haklısın canım allahtan uyanıp oyun istemiyorlar. ama bu gece 2 saat delirtti beni mutluluk çığlıkları sanki oyun oynayacak gibiydi . oğlum gecedeyiz hala deyip durdum :)
Canım nasıl verdin uyku eğitimini. Ben de sünnet işini halletik iyice bi iyilessin uyku egitimi vermeyi düşünüyorum. Üç hafta sonra ise başlayacağım. Ise baslamadan onu da halledeyim diyorum
Gecmis olsun canim bizde yasi dolunca yaptiricaz insallahGünaydın kızlar dün oğlum lokal anestezi ile sünnet oldu. Şuan sünnet bölgesinde karton bardak var. 3-4 gün bardak olacakmış. Akşam biraz huysuzdu ama bugün daha iyi. Sanırım ilk çişini yaparken canı epeyi acıyormuş çok ağladı. Gece 4 gibi de çişini yaptığı için feryat ederek kalktı. Ama üzerimde büyük bir yük kalktı. Yaşı büyüdükçe daha zor olacaktı. Oğlu sünnet olan anneler bebekleriniz kaç günde iyileşti
Ben prima premiumcare den aktif bebege gectim cok memnunumkızlar bu ara çok çiş sızdırıyor bezimiz neden olabilir acaba ya?
bez değiştirdim olmadı, sıkı bağladım olmadı, sık sık değiştiriyorum olmuyor yine de beline sızıyor 1 haftadır kirlenen çamaşırların haddi hesabı yok valla artık devamlı belini yokluyorum sızmış mı diye uyurken felan.. bi de gece o ıslaklık soğuyup beli buz gibi oluyor korkuyorum üşütecek diye ya
Ben uzun sureli bir yere cikacaksam ek gidalari yanima aliyorum eger gidecegim yer ev ise cam rendesini bile aliyorum vallagünaydın bayanlar...
ne muhteşem bir haftasonuydu anlatamamgezmek mi ??? hiçbir hayalimizi gerçekleştiremedik !!! öncelikle köye gittik arsalarının parsellenmesi ile ilgili mühendisi bekledik durduk. bir tek o arada yeşillik gördük diyebilirim... bahçede dolandık falan... eşimin o işi bitince görümceme hayırlı olsuna gittik evine. onlar da yemek hazırlamışlar. sözde eşim köye giderken fazla oturmayacağız yemeğe kalmayacağız demişti... ama ne oldu 3 saat orada oturduk . oğlumun uykusu zaten mahvoldu... uyuyamadı hiç... bir de gazlanmış emerken ısırdı durdu yine beni... sobaları da duman çıkartmaya başladı mı ?! eşime dedim bu dumanlı havayı oğlanın soluması hiç de iyi değil diye. abartma sende birşey olmaz dedi! sonra duman daha da arttı kendisi de rahatsız olduki herhalde yazık oğlum da öksürmeye başladı diğer odaya (buz gibi) geçtik. ben hadi gidiyoruz demesini beklerken o odanın havalanmasını bekledi. oğlumun ne uykusu kaldı ne de ek gıda düzeni... bir de hataya gitmeden önce antakya parkına gidecez şuraya gidecez buraya gidecez deyip duruyordu. hiçbirşey yapmadık yine bize özel !!! bir de üzerine kusura bakma bu kadar oyalandık ablamda bile demedi!! konuşmadım ben de konuşsam kırıcı olacağım çünkü sinirimden !! sonra eltimin evine dönerken akşam şuraya gitmek istermisin diyor. çocuğa hiç ek gıda veremedim uyumadı da hiç ! eve gitmek istiyorum dedim!! hiç konuşmadı benle evde. ifade etmedi kendisini! ertesi gün de kendi istediği yere gittik. bebeğe bez ıslak mendil alacaktık onu bile yola çıktığımız anda (evimize) aldık ve ıslak mendilimizi bulamadık!! pekmez mi ? tarhana mı ??bal mı ?? hahhhaaaa hiçbirini almadık! çok sinirliyim çok !!! bir daha hataya gitmeyeceğim! oturacağım kendi evimde! oraya gidince ne oldu sanki gezdik mi ! aynı şekilde evde pinekledik! ha tamam pazar günü avm ye götürdü de ben avm istemedim ki ona zaten antepte de gidiyorduk !! offf offf
oğlum bu 2 gün adam gibi ek gıda alamadı hele kahvaltıda kavga ettim oğlumla. ama şükür bugün çok güzel yaptı kahvaltısını...
hosgeldin tatli hamisimizmerhabalar hanımlarrrr ayy ne çok zaman olmuş girmeyeliiii
nasılsınızzzzz
bu arada nasıl olduğunu anlamadım ama benim adım değişmiş nisayy olan ben sareeeee olmuşum şaşaırdımmmm
ayri kalma korkusu arada bizde de oluyor odadan cikinca basiyor cigligikızlar mercimekgilleri (sarı kırmızı yeşil) 8. aydan sonra kullanmak daha iyiymiş gaz açısından. ve de suya atıp haşlamak yerine kaynayan suya atarsak daha az gaz olurmuş ve kesinlikle kimyon kullanmak gerekiyormuş gazını alması için :) dün biraz araştırma yaptım internetten :))
pütürlü yemeğe gelince dün patates havuç pirinç haşlamıştım çatalla ezdim suyuyla karıştırıp verdim. önceden öyk pöyk derdi pütürlü diye. bu sefer güzel yedi şükür hatta demiştim kaseden içti diye :))) suyu küçük çay bardağıyla veriyorum artık ve ondan da güzelce içiyor. kafasına dikmiyorum ağzına su gelecek şekilde eğiyorum kendisi içiyor bir güzel maşallah :)
ama dün gece de 1 den itibaren her saat uyandık... gündüz ise 13 den 16 ya kadar kesintisiz uyumuştu... ben bu uykuyu gece istiyorum yaaa :)))
bu arada anneden ayrı kalma korkusu başladı benim oğlanda:) sizinkilerde var mı ? babası sabah 6 da aldı yataktan. 1 saat uyudum ben. sonra gittim yanlarına emzirmek için aldım emzirdim ve bıraktım babasının yanına. kahvaltı hazırlamaya gideceğim o sırada bir yaygara koparttıki :) çok hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim :) ne oldu kuzum dedim ellerini uzattı almamı istedi :))) ay deli oluyorum ben bu şekere yaaaa :)
Canim benim oglum 11 temmuz dogumlu dogdugu andan itibaren sadece kisa kollu body ve corapla durdu eylul ayina kadar bu arada Istanbulda yasiyoruz. oglum 2700 dogdu dolayisiyla bazi yenidoganlar bile buyuk oluyordu bence sen bebegin ortalama kac kg dogacaksa ona gore al ama mutlaka yenidogan kiyafette al cunku 3 aylar cok buyuk oluyor ben aldigin yenidoan badileri neredeyse 3 ay giydirdim cok kullanisliydilar. 1-2 tane yelek ince penye hirka gibi bir seyler alabilirsin aksamlari icinMerhaba temmuz anneleri. kısmetse ben de 2014 temmuz annesi olacağım inşallah. Size danışmak istediğim bir konu var, tecrübeleriniz bana yol gösterecek. Bu benim ilk gebeliğim ve Antalya'da doğum yapacağım. malum, Antalya'nın en sıcak zamanları. kıyafet konusunda genelde kısa kollu badileri öneriyorlar ama ama ilk zamanlar kısa kollu çok giydirme bebeği üşütürsün diyenler de oluyor. kafam çok karıştı. sizce alışveriş yaparken kıyafet seçiminde neler yapmalıyım? Bir de 0-3 ay çok alma hemen büyüyor genelde 3-6 ay kıyafetlerine yönel diyorlar. Yavaş yavaş başlayacağım artık alışverişe ve önerileriniz gerçekten benim için çok önemli.
kızlar oğlum bu gece saat 11 de uyudu gece 12.45 de uyandı sonra 2.15 sonra 3.30 da uyandı ama da sonra sabaha kadar o kadar çok kalktı ki saati bile gözlerim görmedi yorgunluktan en son 7 ye kadar dayanabildik yatakta emmek için kalkmıyor bağırıyor beşiğinden alıyorum kucağımda uyuyor yatağına geri yatırırken tekrar bağırıyor kucağımdan bırakmamı istemiyor bi ara bizimle yatakta yattı ama yarım saatte bir kalkmışızdır siz eşiniz bebek aynı yatakta yatabiliyormusunuz ya ?sabahta 9 da kahvaltı verip uyuttum sürekli uyandı kucağıma aldım ayağımda salladım o şekilde uykuya devam etmesini sağlayabildim insan artık bi süre sonra tahammül edemiyor söyleniyorum sonrada üzülüyorum kötü bir anneyim diye doktorumuz artık gece kesintisiz 5-6 saat uyumalı diyor ama uyumuyor bende mi problem var anlamıyorum
kızlar oğlum bu gece saat 11 de uyudu gece 12.45 de uyandı sonra 2.15 sonra 3.30 da uyandı ama da sonra sabaha kadar o kadar çok kalktı ki saati bile gözlerim görmedi yorgunluktan en son 7 ye kadar dayanabildik yatakta emmek için kalkmıyor bağırıyor beşiğinden alıyorum kucağımda uyuyor yatağına geri yatırırken tekrar bağırıyor kucağımdan bırakmamı istemiyor bi ara bizimle yatakta yattı ama yarım saatte bir kalkmışızdır siz eşiniz bebek aynı yatakta yatabiliyormusunuz ya ?sabahta 9 da kahvaltı verip uyuttum sürekli uyandı kucağıma aldım ayağımda salladım o şekilde uykuya devam etmesini sağlayabildim insan artık bi süre sonra tahammül edemiyor söyleniyorum sonrada üzülüyorum kötü bir anneyim diye doktorumuz artık gece kesintisiz 5-6 saat uyumalı diyor ama uyumuyor bende mi problem var anlamıyorum
canım bizimki de bu sıralar öyle geceler bağırıyor sürekli öylesine azcık beşiğini sallıyorum hemen dalıyor ama 10dk.sonra yine aynı gece çıldırcaktım resmen... sonra bi ara uzun uyudu da rahatladım. hiç böyle bir problemimiz yoktu çok güzel uyurdu 8-9 saat uyurdu aralıksız düşün... 1haftadır böyle çünkü üst dişleri çıkıyor.biz alttaki iki dişini rahat çıkarttık sonra alttan 3.glince düzen biraz bozuldu alttaki 4.ü de göründü üstler çıkıyo şimdi arka arkaya çıkardığı için huzursuz kuzumsizin de diştendir diye düşündüm şimdi...
nasıl ya alt 2 den sonra önce üst 2 değil miydi ??? allahımmmm 2 tanesi beni mahvetti 4 tanesi ne yaparhala ısırık yaram geçmedi (( 3 hafta oldu.
ben de bu gece saat 1 de uykuya geçememe yaşadım2 saat uğraştım resmen deli oldum kızdım benim de bir tahammül sınırım var dedim kızdıktan sonra çok üzülüyorum ama kendimi de durduramıyorum ( eşim diyor ki yatağımızdan rahatsız oluyordur. yatağımızın üst kısmında kabartılar var bellonanın yatağı belki bilirsiniz. düz olmadığı için kafası rahat etmiyordur diyor . ama zamanında 5 saat kesintisiz uyuduğu bile oldu. ben mantıklı bulmuyorum ama... sizin kuzular nerede yatıyor nasıl bir yatakta ?
senin kuzu kaç aylıktı ? ne güzel maşallah dönüyormuş uyurken. benimki uyurken yüz üstünden sırt üstüne dönemiyor biraz da ondan uykusu etkileniyor diye düşünüyorum...
ne kadar çok yazmışsınız kızlar oku oku bitiremedim :)
pazartesi akşamından beri boğaz enfeksiyonu ateş halsizlik mide bulantısı yaşıyorum bugün biraz kendime geldim şükür..
iştahsızlık da olduğu için pek bişey yiyemedim sütüm çok azaldı
dün gece oğlum doymadığı için sık sık uyanıp emmek istedi en sonunda devam sütü verdim artık bugün de az da olsa yemeye başladım inşallah sütüm normale döner
normalde uyku düzenimiz sabah 7-8 gibi uyanıyor 10-11,5 arası uyur. öğleden sonra 2-3 arası uyur. akşam 7-8 gibi gece uykusuna yatar gece bir kere bazen iki kere emmek için uyanır
buarada biz hala diş çıkarmadık ve hiçbir belirti yok ne zaman çıkacak bu dişler acaba
ben de seni merak edip duruyordum geçmiş olsun canım yaaa( nerden kaptın böyle aman dikkat et bebişine... biz hasta olunca emzirmeye devam etmeliymişiz çünkü o zamanki sütümüzde antikormuydu neydi daha fazla oluyormuş iyi bişeymiş yani... gece uykunuza maşallah ne güzel nerede yatıyor peki senin kuzu ? kıyafet hakkında da da bilgi verir misin ?
bu arada diş geç çıksın daha iyi. hala yaralıyım((
ayy sağol canım benim bilmiyorumki nerden kaptım bir anda oluverdi kabus gibiydi geceleri ağrıdan inledim resmen bütün vücudum abartmıyorum ama bütün vücudum ağrıdan kıyıldı ya kulaklarımın kıkırdakları bile sızladı o derece.. emzirmeye devam ettim ama emzirmek bile işkence gibi oldu..Allahım kimseye yaşatmasın aman çok dikkat edin kendinize
benim kuzu bizimle aynı odada park yatağında yatıyor. yatağına kalın yaylı bir yatak almıştık o boyutlarda yumuşak değil sert bir yatak. senin yazını okudum bellonanın yatağını bilmiyorum ama bazen bebekler sert zeminde yatmak istemezmiş vücutları ağrırmış haziran annelerinde okumuştum istersen yatağının üstüne yumuşak bir battaniye ser bi de öyle dene
kıyafet olarak kolsuz zıbın üstüne ince pijama takımı giydiriyorum veya ince alt üst eşofman. bazen üşür gibi oluyorsa ince yelek veya altına biraz daha kalın eşofman giydiriyorum duruma göre.. gece yatarken çoraplarını çıkarıyorum ince giydirdiysem üstüne 2 kat battaniye örtüyorum kalın giydirdiysem tek kat battaniye.. yani kısacası tamamen bebişin üşümesine bağlı sıcaklığını kontrol edip ona göre giydiriyorum
ben bizimkinin üstüne birşey örtemiyorum, anında tekmeliyor veya hooop dönüyor battaniye altında kalıyor.
uyku tulumu deneyebilirsin
ne kadar çok yazmışsınız kızlar oku oku bitiremedim :)
pazartesi akşamından beri boğaz enfeksiyonu ateş halsizlik mide bulantısı yaşıyorum bugün biraz kendime geldim şükür..
iştahsızlık da olduğu için pek bişey yiyemedim sütüm çok azaldı
dün gece oğlum doymadığı için sık sık uyanıp emmek istedi en sonunda devam sütü verdim artık bugün de az da olsa yemeye başladım inşallah sütüm normale döner
normalde uyku düzenimiz sabah 7-8 gibi uyanıyor 10-11,5 arası uyur. öğleden sonra 2-3 arası uyur. akşam 7-8 gibi gece uykusuna yatar gece bir kere bazen iki kere emmek için uyanır
buarada biz hala diş çıkarmadık ve hiçbir belirti yok ne zaman çıkacak bu dişler acaba
ayy sağol canım benim bilmiyorumki nerden kaptım bir anda oluverdi kabus gibiydi geceleri ağrıdan inledim resmen bütün vücudum abartmıyorum ama bütün vücudum ağrıdan kıyıldı ya kulaklarımın kıkırdakları bile sızladı o derece.. emzirmeye devam ettim ama emzirmek bile işkence gibi oldu..Allahım kimseye yaşatmasın aman çok dikkat edin kendinize
benim kuzu bizimle aynı odada park yatağında yatıyor. yatağına kalın yaylı bir yatak almıştık o boyutlarda yumuşak değil sert bir yatak. senin yazını okudum bellonanın yatağını bilmiyorum ama bazen bebekler sert zeminde yatmak istemezmiş vücutları ağrırmış haziran annelerinde okumuştum istersen yatağının üstüne yumuşak bir battaniye ser bi de öyle dene
kıyafet olarak kolsuz zıbın üstüne ince pijama takımı giydiriyorum veya ince alt üst eşofman. bazen üşür gibi oluyorsa ince yelek veya altına biraz daha kalın eşofman giydiriyorum duruma göre.. gece yatarken çoraplarını çıkarıyorum ince giydirdiysem üstüne 2 kat battaniye örtüyorum kalın giydirdiysem tek kat battaniye.. yani kısacası tamamen bebişin üşümesine bağlı sıcaklığını kontrol edip ona göre giydiriyorum
tekrar geçmiş olsun canım...
bizim yatak sert değil üst kabarcıklı pedi sayesinde yumuşak oluyor :) dün gece yine 2 saatte bir uyandı ama daha iyiydi. sırt üstü yattı bu sefer hayret. ama emdikten sonra gaz çıkartmadığı için her sonraki uyanışında biraz mızmızdı ve emerken de pıırttt :))
sabah adet oldum bu arada... ben de göbeğim niye bu kadar şiş görünüyor deyip duruyordum dünden beri... offf sevmiyorum adet olmayı yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?