2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
kizlar ben sanki simdi yikarsak erkenmis doguma kadar geri kirlanir tozlanirmis son 1 hafta yikiyip hazirlayalim diye dusunuyroum :))) komik ama gebelik boyle birsey demekmis heralde sacma sapan dusunceler ve evhamli olmak :p

şimdi yıkamayabilirsin ama 1 ay sonra yıka bence.hazır olsun. :)
 
kızlar günaydın geçmişi okudum gözüm şaşı oldu yaaa :)

bu arada moralim bozuk benim gün geçtikçe kg alıyorum ve bu beni çok rahatsız hissediyor kendimi bakımsız salaş hissediyorum. ben çok mu yiyorum acaba şimdi yazacağım size yediklerimi çok mu sizce ?
SABAH 7 de kahvaltı
*2 dilim tam buğday ekmeği yada çeyrek normal beyaz ekmek
*beyaz peynir 5 zeytin
*1salatalık
*1 domates
çay reçel sarelle vs yok. çok nadir çay kaşığı ile küçük parça sarelle son lokma ekmeğe

ARA ÖĞÜN
10,30 da 1 kutu süt ve sabahtan öğlene kadar 1-1,5 lt su

ÖĞLEN
evde ne yemek varsa akşamdan kalma abartmadan 1 dilim ekmek 1 kase yoğurt ile

ARA ÖĞÜN

15.00 da 1 elma 1 avuç (çok dolu değil ) badem yada fındık
17.00 da 1 kutu süt
AKŞAM
sebze yemeği et yemeği ne varsa yanında pilav makarna abatmadan mesela pilavın yanına fasülye koyarak 1 tabak

ARA ÖĞÜN
10.00 DA 1 bardak süt.

çok mu bu yediklerim şimdi ortalam bi liste yaptım size bu nadir değişiyor mesela hafta sonları kaçamak oluyor ama dondurma vs gibi. ama genelde canım çok tatlı yemek istiyor günde 1 küçük parça çikolata atıyorum ağzıma o kadar. günde mutlaka 4 lt su içiyorum belki çok yiyorum ama etrafımda 2 kişi daha hamile benim yediğimden çok daha fazla yiyorlar. ben bu yemek olayını abartıyor muyum sizce offfff :KK43:


siz benim yediklerimi görseniz cook rahatsız olursunuz demekki :)) bana menüleriniz diyet yemeği gibi geldi :))
 
Evet devlette çalıştığı için tanınmıyor galiba, hastane çok tenha ben de seviyorum, çok rahat oluyor,hastane odaları nasıl ama o konuda bir fikrim yok, ben normal doğum istiyorum acaba doktor bunu destekliyor mu yoksa sezeryancı mı, bunları hiç bilmiyorum:emir_bebek:
ben de hastane odalarına çıkıp gezmeyi düşünüyorum.keşke doğum yapan biriyle de konuşma şansımız olsa garip mi olur ki.benim zaten sezaryen olacak olunca onu pek düşünmedim ama o da önemli gerçekten
Kızlar eltim dün gece apar topar sezeryana alındı. Bebeğimiz doğduğunda kalbi atmıyordu:KK43:(((( tüp kaktılar nefes almaya başladı doktorlar çok umutsuz konuşuyorlar yüzde elli yaşama ümüdi varmış:KK43:( Perişan olduk ve annensinin haberi halen yok bebeğini görmek istiyor:KK43:(((( eltimin adı hicran Kızlar nolur duaa edin bebeğimize bişey olmasın:KK43:(((( Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallahh...
inşallah iyi olur dua ederiz tabiki
 
kızlar benim yediklerimi bilseniz valla sizin menülerinizi görünce kendimi kötü hissediyorum.ben sabah okula gitmeden çeyrek ekmekle peynir zeytin falan yiyorum açık çay içiyorum.okulda 1-2 saat sonra bazen yine evden getirdiğim peynir ekmek veya çikolatalı ekmek ya da börek kek falan götürüyorum onu yiyorum.gerçi yanlarında da bir meyve yiyorum.eve gelince evdeki bir yemekten yiyorum yada tost falan yapıyorum kendime.bazen kızımla çorba içiyoruz.zaten o zamana kadar nerdeyse 1 ekmeği götürmüş oluyorum.sonra akşam yemeği yemekten sonra meyve.akşam da yine acıkıyorum ekmekle peynir zeytin birşeyler atıştırıyorum.peynire taktım zaten çok yiyorum.
:KK56:bu arada çikolata baya yediğim oluyor.bu aralar da günde 2 dondurma yiyorum.tatlı yiyorum maşallah.hiç yoğurt yemiyorum.sütü de 1 gün içmezsem birgün içiyorum.meyve yeme konusunda iyiyim işte.ne bileyim kilo önemli değil onu takmam da ben çok zayıftım zaten yine veririm.benim taktığım bebeğime bir zararı olur muki.kendimi de hiç tutamam.yani ben hamilelikten önce de böyleydim hamilelikte kısıtlayamıyorum kendimi
 
Son düzenleme:
hadi gözünaydın canım. şeker yüklemesinide atlattın. :KK34:



ya zaten bir isim beğenilince herkeeess onu koyuyor sonuçta böyle oluyor işte :KK1:



oyy maşallah kızçene kocaman olmuuşş. :nazar::nazar:
İyi bakmışsın annesi bebişine kendine de iyi bakınca herşeeyy yoluna giricek inşallah :KK15::KK16:



doktorun vermiş kullan tabiki canım.
yoksa enfeksiyon bebeğinede zarar verir.
Tv lerde antibiyotik zararlı diye sürekli söylenmesinin nedeni ülkemizde insanlar hiç doktora danışmadan aspirin gibi antibiyotik kullanıyorlar. bunun önünede ancak bu şekilde geçilebilirdi ülkemizde. doğru şekilde doktor önerisiyle kullanılan antibiyotiğin zararı olacağını düşünmüyorum canım ben :KK34:


Çok zor ya çocuğa isim koymak gerçekten. bende ismimle ilgili çook sıkıntı yaşadım. tek seferde hiç kimse anlamıyor ismimi. o yüzden çok ölçüp tartarak seçtik oğlumun ismini. acaba okulda bi lakap takarlar mı diye bile düşündük..



canım ben bebek arabıyla birlikte oto koltuğuda alıcam dediğin gibi 8 ay 1 yaşa kadar kullanılabiliyor. aynı zamanda bebek arabasında da kullanılıyor. büyüyüncede yeni bir tane alırım diye düşündüm.

bende alırsam saklama kaplarınıda alıcam canım. öyle daha mantıklı geldi bana



peki canım bişey sorucam sana tek kullanımlık mı oluyor o poşetler ?
Evet tek kullanimlik ve dezenfekte edilmis
 
adiyef cnm beyaz un ve beyaz şekerden hamilelikte olabildiğince uzak durmamız lazım.en azından tam buğday ekmeği falan yemeye çalışsan.
hazır dondurmalarda hiiiç önerilmiyor normal zamanda bile.bende yiyorum ama birgün yiyorsam birgün tutuyorum dengelemeye çalışıyorum.
beyaz ekmek çok çok az cnm isterse yiyorum çavdar genel olarak.
pasta börekte elimden geldiğince az yiyip o gün tatlı çikolata ekmek yememeye çalışıyorum.
düzene sokmak bizim elimizde :KK66:
 
adiyef cnm beyaz un ve beyaz şekerden hamilelikte olabildiğince uzak durmamız lazım.en azından tam buğday ekmeği falan yemeye çalışsan.
hazır dondurmalarda hiiiç önerilmiyor normal zamanda bile.bende yiyorum ama birgün yiyorsam birgün tutuyorum dengelemeye çalışıyorum.
beyaz ekmek çok çok az cnm isterse yiyorum çavdar genel olarak.
pasta börekte elimden geldiğince az yiyip o gün tatlı çikolata ekmek yememeye çalışıyorum.
düzene sokmak bizim elimizde :KK66:

aslında tam buğday ekmeği yiyebilirim en azından.ama işte pasta falan da çok severim herşeye üşenirim canım çok istiyor ya yapıyorum onu yiyorum.ne iradesizim ya onu yersem bari şunu yememeye çalışayım demiyorum.hep derim zaten iyi ki ben diyet yapmak zorunda falan kalmıyorum hiç bana göre değil.yemek falan aramam da böyle pastalara tatlılara falan hiç dayanamam.en azından artık yoğurt yemeye başlamalıyım.tabiki hazır değil de çalınmış yoğurt
 
neyse kızlar ben de artık yatayım size iyi geceler güzel rüyalar görün.
 
aksmaa kdr gezdık aksam babamızda eltımlerden geld ı aldı bızı 30 dk da gelırken yurudukk hoppp bu hafta kı yuruyuzumuz tamam dır (haftada en az 3 gun 30 dk lık demıstı dr mmm)
vee büyük gün bankadan olumlu cvp gelmıs sabah esım ve evın eskı sahıbı ıle(yenı sahıbı bızım hayırlısı ıle ınsl)tapuya gıdıp ustumuze alıcaz esım dıyorkı tapuya alperenın ustunemı yapsakk:KK9::KK9:dedım yokk ulaa ya ıkncı bebemız nıe dıye sorarsa ınsll olurda daa:21:ve sbh gıdecegız kocısımleee hayırlısı ıl eyarına evımız olmus olucakk dua edın bıze ınsll kı hayılrısı ıse sorunsuz bır gun gecırelım ınslllll


sımdı gecmıse azdaha goz atmmm (bu arada mıdemm co kazınyorr oglusum kıpır kıpırrr e acıktı sanırımsaamm kıne vurup duruyorr yemek yee annee!!!dıye )


Allah biliyo ya bende çok istiyorum bana benzemesini... özellikle huyları benzesin çok istiyorum... tüm karakterini anne-babasından alsın... ne anne tarafına benzesin ne baba tarafına benzesin istiyorum... hayırlısını versin rabbim... :KK9:
aynen bana ve babamıza benzesın ıkı tarafıda benzemesinn yahuuuuuuuuuu:KK52::KK52::KK52:
gideyim ben..hastalar birikmiştir..hoşsohbetler...:KK3::KK3:
pardon cnm meslek neydı senn yaff hastane fılan dıyorsunyaa:KK6::KK6::KK6::44::44:sorun olmaz sa tabımmm :KK54:
 
Çok güzel geçti kontrolümüzzz...Çok özlemişimmm bakmaya doyamadım...Şimdi gene bekle 1 ay nasıl geçecek bakalım :)
Gelişimi iyi dedi 800gr ve 29cm olmuş bebişim...Kemikli suratı etlenmiş azcıkkk :)

Kan ,idrar ve şeker yüklemesi sonucunda da herşey normal çıktı çok şükürrr...Daha me istiyim kiiii...
Herkesin iyi geçer kontrolleri ve sağlıkla kucaklarız bebişlerimiziii...

Eki Görüntüle 676711

Herkese slmmmm tatlı anneler ve onların biriciklleri. Bugün kontrolümüz vardı Allah'a şükürler olsun oğlum gayet sağlıklı ve çok tatlıydı :) onu görmek çok güzeldi. Allah hepimizin yavrularını korusun

bende çok özledimm oğluşumu yaaaa. maşallah sizlere ne güzel büyümüş bebecikleriniz. :KK16::KK16:
 
Kızlar eltim dün gece apar topar sezeryana alındı. Bebeğimiz doğduğunda kalbi atmıyordu:KK43:(((( tüp kaktılar nefes almaya başladı doktorlar çok umutsuz konuşuyorlar yüzde elli yaşama ümüdi varmış:KK43:( Perişan olduk ve annensinin haberi halen yok bebeğini görmek istiyor:KK43:(((( eltimin adı hicran Kızlar nolur duaa edin bebeğimize bişey olmasın:KK43:(((( Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallahh...

Canımm inşallah bişeyciği kalmaz bebişinizin. :KK43:((
Dualarım sizinle tatlım. rabbim size bağışlasın hayırlısıyla bebeğinizi.
 
kızlar eşimin bugun son iş gunuymus :KK43: işyerı kapanıomus :KK43: pat dıe cıkarıolar bıraz tazmınatla bu ayın 14 de uzmanlık sınavları var inş. kazanır dıe umut edıorum oğlum inş. bze rızskıyla gelır :KK43: tam alşverş yapıcaz derkn bebgmze cıkıo allahm sen yardm et :KK43:(
cnm benım her bebek kısmetı ıle gelırmıss öle olduu benım oglusumm cok sukurkı kısmetı ıle geldı sanırım sennkıde ole olucak RABBIM kısmetını gonderecek ve belkıde kazanıcak oglusunnun babasıı ısını sen dua et ınsll kı hayırlısı ıle gelsın oglusun ve hayılrı kapıları acasın yaradan ınslll:KK16::KK16:dua ıle ınsll

insann moralı bozuk olnca tatlı yaparmı hamıle halıyle ben yaptımmm valla
ee ıstahın full olunca bozuk moralle bılemm yeme dusunuyorsun sen dımı kızzzzzzzz:KK39::KK39::KK39::KK39::KK57::KK68::KK68::KK68::KK68::78::131::131::131:eek:bur seniiiiiiiiiiiiiiiiii:KK54:

Kızlar benim 50lik yüklenme kötü çıkmıştı bugün korkarak 100lük yaptırdım. İçerken bayağı zorlandım ben hiç bu kadar tatlı bişe içtiğimi hatırlamıyorum çok kötüydü. 3 saatin sonunda da bayağı acıkmıştım kuzum da aç kaldı onca saat. ama neyseki sonucumuz iyi çıktı. 25 gündür yaptığım diyet ve yürüyüş işe yaramış çok şükür. İnanılmaz mutluyum şimdi:))))

50lik yaptırıp 100lük yaptıracak olanlar hiç morallerini bozmasınlar benim 50lik 190 çıkmıştı (sınır 140) ve 100lük normal çıktı. Yediklerinize dikkat edince düşüyor:)
haydı gozunuz aydın olsun cnm benımmm:KK54:

kızlar benim malum yerimde iç tarafta sivilce gibi bir şey çıktı önceden küçüktü şimdi nohut kadar olmuş ne ola ki baktık da kıl dönmesi gibi de değil
cnm mantar fılan olmasın dr danıs hemen bencedeee hamıslıkde cok olurmus cunkumm
Kızlar eltim dün gece apar topar sezeryana alındı. Bebeğimiz doğduğunda kalbi atmıyordu:KK43:(((( tüp kaktılar nefes almaya başladı doktorlar çok umutsuz konuşuyorlar yüzde elli yaşama ümüdi varmış:KK43:( Perişan olduk ve annensinin haberi halen yok bebeğini görmek istiyor:KK43:(((( eltimin adı hicran Kızlar nolur duaa edin bebeğimize bişey olmasın:KK43:(((( Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallahh...
rabbım YARDIMCILARI olsun okudum dua ınsll kısa zamanda saglıklı sekılde kucagına alır cnm benımm saglık sıhhat ve huzur ıle ınslll :KK19::KK54:

kızlar benim yediklerimi bilseniz valla sizin menülerinizi görünce kendimi kötü hissediyorum.ben sabah okula gitmeden çeyrek ekmekle peynir zeytin falan yiyorum açık çay içiyorum.okulda 1-2 saat sonra bazen yine evden getirdiğim peynir ekmek veya çikolatalı ekmek ya da börek kek falan götürüyorum onu yiyorum.gerçi yanlarında da bir meyve yiyorum.eve gelince evdeki bir yemekten yiyorum yada tost falan yapıyorum kendime.bazen kızımla çorba içiyoruz.zaten o zamana kadar nerdeyse 1 ekmeği götürmüş oluyorum.sonra akşam yemeği yemekten sonra meyve.akşam da yine acıkıyorum ekmekle peynir zeytin birşeyler atıştırıyorum.peynire taktım zaten çok yiyorum.
:KK56:bu arada çikolata baya yediğim oluyor.bu aralar da günde 2 dondurma yiyorum.tatlı yiyorum maşallah.hiç yoğurt yemiyorum.sütü de 1 gün içmezsem birgün içiyorum.meyve yeme konusunda iyiyim işte.ne bileyim kilo önemli değil onu takmam da ben çok zayıftım zaten yine veririm.benim taktığım bebeğime bir zararı olur muki.kendimi de hiç tutamam.yani ben hamilelikten önce de böyleydim hamilelikte kısıtlayamıyorum kendimi
ama hazrı dısında nerden alıcazkı acık dondurmamı yıcez bende hayal edıyorudm ohh aksamları esımle yuruyuse cıkarı zbırer dondurma yerız fılan dıyee :KK39::KK39::44::44::131::131::131:ee kapalıda sorun dıyonn baska fıkır ver barı yaaaaa
adiyef cnm beyaz un ve beyaz şekerden hamilelikte olabildiğince uzak durmamız lazım.en azından tam buğday ekmeği falan yemeye çalışsan.
hazır dondurmalarda hiiiç önerilmiyor normal zamanda bile.bende yiyorum ama birgün yiyorsam birgün tutuyorum dengelemeye çalışıyorum.
beyaz ekmek çok çok az cnm isterse yiyorum çavdar genel olarak.
pasta börekte elimden geldiğince az yiyip o gün tatlı çikolata ekmek yememeye çalışıyorum.
düzene sokmak bizim elimizde :KK66:
bende cavdr ekmegıne gecıcem artıkınnn kepek de kansızlık yapıyor cunkumm:KK39::KK39:
 
sadece onda doğum yapan kayınvaldem var görümcem 19 yaşında onun doğumunu sema soysal yaptırmış.bunu da ben bu doktora başladıktan sonra kayınvaldem doktorun ismini duyunca söyledi.tanıyan yok aslında ama uzun süre devlette çalışmış.baya bir süre de almanyadaki hastanelerde çalışmış o yüzden tanınmıyor heralde diyorum ben.devlette doğum yapıp bir tanıyan olsa iyi olurdu aslında.ben hastaneyi de seviyorum diğer hastaneler çok kalabalık

canım inşallah kazanır ve işe girer.moralini iyi tut dua ederiz biz de.

of bu kordon kanı saklama meselesi sıkıntılı sanırım.şeker yüklemen de iyi çıkmış.boşver kurcalama sonuçta gece boyu saatlerce açtın yine de sen bilirsin için rahat edecekse söyle.

ortopedik yataklar bebeğin vücut gelişimi için zararlı canım hatta 10-12 yaşına kadar kullanmayın diyorlar.

bence hemen doktora gözük

aa nasıl yani nette baktığım heryerde ortabetik kullanılmasını tavsiye ediyorlardı tekrardan bir bakınayım bakalım
 
bugun ıtıbarıı ılee 88 gun kaldıı bebegıme kavusmaya(tabı tahmınce) ve artık benım sesımı tanıyormus cok sukurrrrrrrr sızlere ıı geceler sbh cok ısımız var dua ıle ınsll rabbım hayılrı ısler yapmayı nasıp eder ınsll
şimdiden hayılrı cuma larrrrrrrrrrr ALLAH a emanet olunnn:KK19::KK19::KK54::KK54::KK55::KK55:öptük oglumla sizi ve cücük leriniziiii
 
Çok güzel geçti kontrolümüzzz...Çok özlemişimmm bakmaya doyamadım...Şimdi gene bekle 1 ay nasıl geçecek bakalım :)
Gelişimi iyi dedi 800gr ve 29cm olmuş bebişim...Kemikli suratı etlenmiş azcıkkk :)

Kan ,idrar ve şeker yüklemesi sonucunda da herşey normal çıktı çok şükürrr...Daha me istiyim kiiii...
Herkesin iyi geçer kontrolleri ve sağlıkla kucaklarız bebişlerimiziii...

gözün aydıntatlım bak herşey yolunda ne güzel maşşallah bebişine fotosunu vermedimi dr ona bak hasret gider ben ayrıntıla en net görüntüsünü aldım ona bakıp bakıp öpüyorum:)
 
canım maşallah iyi geçtiğine sevindim..bizimde vardı bugün kontrolümüz..4 boyutlu baktı doktorumuz.ama aklıma takıldı seninle haftamız hemen hmeen aynı ama maşalah senin bebeiş 800 gr mışş..bizimkine 585 gr dedi..bak ben şimdi bunu kafama takarım :KK43:(ama doktor haftasıyla aynı gidiyo ve gelişimide ii dedi...zayıfmı acaba oğluşum :KK43:

kız kafana takma benimkide 574 bak seninki benden de fazla boşver yeterki sağlıklı olsunlar cansın yapı olarak daha farklı demekki
 
Kızlar eltim dün gece apar topar sezeryana alındı. Bebeğimiz doğduğunda kalbi atmıyordu:KK43:(((( tüp kaktılar nefes almaya başladı doktorlar çok umutsuz konuşuyorlar yüzde elli yaşama ümüdi varmış:KK43:( Perişan olduk ve annensinin haberi halen yok bebeğini görmek istiyor:KK43:(((( eltimin adı hicran Kızlar nolur duaa edin bebeğimize bişey olmasın:KK43:(((( Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallahh...

dua okudum okumazmıyız hiç allahım inşallah tez zamanda bebşişe şifa nasip ederde anneciği de üzülmez dualarımız onlarla
 
daha yeni bitirdim geçmişi birazdanda uyuyacam yarın şeker yükleme testimin sonucunu ve 2. tetanoz aşısını vurunmaya gideceğim inşallah hepinizi öpüyorum oğluşumla :KK70:
 
cnm benım her bebek kısmetı ıle gelırmıss öle olduu benım oglusumm cok sukurkı kısmetı ıle geldı sanırım sennkıde ole olucak RABBIM kısmetını gonderecek ve belkıde kazanıcak oglusunnun babasıı ısını sen dua et ınsll kı hayırlısı ıle gelsın oglusun ve hayılrı kapıları acasın yaradan ınslll:KK16::KK16:dua ıle ınsll

ee ıstahın full olunca bozuk moralle bılemm yeme dusunuyorsun sen dımı kızzzzzzzz:KK39::KK39::KK39::KK39::KK57::KK68::KK68::KK68::KK68::78::131::131::131:eek:bur seniiiiiiiiiiiiiiiiii:KK54:

haydı gozunuz aydın olsun cnm benımmm:KK54:


cnm mantar fılan olmasın dr danıs hemen bencedeee hamıslıkde cok olurmus cunkumm
rabbım YARDIMCILARI olsun okudum dua ınsll kısa zamanda saglıklı sekılde kucagına alır cnm benımm saglık sıhhat ve huzur ıle ınslll :KK19::KK54:


ama hazrı dısında nerden alıcazkı acık dondurmamı yıcez bende hayal edıyorudm ohh aksamları esımle yuruyuse cıkarı zbırer dondurma yerız fılan dıyee :KK39::KK39::44::44::131::131::131:ee kapalıda sorun dıyonn baska fıkır ver barı yaaaaa

bende cavdr ekmegıne gecıcem artıkınnn kepek de kansızlık yapıyor cunkumm:KK39::KK39:

bence en iyisi tam bugday ekmegi tadıda güzel.. halk ekmeginden alıyorum oranın ki hoşuma gidiyor :)
 
X