2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
selam anneler ; kızım bu saate kadar hiç hareket etmedi korkuyorum panik oluyorum böle olunca :KK43: sanki karnım boşmuş gibi

Canım endişelenme uykudadır bebeğin :) Bende uzun saatler hissetmiyorum biraz çikolata yada enerji verecek yemek yesen kıpır kıpır olacaktır ...
 
Gözün aydın canımmm çok sevindim...Bundan sonra endişelenmek yok artık...Başlasın hazırlıklar hemde tüm hızıyla :)
Benim 23 haftam bitti bugün itibariyleee...Demek ben senden bir hafta öndeyim...Doğum tarihi olarak ne veriyor doktorun...Hamilelik takvimi eklesen artık diyoruuum doğum yapmadan önce ,)))

çok sağol canım evet son hız hazırlıklara başlıcam bende 20 temmuz diyor doktorum olası doğum tarihi olarak hayırlısıyla o günleride kolaylıkla atlatırız hepimiz inşallah hamilelik takvimi dediğin mesajın altında yazalılanlar değilmi yapmaya çalışıcam bakayım becerebilicemmi:))
 
Bugün çok şey anlatır gibisin, sıcaklığını hissediyorum. Konuşmadan ellerimiz her şeyi konuşuyor gibi.. Bugün bir başka yaşattığın daha çok sahiplenir, daha çok sahiplendirir gibisin.. Bugün, seni daha çok özlediğimi farkettirdin bana sensiz olamayacağımı, kokunu duyar gibiyim şimdiden...
Tepkisiz kaldığın zaman soluğum kesiliyor gibi, ciğerim kopmuş gibi oluyorum. Oysa hissediyorsun duygularımı "ANNE BEN BURDAYIM" dediğin anda -tıpkı bugünkü gibi- her kötü şey siliniyor aklımdan. Sadece sen oluyorsun dönen zamanda, sadece seni hissediyorum..
Bugün bir başka dokunuyorsun sanki. o küçücük ellerin, ayakların.. özlüyorsun biliyorum, özlüyorum sen de biliyorsun, hem de çok. Seni çok seviyorum meleğim.....


Tünaydın güzel anneler ve onların tosibikleri.. :emir_bebek: Bugün hormonlar tavan yaptı duygusalız kızım tekmeledikçe zırt pırt ağlıyorum.. elifim22 duanı okudum Allah kabul etsin inş..
 
Son düzenleme:
slmlarrrr güzel anneler ve melekleriiii....dışarıda çok güzel bir hava var ama biz oğluşumla işe geldik...olsun hiç canımı sıkmıyorum..inşallah çokta güzel bir gün geçirirz...babamızda evdeydi sevgili kv demi gezmeye çıkardı...hayırlısıyla yarın sabah gidiyorlarrrrrrrrrrr.neşemin kaynağını anlamışınızdır :)))))))

bende dünden beri çok nadir hissediyorum bebeğimin tekmelerini...anneme sordum uyuyordur dedi ne güzel annesi gibi uykucu olcak anlaşılan..umarım doğduğundada böyle güzel uyurda bizde rahat ederiz:))
 
evet dün biraz rahatsızım demiştim ve bugün şifayı kaptım bide çalışmak zorundayım.işteyim ama sesim falan gitti ıhlamur içmekten iflağım kurudu iştahım yok kestane balı katıyorum ıhlamura aklınızda bulunsun zinde tutuyo insanı bitek onun sayesinde ayaktayım akşam olsunnnn :KK43:(

geçmiş olsun bu hastalıklarda bırakmadı yakamızı yahu çalışınca daha da zor allah yardımcın olsun canım
 
Merhabalar güzel anne adayları,

Gün geçtikçe bebeklerimiz de iyiden iyiye varlıklarını daha yoğun hissettirmeye başladıkça benim hamilelik,doğum ve bebek gelişimi vb. konulara dair endişem, merakım ve ilgimde artmakta. Fırsat buldukça sürekli birşeyler okuyup kendimi rahatlatmaya çalışır durumdayım.
Derli toplu ve faydalı bulduğum şeyleri sizlerle de paylaşmayı görev biliyorum.Hepiniz bilinçli bir şekilde süreci takip ediyorsunuz elbette ama yinede bu ayımızda neler olacakmış,bir daha gözden geçirmek istersiniz diye düşündüm.

Sağlıklı gebelikler..

GEBELİĞİ 7. AYINDA NELER OLUR?

ANNE ADAYINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER;

Büyümesine bağlı olarak kilosunda hızlı bir artış başlar.

Vücudunda hızlı değişiklikler olmaya başlamıştır. Rahmin göğüs kafesine yaklaşmasından dolayı nefes darlıkları olabilir.

Bebeğin hareketleri dışarıdan gözlenebilecek şekilde belirginleşmiştir.

Karnınızın alt kısmında ağrılar olabilir.

Ara sıra rahimde kasılmalar yaşayabilirsiniz.

Bacaklarınızda kramplar, sırtınızda ağrılar ve kabızlık sorunlarınız olabilir.

Bacaklarınızı dinlendirmeniz gerekir ve yüzme gibi sporlar iyi gelir.

Midenizde yanma ve karnınızda şişlik olabilir.

Önceki aylarda başlayan kabızlık şikayetleriniz devam edebilir.

Ayaklarınızda ellerinizde ve yüzünüzde şişmeler olabilir.

Ara sıra baş ağrılarınız ve halsizlik gibi şikayetleriniz olabilir.

Göğüslerinizde büyümeden dolayı çatlaklar olabilir. Colostrum (ilk süt) memeden akmaya başlayabilir.

Artık bebeğinizin karnınızın aşağısına doğru inmeye başladığını hissedersiniz.

Bu dönemde çok hassas olabilirsiniz, duygularınızda sürekli değişiklikler olabilir, annelikle ilgili değişiklikler yaşayabilirsiniz.

Uyku düzensizliği yaşayabilirsiniz.

28. Haftanın bitmesi ile gebeliğin yüzde yetmişi bitmiştir.

BEBEKTEKİ DEĞİŞİKLİKLER;

Bebeğin cildi kırmızı ve kırışıktır.

Beyni ve sinir sistemi çok hızlı gelişir.

Bebek 20-30 dakika uyur ve sonra uyanır. Anne adayı bebeğin uyuma ve uyanıklığını fark eder. Ancak gündüz ayakta çok duran anne adayı fazla hissetmez, fakat gece yatarken daha çok hisseder ve sancı şikayeti ile geceleri daha çok doktora başvurur.

Bebek parmağını emebilir.

Bebek 28. Haftada gözlerini açıp kapatır.

Kanı dalağı yerine kemik iliği üretmeye başlar.

Akciğer gaz değişimini sağlayabilir.

Tat alma duyusu gelişmiştir.

Bebek doğsa bile prematüre olarak yaşayabilir.

Kilosu 2300 ile 2500 gram civarındadır.

Gebeliğinizin sağlıklı, günlerinizin mutlu geçmesini dilerim.

Bebeğin çok hareketlenmesi nedeni ile daha çok hissedilir.
 
kızlarrr bu arada takvimde 24 haftalık yazıyooo....ama ben bugün 23+1 oldum...böyle olunca 24 haftamı oluyorum ???bunu bi türlü anlamadımmm..ama zamanın bukadar çabuk geçmesi beni dahada korkutuyo :KK43:((
 
Herkese merhaba,
Ben de uzaktan takip ediyordum ki bir temmuz annesi olarak neden katılmıyorum dedim :) Hepinize sağlıklı günler, doğumlar diliyorum şimdiden.
 
kızlarrr bu arada takvimde 24 haftalık yazıyooo....ama ben bugün 23+1 oldum...böyle olunca 24 haftamı oluyorum ???bunu bi türlü anlamadımmm..ama zamanın bukadar çabuk geçmesi beni dahada korkutuyo :KK43:((
23 ün üstüne gun saydığında 24. Haftada oluyorsun bilfiil.. 5,5. Ay demek o da:KK16:
 
kızlarrr bu arada takvimde 24 haftalık yazıyooo....ama ben bugün 23+1 oldum...böyle olunca 24 haftamı oluyorum ???bunu bi türlü anlamadımmm..ama zamanın bukadar çabuk geçmesi beni dahada korkutuyo :KK43:((

Canım bende 23+5 im fakat 24 görünüyor yani 23 bitmiş 24.haftadan gün almış gibi algılıyor takvim :KK66:Korkmana gerek yok hamilelik günlerinin keyfini çıkar.Bende bir an önce bitsede bebeğime kavuşsam diye sabırsızlıkla bekliyorum :KK16:
 
tatlımmm yaa çok geçmiş olsunnn.cnm durdun durdun tam havalar ısındı sen hasta oldun...buarada fala ıhlamurda içme hemi inşallah bikaç güne iyileşirsin
 
ben bu konuyu doktoruma sordum da beni dövücekti neredeyse. "Evladım çocuk midende mi ki saçı çıkınca miden bulansın?" dedi.

:)))

Anladim canim.evet yaa hic sevmem su pepeyi.kim aglatiyor lan bu pepeyi.ne zaman yegenimi gorsem pepe pepe cok agliyoooorrr diye geziyor.:KK9::KK9:

Evet yaaa bir an once dogsa da giydirsem diyorum.ne sirin olurlar kimbilir.yerim ben minnoslariii

evet ya ben de pek sevmyorum pepeyi ve bazı çocuklar pepeyi izledikçe daha çok ağlama huyu ediniyorlarmış diye duymuşum

bir aydır kayınvalidem bizdeydi yemekleri hep o yaptı ,gittilerya elim hiç yemek yapmaya gitmio ööle alışmışımki ama böle güzel güzel şeyler de yiyesim var, yapacak yemek bulamıorum bana aklınıza gelen yemek çeşitlerini söyleyinde gerçek hayata döneyim artık:KK1::KK1::KK1:

oh ya ne güzel, ben son zamanalrda pratik olan neyse onu yapıyorum genelde tava et ızgara vs... hatta dün uyuyakalmışım eve gidince yemeği yapamadım :KK43:( zaten kocam da artık ne yemek yapayım değil ne yiyelim diye soruyorsun bana diyor :))

sanmıyorum 36 da alacaklarını doktoruma sordum ben 27 ye kadar raporsuz 27-35arası doktor raporu ile binersin 35 den sonra kendini parçalasan binemen dedi komik şey :) ayrıca doğru diyormuş thy sitesinde de aynısı yazıyor.



hamile olmadan tam bi kahve bağımlısıydım şimdi bende aldım kafeinsiz hafta da 1 ondan içiyorum.



yok canım öyle bişey mide nerde bebek nerde. sadece büyüyünce basınç yapıyor mideye oda yanma bulantı gibi tepkiler veriyor.



walla bende 2 günüdr tam bi canavardım.ilk kez eşim abartmıyormusun yemek olayını darılma ama gidişat fena deyince dank dedi. sarelle kavanozu tatlı ne bulsam yiyordum 2 günüdr çok fenaydım ama bugün itibari il kestim azalttım aslında dikkat ediyordum ama 2 gündür kendimi çikolata şelalesinde yüzerken düşünüyorum o derece sonra dedim ki sus oğlum oda küstü sanırım sabahtan beri tekme atmıyor tatlı yemedim bugün diye sanıırm :)

vaaayy fanteziye bak güzel fikir aslında.. enim eşim de dr den kaynaklı kilona dikkat etsen bebeğe zarar diyor ama ne yapayım elimden gelen ancak bu

Selam kızlar yarim ve ikiziz beni çok fena gaza getirdiniz.Yemek olayıyla hep kendim ilgilenirdim.Çarşamba anneme perşembe kvdeme menü sparişimi yaptım.İki gün anne yemeği keyfini çıkaracağım.Onlarda çok mutlu oldular :KK1:

ooh yarasınn :))

Kızlar ayağında ödem oluşan var mı. Benim sol ayağımda bi şişlik var evde terlik giyince de canım acıyo. Benim gibi olan var mı hiç. İnşallah olmazsınız da:)

canım çok uzun ayakta kalınca ya da tuz yeynce olur sanrıım, ben uzun ayakta durunca oluyor

Ahh hiç sorma bizimkide 2aydır bendeydi ve hiç yemek yapmadım işten gelip evde hazır yemeği görmek tarifi olmayan bi mutluluktu. Ama 2gün sonra gidiyo. Kendisini pek sevmesemde doğru söyliyim yemeklerini özlîcem :) ama ben naptım eşimin ve benim sevdiğim birkaç yemek var onları yaptırdım bolca buzluğa attım. Bana 1ay gider o yemekler :)) peki ya sonra. ...

ya ne güzel benim cins kocam deepfreezeden yemiyor, ben de hamilelere de çok tavsiye edilmediğini duymutum dondurulmul gıdaların

kızlar biliyorum biraz erken ama ben doğuma giderken saçlarımın sorun olucağını düşünüyorum. bi aksilik olmazsa tabi- normal doğurabileceğimi söylemişti dr.um başımıza ne gelir bilemiyorum ozamana tabi belki de sezaryan dicek.
işte saçlarım biraz uzun olduğundan belki sıkıntı yaratabilir orda bissürü şeyle uğraşırken bide saçlarımı düzelt topla ne bileyim hava sıcak olucak şöle ördürsem kuaföre derli toplu dursa diyorum bi kaç gün belki duş alamayız olurda ne bileyim idare eder belki bizi biraz ozaman :KK31: gerçi kapalıyım ama yinede ordan burdan çıkan saçlar olmasa daha iyi olur,
şuna benzer bi şekilde mesela :KK31:
Örgü Saç Modelleri | Kadın ve Dünya: Kadınlara özel bir dünyaya açılan kapı. sayfanın az aşağısında

bence çok güzel bir model.. ama ben de normal doğururken nasıl fönleteceğiz onu düşünüyorum.. acaba haziran gelince ehr gün kuaföre mi gitsem :)))

bgn oglum az 5 dk dısarsı cıktık bınaya gırerken rahımımı tamamınıda uyusukluk hıssettım (eliniz uyusurya öle yanıı)ALLAH ım ne oluyor dedım aklım a rahımın kasılıyor dedım ılk defa bole bırsey oldu sızdede öle :44:yaa aklıma takıldıdaaa







yaa bende cok ama cok ozledımm ıstahlı yemek yemeyıı yaaaaaaaaaaaaaaaaaa:KK39::KK39::KK39:.
cnm dr sordum o ara laf karıstı sonrada solemedıı ya arasammı dıe dusunuyorum cok suku rbebegım bu kontrolunde 1,5 hafta onde bılem cıktı ben kg almıyorum ama bebegım kg sıc cok ıı dedı dr ablamızz:nazar::nazar:,ama bebegım ac kalırsa dıye cok uzuluyorummm zorla yıyorum yaaa:KK36:,

o benım basından berı cektıgım cnm yaa elevıt basta bır kutu ıctıkk ondada ıstahım olmadıkı yaaa:44::44:bır anormallık var sanırımsamm bendee cevremdekı gebeler hapur hupur zor durduruyorlar kendılerını ama bennnn:KK30:hıc tıkk yokkkk:44: hmm annenler carsı dalar cnm benımm evet uzagızz araba ıle 20 dk fılann olsun saglık olsun cnm benımmmm

canım olur üzülme zaten birisi demişti doğruluğu ne bilmiyorum ama anne almasa da bebek alabiliyormuş önemli olan sağlıklı bslemek çok yemek değil

slm kızlar uzun zaman oldu foruma girmeyeli.pc ye virüs girmiştide.Bu arada şeker yüklemesini yaptırdım şükür herşey normal.sadece 10 kilo almışım doktorum kızdı.bende diete girdim ama 20 gündür 1 gram bile almadım inşallah bu son 3 ay ben zayflarım bebek alırda kilom hiç değişmez 10 kilo ile doğururum.sizce yanlış bi düşüncemi bu bebeğime zarar verirmiyim?

sağlıklı beslenmen önemli bence ama kilo almayacağım derken de zararlı şeyler yeme

doktorunun yönlendirmesiyle mi diyete başladın... ki; öyle olsa bile bana göre çok riskli... çünkü son 3 ayda bebek gerçek anlamda beslenmeye başlıyor... ayrıca 7. aydan sonra alınan kilonun %70'i bebeğe gidiyor ve o kilolar annede kalıcı olmuyor... benim hamileliğimin başından beri doktorumun en korktuğu şeydi fazla kilo almam... çünkü zaten iri kemikli bi yapım var... vücut olarak atletik görünsem de baskülde çıkan kilo çok da düşük olmuyor... ilk 6 ay tam da doktorumun istediği gibi ilerledi kilo alışım... ama 2 hafta önce kontrole gittiğimde doktorum "bu zamanlarda neden kilomda hızlı artış olmadığı konusunda endişeleri olduğunu" söyledi... beslenme şeklimi konuştuk, bebeğimi inceledi ve bebeğim zayıftı... 2 hafta geriden geliyodu kilosu... ve yıkıldım... bebeğimi besleyememişim... hemde farkında olmadan... hamileliğimin başından beri kilo alıp-verememe kaygım olmadı hiç... sadece yemek yemek aklıma gelmedi... acıktıkça bişiler atıştırdım... ama 2 haftadır 3 ana 3 ara öğün ve geceleri yatmadan tost ve gece uykudan uyanıp süt içiyorum bebeğim beslensin diye... evimizdeki baskül 2 hafta öncesine göre 3,5-4 kilo aldığımı gösteriyor... inşallah bebeğime de faydalı olmuşumdur... ki; adım gibi eminim bebeğim iyi beslendi çünkü karnım da büyümeye başladı... kısmet olursa yarın saat 11'de kontrolümüz var, doktor teyzemiz tüm gelişmeleri detaylarıyla bize aktarır... bizde eve geldiğimizde sizinle paylaşırız ama, sakın ola kendin kilo almamak adına bebeğini aç bırakma... ben çok vicdan azabı çektim... kızımı aç bırakıyorum diye... geceleri biz uyurken onlar uyanık olup, beslenmelerine devam ediyolarmış.... bu beslenme konusuyla ilgili doktorunla bi görüş bence...

annesi haberlerini bekliyoruz benim de daha önce yazmıştım her gidişimde iki-üç gün daha gerilior bebiş.. bu sefer et balık vs protein yemediğimden mi diye düşünüp bu hafta fulledim inş bebişimin daha da gerilemez gelişimi ve proteinler işe yarar yoksa aklıma bin türlü şey geliyor benim de allah muhafaza

Ben kuaförümü çağırdım, doğum başlayınca haber vericem o da hastaneye gelicek fön çekmek için :):)

ya ne şanslısınız ama ben ne kuaförü düşünürüm herhalde ne başka bir şey doğum sonrası belki :)) ama son aylarda mümkün olsa da full bakımlı gezebilsek her ihtimale karşı

Arkadaşlar merhaba dün gece oğlumla ilgili kötü bi rüya gördüm sabah kalktım ağla ağla öldüm resmen sizce bilinçaltı mıdır benim gibi olanınınz var mı sinirim acayip bozuk:KK43:

canım hayırdır inş. bazı rüyala tersine çıkar derler belki manası güzeldir, üzülme... ben de ilk kez bu akşam ilk kez rüyamda gördüm minnoşumu.. hayırdır inş.

günaydınlar hanm lar ve cücükleriiii

nasılsınız bugun ben bıraz daha zor uyudum donemıyorum kolay kolay artıkın yaa alt takvımdede dedıdı gıbı gece wc gıttım geldım 2 rekat namaz kıldım ayy bır hal oldumm nefesım kesılecek gıbı olduu ayy son 2-3 ayda neler beklıyor bızı ım bılır saglıcakla kucgaımıza almamız dılegımlee


bugun bızım ıcın onemlı bır gun ıstedıgımız ev ıcın ekpertız gelıp eve bakacak ona gore kredı onaylanacak sızden hayıllısı olsun dıleklerınde bulunmanızı dılıyorumm SIMDIDEN COK SAGOLUNNN hamişlerin dua ları cabuk kabul olurmusyaa:KK31::KK8::KK8:

oohh inş gönlünüze göre hayırlısı olur canım

Eki Görüntüle 674198

işte bundan istiyorum oğluma :)

süpper ya ben de istiyorumm

selam anneler ; kızım bu saate kadar hiç hareket etmedi korkuyorum panik oluyorum böle olunca :KK43: sanki karnım boşmuş gibi

canım bizim son muayenede dr gün boyu bekle olmadı akşam yemeğinden sonra sola yat bir saat ve sonra yine hissedeemzsen beni mutlaka ara dedi, ama bence evhamlanma uyuyordur minnoşun ya da keyifsizdir bugün

evet dün biraz rahatsızım demiştim ve bugün şifayı kaptım bide çalışmak zorundayım.işteyim ama sesim falan gitti ıhlamur içmekten iflağım kurudu iştahım yok kestane balı katıyorum ıhlamura aklınızda bulunsun zinde tutuyo insanı bitek onun sayesinde ayaktayım akşam olsunnnn :KK43:(

canım geçmiş olsun tekrar
 
kızlar bu arada sabah işe gelirken acayip ödüm patladı.. yeşil yanınca direkt karşıda sürdüm o sırada nasıl oldu nereden geldi bilmiyorum bir kadın ve her elinde bir çocuk önüme atladılar resmen nasıl durdum bilmiyorum ama ben durduğumda kadın da arabaya çarptı düştü sonra ayağa kalktı defalarca hastaneye gidelim dememe rağmen birşeyim yok dedi ve yaya için kırmızıda atladı yola evet bu sorun değil nasıl göremedim o ana kadar bilmiyorum ama bir de yok bana yeşil yanıyordu diye kafa tutuyor, düşündükçe kanım donuyor allah korudu ve inşaallah korur da ama acayip korktum.. inş bebişime birşey olmamıştır bu korkuda
 
kızlar bu arada sabah işe gelirken acayip ödüm patladı.. yeşil yanınca direkt karşıda sürdüm o sırada nasıl oldu nereden geldi bilmiyorum bir kadın ve her elinde bir çocuk önüme atladılar resmen nasıl durdum bilmiyorum ama ben durduğumda kadın da arabaya çarptı düştü sonra ayağa kalktı defalarca hastaneye gidelim dememe rağmen birşeyim yok dedi ve yaya için kırmızıda atladı yola evet bu sorun değil nasıl göremedim o ana kadar bilmiyorum ama bir de yok bana yeşil yanıyordu diye kafa tutuyor, düşündükçe kanım donuyor allah korudu ve inşaallah korur da ama acayip korktum.. inş bebişime birşey olmamıştır bu korkuda

çok geçmiş olsun. ben de özellikle son haftalarda çok dalgın ve unutkanım. gerçi kadın atlamış ama. bebişe bişey olmamıştır bence, ben 2 gün önce düştüm sadece akşama kadar hareket etmedi, muhtemelen bebişler kendilerini korumaya alıyorlar stresli bir durumda.
 
evet dün biraz rahatsızım demiştim ve bugün şifayı kaptım bide çalışmak zorundayım.işteyim ama sesim falan gitti ıhlamur içmekten iflağım kurudu iştahım yok kestane balı katıyorum ıhlamura aklınızda bulunsun zinde tutuyo insanı bitek onun sayesinde ayaktayım akşam olsunnnn :KK43:(

gecmiş olsun canm
 
kızlar bu arada sabah işe gelirken acayip ödüm patladı.. yeşil yanınca direkt karşıda sürdüm o sırada nasıl oldu nereden geldi bilmiyorum bir kadın ve her elinde bir çocuk önüme atladılar resmen nasıl durdum bilmiyorum ama ben durduğumda kadın da arabaya çarptı düştü sonra ayağa kalktı defalarca hastaneye gidelim dememe rağmen birşeyim yok dedi ve yaya için kırmızıda atladı yola evet bu sorun değil nasıl göremedim o ana kadar bilmiyorum ama bir de yok bana yeşil yanıyordu diye kafa tutuyor, düşündükçe kanım donuyor allah korudu ve inşaallah korur da ama acayip korktum.. inş bebişime birşey olmamıştır bu korkuda
çok geçmiş olsun aman dikkat edin araba kullanan hamişler.. ben kullanmamaya çalışıyorum.. karnımı kasıyorum gibi geliyorgaza frene bastıkça.
 
jelibommmm, elifim22, Happymother


kızlar okudum dualarınızı allah kabul etsin ve gönlünüzegöre versin..
 
X