2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
az önce öyle kötü oldum ki...

masamın yanındaki pencere açıktı ofiste ve birden kedi sıçradı içeriye.ben de sıçradım tabi,irkildim Allah ım çok korktum bir anda.:26:


aman cnım allah korumuş..öyle ani korkular iyi değilmiş umarım sen ve bebeğin iyisinizdir...
 
Kızdım size ama , ayva zamanı geçti nerdeyse şimdimi söylenir ayva yemenin iyi olduğu , geç söylemeyin böyle şeyleri
Bizde salı günü gitiik gördük bebişimizi, geçen sefer elleriyle kapamıştı yüzünü göremedik bu sefer de kapatmıştı ama doktorumuzun uğraşmasıyla çekti iki yana gösterdi o güsel yüzünü ,maşallah ona, bende sanki ultrasonda rahatsz oluo gibi hissediorum çünkü beklerken hareketli oluo iyi diorum, ultrasona girince eller yüzde yatıo öle kıyamam ona ben:):)Maşallah herşeyi yolunda ayrıntılı baktı doktorumuz bütün organlarına.
Çok aç bırakıorum ben bebişmii ama düzenimi de değiştirmedim daha kayınvalidemler bizde erken kalkmıorum onlar gidince artık sabah 7 8 gibi kalkmaya başlıcam üzülüorum geç kalkınca vicdanen bebişime.Gerçi uyanınca tekmelio ama olsun.Kalkar kalkmaz dooğru mutfağa gidip apar topar kahvaltı hazırlıorum.
Kızlar benim de sağ kalçamda ağrı var daha doğrusu sinir sıkışması oluo.Sırt üstü yatınca nerdeyse ağlayarak dönebiliorum .Çok kötü.Kalsiyum vermiştide doktor bir ay önce ben kullanmadım. Artık başladım kullanmaya, kemikler zayıfladığı için sinire baskı yapıomuş işte. Ev de süpürmüycem artık,o zaman tavan yapıoÇok şükür tek şikayetim bu.
Hafta sonu da istanbula gidices eminönüne gitmek istiorum kaçabilirsek bi ara bakalım.Bıcır bıcır bişiler alasım var ordan lohusa tacı, cici defterler falan...
Çok konuştumm
 


bizim iki taraftan uzakta sukurkı karısan yok apartmandada herkes ısınde gucunde cogunu tanımıyorum :))) zaten kayınvalıdede aramaz esımle ararsak görüşüyoruz :)) benım kafa rahat o konuda ama bende cok tecrubesızım nasıl bakacam kaygısı yasıyorum dogum ailem gelecek yanımda olacaklar ınsaalh o biraz rahatlatıyor
 




ayvayı vede hurmayı annem en basından berı soyluyor ama ben yiyemıyorum kivi yiyebiliyorum en rahat,gecen hafta gıttım emınonune havuzluhana gıtmenı tavsiye ederım bebek ve annenın ıhtıyacı olabılecek hersey var vede daha uygun fiyata peşindede &10 indirimleri var ,sadece bebek odası gormedım,
 
Kiviyi bende çok tüketiyorum hurma da arada yiyorum aldım ama ayva yemedim pek aslında çok severim ama iyi ayva bulamadıım için yemedim ama bilsem zorlardım arardım yane :):) bebişin kıyafetlerini aldık çok bişi almadım ama evet herşey varmış orda ıvır zıvır bakıcam bide park yatak alırıs büyük ihtimal. burda iki üç mağaza var kraftın park yatağı var sadece onu da sevmiorum bakıcas artık , bi de dün ilk aşımı oldum bende korkucak bişe yokmuş :)
 

Bende kendime şaşırıyorum,sanki 10 çocuk büyütmüşüm gibi bebek bakımı konusunda hiç kaygım yok.Sorsan bir bebeği kucağıma dahi almadım sadece uzaktan sevdim.Tabi kitaplarla kurslarla eğitiyorum kendimi onun verdiği güven olabilir.Birde tecrübeli arkadaşlarım zorluklarından bahsetmediler pek...Kv ve annem aynı şehirdeyiz ama onlarında desteğini çok almayı düşünmüyorum.Benim kurallarımla onlarınki çakışabilir.Başlarda olabilir ama kendi düzenimi kurmak istiyorum.Umarım başarılı olurum :)
 

Bende de var o rahatlık aynen kitap okuyorum falan bide üç tane yeğenim yanımda büyüdü. Çok müdahele ederler de kırarım die korkuorum bende. Dediğin gibi kendim bi düzen kurmak istiyorum bakalım fırsatımız olacakmı ,hani şimdi ruh halim iyi biçok şeyi görmezden geelbiliorum yada bi şekilde kendimi rahatlatıorum sarmıorum kimseye de doğum sonrası kendimden korkuorum:):)
 
kızlar merhabalarrr
bugün gittim kızıma 1-2 zıbın tulum falan aldım.şuan her ay için 1er çıtçıtlı badisi var hepsinden 3er 5er almayı düşünüyorum.
yalnız ben hepsini uzun kollu aldım,6 aydan sonrası için kısa kollu almayı planlıyorum.içine giydiririm diye.

kızlar aklım çok karışık.ben kızımı yeni doğduğunda diyelim 2 hafta hadtane çıkışlarıyla giydirdim.2 takım önden çıtçıtlı badi ve pijamasıda var.
sonra ne giydircez biz bu bebiklere.
mesela uzun kollu çıtçıtlı tulumlar ağustos ayında giydirilir mi ya da sade elbise?
üşürler mi terlerler mi bilmiyorum ki...

arkadaşıma sordum mesela ev içinde uzun kollu çıt çıtlı badi altına pijama altı giydirsem olur mu diyorum yazda olsa üşür diyor kafam karıştı

bugün çok ucuza şu tulumlardan buldum 2 takım var ama 2 aydan sonra ayaklı tulum giymezler,rahat hareket edemiyorlar diye okudum almadım.

alsam mı bilemedimmm

hadi bir el atın kızlarrrr
 
Son düzenleme:

walla bende yeni aldım daha netten karışık aldım 0-3 ve 3-6 ay bende sen gibi ayaklı almamaya çalıştım ama sonrada kasmadım bu durumla ilgili çünkü ayaklarını keseceğim :) zaten kesip normale çevrilebilecek düzeyde ayak kısımları o yüzden beğendiysem aldım patikli olandan. ama giyiym konusnda bende bilmiyorum ne giyecekler annem sağolsun etcrübesinden yararlanacağım :) ama geçen senenin temmuz annesi arkadaşımın dediğine göre doğduğu 1 ay özellikle çok üşüyor dedi penye şapkasız durdurma hatta 1 ay kadar yaz bebeği diye düşünme dedi. ona dayanarak bende kısa uzun kollu karışık aldım. eğer üşür gibi olursa ince penye ceketlerden giydirirm diye düşündüm.
 

sende benim gibisin desene =) cnm valla yazlık ince kolsuz çıtçıtlı badi,üstüne çıtçıtlı ayaklı tulumla üşümezler bence.başına da şapkası :)

ayakları kesmek iyi fikirmiş aklımda olsun :)
 

Aynen bahsettiğin kırma korkusu bende de var.Ama anlayış bekliyorum kendimdende, onlardanda..yaşayıp göreceğiz :)
 


İşte sorun yapıyorlar hep bende sinir oluyorum ama napacan yapacak bişi yok canım ya
 

canım sana söyle söyliyim geçen sene temmuzda doğum yapan çok samimi bir arkadasım var ve tesadüf ki hatta aynı gün doğum tarihleri olucak kısmetse.. ben 1 hafta kadar onlarda kaldım diğer günlerde gün aşırı yanındaydım o bana büyük bir tecrübe oldu birlikte büyüttük resmen.. herneyse gelelim asıl konuya ilk 2 hafta hastane çıkışı ve onun gibi uzun kollu pijama takımıyla geçirdi ve biz antalya da yaşıyoruz hani sıcaklığı az çok biliniyo 40 dereceleri bulur geçer bazen.. gün 24 saat belki toplasan 4-5 saat klimaları kapalı durdu.. 2 haftadan sonra nerdeyse eylüle kadar yarım kollu çıtçıtlı badi ve alttında mevsimlik uzun pijamalar giydirdi bazen pijamasızda durdu.. zaten bu çıtçıtlıları sonra hep küçülsede altına atlet niyetine çıtçıtını kapatmadan giydirdi..

şöyle birşey de duymuştum ha yeni doğum yapan bir anne ha yeni doğmuş bi bebek vucüt ısısı aynı olurmuş kendine göre ayarlıcaksın..
 

aynen kes gitsin :) ya ben zaten çok bişey almadım toplasan 10 zıbını yoktur sanırım 6-7 tanedir oda kısa ve uzun kol karışık. 1 pijama takımı 10 çorap 3 alt eşofman bu kadar işte:) annem sıkı sıkı tembihliyor alma çabuk büyür hevesle alırsın kalır diye birde annemde kendisi alıyor. daha ne battaniyesi ne havlusu ne nevresimi hiç bişeyi yok oğlumun hatta ismi bile yok:)
 



Cnm ya bende senin gibi düşünüyorum...sadece 5-6 tane kısa kollu çıtçıtlı bady alıp geri kalanını uzun kolllu tulum ve alt üst takım almayı planlıyorum.2-3 takımda güzel oğlumu yakışıklı gösterecek takım almak istiyorum malum önümüz bayram olucak :)))
 

Canım öncelikle aldıkların hayırlı olsun sağlıklı günlerde giyinsin bebeğin :)Ben uzun kollu çıtçıtlı tulumların kullanışlı olmadığını her alt değiştirmede bebeğin tamamen çıplak kaldığını duydum.(Tulumu tamamen çıkarman gerekiyor alt açma için) Ancak senin önerin bana daha mantıklı geldi( mesela ev içinde uzun kollu çıt çıtlı badi altına pijama altı giydirsem olur mu diyorum )en mantıklısı bu.Altına pijama altı yerine çoraplı altlardan giydirirsin.Alt teğiştirmede daha pratik olur.O kadar giydirince neden üşüsün çıplak durmıycakki :)
 
Aynen bahsettiğin kırma korkusu bende de var.Ama anlayış bekliyorum kendimdende, onlardanda..yaşayıp göreceğiz :)

walla ben zaten asabi ters bi insanım bakalım ne olcak :) eşim diyor zaten sen 3 ay kalacaksın ortalama ya orda kesin memlekette herkesle küser gelirsin diyor herkes olmasada bakcaz artık dedim ben de :) mesela en basitinden ben yanımda yatırmak istemiyorum hemen olur mu ayrılmaz küçük çocuk gece kalkacaksın şu bu bin laf yedim ama inat ettim deneyeceğim kardeşim işte bi durun dedim daha doğmamış oğlumun sünnet töreni kavgası var ben hemen küçükken kesilsin istiyorum olur mu efendim büyüyyecek düğün yapılacak ben sünnet düğününe karşı bi insanım mesela bakalım ne olacak geçen kızdım çocuk benim arkadaş dedim :) birde uzaktalar yani pek karışmıyorlar ama arada oluyor böyle telden bile yetişiliyor ama olsun yineden rahatım şimdilik :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…