2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

damakları zaten kabarık canım kendi damağından da farkedebilirsin bunu... benim bildiğim her bebek salyalanıyor diş öncesi... ateşlenme de oluyor bazılarında...

kızlar bana bebişlerinizin gündüz uykunuzdan söz eder misiniz ? yani kaç saat uyuyor kaç saat uyanık kalabiliyor ?
gece de kaç kere emziriyorsunuz ? kaç saatte bir uyanıyor ? emerken tekrar dalıyor mu yoksa uyutmaya mı çalışıyorsunuz ? uyurken dönebiliyorlar mı ?

Bizim arada sapmalar olsa da genellikle sabah 7 de kalkıyoruz. 9 buçukta kahvaltı yapıp yatıyoruz. 11 buçuk 12 arası uyanıyor 1 buçuk 2 gibi tekrar uyuyoruz.1 saat sonra kalkıp 5 buçuk 6 da yarım saatlik uykumuz var. En son 8 de gece uykusuna geçiyoruz. 2 kere gece Emziriyorum. Emerken tekrar dalıyor uykuya ve uykusunda hiç dönmedi şimdiye kadar. Bizim günlük uyku rutinimiz böyle.

yani gece 2 kere mi uyanıyor ne güzel maşallah... kendisi mi yarım saat uyuyor ??

biz de uzatmalarla 6.30 da kalkıyoruz. 7.30 da kahvaltı hazırlamış oluyorum ama uykusu oluyormuş bitirmiyor kahvaltıyı ( bir türlü sevdiremedim peynir yumurta karışımını) 9 gibi uyuyor 1.5 saat. sonra 13 - 13.30 gibi tekrar uykuya 1.5 saat. sonrasında uyutmuyorum çünkü uzun uykuya geçeceğini düşünüyorum ki denedim birkaç kere dalmadı ben de inatlaşmadım... akşam 6.30 - 7 gibi en geç 7.30 da uykuya geçiyor. ama ne yazıkki çok uyanıyor

dönemediği için de bazen uyandığını düşünüyorum debelenip duruyor çünkü... bazen ben çeviriyorum tekrar dalıyor hemen...

Son düzenleme:
valla bi ara 4 kere falan uyandı hiç olmamıştı o güne kadar bazen sapıtıyor...ben eğer akşam 6yı geçtiyse ve çok uyumak istiyorsa yarım saatten fazla uyutmamaya çalşıyorum ...eğer uzun uyuduysa da 8 de değil de 9 gibi en geç yatırıyorum...ama biz 6 aylık olmadan önce dahadüzenliydi uykularımız özellikle gece....6 aydan sonra çok değişti....

canım gündüz başında durup harket ettikçe sallarsan 1 ya da 1 buçuk saat sdürüyo kendi haline bırakırsan 20 dk uyuyo gündüz uykusu iki kere gece de saat başı en iyi ihtimal bir buçuk saatte uyanıyo emiyo geri daliyo gece bi kere de uykuya geçememe yaşıyo biraz mırıldanıyo iki dkda uyanıyo on beş dk sürüyo böle bazen 45 dk

gece dönüyo bazen de emekleme pozisyonu alıyo bu arada

canım bu konu benimde çok kafama takılıyor ne kadar uyuması gerek diye bizimki şöyle sabah 7 - 7.30 gibi kalkıyor emiyor saat 9dan sonra kahvaltı 9.30 - 10 gibi uyutuyorum şanslıysam bazen 1.5 saat falan uyuyor o da ben yanında yatarsam ben olmazsam yarım saat falan bazen 10 dk uyuyor uyanıyor biraz bekleyip tekrar uyutuyorum sonra öğlen 13.30 dan sonra uyuyor o da en fazla 1.5 saat sonra akşam 10 a kadar falan uyumuyor ama uykusuzluktan beni mahfediyor eğer sabah yarım saat falan uyuduysa saat 17.00 den sonra yine yarım ssat falan uyuyor çünkü dayanamıyor ama bu seferde gece uykusu 1 saat falan aksıyor geç yatıyor yani gece de eğer şanslıysam 2 saatte bir uyanır emerken uyur ama bazen saat başı kalkar hele bi ara 15 kere kalktığını bilirim diş huysuzluğuydu sanırım şuan öyle değil bazen kızıyorum bu kadar uyanmasına ama gece 40 dk da bir uyanıp oyun isteyenleri duyduktan sonra beterin beteri de varmış diyorum

damakları zaten kabarık canım kendi damağından da farkedebilirsin bunu... benim bildiğim her bebek salyalanıyor diş öncesi... ateşlenme de oluyor bazılarında...

Sağol canım cevabın için. Demekki huysuzlukları dişten değil. Uyku denen bişey kalmadı zaten. Dişe yorup geçici olmasını umuyordum..

benim kızım sabah 6 30 7 gibi kalkıyor bazen emip uyuyor tekrar bazende kalkıp 9 gibi tekrar uyuyor 11 e kadar sonra 2 gibi tekrar uyutuyorum 3 4 gibi kalkıyor 8 de de gece uykusuna yatıyor ama gece çok kalkmıyor 2 3 kere kalkıyor maksimum acaba kendim uyandırıp emzirsem mi aç kalıyormudur diye kafama takılıyor kızım gecede gündüzde kendi uyuyor uyku eğitimi verdim çok huysuzlanırsa yanında uzanıyorum eline birşeyler veriyorum oynayıp oynayıp uyuyor

ben de bu gece saat 1 de uykuya geçememe yaşadım 2 saat uğraştım resmen deli oldum kızdım benim de bir tahammül sınırım var dedim kızdıktan sonra çok üzülüyorum ama kendimi de durduramıyorum ( eşim diyor ki yatağımızdan rahatsız oluyordur. yatağımızın üst kısmında kabartılar var bellonanın yatağı belki bilirsiniz. düz olmadığı için kafası rahat etmiyordur diyor . ama zamanında 5 saat kesintisiz uyuduğu bile oldu. ben mantıklı bulmuyorum ama... sizin kuzular nerede yatıyor nasıl bir yatakta ?

haklısın canım allahtan uyanıp oyun istemiyorlar. ama bu gece 2 saat delirtti beni mutluluk çığlıkları sanki oyun oynayacak gibiydi . oğlum gecedeyiz hala deyip durdum :)

ne güzel kendi kendine uyuması... kendi kendine uyumayı öğrendiği için de gece fazla kalkmıyordur herhalde...

kızlar bu arada sabah güzel bir kahvaltı yaptı oğlum sonunda :) babası dün aktardan pekmez almış :) yumurta peynir ve zeytinyağını karıştırdım yine. fincanın dibine biraz pekmez koydum azıcık sulandırdım. bi ondan bi ondan verdim bitti tabak :) şükür :) oh bee :) bu arada uyandığında (6.30) emzirmedim özellikle :))) kahvaltıyı da 7.30 da yaptı :)

bu 6. ay aşıları da etkiledi tabi bebişlerimizi .... offf of...

ha bir de eşim çok örtüyorsundur diyor. kalorifer peteğini kapattım. uzun kollu sweat alt üst takım ve çorap giymiş halde yatırıyorum. üzerine de hazır örgü battaniye örtüyorum sadece... siz nasıl giydirip uyutuyorsunuz ??

uyurken sağa sola dönüyor gece ama öyle yüz üstü yatmıyor yüz sütü dönerse uyanıyor. walla ben yanımda yatırıyorum 2 saattte bir uyanıyor . gündüz çalışıyorum ama annem ve kv dediğine göre 10 gibi uyuyor 11 de kalkıyormuş oda ayakta sallayarak kendi haline uyumaz. sabah 7-730 da kalkıyor. öğleden sonra da 13,30-14,00 gibi uyuyor sallayarak anca bir saat diyor akşam 10 da yatırıyorum ben değilse 5 de kalkıyor

anladım canım. ben de yanımda yatırıyorum zaten başından beri... kendi haline hiç uyumaz benimki :) imkansız gibi birşey :)
normalde 9 gibi 1.5 saat yatardı bu sefer 40 dk uyudu şimdi oyuncaklarıyla oynuyor. ama uykusu var aslında. yarım saat denedim uyutmayı pes ettim :) neyse henüz huysuzlanmadı. yorsun kendisini biraz daha :))

canım yazılanları okudum anladığım bebişler bu sıralarda öğleden önce 1 kez öğleden sonra 1 kez uyuyorlar bizimki de genelde öyle toplamda 2-3 saat uyuyor ama bazen gündüz bu süreyi 1 kerede uyuyabiliyor dün öyleydi akşam 8 buçukta uyudu. Gece de duruma göre 2-3 kez kalkıyor genelde hemen uyuyor 2-3 gündür ise birinde gazlanmıştı dün gece de 1,5 saat sonra ancak dalabildi.. dönmek değil yataktan bile iniyor beşiğini değiştirdim çünkü dikiliyordu şimdilik kanepede yatıyor oda hazırlığındayız biz de..
ilk çocuk veya tek çocuk olmanın en büyük avantajı uyku bence.. oğlumu 5-10 dk. içinde uyutabilecekken odaya kız giriyor hop benimki kulakları dikiyor.. 2si aynı odada nasıl olacak bakalım..

canım ben sabah uyandığında emzirirsem ki genelde öyle yapıyorum kahv. 1,5 saat sonra veriyorum anca kabul ediyor..
benimki artık battaniye kabul etmiyor örttüğüm anda tepiyor dönüyor atıyor 3 gecedir tulum giydiriyorum.. tulum giçinde badi pijama altı ve ince çift çorap..

yataktan iniyor mu ? maşallah maşallaaah ne zaman emekledi ? benimki hala geri gidiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…