• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
kızlar bu ara çok çiş sızdırıyor bezimiz neden olabilir acaba ya?
bez değiştirdim olmadı, sıkı bağladım olmadı, sık sık değiştiriyorum olmuyor yine de beline sızıyor 1 haftadır kirlenen çamaşırların haddi hesabı yok valla artık devamlı belini yokluyorum sızmış mı diye uyurken felan.. bi de gece o ıslaklık soğuyup beli buz gibi oluyor korkuyorum üşütecek diye ya
numara büyük geliyor olabilir veya kilodan ziyade boyu uzadığı için bol geliyor olabilir..
Nasil verdin canim ya bende gecen gun somonu bugulayip vereyim dedim ne yaptiysam yediremedim kitledi agzini uzuldum bu kezde izgara deneyeyim diyorum
canım benimki ek gıda olayında değişik bir tip.. eğer altına yapacaksa ne versen yiyor değilse kilit.. balık da denk geldi tavada pişirtmişti eşim.. beyaz etlerinden verdim..

günaydın bayanlar...
ne muhteşem bir haftasonuydu anlatamam :( gezmek mi ??? hiçbir hayalimizi gerçekleştiremedik !!! öncelikle köye gittik arsalarının parsellenmesi ile ilgili mühendisi bekledik durduk. bir tek o arada yeşillik gördük diyebilirim... bahçede dolandık falan... eşimin o işi bitince görümceme hayırlı olsuna gittik evine. onlar da yemek hazırlamışlar. sözde eşim köye giderken fazla oturmayacağız yemeğe kalmayacağız demişti... ama ne oldu 3 saat orada oturduk . oğlumun uykusu zaten mahvoldu... uyuyamadı hiç... bir de gazlanmış emerken ısırdı durdu yine beni... sobaları da duman çıkartmaya başladı mı ?! eşime dedim bu dumanlı havayı oğlanın soluması hiç de iyi değil diye. abartma sende birşey olmaz dedi! sonra duman daha da arttı kendisi de rahatsız olduki herhalde yazık oğlum da öksürmeye başladı diğer odaya (buz gibi) geçtik. ben hadi gidiyoruz demesini beklerken o odanın havalanmasını bekledi. oğlumun ne uykusu kaldı ne de ek gıda düzeni... bir de hataya gitmeden önce antakya parkına gidecez şuraya gidecez buraya gidecez deyip duruyordu. hiçbirşey yapmadık yine bize özel !!! bir de üzerine kusura bakma bu kadar oyalandık ablamda bile demedi!! konuşmadım ben de konuşsam kırıcı olacağım çünkü sinirimden !! sonra eltimin evine dönerken akşam şuraya gitmek istermisin diyor. çocuğa hiç ek gıda veremedim uyumadı da hiç ! eve gitmek istiyorum dedim!! hiç konuşmadı benle evde. ifade etmedi kendisini! ertesi gün de kendi istediği yere gittik. bebeğe bez ıslak mendil alacaktık onu bile yola çıktığımız anda (evimize) aldık ve ıslak mendilimizi bulamadık!! pekmez mi ? tarhana mı ??bal mı ?? hahhhaaaa hiçbirini almadık! çok sinirliyim çok !!! bir daha hataya gitmeyeceğim! oturacağım kendi evimde! oraya gidince ne oldu sanki gezdik mi ! aynı şekilde evde pinekledik! ha tamam pazar günü avm ye götürdü de ben avm istemedim ki ona zaten antepte de gidiyorduk !! offf offf
oğlum bu 2 gün adam gibi ek gıda alamadı hele kahvaltıda kavga ettim oğlumla. ama şükür bugün çok güzel yaptı kahvaltısını...
ekgıda olayını çok büyütme derim ben de kız da pimpirikliydim. oğlanda daha rahatım denk gelen şeylerden veriyorum elmalı kurabiye, sütlaç, dün kısır bile yedi tabi az, bugün çorbası yoktu bizim yemekten yedi.. üstelik midesi bağırsakları hassastır..
Gunaydin kizlar kuru fasulye yada diger bakliyatlardan verdijizmi huc ve nasil verdiniz ben aksamdam isladim simdide hasladim yanina patates haslayip ezip versem okurmu acaba
8. ay dolunca çorbasında mercimek kullanacağım.. ama bugün bizim yemekten havuç ve barbunya verdim..
kızlar bu arada ben 5 numaralı beze başladım. oğluşumun bezini açtığımda kaşıyıp duruyordu vücuduna dokunan yerleri. bir de iz çok çıkıyordu. o yüzden 5 e geçeyim dedim. umarım pişman olmam :))

Keyfimbilir ben bebe bisküvisini meyve püresi ile karıştırıp yedirmeye çalıştım beğenmedi yemedi geçen gün :( bir de gurme bebekte okudum tam buğday unu gluten içerdiği için 8. aydan önce erkenmiş öyle yazıyor. acaba domates çorbasından sonra o yüzden mi saat başı uyandı ki ?? sence olabilir mi ? geçen hafta saat başı uyanıyordu...

bugün patates havuç pirinç haşladım et suyu attım içine ve çatalla ezdim sebzeleri... önce kaşıkla başladık :) sonra kaseden içmeye başladı :)) çok komik ve pasaklıydı :) nede olsa banyo yaptıracağım için dert etmedim :) batırdı bir güzel kendisini :)) küçük şımarık kedim benim :)

2 gündür akşam uykusuna ilk yatırdığımda bir süre sonra ağlayarak uyanıyor. sizinkilerde var mı böyle birşey ?? sanki karanlıktan mı korkuyor ne diye düşünmeye başladım... az önce mızmızlandı yanına gittim döndü bana hissetti beni ve sustu... tabi sonra tekrar uyanır gibi oldu ben de emzirdim :) beni mi arıyor acaba ??? anlayamadım ...

hey maşallah kız.. 4+ falan da değil 5.. aslında bu bezler vücut yapısıyla da ilgili sanırım aynı ayda doğsalar bile bez noları farklı olabilir..

kızlar bu arada ben 5 numaralı beze başladım. oğluşumun bezini açtığımda kaşıyıp duruyordu vücuduna dokunan yerleri. bir de iz çok çıkıyordu. o yüzden 5 e geçeyim dedim. umarım pişman olmam :))

Keyfimbilir ben bebe bisküvisini meyve püresi ile karıştırıp yedirmeye çalıştım beğenmedi yemedi geçen gün :( bir de gurme bebekte okudum tam buğday unu gluten içerdiği için 8. aydan önce erkenmiş öyle yazıyor. acaba domates çorbasından sonra o yüzden mi saat başı uyandı ki ?? sence olabilir mi ? geçen hafta saat başı uyanıyordu...

bugün patates havuç pirinç haşladım et suyu attım içine ve çatalla ezdim sebzeleri... önce kaşıkla başladık :) sonra kaseden içmeye başladı :)) çok komik ve pasaklıydı :) nede olsa banyo yaptıracağım için dert etmedim :) batırdı bir güzel kendisini :)) küçük şımarık kedim benim :)

2 gündür akşam uykusuna ilk yatırdığımda bir süre sonra ağlayarak uyanıyor. sizinkilerde var mı böyle birşey ?? sanki karanlıktan mı korkuyor ne diye düşünmeye başladım... az önce mızmızlandı yanına gittim döndü bana hissetti beni ve sustu... tabi sonra tekrar uyanır gibi oldu ben de emzirdim :) beni mi arıyor acaba ??? anlayamadım ...

bilmiyorumki canım ya bizde hiçbir sorun olmadı ne alerji ne sindirim ne uyanma olmadı yani ama değişir herkese göre eğer çok sık uyanıyorsa verme buğday ununu:)

numara büyük geliyor olabilir veya kilodan ziyade boyu uzadığı için bol geliyor olabilir..

canım benimki ek gıda olayında değişik bir tip.. eğer altına yapacaksa ne versen yiyor değilse kilit.. balık da denk geldi tavada pişirtmişti eşim.. beyaz etlerinden verdim..

ekgıda olayını çok büyütme derim ben de kız da pimpirikliydim. oğlanda daha rahatım denk gelen şeylerden veriyorum elmalı kurabiye, sütlaç, dün kısır bile yedi tabi az, bugün çorbası yoktu bizim yemekten yedi.. üstelik midesi bağırsakları hassastır..

8. ay dolunca çorbasında mercimek kullanacağım.. ama bugün bizim yemekten havuç ve barbunya verdim..

hey maşallah kız.. 4+ falan da değil 5.. aslında bu bezler vücut yapısıyla da ilgili sanırım aynı ayda doğsalar bile bez noları farklı olabilir..

canım bol gelmiyor hatta bezin izleri çıkıyor ve kilot giydirmişim gibi yapışıyor vücuduna önceden büyük bez kullanıyordum sızdırmıyordu hatta şimdi niye öyle anlamadım

Gunaydin kizlar kuru fasulye yada diger bakliyatlardan verdijizmi huc ve nasil verdiniz ben aksamdam isladim simdide hasladim yanina patates haslayip ezip versem okurmu acaba
ben de kuru fasülye nohut başlamak istiyorum ama daha cesaretim yok gaz yapacak diye
inşallah bir haftasonu telafi eder ama artık inancım kalmadı önemli olanların ben ve oğlum olduğumuzu sanmıyorum... ablalarını kırmamak adına hep beni eziyor çiğniyor...
işte en sinir olduğum şey.sinirlenmekte çok haklısın
merhabalar hanımlarrrr ayy ne çok zaman olmuş girmeyeliiii
nasılsınızzzzz
bu arada nasıl olduğunu anlamadım ama benim adım değişmiş nisayy olan ben sareeeee olmuşum şaşaırdımmmm
allah allah ad nasıl değişir ki.

benim de uyuttuktan sonra illa az sonra bağırarak uyanır bir kere

ben de kuru fasülye nohut başlamak istiyorum ama daha cesaretim yok gaz yapar diye

Canim ben dun verdim gaz yapmazz cunku geceden islayip sabahta hasladiginda bakkiyatun gazi cikmis oluyo benimkine bisey cik yapmadı LAKIN FASULYE HASLANDI AMA CATALLA EZILDIGINDE BİLE TANELI OLDU PUTURLU YANI CESARET EDEMEDIM OLE VERMEYR YUTAMAZ DIYR BLENDRDAN GECIRDIM YUTMAYI ZOR OGRENUCRK DIYE KORKUYOM VALLA TANELI BASKA NE VERILURKI BUGUN KARNIBAHAR PATATES HAVUC HASLICAM BAKALIM

:) 4+ mı vardı bir de ??? valla bilmiyordum :) prima beyaz paket kullanıyorum eşime dedim 5 al o da aldı geldi :) markete gittiğim yokki 4+ bileyim :))))

bilmiyorumki canım ya bizde hiçbir sorun olmadı ne alerji ne sindirim ne uyanma olmadı yani ama değişir herkese göre eğer çok sık uyanıyorsa verme buğday ununu:)

canım bol gelmiyor hatta bezin izleri çıkıyor ve kilot giydirmişim gibi yapışıyor vücuduna önceden büyük bez kullanıyordum sızdırmıyordu hatta şimdi niye öyle anlamadım

sen kaç numara kullanıyorsun keyfimbilir ?? benimkinde de bazen oluyordu 5 e daha 3 bez başladım daha olmadı da. hatta yeni değiştirmiş oluyorum yatıyor 5 dk ebeleniyor bi kucağıma alıyordum belden ıslak :) haydeee çıkart bütün kıyafetleri yeniden giydir :) beli çok da bol bırakmıyordum ama bazen kaçıyor bel ölçüsü demek :) kız çok basınçlı yapıyor olmasın çişini :) bez dayanamıyordur :P :P :P :33::52::52::52::52:

kızlar mercimekgilleri (sarı kırmızı yeşil) 8. aydan sonra kullanmak daha iyiymiş gaz açısından. ve de suya atıp haşlamak yerine kaynayan suya atarsak daha az gaz olurmuş ve kesinlikle kimyon kullanmak gerekiyormuş gazını alması için :) dün biraz araştırma yaptım internetten :))

pütürlü yemeğe gelince dün patates havuç pirinç haşlamıştım çatalla ezdim suyuyla karıştırıp verdim. önceden öyk pöyk derdi pütürlü diye. bu sefer güzel yedi şükür hatta demiştim kaseden içti diye :))) suyu küçük çay bardağıyla veriyorum artık ve ondan da güzelce içiyor. kafasına dikmiyorum ağzına su gelecek şekilde eğiyorum kendisi içiyor bir güzel maşallah :)

ama dün gece de 1 den itibaren her saat uyandık... gündüz ise 13 den 16 ya kadar kesintisiz uyumuştu... ben bu uykuyu gece istiyorum yaaa :)))

bu arada anneden ayrı kalma korkusu başladı benim oğlanda:) sizinkilerde var mı ? babası sabah 6 da aldı yataktan. 1 saat uyudum ben. sonra gittim yanlarına emzirmek için aldım emzirdim ve bıraktım babasının yanına. kahvaltı hazırlamaya gideceğim o sırada bir yaygara koparttıki :) çok hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim :) ne oldu kuzum dedim ellerini uzattı almamı istedi :))) ay deli oluyorum ben bu şekere yaaaa :)

canlar önceki gün yaptığım kendi çorba tarifimi paylaşmak istiyorum kızım bayılarak yedi ki çok iştahsız ve mızmız.

soğan , kıyma, ıspanak 4-5 yaprak , bir parça karnıbahar,havuç.
bunların hepsini kavurmadan çiğden haşlamaya bırakıyoruz.
piştikten sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt,bir kaşık un ve sarımsak bir diş hepsini bir güzel çırpıyoruz ve çorbamıza terbiye yapıyoruz. her yönden besleyici. ertesi sabah bebeğim kahvaltısını yapmamak için ağlayınca çorbanın kalanını verdim afiyetle yedi. :16:

canlar önceki gün yaptığım kendi çorba tarifimi paylaşmak istiyorum kızım bayılarak yedi ki çok iştahsız ve mızmız.

soğan , kıyma, ıspanak 4-5 yaprak , bir parça karnıbahar,havuç.
bunların hepsini kavurmadan çiğden haşlamaya bırakıyoruz.
piştikten sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt,bir kaşık un ve sarımsak bir diş hepsini bir güzel çırpıyoruz ve çorbamıza terbiye yapıyoruz. her yönden besleyici. ertesi sabah bebeğim kahvaltısını yapmamak için ağlayınca çorbanın kalanını verdim afiyetle yedi. :16:

ellerine sağlık :) senin bebiş kaç aylık tam olarak ? ıspanak da 8 ve sonrası için diye biliyorum da ondan sordum :))

merhabalar hanımlarrrr ayy ne çok zaman olmuş girmeyeliiii
nasılsınızzzzz
bu arada nasıl olduğunu anlamadım ama benim adım değişmiş nisayy olan ben sareeeee olmuşum şaşaırdımmmm
gel gel sarenin annesi :)

kızlar bu arada ben 5 numaralı beze başladım. Oğluşumun bezini açtığımda kaşıyıp duruyordu vücuduna dokunan yerleri. Bir de iz çok çıkıyordu. O yüzden 5 e geçeyim dedim. Umarım pişman olmam :))

keyfimbilir ben bebe bisküvisini meyve püresi ile karıştırıp yedirmeye çalıştım beğenmedi yemedi geçen gün :( bir de gurme bebekte okudum tam buğday unu gluten içerdiği için 8. Aydan önce erkenmiş öyle yazıyor. Acaba domates çorbasından sonra o yüzden mi saat başı uyandı ki ?? Sence olabilir mi ? Geçen hafta saat başı uyanıyordu...

Bugün patates havuç pirinç haşladım et suyu attım içine ve çatalla ezdim sebzeleri... önce kaşıkla başladık :) sonra kaseden içmeye başladı :)) çok komik ve pasaklıydı :) nede olsa banyo yaptıracağım için dert etmedim :) batırdı bir güzel kendisini :)) küçük şımarık kedim benim :)

2 gündür akşam uykusuna ilk yatırdığımda bir süre sonra ağlayarak uyanıyor. Sizinkilerde var mı böyle birşey ?? Sanki karanlıktan mı korkuyor ne diye düşünmeye başladım... Az önce mızmızlandı yanına gittim döndü bana hissetti beni ve sustu... Tabi sonra tekrar uyanır gibi oldu ben de emzirdim :) beni mi arıyor acaba ??? Anlayamadım ...
seni arıyor canım :) walla ben 4 prima aktif bebe bundan sonra 4+ geçerim sanırım

Soğan , kıyma, ıspanak 4-5 yaprak , bir parça karnıbahar,havuç.
Bunların hepsini kavurmadan çiğden haşlamaya bırakıyoruz.
Piştikten sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt,bir kaşık un ve sarımsak bir diş hepsini bir güzel çırpıyoruz ve çorbamıza terbiye yapıyoruz. Her yönden besleyici. Ertesi sabah bebeğim kahvaltısını yapmamak için ağlayınca çorbanın kalanını verdim afiyetle yedi. :16:
bunu ben kendimize yapıyorum sarımsak soğan ağır gelir diye vermemeiştim :)

anaaamm kiz sen yine mi hamilesinnn cok sasirdiimm:-)
eveettt sare bugün 7. ayını bitirdi ve ben 6+ 6 günlük hamileyimm
gel gel sarenin annesi :)

seni arıyor canım :) walla ben 4 prima aktif bebe bundan sonra 4+ geçerim sanırım

bunu ben kendimize yapıyorum sarımsak soğan ağır gelir diye vermemeiştim :)
geldim geldim 3 gün çalışıyorum yaa buralara takılabilirim artıkın

kızlar peki önlüklerdeki lekelerden ne haber ? kosla leke çıkarıcı kullanmama rağmen çıkmıyorrr :( ne yapayım ??? allahtan önlük takıyoruz yedirirken. yoksa kıyafet mıyafet kalmıycak anlaşılan :)))

bugün ilk defa muz yedi oğluşum :) bir kere denemiştim reddetmişti :) bugün 2 dilim yedirdim. fazla yedirmeyeceğim kabız yapma riski var diye...

Benim oğlum mahvediyor bu aralar beni. Dün gece uykuları bir saat vile sürmedi. Genel bir huysuzlugu yok ama geceleri çok uyanmaya başladı ve beni çok uykusuz bırakıyor. Diş olsa gündüz de huzursuz olur değil mi

kızlar peki önlüklerdeki lekelerden ne haber ? kosla leke çıkarıcı kullanmama rağmen çıkmıyorrr :( ne yapayım ??? allahtan önlük takıyoruz yedirirken. yoksa kıyafet mıyafet kalmıycak anlaşılan :)))

Canım mama önlüğů için arielin leke çıkarıcısını kullanabilirsun

Merhaba temmuz anneleri. kısmetse ben de 2014 temmuz annesi olacağım inşallah. Size danışmak istediğim bir konu var, tecrübeleriniz bana yol gösterecek. Bu benim ilk gebeliğim ve Antalya'da doğum yapacağım. malum, Antalya'nın en sıcak zamanları. kıyafet konusunda genelde kısa kollu badileri öneriyorlar ama ama ilk zamanlar kısa kollu çok giydirme bebeği üşütürsün diyenler de oluyor. kafam çok karıştı:37:. sizce alışveriş yaparken kıyafet seçiminde neler yapmalıyım? Bir de 0-3 ay çok alma hemen büyüyor genelde 3-6 ay kıyafetlerine yönel diyorlar. Yavaş yavaş başlayacağım artık alışverişe ve önerileriniz gerçekten benim için çok önemli. :16:

ellerine sağlık :) senin bebiş kaç aylık tam olarak ? ıspanak da 8 ve sonrası için diye biliyorum da ondan sordum :))

7 ayını doldurdu fakat biz doktor kontrolunde 5 aylıktn beri ek gıda alıyoruz . ıspanağı 2 aydır veriyorum doktorum olumlu bakıyor.

eveettt sare bugün 7. Ayını bitirdi ve ben 6+ 6 günlük hamileyimm

geldim geldim 3 gün çalışıyorum yaa buralara takılabilirim artıkın

hayırlısı olsun bebeğin. En çok korktuğum şey. Adet görmeye başlamışmıydın ? Nasıl anlasıldı hamileliğin

hayırlısı olsun bebeğin. En çok korktuğum şey. Adet görmeye başlamışmıydın ? Nasıl anlasıldı hamileliğin
teşekkürlerr evet 3. aydan beri düzenli görüyordum sarede de üstüne görme olmuştu bende adet zamanı gelince az bi kanam oluo sonra bitiyo yine öyle oldu idrar testi sonrasında kan testinde çıktı

kızlar mercimekgilleri (sarı kırmızı yeşil) 8. aydan sonra kullanmak daha iyiymiş gaz açısından. ve de suya atıp haşlamak yerine kaynayan suya atarsak daha az gaz olurmuş ve kesinlikle kimyon kullanmak gerekiyormuş gazını alması için :) dün biraz araştırma yaptım internetten :))

pütürlü yemeğe gelince dün patates havuç pirinç haşlamıştım çatalla ezdim suyuyla karıştırıp verdim. önceden öyk pöyk derdi pütürlü diye. bu sefer güzel yedi şükür hatta demiştim kaseden içti diye :))) suyu küçük çay bardağıyla veriyorum artık ve ondan da güzelce içiyor. kafasına dikmiyorum ağzına su gelecek şekilde eğiyorum kendisi içiyor bir güzel maşallah :)

ama dün gece de 1 den itibaren her saat uyandık... gündüz ise 13 den 16 ya kadar kesintisiz uyumuştu... ben bu uykuyu gece istiyorum yaaa :)))

bu arada anneden ayrı kalma korkusu başladı benim oğlanda:) sizinkilerde var mı ? babası sabah 6 da aldı yataktan. 1 saat uyudum ben. sonra gittim yanlarına emzirmek için aldım emzirdim ve bıraktım babasının yanına. kahvaltı hazırlamaya gideceğim o sırada bir yaygara koparttıki :) çok hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim :) ne oldu kuzum dedim ellerini uzattı almamı istedi :))) ay deli oluyorum ben bu şekere yaaaa :)

ay canım benimkinde de oluyo yürüteçle geliyo bacağımdan tutuyo bırakmıyo :)

Back