2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
esımı ıse gonderdım uyuyamadım agrıdan yaa!!! bugun ıı degılım:2:

1-gece bır uyandım bogazım ınmı dop dolu sabah esıme kalktım ıhlamur kaynnattım içtim yumusasın dıye nane lımonda yapacagım:26:
2- sol bacagımdan yuyuyemedım tam kasık bolgemde sıdetlı bır acı ya kasılma gıbı:18:
3-sizdede olan varmı bıraz pardon ama ben gebelık boyunca hep bagırsaklarım da yemek sonrası agrı var wc acaıp wc sorunum yok genelde gabızlık olurmus bende tamm tersi hemde bayagıı:KK17::KK17:dr sormayınunutuyorum nedenkı acaba??
4-sızce bu agrılara karsı ne yapabılırımkınee?? grıb gıbı yım burnum tam akmıyor bogazım dolu ve cok acıyor o kaaa :KK53::2::2:







bosver seb k v cnm benım cok sukurher gunumuzeee gorumcende senden yana olmus bosverrr hepsı ole k v delerın takmamaya bakıcaksınn cnm cımmmm:KK54:

canım bebeıgnın cınsıyetıne gore al erkek bebelerı sıcagı sevmezler ben o yısden ınce alıcamm kıs kollunun ustune bırsey gıydırmek gerek ılk aylarda ama o yusden cıtcıtlı uzun kollu alırm kundaga sarıcagım zaten yeter sıcak da erkek bebelerı cabuk ısılı k olurmus eltımın ıkı oglu vardı o soyluyor ama kız bebelerı severmıss sıcagıı hehe onada uzun yeterlı olur ılk aylarda kısa kollu gıydırmem heralde ya sonrda kıs gelıyor ustune bır penye daha tmm dır:):KK34:

:KK34:







kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim evet tuğsem ve zeynep hoşuma gidiyor ikisini de koysam uzun olacak bide kızlık soyadını bırakmazsa 2 isim 2 soyisim olacak benim ismim öyle bazen sorun oluyor. Peygamberimizin (SAV) kızı zeynep in hayatını okudum da 30 yaşında vefat etmiş sıkıntılı bir hayatı olmuş biraz soğudum açıkçası bilemedim yani :44:
ben o kadraını okumadımda efendımızın kısının adı oldugu ıcın cok hosuma gıdıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:KK16::KK16:[/QUOTE]


canımm çok geçmiş olsun..bende geçen hafta senin gibiydim günde 3 bardak ıhlamur içtim ve bol c vitamini 2 günde kendime geldim çok şükürr.kabızlık sorunu ily zamanlar yaşadım o geçti ama şimdilerde büyük tuvaletimi yaparken hem çok ağrı çekiyorum hemde rengi simsiyah..biraz tedirgin oldum açıkcası.p.tesi kontroşüm var sorucam her yaşadığım sıkıntıyı...allahım daha beter sorunlar vermesin bunlar geçici
 
Ben 3 gün önce dr a gittim buarada evime çok uzak bi hastaneye gidiyordm dr iyi diye ama o da bi izne cıkıyo ve ne zaman dönceği belli olmuyo bu durumda bende evimn dibinde bi hastane var oraya gtmeye karar verdim dr önerisiyle neyse gittim ayrıntılı ultrason istedim kendi baktı tek tek organlara sonra 4lü doppler istedi birde 2li test dedi ben hiçbişey anlamadım vardır bi bildiği dedim neyse bizimde sigortada problem cıktı hiç olmaz ya daha ilk gidişim sorun cıktı aksi yardımcı olrz fln dediler 1250 tl ücret cıkardılar ıkı test için sorunu cözelim oyle gelelim diyince de bu seferlik sgk kapsamında olsun denildi o da 130 tl ama biz kabul etmedik o şeklde de şimdi size sorum uzak da olsa eski drumu bekleyip ona devammı etmeliyim yoksa buraya bi kez daha gidiyim mi deli olcam cok kararsız kaldım kızlar ya ayrıca 4lü dopller da da bakılıymuş bütün organlara e bu ayrıntılı ultrason ne ozaman ben hiçbişey anlamadım bi de o 2li test ne alaka ya ben yanlış anladım ya eksik duydum bilemiyorum ne yapsam??

2li test zamanı çoktan geçti ama neden öyle bişey demişlerki. bence kendi doktoruna devm et :)

Canım gecmiş olsun ama ıhlamuru çok tüketmemeni tavsiye ederim hamilelikte çok iyi değilmş kasları gevşetyrmş dikkatli kullan bende aynı durumdan muzdaribim herkeste var su sıra öksürük grip salgın sanrm dr bi surup verdi onu içiyrm bir de ballı süt biraz yumuşadı boğazım bende senn gibi ıhlamur içtim ama uyarıldım Allahtan yoksa zaten bayılırım ıhlamura sürekli içerdim aman dikkatt..

ıhlamur rezene papatya. bu 3ü hamilelikte gayet rahat kullanılıyormuş canım
ben de siyah çay yerine bi gün rezene bi gün ıhlamur içiyorum
:KK49:

Hamilelerin hangi bitki çaylarını içmeleri güvenlidir? - UZMANTV
 
canımm çok geçmiş olsun..bende geçen hafta senin gibiydim günde 3 bardak ıhlamur içtim ve bol c vitamini 2 günde kendime geldim çok şükürr.kabızlık sorunu ily zamanlar yaşadım o geçti ama şimdilerde büyük tuvaletimi yaparken hem çok ağrı çekiyorum hemde rengi simsiyah..biraz tedirgin oldum açıkcası.p.tesi kontroşüm var sorucam her yaşadığım sıkıntıyı...allahım daha beter sorunlar vermesin bunlar geçici
o siyahlık demir hapından kaynaklanıyor canım. idrarın rengindeki değişiklik ise vitamin haplarından korkacak bişey yok :KK49:
 
Senden de canım tabiki yazcam okuyup gecemezdim Allah korusun hepimizi bu dönemde daha cok dikkat etmeliyiz yiyip içtiklerimize benim cok ateşim vardı o da yataga düşürüo insanı onun içinde soğuk su ile sil vücudunu özellikle alın avuç içi ve ayak altı inan bu sayede ayaklandım çorba iyi gelir sıcak sıcak iç canım afiyet olsun:)nane limon da içilir ama fazla yapma nane de etkili çünki bugün içmişsin mesela daha içme drunla görüşsende surup yazsa bende surup var sadece 1 hafta kullancan ve bebeğe hiçbir zararı yokmuş canım..


gebeliğe vucudumuz alışmaya çalıştıgı ıcın oluyo ağrılar uterus hergecen gun buyuyo ve gerılıyo ama bu durum sureklı ıse bı drna basvurmanda fayda var bende bir hafta boyunca hergun sureklı oluyordu dogum sancısı gıbı usg de servıks ıncelmesı gordu progestoran basladı suan halen kullanıyorum
gribin ıcınde bol dınlen sıvı al atesın cok yukselırse parol ılacını alabılırsın bebeğe zararlı değil antıbıyotık felan alma muayene ettırmeden kendını ayrıca bol portakal cok ıyı gelıyor bana gecmıs olsun :)
 
Birde herkesin evi farklı açıdan güneş alır öylede bişey var. benim evim yazın çoookk sıcak oluyor. birazda yaşayıp görücez aslında.

Bu arada kızlar artık her gören hamile olduğumu anlıyor. eheheh :KK9::KK9: ben çok üzülüyordum kimse anlamıyor diye.
bebeğim çok mu küçük neden hiç belli olmuyor diyordum. artık baya belli oğluşum.
hatta geçen gün biri oğlun mu olucak diye sordu. onu nasıl anladı anlamış değilim :KK9::KK9::emir_bebek:


Tatlım benimde belli değildi pek göbeyim ama şimdi baya belli olmaya başladı erkek olunca göbeyin sivrileşiyor kız oluncada popon çıkıyor karnın yanlara doğru genişliyor benim öyle hatta geçenlerde iş yerime gelen bir bayan dedi :26::26:arka profilden görüp kızın mı olacak popon çıkmış dedi çok utandım yaa:26::26::26::26: evt kızım olacak dedimm:KK53::KK53::26::26::26:
 
gebeliğe vucudumuz alışmaya çalıştıgı ıcın oluyo ağrılar uterus hergecen gun buyuyo ve gerılıyo ama bu durum sureklı ıse bı drna basvurmanda fayda var bende bir hafta boyunca hergun sureklı oluyordu dogum sancısı gıbı usg de servıks ıncelmesı gordu progestoran basladı suan halen kullanıyorum
gribin ıcınde bol dınlen sıvı al atesın cok yukselırse parol ılacını alabılırsın bebeğe zararlı değil antıbıyotık felan alma muayene ettırmeden kendını ayrıca bol portakal cok ıyı gelıyor bana gecmıs olsun :)


glowworn katılaraklatan bişi daha eklemek istiyorum canım her bitki çağını içme ve çok fazlada içme aman ha Cvitamini iç bol bol ben öyle atlattım hiç ilaç kullanmadım nane limon ıhlamur içtim ama günde 2 bardağı geçmedi her bitki çayı içilmezmiş öyle duydum tatlım şimdiden çok geçmiş olsun:nazar::nazar::nazar::nazar:
 
mrb canım ben devlette yaptırdım ve doğru düzgün de görmedim bebeği böyle mi oluyor renkli doplerde şaşırdım. sen nerde yaptırdın. özeldeyse ne kadara yaptırdım. bu arada allah nazarlardan korusun sağlıkla al kucağına

Amin canım teşekkür ederim. biz özele gittik canım 4 boyutlu ultrasondu bu. Bizim memlekette ayrıntılı bakılmadığı için özele gittik. Ayrıntılı ultrason için 150 tl ödedik. Hepimiz sağlıkla alalım kucaklarımıza bebişlerimizi..
 
Kizlar bebeshop. Com guzel kiyafetler malzemeler var bi bakabilirsiniz ben pek internetten almadim ama dukkanlarda da orjinal farkli seyler yok sizin bildiginiz steler varmi
 
sevgili anneler.. :KK3: bitki çayları için bunu okumalısınız.. İnşallah işinize yarar. Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.
 
kızlarr slmm.dün işyerinde sabahcıydım öğlen 3 e kadar buradaydım.bugünde öğlen işbaşı yaptım ne kadar çok şey konuşmuşsunuz dünden beri geçmişi okunaktan yazamadım bi türlü :))

ben bişey sorcam sizlere . şimdiye kadar 3 doktor değiştirdim hepsininde ilgisizliğinden ve yeterli bilgi vermediğinden şikayetçiydim.şimdi gittiğim doktor evimede çok uzak ama tavsiye üzerine gideyim dedim 3 kere gittim daha ilk başlarda çok güleryüzlüydü ama bilgi eksikliği vardı sürekli ben not aldığım şeyleri soruyordum o da çok fazla açıklama yapmadan anlatıyordu.mesela ben şuan sadece elevit vitamin ilacı kullanıyorum herhangi bir demir ilacı yada kalsiyum vermedi.kan tahlili ve tam idrar tahlilide istemedi.kasık ağrılarım çok var benim onuda her gittiğimde soruyorum hamilelikten diyor hep ..napsam bilmiyorum değiştirsem desem nerden bulcam başka doktor hem eşimde yeter bu doktor iyi değiştirmeyelim diyor.çok kararsızım ben yaa :KK43:
 
Kizlar nette gezindiklerimi paylasim dedim 1:civil. Com 2:markabebe. Com 3:bücürükshoponline 4:bebeshop. Com5: kidycity. Com hepsindede guzel seyler var belki isinize yarar diye dusundum
 
kızlar allahınızın aşkına resmimi azönce çektim .şimdi bi bakın şu göbeğe,şu tipe?
Eki Görüntüle 651826

dün hastane çıkışı kv.ye gittik hani anne bak herşey yolunda bak tahlillerimde temiz çıktı demeye.
yemek yerken durdu durdu, 'ya kızım kusura bakmada hiç hamileye benzemiyosun' demezmi? :KK53:
ya sinir oldum 'anne artık bilemiyorum hayalinde nasıl bi hamile gelin var ama ben gayet hamileyim 7 kilo aldım daha ne olsun baksana göbeğime' dedim. sonunda görümcekde dayanamadı anne senin gözlerinde sorun var falan dedi.
ama ben sinir oldum yaaaahhhhh :KK31: :KK47: :KK47:
nası beceriyorlar bunu yapmayı benim takıcak bisürü şeyim var bebeğimin sorunları var bu kadar anlayışsız olunurmu ama yaaa???

ya sen na bakam yakını göremiyor :)

Oy oy oy, maşallah.Yerim o baş parmağı. Allah nazarlardan korusun.:nazar:





Ben de 21. haftadayım, 3 haftam kaldı diye seviniyorum. Ben idarecimle görüşeceğim ikiz gebeyim diye. Olmazsa doktorumdan da rapor alırım.



Evet benim de oluyor arada, ama sonra yine başlıyorlar. Dert etmeyin ki bebiş sıkıntıya girmesin.

ikiz gebeliklerde farklı olabilir sor bence.



hani böle hissediyosunuz ya bebişleri nasıl bişey ben sanki gaz geliyo gidiyo gibi karnımda sanki baloncuk patlıyo gibi nasıl desem ufakça bişey böle bide günde 3 kere falan oluyo normalmidir genelde saat 10 da bide akşam 9 da bide öğle arası.AMA BU HİSSETME KONUSUNDA gerçekten size ihtiyacım var normal tekme gibimi hisler yoksa böle ufak gaz gibimi pıt gibimi nasıl bişey
ben ilk 20. hafta mıydı yoksa 21 bitmek üzeremiydi hissettiğimde bende gaz kıpırtısı gibi hissettim et seyrimesi derler ya öyle ama bende de a bu tekme ayağı bu eli diyebileceğim türde olmuyor

Ben 3 gün önce dr a gittim buarada evime çok uzak bi hastaneye gidiyordm dr iyi diye ama o da bi izne cıkıyo ve ne zaman dönceği belli olmuyo bu durumda bende evimn dibinde bi hastane var oraya gtmeye karar verdim dr önerisiyle neyse gittim ayrıntılı ultrason istedim kendi baktı tek tek organlara sonra 4lü doppler istedi birde 2li test dedi ben hiçbişey anlamadım vardır bi bildiği dedim neyse bizimde sigortada problem cıktı hiç olmaz ya daha ilk gidişim sorun cıktı aksi yardımcı olrz fln dediler 1250 tl ücret cıkardılar ıkı test için sorunu cözelim oyle gelelim diyince de bu seferlik sgk kapsamında olsun denildi o da 130 tl ama biz kabul etmedik o şeklde de şimdi size sorum uzak da olsa eski drumu bekleyip ona devammı etmeliyim yoksa buraya bi kez daha gidiyim mi deli olcam cok kararsız kaldım kızlar ya ayrıca 4lü dopller da da bakılıymuş bütün organlara e bu ayrıntılı ultrason ne ozaman ben hiçbişey anlamadım bi de o 2li test ne alaka ya ben yanlış anladım ya eksik duydum bilemiyorum ne yapsam??
2 li test için çok geç değil mi artık bence sen bir daha araaştır başka doktora sor

canım benımm burda bır ı paylasmıs bende yenı ızledımm kadın 6,800 kg agırlıgında dogum yapıyor ondan karnı pek buyukkk :nazar:tartıya ozellıkle baktımm:KK17:karnı sıvrı kıı benımkıdemı ole olucakkınee:44:hanı benımkıde erkek yaa:21::21:burdakı kıslardan bazıları soleyorduu bıra kac sayfa oncesınde vardı sanırımsamm suda dogum dıye benım ılgımı pek cekmedı tamam kolay oluyordur sancıyı hafıfletıyordur ama o andaa suya gırmek bıle korkutur ınsanı heheh :KK30::KK30::26::KK51:acıbadem de yada memoralda var dır sanırımsam ama fıyatı bayagı dır cnm 2500 tl lerde dıı ark yazıdıgna goree:KK51:

ben paylaşmıştım kızlar :)
ben o kadraını okumadımda efendımızın kısının adı oldugu ıcın cok hosuma gıdıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:KK16::KK16:


canımm çok geçmiş olsun..bende geçen hafta senin gibiydim günde 3 bardak ıhlamur içtim ve bol c vitamini 2 günde kendime geldim çok şükürr.kabızlık sorunu ily zamanlar yaşadım o geçti ama şimdilerde büyük tuvaletimi yaparken hem çok ağrı çekiyorum hemde rengi simsiyah..biraz tedirgin oldum açıkcası.p.tesi kontroşüm var sorucam her yaşadığım sıkıntıyı...allahım daha beter sorunlar vermesin bunlar geçici[/QUOTE]
o kullandığımız kan ilaçlarından rengin koyu olması ve kabızlık bende de var.
 
arkadaşım doğum yaptı gidemedim demiştim gittim epidural sezeryan olmuş çok ağrısı vardı özellikle başım çok kötü dedi banada ne yaparsan yap normal doğum yap aksilik olmadığı sürece dedi bebek çok mutlu ve huzurluydu uyuyordu :)

bu arada seçen senenin temmuz annesi ile konuştum her şeyi sordum sizede yazayım hemen. hamileliği bayunca 13 kg almış oda benim gibiyken 5-6 kg almış sonra bi 6-7 daha almış. hamileliğinin ilk 3 ayı hep kusmuş ben gibi :) ama devamlı 9 ay boyunca karın ağrısı çekmiş ve sık sık kanaması olmuş. sonra doğuma geliyorum. bebek 3,5 kg doğmuş normal doğumla. sezeryan olmak istemiş doktoru normal doğurabilirsin demiş cesaretlendirmiş. sakın millete bakma çok abartıyorlar dedi zaten 5cm açılıncaya kadar çok ağrın olmuyor ama hayatta en güzel şey doğduğu anı hissetmek diyor o kordonu keserken görmek kendinde olmak sezeryan olsam yaşayamazdım bunları bugün doğursam tekrar normal doğurudum diyor. evet canın acıyor ama bu dayanılmaz bi acı değil o an kucağa veriyolar hemen göğsüne koyuyorlar ya muhteşem unutuyorsun tüm acıyı benimde canım çok tatlı ama hiçte öyle olmadı diyor. bebek bakımına gelince ilk 3 gün sütü gelmemiş ve sarılık olmuş bebek. sonra gelmiş pompa biraz canını acıtıyor insanın ama kullandım diyor arada. yaz diye düşünme üşüyebiliyorar dedi sende üşüyosun dedi. hatta sıcak hem teliyosun souk soğuk hemüşüyosun dikkat et sen gazlanırsan bebekte gazlanıyor dedi. ben çok hareketliyim oda öyleymiş ama 7 ayda erken doğum riski olmuş artık dikkat et hareketlerine dedi. şimdilik bu kadar aklıma gelen olursa yine yazarım kızlar sizinde sorunuz varsa yazın belki konuşmuşumdur yazmayı unutmuşumdur :)
 
birde çok hurma yemiş belki doğum ondan kolay oldu dedi :) hurmayı başka yerde de okumuştum çünkü ben oda söyledi :)
 
:119: suzancim gelip beni bulmana ilgilenmene cok sevindim allah razi olsun canim

kisaca ozet geceyim 2. kez hastanede yatiyorum..carsambadan beri hastanedeyim bugun seker yuklemesi yaptilar ben midem bulandi diye hepsini icmedim yuklemeden sonra ise kanimi 45 dk sonra aldilar dr a once bunu soylemedim ve sekerimin ust sinirda oldugunu soyledi ve diyet verdi ben oglen vizit gezerken itiraf ettim oda pazartesi testi 50 gr olarak yenileyecegini onda da yuksek cikarsa 100 gr olara tekrar yapacagini soyledi korkuyorum ama hayirlisi diyorum..

yatmaya devam ediyorum rapora devam birazcik otursam bebek asagi dusuyor kafasina pubikin ustine dayiyor ve canimi yakiyor kasilmalarim basladi 20. haftada :KK5: bugun yine kasildim bebek bir yere taş gibi toplaniyor hemen nst ye bagladilar allahtan sancim cikmadi dua etmekten baska yapacagim hicbirsey yok benim.. dr um bu kadar olumsuzluga ragmen okadar pozitifsinki seni cok seviyorum bu yuzden dedi umut etmektan baska yapacagim bisey yokki... ayrica 24. haftadan sonra heran dogum dedi rabbim bilir anca.. bende degisen birsey yok kizlar oglum buyudu masallah :nazar: kocaman oldu 18. haftadan beri gayet net hissediyorum hareketlerini 2 haftadan fazladirda disardan gayet net gorunuyor :nazar: kocam yanimda yok bilen bilir memlekette annem bakiyor 2 haftada bir esim geliyor hasrette zor oyle iste

umarim hersey yolundadir herkes iyidir
 
:119: suzancim gelip beni bulmana ilgilenmene cok sevindim allah razi olsun canim

kisaca ozet geceyim 2. kez hastanede yatiyorum..carsambadan beri hastanedeyim bugun seker yuklemesi yaptilar ben midem bulandi diye hepsini icmedim yuklemeden sonra ise kanimi 45 dk sonra aldilar dr a once bunu soylemedim ve sekerimin ust sinirda oldugunu soyledi ve diyet verdi ben oglen vizit gezerken itiraf ettim oda pazartesi testi 50 gr olarak yenileyecegini onda da yuksek cikarsa 100 gr olara tekrar yapacagini soyledi korkuyorum ama hayirlisi diyorum..

yatmaya devam ediyorum rapora devam birazcik otursam bebek asagi dusuyor kafasina pubikin ustine dayiyor ve canimi yakiyor kasilmalarim basladi 20. haftada :KK5: bugun yine kasildim bebek bir yere taş gibi toplaniyor hemen nst ye bagladilar allahtan sancim cikmadi dua etmekten baska yapacagim hicbirsey yok benim.. dr um bu kadar olumsuzluga ragmen okadar pozitifsinki seni cok seviyorum bu yuzden dedi umut etmektan baska yapacagim bisey yokki... ayrica 24. haftadan sonra heran dogum dedi rabbim bilir anca.. bende degisen birsey yok kizlar oglum buyudu masallah :nazar: kocaman oldu 18. haftadan beri gayet net hissediyorum hareketlerini 2 haftadan fazladirda disardan gayet net gorunuyor :nazar: kocam yanimda yok bilen bilir memlekette annem bakiyor 2 haftada bir esim geliyor hasrette zor oyle iste

umarim hersey yolundadir herkes iyidir

allah yardımcın olsun canım çok zor sürekli yatmak ama yatt sakın kalkma 30. haftalara bi ulaşsan gerisi kolay.. :KK19:
 
esımı ıse gonderdım uyuyamadım agrıdan yaa!!! bugun ıı degılım:2:

1-gece bır uyandım bogazım ınmı dop dolu sabah esıme kalktım ıhlamur kaynnattım içtim yumusasın dıye nane lımonda yapacagım:26:
2- sol bacagımdan yuyuyemedım tam kasık bolgemde sıdetlı bır acı ya kasılma gıbı:18:
3-sizdede olan varmı bıraz pardon ama ben gebelık boyunca hep bagırsaklarım da yemek sonrası agrı var wc acaıp wc sorunum yok genelde gabızlık olurmus bende tamm tersi hemde bayagıı:KK17::KK17:dr sormayınunutuyorum nedenkı acaba??
4-sızce bu agrılara karsı ne yapabılırımkınee?? grıb gıbı yım burnum tam akmıyor bogazım dolu ve cok acıyor o kaaa :KK53::2::2:

geçmiş olsun canım.c vitamini al ve balla veya pekmezle karabiberi karıştırıp yut.boğazı rahatlatıyor.



nasılsınız kızlar.eşimle tam 3 saattir mantı yapmaya çalıışıyoruz.hiç yaptığım birşey değildi.anneannemden tarifi aldık,yapmaya kalkıştık.hamur yoğurduk bir de birsürü yoğurmuşuz.bir de açması var tabi.küçük küçük açıyoruz ama yine de ne zor.delik delik birşey varya onun üstünde yapıyoruz.yapışıyor çıkmıyor.:KK1::KK1::KK1:
ay resmen rezil olduk ya,neyse en sonunda yapıp yedik.mutfak ne biçim olmuş,orayı topladık falan.işin çoğunu yine eşim yaptı ama çok yorulduk,delimiyiz neyiz:KK52::KK52:
 
:119: suzancim gelip beni bulmana ilgilenmene cok sevindim allah razi olsun canim

kisaca ozet geceyim 2. kez hastanede yatiyorum..carsambadan beri hastanedeyim bugun seker yuklemesi yaptilar ben midem bulandi diye hepsini icmedim yuklemeden sonra ise kanimi 45 dk sonra aldilar dr a once bunu soylemedim ve sekerimin ust sinirda oldugunu soyledi ve diyet verdi ben oglen vizit gezerken itiraf ettim oda pazartesi testi 50 gr olarak yenileyecegini onda da yuksek cikarsa 100 gr olara tekrar yapacagini soyledi korkuyorum ama hayirlisi diyorum..

yatmaya devam ediyorum rapora devam birazcik otursam bebek asagi dusuyor kafasina pubikin ustine dayiyor ve canimi yakiyor kasilmalarim basladi 20. haftada :KK5: bugun yine kasildim bebek bir yere taş gibi toplaniyor hemen nst ye bagladilar allahtan sancim cikmadi dua etmekten baska yapacagim hicbirsey yok benim.. dr um bu kadar olumsuzluga ragmen okadar pozitifsinki seni cok seviyorum bu yuzden dedi umut etmektan baska yapacagim bisey yokki... ayrica 24. haftadan sonra heran dogum dedi rabbim bilir anca.. bende degisen birsey yok kizlar oglum buyudu masallah :nazar: kocaman oldu 18. haftadan beri gayet net hissediyorum hareketlerini 2 haftadan fazladirda disardan gayet net gorunuyor :nazar: kocam yanimda yok bilen bilir memlekette annem bakiyor 2 haftada bir esim geliyor hasrette zor oyle iste

umarim hersey yolundadir herkes iyidir

Canin Allah yardimcin olsun, umarim hem senin hem de bebisin icun en hayirlisi olur. Pozitif olman cok guzel, hic kaybetme:)
 
:119: suzancim gelip beni bulmana ilgilenmene cok sevindim allah razi olsun canim

kisaca ozet geceyim 2. kez hastanede yatiyorum..carsambadan beri hastanedeyim bugun seker yuklemesi yaptilar ben midem bulandi diye hepsini icmedim yuklemeden sonra ise kanimi 45 dk sonra aldilar dr a once bunu soylemedim ve sekerimin ust sinirda oldugunu soyledi ve diyet verdi ben oglen vizit gezerken itiraf ettim oda pazartesi testi 50 gr olarak yenileyecegini onda da yuksek cikarsa 100 gr olara tekrar yapacagini soyledi korkuyorum ama hayirlisi diyorum..

yatmaya devam ediyorum rapora devam birazcik otursam bebek asagi dusuyor kafasina pubikin ustine dayiyor ve canimi yakiyor kasilmalarim basladi 20. haftada :KK5: bugun yine kasildim bebek bir yere taş gibi toplaniyor hemen nst ye bagladilar allahtan sancim cikmadi dua etmekten baska yapacagim hicbirsey yok benim.. dr um bu kadar olumsuzluga ragmen okadar pozitifsinki seni cok seviyorum bu yuzden dedi umut etmektan baska yapacagim bisey yokki... ayrica 24. haftadan sonra heran dogum dedi rabbim bilir anca.. bende degisen birsey yok kizlar oglum buyudu masallah :nazar: kocaman oldu 18. haftadan beri gayet net hissediyorum hareketlerini 2 haftadan fazladirda disardan gayet net gorunuyor :nazar: kocam yanimda yok bilen bilir memlekette annem bakiyor 2 haftada bir esim geliyor hasrette zor oyle iste

umarim hersey yolundadir herkes iyidir
çok geçmiş olsun erken doğum riski var sanırım.merak etme canım erken doğum yapan çok oldu yakınlarımdan hiçbir sorun yaşamadan atlattılar.inşallah biraz da geciktirilir,kendine iyi bak,allah yardımcın olsun.

arkadaşım doğum yaptı gidemedim demiştim gittim epidural sezeryan olmuş çok ağrısı vardı özellikle başım çok kötü dedi banada ne yaparsan yap normal doğum yap aksilik olmadığı sürece dedi bebek çok mutlu ve huzurluydu uyuyordu :)

bu arada seçen senenin temmuz annesi ile konuştum her şeyi sordum sizede yazayım hemen. hamileliği bayunca 13 kg almış oda benim gibiyken 5-6 kg almış sonra bi 6-7 daha almış. hamileliğinin ilk 3 ayı hep kusmuş ben gibi :) ama devamlı 9 ay boyunca karın ağrısı çekmiş ve sık sık kanaması olmuş. sonra doğuma geliyorum. bebek 3,5 kg doğmuş normal doğumla. sezeryan olmak istemiş doktoru normal doğurabilirsin demiş cesaretlendirmiş. sakın millete bakma çok abartıyorlar dedi zaten 5cm açılıncaya kadar çok ağrın olmuyor ama hayatta en güzel şey doğduğu anı hissetmek diyor o kordonu keserken görmek kendinde olmak sezeryan olsam yaşayamazdım bunları bugün doğursam tekrar normal doğurudum diyor. evet canın acıyor ama bu dayanılmaz bi acı değil o an kucağa veriyolar hemen göğsüne koyuyorlar ya muhteşem unutuyorsun tüm acıyı benimde canım çok tatlı ama hiçte öyle olmadı diyor. bebek bakımına gelince ilk 3 gün sütü gelmemiş ve sarılık olmuş bebek. sonra gelmiş pompa biraz canını acıtıyor insanın ama kullandım diyor arada. yaz diye düşünme üşüyebiliyorar dedi sende üşüyosun dedi. hatta sıcak hem teliyosun souk soğuk hemüşüyosun dikkat et sen gazlanırsan bebekte gazlanıyor dedi. ben çok hareketliyim oda öyleymiş ama 7 ayda erken doğum riski olmuş artık dikkat et hareketlerine dedi. şimdilik bu kadar aklıma gelen olursa yine yazarım kızlar sizinde sorunuz varsa yazın belki konuşmuşumdur yazmayı unutmuşumdur :)
canım bizlerden de doğum yapanlar yardımcı oluruz sorunuz varsa sorabilirsiniz.ben de genel anesteziyle sezaryen oldum.her ayrıntıyı sorabilirsiniz kendi tecrübelerimizi paylaşırız.
 
X