çok sevindim:KK9:
saol canım yaa:KK16:
 
a101 markette de var bebek arabası :KK1:
A 101 - Hoşgeldiniz

Meraba canım güzel şeyler gelecekmiş bende sabah A101önünden geçerken gördüm işe gelince baktım netten kızımın arabası alındı bu modelde markası farklı ama biraz pahalı bizimkisi bu gayet uygun kayınvalidemler almıamış olsa alırdım bundan bebek küveti filesi kovası ve maşrabasını annem aldı sağolsun afyon-civilden ve hepsine 13tl civarı ödemiştik ama bunlarda hayet güzel :KK9::KK9::KK9:


allah yardımcın olsun tatlım benim de belim hamileliğimin öncesinden beri ağrıyor ben hiç iş yapamıyorum normalde bile evi süpüreyim o gün yürüyemiyordum şimdi daha beter oluyor sende yapma eşin yapsın kendinede bebişinede dikkat etmen lazım iş sonrada olur önemli olan sen ve bebek ayrıca dr seni yönlendirmiş bence git içine sinmeyen birşey olursa yaptırmazsın

Çok sağol canım eşim çalıştığından bu pazar bana kaldı ev temizliği ama yapmaz olaydım yapmam zaten bidaha yaparsamda ya eşimle ya annemle yapacağım bilemedim canım gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım zaten tedavi diye yaptıkları sıcaklık veriyorlarmış beline bir tanıdık gitmiş hamileyken korktum açıkçası :18::18::18::18: gitmedim dünde sadece bir tane parol attım şimdi iyi belim eve gidincede uzanıyorum daha iyi hissediyırum kendimi pazar günkü ağrım kalmadı çok şükür eger daha kötü olursa gideceğim bakalım inş geçer bir an öncee:44::44::44::44::44:
 
X